26-03-11

Een nieuwe lente, een nieuw begin?

lente,cc,cclokeren,lokeren,film,smoorverliefd,fritsenfreddy,vlaamsefilm,tieten,blotetieten,seks,marievinck,jandecleir,hildevanmieghem,meisje,sexandthecity,acteur,actrice,relaxzetel,rolstoelWe zijn in ons land, tijdens deze eerste week van het prezomerseizoen, al aardig verwend geworden geweest Lachen Tot vreugde van elkeen me dunkt, want de mensen die ik tegenkom op straat zien er over het algemeen vrolijker uit dan doorgaans het geval is. Het kan uiteraard ook zo zijn dat de felle lentezon mij doet schitteren en dat het dit is dat een gunstig effect heeft op de mensen die mijn pad kruisen. Voer voor psychologen en wetenschappers?

lente,cc,cclokeren,lokeren,film,smoorverliefd,fritsenfreddy,vlaamsefilm,tieten,blotetieten,seks,marievinck,jandecleir,hildevanmieghem,meisje,sexandthecity,acteur,actrice,relaxzetel,rolstoelHet mooiere weer heeft dus als gevolg dat ook ik gemakkelijker buiten geraak. Wat me er toe bracht om weer aan te sluiten bij mijn traditie om op donderdagavond in het cultureel centrum van mijn woonplaats naar de film te gaan kijken. Vaak is hetgeen er wordt geprojecteerd drama en diepzinnig, maar de films waar ik deze en vorige week ging naar kijken, zijn luchtige prenten, geschikt voor een breed publiek. En dat was op beide avonden effectief, in redelijk grote getale, aanwezig.

lente,cc,cclokeren,lokeren,film,smoorverliefd,fritsenfreddy,vlaamsefilm,tieten,blotetieten,seks,marievinck,jandecleir,hildevanmieghem,meisje,sexandthecity,acteur,actrice,relaxzetel,rolstoelVorige week draaide men ‘Smoorverliefd’. Voor de zeldzame zielen die hem (nog) niet zagen en er in de media niks over hebben gelezen of gezien: het is een Vlaamse film volgens het oude recept, dus met veel blote tieten, horende bij er als gewoon uitziende wijven met bekoorlijke lijven. En met seks uiteraard. Trouwens, alhoewel ik van die Tv-serie nooit meer dan wat flarden heb gezien, en dan nog wel van op afstand, deed deze rolprent me direct denken aan ‘Sex and the City’.

lente,cc,cclokeren,lokeren,film,smoorverliefd,fritsenfreddy,vlaamsefilm,tieten,blotetieten,seks,marievinck,jandecleir,hildevanmieghem,meisje,sexandthecity,acteur,actrice,relaxzetel,rolstoelIn mijn ogen zit Smoorverliefd technisch knap in elkaar. En de acteerprestaties van de jonge mannen vond ik goed, maar deze van de meeste andere acteurs en vooral actrices, vond ik minder goed. Te onecht naar mijn zin. Hoofdrolspeelster Marie Vinck bijvoorbeeld, dochter van Hilde Van Mieghem, die deze film regisseerde, nam te veel (knap) ingestudeerde poses aan. Het is haar wel vergeven, want het is nog een jong meisje. Mogelijks leert ze mettertijd wel af wat ze (op de toneelschool?) heeft geleerd. En acteert ze dan wat natuurlijker. Als ze dan tenminste nog gevraagd zal worden. Want misschien hangen tegen dan haar tieten al (te veel) door, of is mama er niet meer om haar voor te trekken Knipogen

lente,cc,cclokeren,lokeren,film,smoorverliefd,fritsenfreddy,vlaamsefilm,tieten,blotetieten,seks,marievinck,jandecleir,hildevanmieghem,meisje,sexandthecity,acteur,actrice,relaxzetel,rolstoelNu ik toch bezig ben met kritiek te spuien, zeg ik ook graag eens mijn gedacht over Jan Decleir. Wat de opeenvolgende generaties mensen in die (hautaine?) vrouwenverslindende kerel zien, begrijp ik niet. In mijn leven heb ik al talloze personen ontmoet die veel beter, natuurlijker en geloofwaardiger acteerden dan hem, zonder beroepsmatig acteur te zijn. In plaats van er het volk mee te vermaken, misbruikten die evenwel jammer genoeg hun acteertalent om medemensen om de tuin te leiden en op te lichten Wenkbrauw ophalen

lente,cc,cclokeren,lokeren,film,smoorverliefd,fritsenfreddy,vlaamsefilm,tieten,blotetieten,seks,marievinck,jandecleir,hildevanmieghem,meisje,sexandthecity,acteur,actrice,relaxzetel,rolstoelVoor de fans van Jan en Marie: gelieve alle haatmail te richten aan rudi@hatemail.eu. Maar overdrijf niet hé, want de beheerder van die server heeft ook zijn rust nodig. Trouwens, ik ben al genoeg gestraft, want ik ontdekte zonet dat de kantelverstelling van mijn rolstoel het niet langer doet. Doordat de (dunne) stang die de zitting aan het onderstel bevestigt, is afgebroken! Huilen En ik wou net nog typen dat ik in de filmzaal met enig leedvermaak mensen ongemakkelijk had zien zitten verschuiven op die klapstoeltjes. Smachtend naar hun van alle comfort voorziene relaxzetel, die bij hen thuis in de living staat. Terwijl ik mijn luxezit steeds bij mij en onder mijn kont heb. Met zelfs een houder voor en met drank en een tas met tussendoortjes bij de hand! Lachen

lente,cc,cclokeren,lokeren,film,smoorverliefd,fritsenfreddy,vlaamsefilm,tieten,blotetieten,seks,marievinck,jandecleir,hildevanmieghem,meisje,sexandthecity,acteur,actrice,relaxzetel,rolstoelDe bioscoopfilm ‘Frits en Freddy’, die deze week speelde, scoort iets hoger in mijn waarderingsrangschikking. De hoofdrolspelers spelen dan misschien wel een rol, maar de ganse duur van de film kwamen zij bij mij over als zijnde echt twee marginale broers en mislukte oplichters. Jammer van het vrij flauwe, voorspelbare en plotse einde, want dit is best een leuke film, met humor die zelfs mijn mondhoeken naar boven deed plooien.

Bij leven en welzijn, en onder de voorwaarde dat mijn rollende relaxzetel tijdig is hersteld, ben ik bij de volgende filmvoorstelling in de theaterzaal, weer present! Lachen

Commentaren

Marie Vinck, ik zou 't niet weten. Misschien zag ik het meiske al bezig maar dan heeft ze geen blijvende indruk gemaakt.

Jan Decleir: dat is een ander paar mouwen. Soms mag ik hem, soms niet. Voor de moment is hij weer naar "af". Als iemand capsones krijgt dan mag ik hem niet meer.

;-)

Gepost door: ms | 27-03-11

Ik heb die "Smoorverliefd"-film dus nog niet gezien.
De dochter van Hilde ken in alleen maar uit de Humo, en het feit dat zij daarin "poseert" kan mij wel aansporen om die film te willen zien :-)
Films zien draait hier een beetje op een lager pitje de jongste weken, veel te veel andere dingen te doen, vrees ik.
Jan Decleir: gemengde gevoelens, dus van mij moet je alvast geen hatemail verwachten.
It is a free country hé, zelfs al vind je mijn favo acteur of actrice maar niks, ga ik daarvoor nu ech mijn scherm niet opnieuw bekladden met lettertjes.

Gepost door: pieterbie | 27-03-11

Hoi Rudi, zo koekjes opsturen is misschien niet echt handig. Anders met veel plezier. Ze waren lekker ook.
Ik vind die jan Decleir ook niet zo super, Marie Vinck dat gaat nog. Maar de film heb ik niet gezien.

Gepost door: Ellen | 27-03-11

Films worden gemaakt voor kassa kassa, Rudi! Films die voor de kunst gedraaid zijn, bevinden zicht een beetje in de marginale (maar zeker niet minder interessante) zone. Beroepsacteur moeten enerzijds aan het werk blijven en dienen anderzijds ook als bekende namen, want anders trekt men onvoldoende publiek blijkbaar voor... ja, kassa kassa. Als men dan die kleine kring van bekende acteurs/actrices in haast elke film weer ziet opduiken, dan krijgt mijn goesting een flinke deuk, want de geloofwaardigheid van de film boet daarvoor in. 'Aanrijding in Moskou' is daarom tot nog toe veruit de enige Vlaamse film waar ik steeds met genoegen kan naar terugkijken.

Groet

Gepost door: Willy | 27-03-11

Hoi Rudi,
Vlaamse films genieten mijn voorkeur. Toch heb ik al een paar jaar geen enkele meer gezien.
Nog een fijne zonnige zondagavond!

Gepost door: Ri@ | 27-03-11

Hahah...dat zeggen we hier altijd van Nederlandse films...als er maar flink veel bloot en seks in zit...voor de rest lijkt het niet uit te maken voor die filmproducenten! Ik zie ze eigenlijk zelden en al helemaal niet graag...geef mij maar een goed verhaal hoor...seks doe ik liever zelf hahahahahahahahahaa!
Hoe is het maatje? long time no see hè!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 27-03-11

Hey Rudi fijn je weer te zien! Ja de mensen zijn opgewekter als de zon veel schijnt.
Die twee films ken ik niet en het jammere van die vlaamse films is dat je altijd maar dezelfde acteurs ziet en eerlijk gezegd hangt dat op den duur mijn keel uit .Het is waar wat Willy in zijn reactie zegt.

Gepost door: magda | 27-03-11

Eindelijk heb ik je terug...allé, begrijp me niet verkeerd hé. Ik bedoel : heb een andere pc en was je blogadres kwijt. Gelukkig reageerde je op mijn blog...en zo kan ik weer hier komen lezen...

'k miste je epistels wel...

Je fan :-)

Gepost door: Nathalie | 27-03-11

Ik heb de trailer gezien van "Frits en Freddy". Die film wil ik wel zien! :-)
Groetjes

Gepost door: Dominic | 28-03-11

HALLO RUDI...

Dan ben jij net als ik met 5 uurtjes slap heb ik soms genoeg en van dat zomer uur heb ik ook geen last! al een geluk eigenlijk!! Wens je nog een fijne week toe! en geniet van het goede weer nu het er nog is he!!

lieve groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 28-03-11

Zonnig weer werkt voordelig op het humeur van mensen, laat maar schijnen die bol! Ik ben geen cinemamens, liever kijk ik thuis naar een film, languit in de zetel. Geen van die films gezien...mss bekijk ik ze wel de komende winter :-) want vanaf nu ben ik liever zoveel mogelijk buiten.

Gepost door: bea | 28-03-11

persoonlijk vindt ik decleir de beste belgische acteur.
Ik zie graag films met wat inhoud

Gepost door: Zon-nebloem | 28-03-11

Ik ben zo'n zeldzame ziel die de film 'Smoorverliefd' nog niet heeft gezien. Ik ben trouwens niet echt een filmkijker, ik zit liever met een boek in m'n zeteltje. Dan kan ik mijn fantasie de vrije loop laten over de personages. Da's vaak minder teleurstellend ;-)
Wat Marie Vinck betreft, en dan meerbepaald haar borsten, daar zal ze waarschijnlijk nooit echt problemen mee krijgen, die zullen wel opgefrist worden van 't ogenblik dat ze was nederig beginnen kijken ;-)
Hopelijk is je luxerelaxzetel snel hersteld !!
Dikke knuffel xXx

Gepost door: Mamapippa | 29-03-11

goedemorgen rudi,
de lente...... het doet inderdaad wat met de mensen.......
zoals je al zegt...vrolijker en ook opgewekter vind ik....
hoe zal men zijn als het zomer is..... knettergek?! hahahahaa
je schrijft een stuk over Jan Decleir.... ik ken de man niet zo goed....maar vind de rol die hij speelde
in sil de strandjutter.....geweldig..... hij kan voor mij niet stuk hoor...;-)
maak er een fijne dag van en geniet van het ZONnetje,
grtjs inuzz

Gepost door: inuzz | 29-03-11

tof dat we weer je spinsels mogen lezen, en ik vind ook dat Jan Decleir wel goed kan acteren maar die man heeft wel nogal een pretentie, groetjes en geniet van de zon, hier schijnt ze volop, hier is Pajottenland.

Gepost door: Emily | 29-03-11

Hallo Rudi,
Ik kom je nog een mooie late namiddag wensen en mooie avond toe. Ja zondag heb ik de dag van mijn leven beleefd, en dat zonder dat ik van iets op de hoogte was. Mijn dochter Elke heeft tegen ons gezegd dat we zondag om 10 uur moesten klaar staan ,en dat ze achter ons gingen komen ,meer mochten we niet weten. Ik stond te beven op mijn benen toen ik die auito zag opdraaien, en verder van de dag was het juist lijk ik geleefd werd , alles ging lijk automatisch, dat is een dag dat ik nooit meer vergeet.
Groetjes Jeske

Gepost door: Jeske | 29-03-11

De filmwereld is een apart wereldje Rudy. En van dat wereldje heb ik 'Smoorverliefd ' nog niet gezien ... ;-)))

Zwaai zwaaaaaaaai ... :-) !

Gepost door: klaverke | 29-03-11

Hey Rudi, leuk om weer iets te lezen en ja t is je goed recht om de ene acteur goed te vinden en de andere slecht, smaken verschillen uiteraard en we hebben allemaal onze voorkeuren, nietwaar!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 30-03-11

Dan moet aanstaande zaterdag heel België goedgemutst rondlopen vanwege dan al een zomerse temperatuur. Films die zijn gemaakt voor het grote publiek mijd ik meestal.

Gepost door: Johan | 30-03-11

Dag Rudi,

blij terug iets van jou te lezen, al kan ik er weinig over zeggen. Over die films bedoel ik.
Geen van beide gezien en ook niet van plan...hahaha!
Marie Vinck vind ik er ook over maar Jan Decleir blijft mijn aandacht hebben.
Zijn karakterrollen vind ik boeiend.
Ik ben het wel eens met je betreffende het fijne weer! Nu regent het hier wel, maar ik kijk al enorm uit naar het weekend waar ze mooie temperaturen en veel zon voorspellen.
Ik hoop dat je rolstoel tegen dan in orde is en je zo vlug mogelijk terug naar het cultureel centrum kan om daar al of niet wat cultuur op te snuiven.

Liefs

Gepost door: Maike (Veerle) | 31-03-11

Rudi goede middag...

wij duimen opdat uw rolstoel zal hersteld zijn , om dat verder te genieten van de films . Natuurlijk verschillen de smaken van de mensen . Sommige films worden gesponsord door de Staat en moeten dan ook verschillende keren getoond worden .
Zonder die steun zouden er vele films het levenslicht niet zien ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 31-03-11

k ben hier ook geraakt sie, er was weer veel te lezen
Jan Decleir, tja, k weet niet zo goed wat ik er moet van denken, blijft beetje mysterieus persoon vind ik
die Marie ken ik niet, alleen van naam, nog geen werk gezien van haar
ben zowiezo al geen echte filmkijker meer
Hopelijk is je relaxzetel al hersteld
lijkt me gemakkelijker zitten dan zo'n opklapstoeltjes
bij toneel kan je ook zo'n vreselijke stoelen hebben, is ook niks voor mijn rug

Vandaag wordt het dus een echte zomerdag, geniet er van Rudi!!
laat de benen maar bruinen
zelf word ik alleen maar roze haha

Gepost door: fotorantje | 02-04-11

De commentaren zijn gesloten.