16-01-11

Jaaroverzicht (2010)

Goede voornemens  - 001.JPGEind 2009 maakte ik op deze blog melding van mijn goede voornemens voor het jaar 2010, dat toen nog komende was. Op 17 maart 2010 kon je hier, in een stand van zaken, reeds lezen dat ik goed bezig was. Nu het kalenderjaar 2010 volledig ten einde is, en we zelfs al sinds een week of twee 2011 zijn binnen gestapt (of gekropen, van zatheid, of gereden, zoals ik, bij gebrek aan een alternatief) lijkt het me interessant om het lijstje van toen nog eens opnieuw te overlopen. Om te zien hoe ik het er uiteindelijk vanaf heb gebracht met het ten uitvoer brengen van mijn intenties. Lachen

Maaltijdreep.JPGTerug gezonder en minder eten was de absolute nummer één op de lijst. Zoals zelfzeker aangekondigd vlogen de kilo’s er af en was ik reeds na enkele maanden het grootste deel van mijn vetballast kwijt. Zonder honger te lijden. Enkel door me ononderbroken te houden aan het mezelf opgelegde eetregime. Meer bepaald ’s ochtends omstreeks half acht een halve caloriearme Choco crisp maaltijdreep eten, om twaalf uur een lichte, doch voedzame warme maaltijd nuttigen en rond vijf uur (bruin) brood of toast met beleg (kaas, kippenwit, zalm, tonijn…) verorberen. Bij honger, later op de avond, aangevuld met een potje magere vruchtenyoghurt of desnoods een extra halve maaltijdreep.

Water - 000.JPGWat ook vast heeft meegeholpen is veel drinken. Zodat de afvalstoffen snel(ler) mijn lichaam konden verlaten. Het drinkpatroon dat ik volgde en waar ik me ook nu nog steeds aan hou, ziet er als volgt uit: in de voormiddag gewoonlijk drie grote tassen koffie met cafeïne, een grote tas groene thee en een glas koud wortelsap. In de namiddag drink ik nog eens drie grote tassen koffie, maar dan zonder cafeïne. Na zes uur drink ik enkel nog wat plat water.

Oefening in stoel - 000a.JPGWat uiteraard ook meespeelde bij het eenvoudig en snel gewicht verliezen, waren de lichaamsbewegingen in mijn rolstoel. In den beginne verliep dat wat stroef en had ik er hulp bij nodig, om in gang te geraken. Maar vrij snel ging dat vlotter en maakte ik er een routine van om 7 dagen op 7, minstens twee tijdsperiodes in te lassen waarin ik telkens gedurende een twintigtal minuten aan gymnastiek doe.

Bag of excuses.JPGTijdens de zomermaanden was de duur van mijn dagelijkse conditietrainingen eerder pover te noemen. Vooral wegens een gebrek aan motivatie, wat dan weer te wijten was aan diverse factoren in mijn persoonlijk leven. En soms ook door de weersomstandigheden: (veel) te warm of (veel) te vochtig. Maar nagenoeg gelijktijdig met het begin van het nieuwe schooljaar ben ik er opnieuw in gevlogen.

Power lifting - 000.JPGInmiddels ben ik doorgaans ongeveer 3 uur per dag bezig met ademhalingsoefeningen, cardio training en sinds na de zomer zelfs krachttraining. Al moet je je bij dat laatste niet al te veel voorstellen. Het gaat hier immers om oefeningen met een gewichtje van amper een halve kilogram.

FarmVille - 001.JPGTwee derden van mijn oefenschema kan ik afwerken terwijl ik met andere (vrijetijds)activiteiten bezig ben. Mijn land bewerken, varkens voeren en koeien melken op Farmville bijvoorbeeld :-) Maar ook meer serieuze bezigheden, zoals nadenken over teksten die in zinnes ben te schrijven. Of hoe ik een bepaald praktisch probleem in mijn huishouding op een zo goed mogelijke manier kan oplossen. Ook train ik vaak onder het luisteren naar muziek of het bekijken van humorfilmpjes op het Internet. Eerder zelden bij het kijken naar tv, omdat ik dit laatste gewoonlijk pas doe eens ik in bed lig, zo vanaf een uur of elf, half twaalf.

Nude male - 000.JPGEen perfect lijf met ondermeer een 6-pack ofte wasbord, zoals de kerel op de hierbij gepubliceerde foto, hoef ik uiteraard niet te beogen. Maar mijn lichaamsconditie is er in het voorbije jaar flink op vooruit gegaan. Zo ook mijn weerstand. En deze toestand wil ik hoe dan ook behouden.

Postbox - 001 (blog).JPGMijn voornemen om ervoor te zorgen dat er in het inkomende postvak van mijn elektronische brievenbus nooit meer dan enkele onbehandelde berichten zouden blijven staan is helaas NIET gelukt. Maar ik blijf het betrachten. En soms slaag ik er wel eens in om het vak gedurende een (korte) periode berichtenarm te houden. Dat ‘vals spelen’ door onbehandelde inkomende post door te sluizen naar mijn concepten, daar ben ik van afgestapt, want die berichten werden al te vaak (tijdelijk) vergeten Knipogen

Het dagelijks minstens één keer hartelijk lachen, lukt meestal wel. Als er, als vaak, geen reden toe is, dan zoek en vind ik er wel één! Lachen Elke dag een liedje te zingen, is eerder een om de andere dag activiteit geworden. Maar dan passeren er meestal wel meerdere liedjes de revue.

Mercedes Sprinter 308 CDI - 000b.JPGOp mijn 44ste van adres veranderden, zodat ik nu als huisnummer 44 heb, was niet gepland, maar vind ik best grappig. Wat wel een voornemen was, en op de valreep tevens mijn allerbelangrijkste verwezenlijking werd van 2010, is ongetwijfeld de aankoop van een aangepast busje. Dat me mede in staat zou moeten stellen om tijdens de komende maanden het saldo van mijn voornemens voor 2010 uit te voeren, aangevuld met enkele extra intenties voor 2011! Uiteraard hou ik jullie, mijn lieve lezers, als steeds, op de hoogte!


>>> Klik ook eens op de afbeeldingen <<<

Commentaren

Dat zijn eigenlijk toch wel veel ingeloste voornemens, vind ik dan. Ik heb me ooit ook moeten leren drinken. Met stenen bierpullen met kruidenthee, geen bier natuurlijk, 't zou wat geweest zijn hier achter mijn pc. En gym ? Daar ben ik nu ook terug stilaan mee begonnen al is het dan maar kleinschalig. Waarover ik het wel eens op mijn blog zal hebben.

Enne ... een wasbord ziet niet iedereen graag hoor.

;--

Gepost door: ms | 16-01-11

Ik blijf je uiteraard volgen. En je af en toe stimuleren met je fitnessprogramma en het lezen van al je wetenswaardigheden.
En ik wens je, lieve Rudi, nog een mooie zondag. En veel plezier met het busje.

Gepost door: danique | 16-01-11

Eerlijk, zo'n wasbordje vind ik maar niks, aan een man mag "wat pak aanzitten". :-)

Gepost door: Ellen | 16-01-11

Hihi...een wasbordje...er zijn eigenlijk maar weinig echte mannen die dat hebben volgens mij...vriendlief had nog een vrij platte buik, maar zeker geen wasbordje...en nu begint zijn bierconsumptie zich toch wat af te tekenen in de buikstreek hahaha!
Ik vind dat er aardig wat van je goede voornemens uitgekomen zijn...chapeau voor je doorzettingsvermogen hoor! Dat alle positieve resultaten zich dit jaar maar voort mogen zetten!
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 17-01-11

Wel je hebt een heel lijstje afgewerkt hoor Rudi en daar bewonder ik je voor.Zelf ben ik niet zo kranig ik zou best een steviger buikje willen hebben en een paar kilootjes minder.IK zal er toch ook eens moeten aan beginnen.!

Gepost door: magda | 18-01-11

Hewel Rudi, ge zijt heel goe bezig! Ik zou dat zelf ook willen kunnen, vooral dat vermageren dan!
doe zo verder en geniet van de vrijheid die je wagen je zal bieden!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 19-01-11

amai, proficiat met je gewichtsverlies, k wou dat het hier ook eens lukte
ik ver- en bewonder nog steeds hoe jij zelf deze teksten getypt krijgt, dat moet voor jou een hels karwei zijn
oh, je bent verhuist, wist ik niet
en dat busje, ja dat zal deze zomer heel zeker goed te pas komen, ik hoop dat je chauffeurs kan vinden die vooral je gezang in de auto kunnen aanhoren :-)

Gepost door: fotorantje | 20-01-11

Je bent goe bezig, Rudi! Doe zo voort :-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 20-01-11

Rudi,
Zo te lezen heb je het er vrij goed vanaf gebracht in 2010, wat je goede voornemens betreft. Dat mini-busje lijkt me een heel goed gerief, overigens.
Hopelijk lukt het jou ook allemaal in 2011. Het nieuwe jaar is op een droevige manier begonnen voor jou en je familie met het overlijden van je vader, aan wie je hier een mooie hulde hebt gebracht.
Het leven gaat door, maar de herinneringen aan hem zullen voor altijd blijven.
Groeten !

Gepost door: Fluwijn | 21-01-11

Bij jouw is het niet enkel gebleven bij woorden, jij hebt het ook werkelijk gedaan! Chapeau!
Er zaten een paar leuke prentjes bij hihi :-)
Fijn weekend,
grtjs

Gepost door: Vanessa | 22-01-11

Volhouden, die gezonde bezigheden, Rudi! 't Scheelt een stuk in leeftijd later. Al focus je je maar op die gewichtjes van een halve kilo en je busje, je zal er jong van blijven! ;-)

Groeten

Gepost door: Willy | 23-01-11

Je hebt uw voornemens goed waargemaakt, chapeau! Ik kan daar nog iets van leren...bloosss...veel blabla maar er komt weinig van in huis. Daarmee dat ik dit jaar geen echte voornemens gemaakt heb, toch niet luidop, zo slim ben ik ondertussen wel :-) groetjes!

Gepost door: bea | 23-01-11

Je hebt je knap aan je voornemens weten te houden Rudi!
Natuurlijk blijf ik je volgen!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 24-01-11

Super zeg, zo gezond bezig!!! Volhouden hé!!!

Ja voornemens...ik heb er ook gemaakt dit jaar...ik heb het mezelf wel zeer moeilijk gemaakt maar ja...de volhouder wint zeker :-)

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 27-01-11

Hoe is het met je, Mr. van Damme?

Knuffel

Gepost door: danique | 28-01-11

Hallo Rudy!

Jij hebt voor 2010 wel redelijk veel voornemens ingelost!
Het beste is dan nog het gewichtsverlies en je nieuwe busje!
Het ene is goed voor je lichaam en het andere is goed om
overal te rijden waar je zelf wil.
Wens je voor dit jaar, dat ook al je voornemens zullen uitkomen
groetjes annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 29-01-11

De commentaren zijn gesloten.