18-11-10

Over een olifant, spinnen, mensen en zo(o) meer…

Een viertal jaren geleden had ik ernstige longproblemen, met meermaals noodzaak tot opname in het ziekenhuis als gevolg. Het relaas van die nare periode kan je (her)lezen vanaf hier.

Vivo 40 (klein).JPGToen ik na mijn laatste verblijf aldaar het ziekenhuis mocht verlaten, kreeg  ik een compact, digitaal bestuurd toestel mee naar huis, een zogenaamde BiPAP,  dat me sindsdien ‘s nachts helpt met ademen. Een apparaat met een dubbele werking, en een regelbare luchtstroom, zodat het mijn natuurlijk longmechanisme en ademhalingsritme kan volgen. Het zorgt voor ondersteuning bij zowel het inademen als bij het uitademen, en volgt daarmee moeiteloos mijn ademhalingspatroon, en bezorgt mij heel wat meer ademcomfort.

Er zijn tegenwoordig nogal wat mensen die ’s nachts aan zulk een toestel liggen gekoppeld. Of althans aan één met ongeveer dezelfde functionaliteiten. Doorgaans zijn het personen met longproblemen of slaapapneu. Eén van mijn lotgenoten is de op enkele kilometers van mijn deur wonende Willy Linthout, een striptekenaar, die vooral bekend is van de reeks Urbanus.

Gelmasker comfort (klein).JPGBijbeademing (groot).JPGDie man heeft trouwens, voor de naam van een andere, inmiddels meermaals bekroonde stripreeks, inspiratie gevonden bij het masker met daaraan bevestigd een flexibele luchtslang, die de door het toestel voortgestuwde lucht tot in de neus van de gebruiker brengt en enigszins lijkt op de slurf van een olifant. Vandaar de naam: “Het jaar van de olifant” voor de verhalenreeks waarin het omgaan met en het verwerken van zelfdoding centraal staat.

Aangezien ik geen partner heb die mijn elektrisch in hoogte verstelbaar verzorgingsbed met me deelt, ondervind ikzelf weinig hinder van het slapen met dat olifantslurfachtig ding. Behalve dan wat roodheid en af en toe een wondje aan de neusbrug, ten gevolge van de druk van het masker op mijn huid. Naast het genot van de ademondersteuning, waar ik ook overdag nog het profijt van ondervind, heb ik nog een ander voordeel ontdekt. Het was me tijdens de eerste weken gebruik van het toestel niet opgevallen, maar later merkte ik op niet langer wakker te worden met een zoete smaak in de mond.

Spider in bed - 000 (klein).JPGSpin in web cartoon - 001.jpgDe reden hiervan was niet ver te zoeken. Het masker dat mijn reukorgaan bedekt voorkomt het langs aldaar mijn lichaam binnendringen van (een deel van) de 1.000 à 1.500 spinnen die naar verluidt in mijn, nochtans hygiënisch, huis wonen. En die niet rustig op één plekje blijven zitten in een hoek op de zolder,  in de kelder, in afvoerbuizen of achter plinten of plafonddelen of enig ander verlaten of goed verborgen oord. Maar daarentegen in alle vertrekken rondwaren. Vooral in het najaar zouden spinnen actief zijn. Dan gaan de volwassen geworden mannetjes immers op zoek naar een vrouwtje om mee te paren. Lachen

Als ik nu ook nog een manier zou vinden om mijn andere lichaamsopeningen op een passende wijze af te dichten, dan blijf ik helemaal gevrijSpider smiley (klein).JPGwaard van nachtelijk bezoek van spinnen in mijn lijf. Inventief als ik ben dacht ik er al aan om elke avond een fopspeen in mijn mond te stoppen, dopjes in mijn oren , een stop in mijn gat en een knoop te (laten) leggen in het masturbatievelletje van mijn penis. Maar wat dit laatste betreft maak ik enig voorbehoud. Ik zou het immers onder geen enkel beding willen meemaken dat mijn worstje knapt! Knipogen

>>> Klik ook eens op de afbeeldingen <<<

Commentaren

Wel, ik vond dat ook altijd maar een enge gedachte, dat die beesten zomaar 's nachts bij mij naar binnen zouden wandelen, of ze nu zoet smaken of niet. Maar laatst las ik dat dat helemaal niet waar is, dat dat maar een broodje aap is, om in de zoölogie te blijven.

8-)

Gepost door: ms | 18-11-10

Ook ik heb es ergens gelezen dat een wetenschappelijk onderzoek had uitgewezen dat we ongewild 1 à 5 spinnen per jaar opeten. Nare gedachte als je daar efkes bij stilstaat. Maar de waarheid of niet, jij hebt er alvast een boeiend stukje over geschreven. Groetjes !

Martine

Gepost door: Martine | 18-11-10

Herinner me eraan dat ik nooit meer op de afbeeldingen klik hier...brrrrrrr!
Of het waar is of niet...het is en blijft een enge gedachte! :-)
Mijn zwager slaapt ook alweer een tijdje met zo'n apparaat tegen slaapapneu...sinds ie het eens meenam op een survivalweekend (om daar ook lekker tekunnen slapen uiteraard) staat ie bekend als DarthVader! :-)
Groetjesss!

Gepost door: mizzD | 18-11-10

Moet toch niet makkelijk zijn om met zo'n toestel te slapen.....
Dat wist ik niet hoor, dat er zoveel spinnen in mijn huis zitten, nu word ik wel bang :-)
Alvast een heel fijne weekend,
grtjs

Gepost door: Vanessa | 19-11-10

Rudi....je kent er wat van om de mensen op stang te jagen...jaja klik eens zeg je...ik rilde van bepaalde afbeeldingen en ik ben nu niet bepaald bang van spinnen.
Als dit apparaat je helpt om beter te kunnen slapen dan is je dat echt gegund hoor.

Gepost door: magda | 20-11-10

haha, goed gedaan, man, die afbeeldingen.

Gepost door: pieterbie | 21-11-10

brrrrrr,al die spinnen,je mag dan nog zo proper zijn en nog krijg je spinnen in huis brrrrrr
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 22-11-10

Gedver... spinnen zijn nie echt mijn ding hè...

Gepost door: danique | 23-11-10

In het vervolg in het groot SPINNEN bovenaan zetten! :-) Dat worden weer nachtmerries deze nacht. :-)

Gepost door: Ellen | 24-11-10

Dat laatste spin je, Rudi! :-)

Groet

Gepost door: Willy | 25-11-10

De commentaren zijn gesloten.