12-08-10

Alweer voorbij

Logo Lokeren 'fel naturel' - 001.JPGDe feesten in mijn woonplaats zijn weer achter de rug. Ze zijn GOED geweest, ondanks het bij tijden mindere, soms zelfs barslechte weer, toen regen, wind en koude deels de pret verstoorden. Maar dat wisselend weer zijn we gewoon in dit land en zeker in de eerste week van augustus. Het zorgt ervoor dat er voor ons, feestgangers, steeds een gespreksonderwerp is op momenten dat we bekenden tegenkomen in de feestende massa..

Roho luchtkussen.JPGEr was ook nog een andere spelbreker, maar dan wel enkel voor mij persoonlijk. Sinds enkele jaren is er omstreeks dit moment van het jaar wel altijd iets mis met mijn rolstoel: een defecte stuurinrichting of niet functionerende batterijen. Dit jaar was er reeds net voor de aanvang van de feesten iets mis met het ROHO luchtkussen, waar mijn zitvlak de ganse dag mijn lichaam op laat rusten. Een lek in één van de noppen. Herstellen zag ik niet onmiddellijk zitten, en achtte ik tevens niet echt urgent, want ik had immers een spiksplinternieuw reservekussen ter mijner beschikking.

Zo eenvoudig als de oplossing leek, zo moeilijk bleek ze uiteindelijk te zijn. Het lukte me maar niet om zonder pijn op dat nieuwe kussen te zitten. Lucht uitlaten, lucht toevoegen… het bracht allemaal geen soelaas. Waardoor ik de eerste feestdagen ontzettend veel pijn aan mijn poep diende te doorstaan.

Smiley - pain.JPGOmdat pijn verbijten reeds sinds meer dan de helft van mijn leven er een ongewenst deel van uitmaakt, ben ik op dat vlak wel wat gewoon. Maar dit ging me toch wat te ver, zodat ik een alternatief zocht. En dit vond in mijn allereerste luchtkussen dat ik uit de kelder naar boven liet halen en in mijn rolstoel leggen. Samen met een harde mousse, om gans de zitoppervlakte van mijn stoel gevuld te krijgen,

Een lapmiddel dat me gelukkig een gunstig resultaat opleverde. Waardoor ik de resterende feestdagen kon doorbrengen met veel minder pijn en nog meer plezier. Lachen

In één stad, tien dagen lang, op drie locaties, mensen, muziek, drank en eten. Wat kan een mens nog meer wensen? Ik weet het! Ze zouden potverdorie al die feesten NA ELKAAR moeten laten doorgaan, in plaats van alle drie gelijktijdig. Dan zouden we immers nooit moeten kiezen waar die avond heen te gaan en konden we onze feestenroes een ganse maand laten duren!

Lokerse Feesten 2010.JPGMijn abonnement voor de Lokerse Feesten deelde ik met mijn zoons, want sommige avondprogramma’s spraken hen meer aan dan mij. Bovendien diende ik, als steeds, rekening te houden met het feit dat ik ook nog moest zien in bed te geraken. Waardoor mijn uur van thuiskomst in belangrijke mate werd bepaald door de mogelijkheden en bereidwilligheid van mijn verpleger, verpleegster en echtgenote.

PoliFonics 2010.JPGDe Polifonics heb ik dit jaar een beetje links laten liggen. Hun muziekaanbod, nochtans goed, kon ook dit jaar, voor wat mij persoonlijk betreft, dat van het aangebodene op de twee pleinen, niet overtreffen. Een keer of twee, drie ben ik er de sfeer gaan opsnuiven. En die zat goed in de gigantische, in het stadspark opgestelde, aan de zijkanten open tent. En als ik ’s avonds al eens wat vroeger huiswaarts keerde, dat kon ik op mijn rijroute langs de rivier De Durme, ook even meegenieten van de muzikale geluiden die aan de overkant van het water, op het heel wat kleinere podium in het park, werden ten gehore gebracht.

Fonnefeesten - logo.JPGFonnefeesten 2010 - 000 (publiek) (klein).JPGMijn favoriet is nog steeds de Fonnefeesten. Gezelligheid troef op dit plein. Het enige nadeel is dat zij aldaar in glazen geschonken drank aanbieden. Aangenamer en smaakvoller om drinken dan uit een plastieken bekertje of flesje, zoals op de Lokerse Feesten. Maar voor mij betekent dit een groot gevaar, wegens de niet te onderschatten kans om één van mijn vier luchtbanden lek te rijden op glasscherven. Want het valt uiteraard niet te vermijden dat er in de loop van de avond en nacht al eens een glas tegen de vlakte gaat. Bij het verlaten van het terrein uiterst geconcentreerd alle gevaarlijke stukjes op de grond vermijden was dus steeds een vereiste. Want scherven brengen mij geenszins geluk.

Lokerse Feesten 2010 - publiek.JPGNaast de ten gehore gebrachte muziek op de podia en de ten tonele gebrachte acts en lichtshows, heb ik ook enorm genoten van het aanschouwen van het schoon volk dat zich gedurende de 10-daagse door de straten en over de pleinen van Lokeren voortbewoog, de zitbanken, terrasjes en elke vrije plek op de grond bevolkte en de op het marktplein opgestelde kermis frequenteerde.

Lokerse Feesten 2010 - publiek kindernamiddag.JPGDe kindernamiddagen waren wederom een succes. Mijn bijna 14-jarige tweeling kreeg ik er uiteraard niet meer mee naartoe. Zij behoren trouwens ook niet meer tot de doelgroep. Toch ben ik zelf gaan kijken en heb op woensdagnamiddag op de Oude Vismijn genoten van het optreden van de Jeuk Liveband met Jan Pladijs. Een wervelende show met een continue interactie met het jonge publiek. Dat gelukkig gespaard bleef van regen. Wat de daaropvolgende zaterdag niet het geval was bij het optreden van de Ketnet Band, die in de namiddag optrad op de Grote Kaai. Voor een massa kinderen en hun ouders. Bij het inzetten van de bisnummers begon het water met bakken uit de hemel te vallen. Zij die vooruitziend waren en regenkledij en paraplu’s meebrachten, konden blijven staan. De anderen, waaronder ik, zochten een plekje om te schuilen.

Op het vlak van toegankelijkheid was er zo goed als niks veranderd. Op het festivalterrein van de Lokerse Feesten stond, net aan de ingang en toiletten, een verhoogd balkon opgesteld voor rolstoelers en mensen die slecht te been zijn. Het voordeel van zo een verhoog is dat, uitsluitend als er voldoende ruimte vrij is, je gezel op een stoel naast je plaats mag nemen. Wat aangenaam is wegens het op ongeveer dezelfde ooghoogte zijn, wat bovendien het met elkaar communiceren gemakkelijker maakt. Je hebt tevens, over de hoofden van de andere aanwezigen heen; een vrij zicht op het podium aan de andere kant van het festivalterrein en op de videowand ernaast.

Nadelen bij de opstelling in Lokeren zijn de verre afstand van het podium, de plaatsing vlakbij de in- en uitgang, net achter de looproute naar de toiletten en onder een balkon waar keuvelende groepjes mensen je, zonder twijfel ongewild, storen in je betrachting uitsluitend te genieten van hetgeen er op en voor het grote podium gebeurt.

Lokerse Feesten meute.JPGTen gevolge van die factoren voel je je op geen enkel moment opgenomen in de groep van enthousiaste festivalgangers voor het podium. Wat voor mij nochtans wel van essentieel belang is om ten volle van een dergelijke evenement te kunnen genieten. Bovendien wordt ik tijdens het tussen de meute staan, vaak aangesproken door voordien voor mij onbekende individuen. Dat verbroederen en verzusteren, daar hou ik wel van. Toegegeven, mijn gesprekspartners hebben doorgaans te diep in het glas gekeken. Maar ik ben het intussen gewoon dat men eerst een glaasje op moet hebben vooraleer het woord tegen mij te durven richten. Daar zal mijn afschrikwekkend uiterlijk wel voor iets tussen zitten zeker?! Knipogen

Maar toen ik dan toch eens op dat platform plaatsnam, om mijn vrouw te plezieren met een zitplaats en uitzicht op de activiteiten op het podium, nam ik mij de vrijheid ongegeneerd te lonken naar het op het terrein rondkuierend schoon volk. En dat was er in groten getale. Eigenlijk was het wel leuk om de mensen eens vanuit de hoogte, ergo een ander perspectief te bezien. Want meestal krijg ik voornamelijk zitvlakken en onderruggen te zien. Knipogen

Short black dress.JPGEen grappig schouwspel speelde zich af voor mijn voor dergelijke situaties heel opmerkzaam, blauwe kijkerpaar, toen er zich op een gegeven moment een jongedame voortbewoog vlak voor het verhoog. Met het welgevormde zongebruinde lichaam in een ultrakort strak zittend zwart kleedje gestoken, Het meisje kwam van de toilettenblok aan,mijn rechterkant en begaf zich, evenwijdig stappend met het verhoog, in de richting van de mensenmassa links van mij.

Bij elke stap die de deerne zette, schoof haar kleedje vijf centimeter naar omhoog. Maar ze bleek een geoefende korte kledijdraagster te zijn. Want telkens het kledingstuk opschoof, trok ze het met beide handen snel weer naar beneden. Op die goeie vijftien meter dat mijn ogen de dame volgden gebeurde dit wel een keer of twintig. Komisch om te zien!

Sad smiley.JPGDat, terwijl mijn echtgenote ons iets te eten was gaan halen, de mensen van Intro, die het verhoog bevolkten, haar stoel wilden wegnemen, omdat zij zinnes waren er vandoor te gaan, vond ik minder geestig. Die mensen waren verbaast dat ik ook nog het optreden van middernacht wou uitzien, dat toen nog bezig was.

Uiteindelijk is één van hen gebleven tot ik veilig het verhoog heb verlaten. De sleutel van het daar vlakbij, goed in het oog springend blauwe invalidentoilet zou hij overdragen aan de toiletdame van de validentoiletten. Dat ik daar toch geen gebruik van zou maken wegens te klein voor mij en mijn machine, hield ik maar voor mij. Vorig jaar heb ik dit al aan de organisatoren gemeld en beloofden ze mij voor de volgende editie uit te kijken naar een groter exemplaar. Niet gedaan of niet gevonden? Enkel zij weten het! Knipogen

Fonnefeesten 2010 - 000 (publiek) II (klein).JPGOp het terrein van de Fonnefeesten hadden ze, na een opmerking erover door mij, vorig jaar, naast de toiletblok, een extra scherm geplaatst, waarachter rolstoelers desgewenst, onttrokken aan de blikken van passanten, hun plasje konden doen. Een noodfaciliteit, want op die plek geraken zou nogal veel gedoe vragen, en daar hou ik helemaal niet van. Net zoals de meeste mensen doe ik pissen en kakken liefst zo discreet mogelijk. Dit jaar heb ik problemen dienaangaande vermeden door na de middag niet meer te drinken en, vooraleer naar het centrum te vertrekken, om een uur of zeven, thuis nog even mijn blaas te ledigen.

Voor mensen als ik zal het wel altijd behelpen blijven op activiteiten en evenementen zoals deze. En steeds ten strijde trekken om beterschap te bekomen voor mezelf en lotgenoten, dat heb ik inmiddels afgeleerd. Ik berust erin dat er een globale maatschappelijke mentaliteitswijze moet komen, maar dat er allicht nog minstens één generatie overheen zal gaan vooraleer die er is. Eventuele ongenoegens ventileer ik inmiddels via deze blog… sorry, lieve lezers Knipogen

Absynth Minded - 000 (klein).JPGIrena (Nevermind Nessie).JPGMijn weblog die trouwens begin augustus, in alle stilte haar derde jaargang is ingegaan. Mensen, wat gaat de tijd toch snel. Zo snel zelfs dat ik in de stukje bijna vergat te melden welke groepen mijn toppers waren. Lachen

Het waren dit jaar absoluut niet de grote namen met een gigantische show die me het meest hebben bekoord, maar ik heb vooral genoten van ‘Nevermind Nessie’ een deelnemer aan, maar niet de winnaar, van het Fonne Rockconcours en de groepen ‘Absynth Minded’ en ‘Daan’, die beiden op de Lokerse Feesten een dag de openingsact verzorgden. Met verve!

Eerlijkheidsgetrouw dien ik te bekennen dat, wat Daan betreft, ik in tegenstelling tot de grote schare vrouwelijke fans, die vooral vallen voor de uitstraling van de man naar wie de band is genoemd, die trouwens enkel bij live optredens uit meerdere muzikanten bestaat, ik vooral gecharmeerd ben door het drumwerk en de zang van bandlid Isolde Lasoen.

Daan (met Isolde).JPGVuurwerk Lokeren 2010.JPGUiteindelijk heb ik, op 10 dagen tijd, na de gesmaakte feestelijke start met De Pré historie Live op de eerste vrijdagavond,, toch minstens 20 optredens gezien en van enkele dj-sets genoten.

En met het stipt op het afgesproken tijdstip van 22u00, tussen de twee Durmebruggen afgestoken vuurwerk, werd zondag jongstleden een spetterend, knallend en kleurrijk startsignaal gegeven voor het ingaan van de laatste feestnacht. Die ook ik zo lang mogelijk wou laten duren, zodat er van veel slapen geen sprake was. Het aftellen tot de volgende editie kan beginnen.

Commentaren

Tja, er komt soms wat bij kijken hé als je zo'n gespecialiseerd materiaal gebruikt!
Mijn vrouw krijgt gelukkig heel wat hulp wanneer ze iets voor heeft met één van haar sportrolstoelen. We hebben er intussen 5 en kregen net funding om nog een 6e te kopen.
't Gaat vooruit.

Gepost door: pieterbie | 12-08-10

niet echt eenvoudig hé voor jou Rudi om naar zo'n festiviteiten te gaan, jammer
maar dankzij je voorzorgen heb je toch van een en ander kunnen genieten ;-)
ik hoorde dat Roxy Music ook kwam

gelukkig hou je oude kussens nog bij zodat alles in orde kwam met het zitten
de poep zal wel afzien als je altijd moet zitten

jou blog bestaat al drie jaar? proficiat!!

Gepost door: fotorantje | 12-08-10

Er komt bij jou veel meer bij kijken door je minder mobiliteit, maar zoals ik nog weet van vroeger kom je uiteindelijk toch waar je wil zijn.
En het genot van meerdere fantastische optredens hebben de pijn (zowel fysiek als mentaal) blijkbaar toch goed verzacht want dat je hebt genoten spreekt toch wel duidelijk voor zich.
Dit jaar heb ik forfait moeten geven maar volgend jaar ben ik terug van de partij en ik weet zeker dat je me zult kennen en dat we op ooghoogte een mooi gesprek zullen kunnen voeren...als de muziek niet te luid staat, maar dan kunnen we ons nog wat afzonderen!
Deal?

Gepost door: Maike | 12-08-10

Hoi Rudi,

Ondanks enkele negatieve elementen waren de Lokerse Feesten voor jou toch wel genieten, hé!
Geen wonder dat je al uitkijkt naar de volgende editie.

Wij gaan zaterdag naar Rimpelrock, voor t 4de jaar op rij.
Hopelijk gaat dan t weer geen spelbreker zijn. Ze voorspellen alleszins nie veel goeds, ma ja ... afwachten, want heel vaak komen de voorspellingen nie uit.

Nog een fijne avond en tot een volgende keer!

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 12-08-10

Aha! Zat je weer daar! :-))) Vond het hier al zo rustig..maar gelijk héb je hoor...leuk dat soort feesten in eigen stad hè. Jammer dat er waarschijnlijk nooit wat zal veranderen wat die toiletten betreft.. je bent nog optimistisch vrees ik met 'nog een generatie te gaan'...ik heb het gevoel dat sommige dingen gewoon nóóit zullen veranderen als er niet constant vanaf alle kanten erop aangedrongen wordt dát het gebeurt...maar dat mensen dat zelf moe worden om steeds maar daarover te beginnen, dat lijkt me alleen maar menselijk...ventileer het hier maar zoveel je kunt...hopelijk lezen er hier mensen die het verschil misschien wél kunnen maken hè. :-)
Enfin..een maand feesten...en gelukkig slechts een paar dagen met een zere kont..het kon slechter! hahahaa!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 12-08-10

hey Rudy,ik ben echt blij dat je van de Lokerse feesten hebt genoten,ik heb er ook van genoten,alleen,ik ben niet op het grote plein geweest s'avonds,ik hoor de muziek tot in mijn bed,ik woon er rechtop,vandaar hé.maar ik ben wel de eerste vrijdag naar de pre historie geweet met Guy De Pre en dat was heel tof vond ik,volgend jaar mag hijnzeker terug komen,ambiance verzekerd.ik wens je een fijn weekend liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 13-08-10

Drie jaar al.
Dikke proficiat !

Gepost door: els | 13-08-10

Meegenoten van uw verslag. Een vrouw, die zich afreageert en uitleeft op de drums, ... heerlijk is dat.

Gepost door: gidsjoris | 14-08-10

Dag Rudi :-)
Voor jou ook een fijn weekend, hé.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 14-08-10

Eerst en vooral: PROFICIAT Rudi, voor het driejarig bestaan van je blog! Blij dat ik het, én jou ken, blij ook dat je weer even boven water kwam en ik hier lekker bijlezen mocht... Het is telkens weer genieten van je schrijfsels!
OT: o, ik wist niet dat je zo dicht bij Puyenbroek woonde, ga je er geregeld heen ook? Maak er een fijne zondag van hé!

Gepost door: gerdaYD | 15-08-10

Goeiemorgen Rudi,

Als ik t hier zo lees, zijn wij zowat samen begonnen met bloggen.
Mijn blog bestaat morgen 3 jaar. t Zal wel niet van t allerprilste begin geweest zijn, dat we mekaar zijn tegengekomen, hé! Maar vanaf dat ik je gevonden heb, ben ik hier trouwe klant.
Ik zou zeggen, blijf zeker verderdoen met je blog, ik doe dat ook ... :-)
Nog een fijne zondag!

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 15-08-10

Proficiat met je drie jaar bloggen Rudy!
De Lokerse feesten heb ik nog meegemaakt toen ik jonger was
en heb me daar steeds geamuseerd!
Goed dat je kelderkussen geholpen heeft!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 15-08-10

dag rudy...je bent wel heel onernemend en vind zelf de oplossingen dat siert je ! en van harte met het 3 jarige bestaan van je weblogje ..groetjes van boomer

Gepost door: boomer | 15-08-10

Proficiat met de blogverjaardag !
Ik kan me best voorstellen dat pijn aan de poep heel vervelend kan zijn. Zo ging ik eens naar een concert van Anne Clark. Ik had speciaal vroeg geboekt zodat ik op de eerste rij zat, helemaal in het midden. Nooit, meer, mijn poep was gelijk een koekebrood na het concert :-)
Ik was graag naar de Sisters of Mercy geweest op de Lokerse feesten maar die traden maar om 0u op, zodat ik maar heb moeten passen.

Gepost door: Maaike | 18-08-10

Tiens, tiens ik had u dus kunnen tegenkomen....wij zijn de laatste zondagavond geweest...we deden de fonnefeesten en nadien nog de andere tent (ben de naam kwijt) en gingen op tijd naar huis voor de kindjes natuurlijk :-)

We doen dit jaarlijks met mijn schoonouders die daar wonen....eerst lekker eten in Overmere Donk en dan de Lokerse feesten :-)))

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 21-08-10

prachtig verslag van de voorbije feesten in Lokeren..

Gepost door: Annick en Chris | 22-08-10

Nog steeds niet uitgefeest hè Rudi, want vandaag heb je zelf wat te VIEREN!! :-)))
Van harte maatje...en maak er een mooie dag van!
xxx

Gepost door: mizzD | 24-08-10

vandaag 24/8 : GELUKKIGE VERJAARDAG !!!!! Probeer er maar een mooie dag van te maken...

Gepost door: omamoetje | 24-08-10

hey Rudy,
een heel gelukkige verjaardag kom ik je wensen Rudy,maak er maar een fijne dag van met alle lieve mensen die je dierbaar zijn.

Gepost door: dolfijntje | 24-08-10

Rudi ,ons aller Mizzd doet er ons aan herinneren dat jij vandaag jarig bent. Héél graag kom ik je drie klapzoenen geven en wens ik jou het allerbeste toe !

Gepost door: magda | 24-08-10

hello Rudi, ik ben nog eens komen bijlezen. toch hoedje af voor jou hoor dat je de moeite neemt om met je rolstoel naar de feesten te gaan, zal toch niet zo simpel zijn om tussen al dat volk met een rolstoel te staan en gaan.
Allez je hebt daar veel plezier beleefd zo te zien (ook al met naar het schone volk te kijken) (grapje hoor) alhoewel je schrijft toch zelf dat je daar kan van genieten.
En je bent ook jarig geweest zie ik hier boven, nen dikke dikke dikke proficiat hoor!

Gepost door: Emily | 25-08-10

Hoi Rudi,

ff zonder inspiratie gevallen?!
Hopelijk tot binnenkort, hier of op FB :-)

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 29-08-10

samen met Tal heb ik er een gedronken op je verjaardag, zoals beloofd :-)

Gepost door: fotorantje | 02-09-10

Het is jaren geleden dat ik daar nog eens was en elk jaar zeg ik weer "'nu ga ik terug" maar 't komt er jammer genoeg nooit van. Wel jammer dat ze die toiletten zo moeilijk maken zodat je niet eens meer wat kan drinken.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 06-09-10

Je bent stil. lieve Rudi.
x

Gepost door: danique | 10-09-10

hello Rudi, je bent er al een tijdje niet meer, toch niks ergs hoop ik, groetjes

Gepost door: Emily | 14-09-10

Dag Rudi, Een late proficiat met het driejarig bestaan van je blog. Al liggen je beide blogs precies wat stil. Jammer dat Intro voor geen groter toilet zorgde, want je bent niet de enige die zo'n grote rolwagen heeft.

Gepost door: Joke | 21-09-10

Hey Rudi...ben je gestopt? Dat zou ik niet leuk vinden...maar beter dan andere oorzaken die je het bloggen zouden kunnen beletten...zoals gezondheidsproblemen??
Hou je goed hè maatje!
Groetjessss!

Gepost door: mizzD | 22-09-10

Hoi Rudi, alles goed met je?

Gepost door: Ellen | 05-10-10

De commentaren zijn gesloten.