25-07-10

Vakantie

Vele jaren lang bracht ik mijn vakantie door in Graskant, in de buurt van Nieverans. Na recentelijk een tip op de radio te hebben gehoord, heb ik voor dit jaar in allerijl nog een last minute geregeld naar de Costa Mijngazon, nabij Pelouse. Dit verblijfsoord toont wel opvallend veel gelijkenissen met mijn vroegere vakantieplek, maar een mens in vakantiestemming maalt daar niet om. Knipogen

Sunbathing beauties - 000 (klein).JPGEcht op vakZee, strand & duinen (klein).JPGantie gaan zit er voor mij voor het tiende jaar op rij, helemaal niet in. Nochtans had ik vurig gehoopt deze zomer eens e en weekje aan de kust te kunnen doorbrengen. Maar het zal er niet van komen. Hopelijk krijg ik wel een daguitstap met het gezin naar de Noordzeekust georganiseerd. Want na ze het ganse vorige kalenderjaar ook al niet te hebben gezien, verlang ik werkelijk naar de golvende zee, het zandstrand, de duinen en de gezonde zoute lucht aldaar. Om nog te zwijgen over al het bijkomstige maar eve nzeer geapprecieerde moois dat er doorgaans valt te bewonderen.

Gelukkig hoef  ik dit jaar niet de ganse periode alleen door te brengen, maar houden mijn gezinsleden me het grootste deel van de tijd gezelschap. Van het feit dat de Oost-Vlaamse provinciehoofdstad, waar ze de voorbije week druk aan het feesten zijn geweest, op korte afstand ligt van ons vakantieverblijf, hebben we trouwens dankbaar gebruik gemaakt om daar ook even de sfeer te gaan opsnuiven.

Mijn puberende zoons vonden dat uitje reeds bij voorbaat allesbehalve de max, want op stap gaan met je ouders wordt door kinderen uit hun leeftijdscategorie als niet cool bestempeld. Toch heb ik hen zo nu en dan, op een onbewaakt moment, wel eens zien verwonderd of bewonderend kijken, glimlachen en zelfs genieten van de straatacts en de podiummuziek.

T-shirt - 000.JPGIn één van die talloze over de pleintjes en straten van de binnenstad verspreide verkooptentjes, kon je T-shirts kopen met allerlei opschriften. Terwijl de jongens met hun ma de andere daar te koop aangeboden prullaria van dichtbij gingen bekijken, las ik de opschriften van de hemdjes. Eentje ervan vond ik wel leuk. Namelijk dit met de tekst: “Tell ur boobs to stop staring at my eyes” (zeg jouw borsten op te houden met naar mijn ogen te staren). Waarschijnlijk reeds sinds jaren verkrijgbaar, maar nieuw voor mij.

Downblouse - 000.JPGEen half uurtje later kreeg ik zin in een ijsje en troonde daarom mijn gezellen mee naar de Italiaanse ijsjeskar, die ik vanuit de verte had opgemerkt. Er stond een lange rij wachtende mensen voor ons. Wat ik persoonlijk niet zo erg vond, want de persoon die ijsjes stond te scheppen was een knap verkoopstertje. Dat tijdens haar werkzaamheden haar geduldige klanten beloonde met een niet te vermijden, noch te versmaden, inkijk op haar fraaie boezem.

Tot haar compagnon, waarschijnlijk de vriend van het meisje, in de gaten kreeg dat de in hoofdzaak mannelijke klandizie, meer oog had voor de mooi gevormde, lichtbruin gekleurde bollen in het meisje haar topje, dan in de in allerlei kleuren en smaken beschikbare, uit de diepvriesvakken geschepte ijscrème bollen. De kerel nam over en liet het meisje enkel nog toe als kassierster te fungeren. In welke functie een diep voorover buigen niet langer nodig was.

IJsje - 000 (klein).JPGHet kan toeval zijn, maar na deze wissel slonk de rij aanschuivende klanten al even snel weg als mijn net gekochte, in een koeken hoorntje gedeponeerde bolletje vers schepijs met pistachesmaak smolt door de warmte van de zon en mijn gulzig likkende tong.

Helaas toch weer een minpuntje op deze feesten. Goed bedoeld, maar daarom niet minder beledigend kwam, terwijl wij naar een optreden keken, een man mijn echtgenote meedelen dat ik ook vooraan, op een speciaal voor rolstoelers voorziene plek kon gaan staan. Zelfs toen ik die kerel zelf aansprak, bleef zijn aandacht enkel op mijn eega gericht. De man zal nog eens grondig moeten worden gesensibiliseerd. Zo een invalidenplekje vind ik trouwens niks voor mij. Je ziet dan vaak wel meer van wat er op het podium gebeurd, maar mist de aanwezigheid van je gezellen en het je opgenomen voelen in de menigte. Als je trouwens de pech hebt dat er net die avond een groepje gehandicapten uit een instelling op die plek wordt gedropt, maak je trouwens veel kans voornamelijk de keelklanken van dat enthousiaste publiek te horen, terwijl dat echt niet de bedoeling is. Waarmee ik uiteraard niet wil zeggen dat ik die mensen hun amusement niet gun, want het tegendeel is waar.

Afsluiten doe ik, als naar gewoonte, met nog iets plezant en positief. Toen wij het feestgewoel al verlieten, arriveerden er vier vrolijke jonge feestvierders die gezamenlijk een opklapbare lange zitbank in hun armen en handen meezeulden. Slim bekeken, zo een mobiele zitplaats annex stapodium. Persoonlijk sleep ik ook overal een zitplaats mee naartoe. Maar enkel voor mezelf en mijn armsteunen zijn alleen bruikbaar als verhoog voor kleine kinderen, dus helaas niet langer meer voor mijn eigen kroost. Maar die kerels zijn nu al groot genoeg om alles te kunnen bezien van op de begane grond. Lachen

Commentaren

Rudi dat heb je weer heel mooi verteld met een tikje humor er bij ;-)
Ik kan tegenwoordig niet veel ergens naartoe want ben weer mijn rijbewijs aan het halen. dat van de kinderwagen van onze kleinzoon, die ik bijna voltijds opvang!
Groetjes Rudi.

Gepost door: emmy | 26-07-10

je hoeft niet altijd op vakantie te gaan om je te amuseren hé Rudy,hier in ons Belgenlandje is er wel ergens iets te beleven.zelf ben ik een weekje op fietsvakantie geweest in Limburg en het was gewoon de max.ik wens je een fijn begin van de nieuwe week en we gaan ons opmaken voor de Lokerse feesten hé
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 26-07-10

Hey Rudy!
IK heb genoten van je blogje! Ik hoop dat je toch eens naar de zee kan! Ik weet uiteraard niet wat je probleem is dat je er niet raakt! Ik weet immers niet of je vrouw met de auto rijdt.
De zee heeft inderdaad iets aparts, en onze dijken aan zee moeten heel aangenaam zijn om er met je rolstoel over te rijden! Ik hoop echt dat er op aandringt om te gaan!
groetjes
Christa

Gepost door: christa | 26-07-10

ik woon aan zee en kan dus geregeld er naartoe ,maar naar de Gentse feesten ben ik nog nooit geweest.Ik krijg mijn wederhelft niet mee! Rudi er moet toch een mogelijkheid zijn voor jou om eens tot aan de zee te geraken?Via mutualiteit?

Gepost door: magda | 26-07-10

Oei Rudi, had dat meisje van de ijskar zo'n t-shirt vergeten aan te trekken :-)

Wij zijn dit jaar op vakantie in Mongardin, ook een toffe plek, ik denk dat we onze vakantie wat langer gaan rekken !

Gepost door: Mamapippa | 27-07-10

dat heb je weer met de nodige humor verteld...

en de foto's mochten er ook zijn

Gepost door: willy | 27-07-10

Dag Rudi,zo te zien zijt ge ook naar Boezemgem geweest,
hahaha en ja die pubers he
groetjes

Gepost door: watervrouwtje | 27-07-10

Hoi Rudi,

Fijn nog s iets van je te kunnen lezen.
Hopelijk geraak je deze zomer nog s aan zee. Ik gun t je van harte!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ (Riboke) | 29-07-10

aha jij was ook op de Gentse feeten te vinden
ik één namiddag maar genoeg om te hebben genoten van de sfeer
straks Lokerse feesten hé, kan je weeral op zwier gaan
Ik hoop dat je wens van naar zee gaan kan doorgaan!!
ooh en ik verblijf ook in Nievrans en ook een beetje in Overalls

Gepost door: fotorantje | 29-07-10

Je hebt je wel vermaakt. Kom je een heel mooi weekend wensen lieve Rudi.

Gepost door: danique | 30-07-10

hey Rudy,ik kom je een heel fijn weekend wensen en een fijne start van de Lokerse Feesten die vandaag van start gaan liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 30-07-10

Hello vond het hier weer super fijn je schrijfsels te lezen en dat je graag vrouwelijk schoon ziet dat weten we, hopelijk heeft het ijsje zoveel gesmaakt als de aanblik van de borstjes :)

Gepost door: Emily | 31-07-10

:-) Je hebt hele leuke t-shirt-opschriften hè...zo zag ik er ooit op internet eentje met 'all this and brains too!' op de borst(-en!)..die zoek ik nog..als je er eens ergens eentje ziet..?? :-))))))))
Hoop trouwens niet dat het vet uit dat ijsje nu precies rond die buis van Eustachius van jou gaat zitten Rudi hahahahaha!
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 03-08-10

Rudi,
waarom kom je niet eens een dagje naar de kust? Met het project zon, zee, zorgeloos is nu ook het strand toegankelijk voor rolstoelgebruikers en in de meeste gevallen zelfs de zee.

Gepost door: Moeder Overste | 04-08-10

Ook al eens in Saint-Corniche geweest, juist onder De Pannen? :-)

Groeten

Gepost door: Willy | 05-08-10

Je verhaal over de ijsjesverkoopster: grandioos !!!
Wij zitten hier ook stilaan in het stadium dat de meisjes niet zo graag meer meegaan met ons, 2 oudjes :-)

Gepost door: Stefanie | 09-08-10

Ik woon aan de Vlaamse kust en kan je geruststellen: de 4 dames van jouw eerste foto bij deze post kwam ik nog niet tegen.
Jammer.
Evenmin stroostte ik mij de moeite om op de Gentse Feesten een ijsje te gaan likken.

Tieners die hun ouders vergezellen: ik kan er niet meer van meespreken.
Maar goed, mijn oudste zoon is dan ook geen tiener meer. Straks wordt hij 21, bangelijk!

Gepost door: pieterbie | 10-08-10

De commentaren zijn gesloten.