12-06-10

We mogen (moeten!) weer KIEZEN!

  

Zondag mogen we weer gaan stemmen. Velen onder ons zullen dit doen met enige of zelfs veel tegenzin. Ook ik ben er zo één. Want de vraag is of een herschikking van het politieke landschap en daaruit voortvloeiend een allicht compleet nieuwe regering, enig soelaas zal brengen. Maar verzaken aan ons democratisch recht vind ik totaal ongepast. Hoe zeer het ook lijkt alsof onze ene stem verwaarloosbaar is in het geheel, is ze wel degelijk van tel!

Verkiezingen - 000Het is evenwel niet aan mij om hier een wetenschappelijk onderbouwd bewijs te leveren over het belang van ieders individuele stem. Noch zal ik een vurig pleidooi houden om te vermijden dan jullie burgerlijk ongehoorzaam zouden zijn door aanstaande zondag uit het stemhokje weg te blijven. Er zijn immers de afgelopen weken in de media al genoeg mensen aan bod gekomen die dat veel beter kunnen dan mij.

Achter welke naam of namen ik het bolletje ga inkleuren, daar heb ik op dit ogenblik nog totaal geen idee van. Zelf de partijkeuze is nog onbeslist. Overweldigd door folders & flyers van partijen ben ik niet. Het aantal bleef beperkt. Er zijn wel een aantal persoonlijke brieven en e-mails bij me toegekomen, van personen waar ik in de voorbije tijd contact mee had. Sommigen onder hen staan zelf op de lijst, terwijl anderen dan weer een kandidaat uit hun partij aanbevelen.

Kiezen wordt daar niet eenvoudiger door. Want er is wel een partij of vijf waar ik met minstens één mandataris goeie ervaringen heb. En buiten hen zijn er nog wel meer bekwame en ernstige politici die het waard zijn om mijn stem te krijgen. Maar ik kan ze helaas  niet allemaal dat plezier doen. Waarschijnlijk zal het pas in de beslotenheid van dat stemhokje zijn dat ik mijn keuze maak. Dan moet het wel. Want als ik te lang treuzel, dan denkt men vast dat ik in zwijm ben gevallen. En een beschamende redding in een met nogal wat mensen gevuld stemlokaal, daarvan ben ik geenszins vragende partij.

Het is trouwens te hopen dat het kettinkje waarmee dat rood kleurpotlood vast hangt aan de houten structuur van het stemhok, deze keer lang genoeg zal zijn. Want bij een vorige gelegenheid was dat niet het geval, zodat de kandidaten onderaan de stembiljetten, bij mij uit de boot vielen. Weinig democratisch, niet?. Maar ik durf positief te zijn en vertrouw er dus op dat ik deze keer elke kandidaat zal kunnen bereiken. En hoop dat zij die, al dan niet mede dank zij mijn steun, op Vaderdag worden verkozen, samen, en voor de volle vier jaar, hun kiezers zullen dienen door op een ernstige manier het land te besturen.

Commentaren

Wij deden het woensdag al, hoewel mijn politieke kennis door mijn jarenlange Vlaamse verblijf natuurlijk ook zeer naar België uitgaat.
Succes Rudi, gelukkig mogen wij hier stemmen hè.

Liefs

Gepost door: Danique | 12-06-10

Wij hebben hier in NL inmiddels mogen stemmen en het zal knap lastig worden om een stabiel kabinet te vormen, ik ben benieuwd hoe de verkiezingen in belgië aflopen, hopelijk is daar de uitslag wat eenduidiger, maar ik vrees het ergste!
groetjes en een fijn weekend!
Elmar

Gepost door: Elmar | 12-06-10

Prettige stemdag en vaderdag Gelijk heb je, wachten tot het laatste moment om je keuze te bepalen, je weet nooit welk nieuwsje er nog
uit de bus komt nietwaar ?
Lieve groetjes.

Gepost door: Leva | 12-06-10

Hoi Rudi, Hier zal t toch wel met de stemcomputer mogen ipv met een rood potlood, denk ik.
Ben s benieuwd of alle beloftes nu wel waargemaakt gaan worden!
Nog een fijn weekend verder ...

Gepost door: Ri@ | 12-06-10

hey Rudy veel succes in het stemhokje,stem op de goeie hé.
ik wens je ook een fijne vaderdag.maak er samen met je kinderen een fijne zondag van

Gepost door: dolfijntje | 13-06-10

mijn kleurplicht ook volbracht

prettige vaderdag Rudi!

Gepost door: fotorantje | 13-06-10

Hier ook met computer onze plicht volbracht nu zien hoe ze het ervanaf zullen brengen in de onderhandelingen 't zal wel weer niet simpel zijn.

Gepost door: Patrick | 15-06-10

:-) ik zit nu maar met één vraag Rudi : was het kettinkje lang genoeg? hihi

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 15-06-10

met plezier hier nog eens komen lezen..

Gepost door: Annick en Chris | 15-06-10

Nou.. ook bij jullie is de teerling geworpen..en is er beloofd door de winnaar dat men België langzaam zal laten verdampen. Is dat waar men in België dan massaal voor gestemd heeft? Vreemd. Net zo vreemd als dat in het tolerante Nederland een vreemdelingenhater zo enorm gewonnen heeft. Het zijn barre tijden...en het gaat dus nog barder worden vrees ik. Verkiezingen...gooi maar in m'n pet hoor, snap er niks meer van..of het is mijn medemens waar ik niks meer van snap, dat kan ook.
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 15-06-10

Hallo Rudy, Wil je aub even contact opnemen via e-mail mey ons. Wij hebben een nieuw logo dat wij je graag wilen bezorgen. Dat lijkt niet via hier te gaan. Cantacteer ons en vraag om het nieuw logo en vermeld ook even je blogadres. Fijne dag en hopelijk neem je contac met ons op...

Gepost door: Devrolijkebloggers | 17-06-10

Van welk liedje krijgt jij een apart (zomers)gevoel van binnen? Laat van je horen via onze blog en kom in de enige echte Sound Of Summer!

Alvast bedankt

Gepost door: Ourlipsaresealed | 21-06-10

Ward de Bever Ik heb intussen gekozen :-)

Gepost door: pieterbie | 25-06-10

Heykes Hier is het maar stillekes....al helemaal in vakantiestemming waarschijnlijk :-)))

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 28-06-10

Hallo Rudi, Ben je niet meer uit het stemhokje geraakt?
Groeten uit een zonovergoten Knokke.

Gepost door: magda | 29-06-10

hey Rudi
hoe hebben de broers het gesteld op school?
hopelijk kunnen ze van een zorgeloze vakantie genieten
en jij ook!

Gepost door: fotorantje | 30-06-10

hey Rudy de verkiezingen zijn al lang achter de rug,nu is de vakantie begonnen en hebben je zonen het goed gedaan op school en ging het met de examens voor Frans
een heel fijn weekend
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 03-07-10

Hoi Rudi, alles goed met je?
t Blijft hier zo stillekes ...

Gepost door: Ri@ | 04-07-10

Heykes Het is hier heel stilletjes...ook in vakantiestemming?

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 06-07-10

De commentaren zijn gesloten.