24-04-10

De vuile was?

  

Die gaan we vandaag en morgen NIET buiten hangen; letterlijk, noch figuurlijk. Maar wel het proper gewassen goed. Want met dit mooie weer zou het ZONDE zijn om niet de natuurelementen de klus te laten klaren, maar de droogkast. Neen, deze laatst vernoemde machine heeft twee dagen vrijaf gekregen. Te meer daar er dit weekend, onder de slogan 'Hang het uit!' een energiespaaractie loopt, georganiseerd door de KVLV. En ik sluit mij graag aan bij dit initiatief, dat tot doel heeft de mensen te sensibiliseren tot een verantwoord omgaan met energie.

 

De vuile was


Nu is het zo dat wij hier thuis sowieso zo min mogelijk gebruik maken van de droogkast. Toen we, wegens het onherstelbaar defect gaan van ons vorig exemplaar, het eens een half jaar zonder droogkast hebben gered, was dat heel goed merkbaar op onze elektriciteitsfactuur. En we drogen dan nog aan het nachttarief! Nu ja, praktische, betaalbare machines zijn er om gebruikt te worden, dus doen we dat ook. Maar van zodra het weer het toelaat, wordt bij ons de was buiten aan de draad gehangen, of aan het droogrek.

En naast het uit de brievenbus halen van de post, het wekelijks buiten zetten van de vuilbak en/of -zak en soortgelijke activiteiten, is het ophangen en achteraf weer van de draad halen van de was, een goed excuus om eens buiten te komen en in beweging te zijn. Dus, op de koop toe GOED voor de gezondheid!

Commentaren

hallo Rudi een droogkast gebruik ik nooit, heb er trouwens geen :-)
ik hang mijn was altijd buiten, winter en zomer
behalve als het regent natuurlijk :-)
geniet van het mooie lenteweertje Rudi
fijn weekend
groetjes

Gepost door: Borriquito | 24-04-10

Ik heb eerlijk gezegd... nog nooit een droogkast gehad! Ik hang zomer en winter het goed aan de lijn te drogen...in de winter binnen. En zo glad mogelijk...dat bespaart werk en enrgie van het te moeten strijken! :-)
Groetjes en geniet van dit mooie warme weekend Rudi!

Gepost door: mizzD | 24-04-10

Zodra het weer het ook maar even toe laat gaat hier de was ook naar buiten Rudi!
We hebben een dakterras op het zuiden dus de was is er binnen de korste keren droog!
groetjes en nog een fijn weekend!
Elmar

Gepost door: Elmar | 24-04-10

Ze hebben groot gelijk! De Frank zei het gisteren ook nog in het weerbericht dat de luchtvochtigheid ideaal was om de was buiten te drogen ;)

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 25-04-10

hey Rudy ik heb een droogkast Rudy,maar gebruik die niet elke dag.de was die buiten hangt aan de draad,dat ruikt zo lekker fris en hoeft niet veel gestreken te worden achteraf.
een fijne zonnige zondag wens ik je
liefs en een dikke knuffel
dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 25-04-10

Ik deed mee jammer dat de strijk niet gaat zonder de stekker in te steken :-) veel zonnige groetjes xxx

Gepost door: Katrien | 25-04-10

Hoi Rudi, Ik heb ook een droogkast, maar gebruik ze nie meer dan nodig.
De natuur is ons de laatste dagen gunstig gezind geweest hé, als t om was drogen gaat ;-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 25-04-10

goeie avond RUDI Bedankt voor de mooie en lieve reactie op mijn blogje...dat doet me deugd....Ja en wassen...nu ben ik bezig een was te draaien en die zal dan wel in de droogkast vliegen hoor!!!! want er staat nog ene te wachten op nachttarief....Ik hoop dat je van je zondag hebt kunnen genieten.....

Lieve grtjs. van anny

Gepost door: anny | 25-04-10

woeps .... Als ik dat hier zo lees ben ik een echt energieverspillerke. Hoogsten tijd dus om mijn leven te beteren en de was wat meer zonder droogkast te drogen. Da ding staat bovenop mijn wasmachien ... en ik vind dat dus o zo makkelijk ;-)

Lieve groetjes

Gepost door: anneke | 25-04-10

Kwam je blogje tegen bij 'de vrolijke bloggers' en kwam even piepen :-)

fijne dag en lieve groetjes van mij ....

Gepost door: lydie | 26-04-10

Goedeavond Rudi Heb geen droogkast,zomers hang ik de was buiten en in de winter op mijn zolder.
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 26-04-10

Dag Rudi, ik gebruikt altijd mijn droogkast in de winter gebruikt en van zodra het weer het toeliet vloog de was op de waslijn.Ja ik ging werken en alles moest in het weekend gewassen en gestreken worden.
Maar deze winter heb ik me een wasrek aangeschaft en gezien we nu maar met ons tweetjes zijn ,hang ik de was in de hall op het droogrek en 'smorgens is die droog.Ik spreid het wassen over een paar avonden en op die manier sla ik twee vliegen in één klap. Nachttarief voor het wassen en gewoon de warmte van de chauffage of de buitenlucht om te drogen! Ik ben benieuwd voor de afrekening van de electriciteit ! 't Zal wel schelen in mijn portemonne.

Gepost door: magda | 26-04-10

Ik heb dat ding thuis niet en ook geen afwasmachine, maar er kunnen zeker redenen zijn waarom mensen die wel nodig hebben, andere dan gemakzucht bedoel ik.

Groet

Gepost door: Willy | 26-04-10

Hallo Dag Rudi;ook ik heb geprofiteerd van het goeie weer om de was buiten te hangen,goedkoop en het ruikt nog lekker ook
groetjes

Gepost door: libelleke | 26-04-10

ik heb geen droogkast Rudi, alles hangt binnen aan een draadje te drogen, buiten kan niet, k heb geen tuin hé, en k zie mij nog niet mijn was op straat te hangen, letterlijk dan, en figuurlijk ook hihi

Gepost door: fotorantje | 27-04-10

hallo Rudi je was is ondertussen al gewassen zeker :-)
fijne dinsdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 27-04-10

hoi Rudi,
zalig hé, wast die buiten hangt om te drogen. Niks fijner dan 's morgens de lakens van bed wassen, ze buiten hangen te drogen en dan 's avonds lekker verse lakens om te slapen...
hier is de droogkast ook gesneuveld en wij hebben beslist om er geen meer aan te schaffen. zo veel mogelijk wast buiten en in de winter in de living. neemt wel wat plaats in, maar tegen dat we thuiskomen na het werk is de boel droog en kunnen we het wegsteken... en de energiefactuur is weer een beetje lager.
groetjes

Gepost door: zaza | 28-04-10

Rudi, Ik ben het roerend met je eens. Van zodra er een straaltje zon is hangt bij ons ook de was buiten. Eénmaal het wasgoed is gedroogd ruikt het nog eens zo fris.
Maar de vuile was kunnen we maar beter binnenshuis houden hé ?
Groeten !

Gepost door: Piet | 28-04-10

zeer goed idee Alleen heeft het hier gisteren serieus geregend.
Ik hoop dat de kerk er nu in zal slagen alle vuile was buiten te hangen. Alleen lijkt het alsof we dan nog weinig geestelijken gaan hebben.
Je zou bijna beginnen denken dat de kerk institutionele pedofilie is.

Gepost door: pieterbie | 02-05-10

Te ruim behuisd Wandelend van blog naar blog kom ik hier even langs.
In mijn waskamer droog en strijk ik mijn was.
Zomer en winter staat het droogrek klaar of is het in gebruik.
Wel met het raam wagenwijd open.
Vriendelijke groet uit Amsterdam-ZuidOost.

Gepost door: Rob Alberts | 06-05-10

De commentaren zijn gesloten.