17-03-10

Stand van zaken

 

Herinnert er zich onder jullie nog iemand mijn goede voornemens? Zoals hier aan de wereld bekend gemaakt? Ikzelf in elk geval wel! En tot op heden heb ik me er strikt aan gehouden. Zo eet ik, al sinds een drietal maanden, veel minder omvangrijke en meer gevarieerde Diafragma - ademhalingmaaltijden, die bovendien zijn samengesteld uit gezondere ingrediënten, dan het geval was gedurende de tientallen maanden ervoor. Hierdoor ben ik inmiddels reeds behoorlijk wat overtollig vet kwijt geraakt. Minstens een zevental kilogram. En heeft de pin van mijn broeksband intussen dringend nood aan een extra gaatje, aangezien deze zelfs in het laatst beschikbare holletje gestopt, mijn broeken niet meer om mijn lijf kan vasthouden.

Daarnaast doe ik, de ene dag evenwel al wat meer dan de andere, aan lichaamsbeweging, door het uitvoeren van cardio-oefeningen in mijn rolstoel. Het blijft een sullig schouwspel, maar dat kan me absoluut geen vuile noch schoon gewassen reet schelen, want zowel mijn corpus als ikzelf hebben er veel deugd van!

Voorts doe ik elke dag ademhalingsoefeningen. Gebruik makend van de spier en pees van het middenrif. Zo beoefen ik ondermeer minstens 3 x daags, telkens gedurende 3 minuten, de techniek van 6 ademhalingen per minuut. 5 seconden inademen en vervolgens 5 seconden uitademen. Als hulp bij die oefening gebruik ik deze klok.

Perfet male belly - 000De combinatie van het gewichtsverlies en mijn, ook al dagelijkse, buikspieroefeningen, hebben me nog niet mijn platte buik bezorgd van 10 jaar geleden, maar ik ben toch goed op weg! Helemaal hetzelfde als toen zal mijn onderlijf uiteraard nooit worden, want daarvoor heb ik te weinig resterende actieve spieren. Maar deze wetenschap werkt geenszins demotiverend. En kan absoluut de pret niet drukken van het me zowel fysiek als mentaal sterk te voelen en in topvorm!

M!LF - 000Verder heb ik mij nog steeds, geheel vrijwillig, de discipline opgelegd om hoe dan ook minstens één keer daags hartelijk te lachen; desnoods geforceerd! Maar meestal hoeft dat laatste niet. Met Tv-programma's als 'Zonde van de zendtijd' en 'M!LF' op de buis en illegaal opgenomen videoregistraties van theatervoorstellingen van humoristen en legitiem geplaatste filmpjes van bijvoorbeeld 'Comedy Casino' op YouTube, heb ik de beschikking over voldoende mogelijkheden en middelen om mijn lachkriebels  op te laten wekken. En dikwijls ook deze van mijn, over mijn schouders meekijkende, kroost! Lachen

Tevens onderwerp ik me nog steeds dagelijks aan het zingen van minstens één liedje, maar vaak zijn het er (veel) meer. En soms zingen mijn kinderen dan even mee, wat ik super leuk vind. Bovendien oefen ik regelmatig zangtechnieken, waardoor mijn zangkwaliteit er met rassé schreden op vooruit gaat. Het samenspel tussen een juist gebruik van mijn stembanden en het gepast benutten van de nog aanwezige capaciteit van mijn middenrif, bezorgen me, nu reeds, een bevredigend resultaat.

Money girl - 000Dat inkomende postvak van mijn elektronische brievenbus bevat doorgaans ook nooit meer dan enkele onbehandelde berichten. En het trucje met het doorsluizen van onbehandelde post naar de map 'concepten' gebruik ik daar zelfs niet meer voor. Neen, behoudens onvoorziene omstandigheden, behandel ik alle post onmiddellijk!

De aankoop van een aangepast busje is nog niet voor morgen, maar sinds eergisteren en de dagen daarvoor, ben ik ook daar werk van aan het maken! Evenwel niet met de hulp van een rijke sponsor, in de gedaante van bijvoorbeeld een jonge, knappe, geile miljardairdochter. Neen, ik moest, tot mijn grote spijt, noodgedwongen mijn heil zoeken bij een financiële instelling. Voor een leningsaanvraag. En om me door die mallemolen heen te loodsen, ben ik aangewezen op de medewerking van de niet meer zo heel jonge en helaas ook niet bijzonder knappe bankbediende, van mannelijke kunne bovendien! Wenkbrouw ophalen

Commentaren

Hey Rudi... dat klinkt allemaal heel goed en ik bewonder je om je doorzettingsvermogen! En vooral dat lachen en zingen...dat zal je zéker goed doen en vooral als de jongens dan 'meewerken' met de oefeningen hè! ;-)
Hou vol en ondertussen duim ik ervoor dat het verkrijgen van de lening voor dat busje geen problemen op zal leveren!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 17-03-10

Knap van je Rudi, dat je al je goede voornemens ook zo goed uitvoerd!
Hopelijk kom je er met de bankbediende snel uit Rudi zodat het busje snel bij je voor de deur staat!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 17-03-10

Goede avond Rudy heel knap vind ik dat van jou Rudy dat je je voornemens zo goed uitvoert.dat is op zich al een hel prestatie,chapeau zeg ik daar op.Doe zo voort,je bent op de goede weg
een fijne midweek
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 17-03-10

Rudi, dat busje zal ook in orde komen, je hebt zo je best gedaan voor al je andere voornemens dat je dat zeker verdient!
en dan, dan kan je op verplaatsing gaan om je zangtalent te tonen, maar ik zing écht niet mee hoor :-)) want dan ga je lopen, oeps, sorry, wegzoeven met je sportcar

slaapwel Rudi

Gepost door: fotorantje | 17-03-10

goedenavond Rudi mag ik komen meeoefenen ?met twee is toch leuker dan alleen. Alleen dat zingen kan een probleem zijn.Mijn kinderen zeggen dat ik niet kan zingen en als ik nog maar neurie dan zegt de zoon "ma ik hoor liever de echte zanger hoor!" Meestal zwijg ik dan maar. Ik hoop oprecht dat je een duet kunt zingen met die bankbediende ,dan geraakt de lening wellicht vlugger toegestaan en zien we je binnenkort langs Vlaamse wgen bollen.

Gepost door: magda | 17-03-10

hallo Rudi je bent goed bezig en nu volhouden hé !
hopelijk komt het in orde met je busje, succes

ja het was gisteren genieten van de eerste zonnestralen
maar jij hebt van iets anders genoten las ik bij het naar huis rijden
is dat wel goed voor je colestorol, zo achter een sexbom rijden? :-)

fijne donderdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-03-10

hewel Rudi een heel dikke proficiat met je doorzettingsvermogen!! daar heb ik oprecht een heel grote bewondering voor!
de ademhalingsoefeningen zijn super, ik kan ze ook gebruiken, heb het bekeken en bij deze doe ik ze nu eenmaal daags, niet zo goed als jij, maar toch een begin...
Hou vol met de oefeningen, ze zien er super uit, ene, als je dat doet voor de neus van die bankbediende, dan kan die niet anders dan jou de nodige centen voorschieten!!
groetjes

Gepost door: zaza | 18-03-10

Hello Rudy Een dikke proficiat voor alle goede voornemens die je probeert uit te voeren en alle eerste en tweede enz. stappen die je neemt in dat proces.
Dat lachprogramma is zeker belangrijk en als je dagelijks naar de verschillende vlaamse radioprogramma's luistert, zul je zeker het lachen niet verleren. Integendeel want soms proberen ze je te laten lachen maar lukt het niet maar soms krijg je gratis en voor niks de beste humoristen aan het werk. Probeer het maar eens uit.
Knuffeltjes.

Gepost door: Leva | 18-03-10

volhouden Hello Rudi,

Je hebt al meer voornemens waargemaakt dan de meesten op een heel jaar, die buikspieroefeningen zijn zeer interessant, ga ik ook eens uitproberen! Voor de rest 'keep on the good work' en veel succes met je busje, zal toch ook weer een verrijking zijn in je leven. vele groetjes van mij

Gepost door: Cindy | 18-03-10

Vermageren Alé man, ben content dat ik de enige nie ben die aan het (moeten) vermageren.
Ja t'is nie altijd gemakkelijk hé, ik die ook graag een duveltje in het keelgat giet, wel dat is al geleden van 3 januari, de rest is ook van die tijd. Wat opletten bij de maaltijden en ga zo maar door.
Maar ja ik moet je dat niet allemaal vertellen hé.
Doe zo voort makker en dat busje..hopelijk moet ge niet zolang wachten of wij hier met onze nieuwe commandowagen dat het bestuur al 5 jaar heeft beloofd.
groetjes
Luc

Gepost door: Luc | 18-03-10

een beetje jammer, maar een filantroop vind je niet op elke hoek...

Gepost door: willy | 19-03-10

Goede avond Rudy ik wens je een fijne vrijdagavond en een goed weekend
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 19-03-10

Hallo Rudi al een tijdje geleden dat ik hier vertoefde,door omstandigheden,ik wens je veel moed toe,maar daar heb je geen gebrek aan,zo te zien
fijn weekend
daaaaaag

Gepost door: libelleke | 20-03-10

boe bezig Klinkt alsof je goed bezig bent.
Volhouden!

Gepost door: pieterbie | 21-03-10

Die miljardairsdochter? Wacht maar eens tot jij je ideale lijn hebt en zij je bank heeft opgekocht!
:-)

Groet

Gepost door: Willy | 21-03-10

Hoi Rudi, weer wat bijgeleerd hier; knap wat je met die spieroefeningen kunt bereiken.
Enne... gisteren was het de moment geweest om eens in koor te zingen hè!! We hadden dat graag gedaan...hahahaha. Verdikke... 'k vind het nog altijd spijtig dat ik vergat een foto te nemen vh onverwacht weerzien.
Groetjes en tot nog eens

Gepost door: Lucretia | 21-03-10

hallo Rudi de nieuwe week is weer begonnen
en het ziet er maar uit dat we mooi lenteweer gaan hebben
laat ze maar doen hé
fijne maandag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-03-10

Amai, heel goed bezig, zeg !!

Gepost door: els | 22-03-10

maak je je klaar voor een spetterende bbb?????
go on volhouden is de boodschap!

Gepost door: callemie | 22-03-10

Goedemorgen, een hele boterham om te lezen,. Voor jou ook een toffe lente-week

Gepost door: Zon-nebloem | 23-03-10

DAG RUDY AMAAI JONGEN JE BENT GIJ HEEL GOE BEZIG ZEG...PROBEER HET ZO TE HOUDEN, ALHOEWEL DE ENE DAG DE ANDERE NIE IS HE!!!! EEN FIJNE DINSDAG GEWENST....LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 23-03-10

Hallo Rudi amaai knap van je en al zoveel kilokes kwijt , ik zou er ook wel een paar kwijt willen :-))
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 23-03-10

hallo Rudi het zal een mooie zonnige lentedag worden vandaag
hopelijk morgen ook zodat we tenvolle kunnen genieten van ons marktbezoek hé
fijne dinsdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-03-10

hey Rudy een fijne zonnige dinsdag wens ik je toe,geniet ervan
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 23-03-10

Je bent goed bezig Rudi !
Goede voornemens zijn er meestal om niet te volgen, maar in jouw geval is er een sterke motivatie en uithouding. Pluim op je hoed !

Binnenkort dus een gespierde bink, die nog kan zingen ook, ik word fan !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 23-03-10

Stil hier... toch niet te hard geschrokken afgelopen zaterdag op weg naar de bibliotheek..?? :-))))))

Gepost door: mizzD | 24-03-10

Rudi, Je gaat lachend, zingend en in topvorm door het leven. Da's een goeie zaak. Nu nog die lelijke bankbediende van mannelijk kunne overtuigen, en alles is in kannen en kruiken.
Groeten !

Gepost door: Piet | 25-03-10

Dag Rudi, Bezig aan de grote lenteschoonmaak zie ik. Doe zo voort, tegen de zomer ben je vast in Schwarzenegger-vorm (in zijn goede tijd :-) . Have fun met alles wat je doet!

Gepost door: Paule | 25-03-10

Weet je Rudi
dat ik op mijn wandelingen
als ik dwars door een bos (kan) gaan
nog altijd aan jou denk
dat verwacht je niet,
maar het is omdat ik weet dat jij er niet kan komen
en al die anderen zoals Joke,
zelfs als je busje er komt
kun je nog niet naar het binnenste van en bos gaan.
Daarom blijf ik het doen OOK voor jou!
Dag Rudi,
tot een andere keer.

Gepost door: ank | 25-03-10

Dag Rudi Jij bent een man met discipline. Heel knap hoe je vol optimisme met resultaat aan je goede voornemens werkt.
Heel erg vind ik het, eigenlijk schandalig, dat jij zelf moet opdraaien voor je eigen aangepast busje. De besparingen gaan wel heel ver. Keep on smiling iets wat ik ook dagelijks probeer te doen om mijn spieren te ontspannen :-) maar ook omdat ik gewoon graag lach en geniet.

Gepost door: Joke | 25-03-10

hallo Rudi de week is weeral bijna voorbij, wat gaat het toch snel hé
het is wat minder met het weer vandaag vind ik
toch een fijne vrijdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-03-10

Toffe blog! Dag Rudi,
Proficiat met je blog. Eindelijk eens een blog die wat verder gaat dan: "Ik ben X of Y, ik heb deze of gene handicap en ik ben o zo zielig..." Mocht je tijd en zin hebben surf gerust naar mijn blog.

Gepost door: Ben | 26-03-10

Beste Rudi,
Mijn beurt om je te bedanken voor de fijne reactie op mijn blog. Ook ik zet jouw blog bij mijn favorieten. We houden zeker contact!
Fijne zondag nog!

Gepost door: Ben | 28-03-10

proficiat om zo positief aan je conditie te werken, ik zou dat ook moeten doen, niet voor de kilootjes, maar voor andere gezondheidsredenen, en ik kom er zo moeilijk toe om mezelf op de hometrainer te zetten ;-)
Groetjes
Rita

Gepost door: Rit | 31-03-10

De commentaren zijn gesloten.