15-01-10

De wereld draait door

  

Hostess - 000De tweejaarlijkse 'European Motor Show Brussels', bij het grote publiek genoegzaam bekend  als het 'Auto- en motorsalon' is weer geopend. Uit de beelden die ik bij de vooropening voor de perslui mocht aanschouwen, vielen me direct een aantal bijzonder aantrekkelijke modelletjes op. Naast, op of in de op de beurs tentoongestelde auto's. Knappe dames in een sexy outfit. Het kan niet missen dat zoveel mannen telken male naar het salon trekken. Desnoods in het gezelschap van vrouw en kind(eren). Onder het mom uit te kijken naar een nieuwe gezinswagen, houden ze zich, zonder dat het opvalt bij de partner of andere aanwezigen, een ganse dag ledig met het ongegeneerd beloeren van mooi, jonge hostesses

Wie uit mijn vorige postje zou afleiden dat ik me gedurig aan alcoholmisbruik te buiten ga, dien ik, al naar gelang diens visie, gerust, dan wel teleur te stellen. De beschreven gebeurtenis dateert immers van 8 à 9 jaar geleden en was trouwens ook toen geen dagelijks voortkomend fenomeen. Alhoewel we in het revalidatiecentrum, tijdens het 's avonds gezellig samen zitten, al dan niet met familie of vrienden er bij, graag een pintje bier dronken of een fles wijn kraakten. Maar meestal leidde dit niet tot excessen. Want die waren verboden. En werden, zo het toch gebeurde, gesanctioneerd. Soms zelfs met gedwongen ontslag!

Pils - 001Tijdens mijn jeugd dronk ik al eens een pintje. Maar nooit buitensporig. En ik had het geluk er nogal goed tegen te kunnen. In de jaren dat ik, als tiener, in mijn vrije tijd en tijdens de vakantieperiodes bij een bloemist werkte, kreeg ik, als we in de zomer met zijn allen op het veld bezig waren, op geregelde tijdstippen een koel flesje pils aangeboden. Dat ik gretig aannam en uitdronk. Uit het flesje uiteraard. En vooral als dorstlesser, maar ook een beetje voor de calorieën, want het zware werk op de bloemenakkers was energievretend! En de zeldzame keren dat we des winters, bij vrieskou, klussen opknapten aan de tuinbouwinstallatie, kipten we zo nu en dan een teug jenever of zelfs cognac door ons keelgat achterover. Omdat men in die tijd, begin de jaren tachtig, nog steeds geloofde dat zulks een deugdzaam effect heeft en het lichaam opwarmt. Inmiddels weet men beter. Alhoewel ik merk dat sommige mensen, omwille van het genot, die wetenschap opzettelijk naast zich neer leggen.

De bloemist, een brave, hardwerkende en goedhartige man, die me als minderjarige drank toestopte kan je, zo je daar al de nood toe zou voelen, niet meer voor die daad op het matje roepen. Want hij leeft helaas niet meer sinds hij, al minstens twee decennia geleden, in één van zijn bedrijfsstallen werd gevonden, met om zijn nek een, als een strop, in een lus geknoopte koord, waarvan het andere uiteinde aan een dwarsbalk was vastgemaakt, en zijn voeten bengelend op enige afstand van het grondoppervlak. Wenkbrouw ophalen

Pils - 000Vroeger was het trouwens een evidentie dat je als jongere, op weg naar de volwassenheid, bij het werken met en als 'grote mens', ook profiteerde van de geneugten van de ouderen. Toen ik later in het weekend uitging dronken mijn maten en ik ook wel enkele, liefst versgetapte pintjes bier. Ook toen als dorstlesser en sterkhouder, want ook het dansen slorpte veel energie op. Om maar te zwijgen over het achter de meisjes aanlopen. Knipogen

Eens volwassen en met de auto rijdend, dronk ik nauwelijks nog iets waar alcohol in zat. Niet omwille van de vrees voor een bekeuring bij een eventuele controle, maar 'gewoon' uit veiligheidsoverwegingen. Want alcohol in het bloed maakt je sowieso minder alert en vermindert het reactievermogen. En om vrolijk en uitgelaten te zijn heb ik nooit drank nodig gehad, maar wel een leuk gezelschap.

Sinds ik bijna een decennium geleden verlamd en in een rolstoel geraakte, adviseerden mijn achtereenvolgende longartsen me om het nuttigen van alcoholische dranken zo beperkt mogelijk te houden. Vandaar dat ik mij jarenlang hield aan een regime van het zo nu en dan eens drinken van een glaasje witte wijn. De laatste twee jaar ben ik evenwel ook daarmee gestopt. Enkel een beetje schuimwijn durf ik nog te drinken, bij speciale gelegenheden. Maar enkel bij gebrek aan een alternatieve drank. Want nu mijn lichaam totaal geen alcohol meer gewoon is, wordt ik al slaperig van een half glas wijn. Ik kan er dus hoegenaamd niet meer tegen!

Iets anders nu. Met de realisatie van mijn goede voornemens zit het GOED! Dat aangepast busje kopen kan nog wel even duren, maar in het inkomende postvak van mijn elektronische brievenbus blijven nooit meer dan vijf berichten staan. Dat gezonder eten doe ik en diëten eveneens. Met gunstig gevolg, want de pin van de sluiting van mijn broeksriem kan al twee gaatjes verder worden gestopt. Drie gaat ook, maar bezorgt me een onbehaaglijk gevoel. Omdat het ademen dan ferm wordt bemoeilijkt! Knipogen

Michael Jackson - 000Mijn plan om meer te bewegen breng ik ook al sinds enkele weken dagelijks ten uitvoer. Tot vreugde van mezelf, want ik warm er mijn lichaam mee op, wat bij deze koude mooi is meegenomen, en voel mij er bovendien zowel fysiek als mentaal ook beter bij. Dat hartelijk lachen valt me soms moeilijk en vraagt dikwijls wat improvisatie. Stimulatie door het lezen of aanhoren van een mop, bijvoorbeeld. Of het bekijken van een grappig filmpje of de weergave van de registratie van een optreden van één of andere komiek. Iets waar zoons Brian en Austin me doorgaans graag en soms zelfs spontaan bij helpen. Zingen gebeurt ook elke dag. Dat vormt geen enkel probleem. En mijn stemkwaliteit gaat er hoorbaar op vooruit. Verwacht evenwel niet dat ik de nieuwe 'Michael Jackson' wordt. Qua kleur zit ik goed, wegens ook blank. Zelfs sinds mijn geboorte! Maar mijn stem zal nooit aan de zijne kunnen tippen, want ik ben nog te veel man om zo hoog te kunnen zingen. En naar voorkomen en imago toe kom ik ook niet in de buurt van deze van de 'king of pop'. ik slaag er zelfs met de hulp van mijn kinesist niet in om zijn danspasjes te kopiëren. Daarenboven heb ik ook nog steeds al mijn haar en een onafneembaar reukorgaan!

Commentaren

'Wegens ook blank..zelfs sinds m'n geboorte!' :-))) Kon niet laten hardop te schateren bij deze opmerking...je kan soms toch origineel uit de hoek komen hè Rudi! :-)))
Volgensmij ben jij de eerste persoon van wie ik lees dat ie zich daadwerkelijk aan zijn goede voornemens hou hahaha...maar heel knap! Btw, niet te vergelijken natuurlijk, maar toen ik eens inmobiel was wegens een afgescheurde knieband en op m'n stoel oefeningen met die knie moest doen, deed ik dat op de muziek van...diezelfde Michael Jackson!! Ook niet de pasjes hahahaah alleen het ritme van 'Wanne be starting something' om m'n knie op heen en weer te bewegen...het werkte goed!
Ik wens jou nog heel veel succes met je oefeningen, je zingen en je dieet!!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 15-01-10

hey Rudy ik wens je nu al een dikke proficiat voor je voornemens dat je voor 2010 in petto had,je bent op de goede weg,doe zo voort hé
een heel fijn weekend
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 15-01-10

amaai rudi, je komt weer goed uit de hoek man, wat die mens aan die koord betreft, dat is toch wel griezelijk hoor, dat is wel galgenhumor, groetjes !

Gepost door: Emily | 15-01-10

doe zo verder hoor,je bent prachtig bezig ,
dikke groet van ons

Gepost door: daemske | 16-01-10

zo, die goede voornemens gaan goed vooruit, en een verstandig drinker, jawadde, nu nog beetje minder lonken naar de mooie meisjes en je kan de nieuwe kardinaal worden :-)

Gepost door: fotorantje | 16-01-10

Ik ga An weer tegenspreken Rudi, maar dat is ze ondertussen gewoon.
[b][u]Blijven[/b][/u] lonken naar mooie meisjes. Elke cardinaal zal dat beamen.
Zeker onze nieuwe cardinaal, die wil niet dat je naar mooie jongens lonkt. Misschien wil hij ze allemaal voor zich alleen ????

Gepost door: Geert | 16-01-10

hallo Rudi subliem geschreven !!
wie weet zien we je een van de dagen terug in een of ander liedjesprogramma op tv :-)
nu je zangkwaliteit er toch zo op vooruit gaat
fijne weekend hé
groetjes
ps. 'k zal je niet meer herkennen dan de volgende keer dat ik je tegenkom, nu je zo vermagerd bent :-)

Gepost door: borriquito | 16-01-10

moonwalk met een borrel op waande ik me regelmatig op de maan...ben er maar mee gestopt..rustiger voor iedereen anders!
Hé kanjer niet dunner worden hoor!
yvette

Gepost door: yvette | 16-01-10

Rudi, Naar het schijnt zijn er dit jaar veel minder hostessjes op het autosalon. Besparingen, snap je ? Tot ergernis van vele mannen. Ik heb het maar van horen zeggen, hoor. Mij persoonlijk treft die besparing niet. Omdat ik zelden of nooit naar zo'n autoshow ga en ook omdat ik nooit naar hostessjes loer. Ik zou niet durven.
Ik wens je nog veel sucses en uithoudingsvermogen met je goede voornemens.
Groeten.

Gepost door: Piet | 16-01-10

Probeer een Crystal Clear te drinken Rudi, dat is een heldere frisse fris-drank die nooit verveelt.
En nog bedankt voor je bezoekje aan mijn weblog.

Gepost door: marieke | 16-01-10

Roy jackson ? nee hoor, niet naar de kerstboomverbranding.
lekker in mijn zetel, met een duvel, en de blogs lezen, veel aangenamer.
Ten andere ik veeg er mijn voeten aan, drink af en toe een goede..niet overdreven, maar er is al zoveel wat ik moet laten, en komen ze me halen, dan doen ze maar, maar lekker eten en drinken, dat laat is niet...'k mag er nog zwart van worden, zelfs dan niet ;-))

Gepost door: roysfoto | 16-01-10

Avond Rudi Ik kom eventjes kijken hoe het hier gaat ,ik ben nogal een nieuwsgierig type dat een beetje overal gaat loeren ,en nog bedankt voor je bezoekje he',veel leuke groetjes en tot ziens he',Paol'.

Gepost door: paolo | 16-01-10

Ik kom je nog een heel fijn weekend wensen

Gepost door: Yolanda | 16-01-10

Bedankt voor je bezoekje Rudi!
Ik wens jou ook een hele fijne zondag!
Lieve bloggroetjes,

Gepost door: Marjan | 16-01-10

bewegen ben ik ook van zin, verleden jaar al eens bezig geweest, maar de gaatjes in de riem moeten terug losser.
ik weet nu dat het kan.
groeten
ludo

Gepost door: ludo | 17-01-10

hey :o) Ik denk dat je al zingend je zondag doorbrengt :o)

Gepost door: Zon-nebloem | 17-01-10

Rudi,

dit is een interessant schrijfsel van je...

houden zo !

Gepost door: willy | 17-01-10

Hey,

Ik drink bijna geen alcohol, bier drink ik zelfs niet. Ik lust het niet.
Ik heb nooit gesnapt wat iedereen daar leuk aan vind ;-)


Grtjs!

Gepost door: Fairytalegirl | 17-01-10

lang Al lang, wist je dat nu nog niet?

Gepost door: pieterbie | 17-01-10

welke auto heb je gekocht??

euhh .. die naast dat blond poppeke in tijgerpakse? :-))

Gepost door: curieuzeneuzemosterdpot | 17-01-10

Dag Rudi Even een 'maandagmorgengroet' , we kijken uit naar het zonneke, want hier in het Hageland is de week grijs gestart.
Groetjes van ons allemaal, poot van Kelly.
PS. Had hier heel wat bij te lezen, het is geen blitsbezoek geworden.

Gepost door: Chris en Kelly | 18-01-10

hihi, ik kwam nog even kijken
nee jij hoeft niet minder te lonken hé, enkel als je kardinaal zou willen worden.
Jij en Geert hebben mij verkeerd begrepen, zoals altijd :-)))

Gepost door: fotorantje | 18-01-10

Hallo Rudi Wat heb je dat weer aleemaal mooi neergepent ..
Van mijn voornemens ...bv meer bewegen is nog niet veel in huis gekomen :-)) .

groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 18-01-10

Dag Rudi In onze jonge tijd was een pintje vragen in de mode hé :-)) Ik vind het schitterend dat jij jezelf opnieuw meer kan bewegen, dat geeft zelfvoldoening hé.
Mario is naar Focus wonen Berchem bij Antwerpen gaan wonen. Raad eens wie er nu in zijn mooi, ruim appartement woont, juist ik :-) Ik mis Mario wel.
Nu nog duimen voor je minibusje hé.

Gepost door: Joke | 18-01-10

hallo Rudi weeral een nieuwe week die we zijn begonnen
het is toch maar koud buiten vind ik, net even gaan wandelen
ga toch voor de rest van de dag binnenblijven
fijne maandag Rudi
groetjes

Gepost door: borriquito | 18-01-10

dag rudi ik wens jou ook een hele mooie week, en ik hoop dat het zonneke een beetje gaat schijnen
dan ziet het leven er gelijk weer zonnig uit,:-)

Gepost door: klaproos | 18-01-10

ach ja dat lonken naar dei meiden dat mag best wel
ze zijn er voor !! spijtig genoeg wordt de vrouw weer als object gebruikt maar ja we leven nu een maal in zo een wereld
en wat mooi is mag bekeken worden hé
liefs

Gepost door: callemie | 18-01-10

Hallo Even komen bijlezen
Nog een hele mooieavond
Groetjes

Gepost door: Liticia | 18-01-10

hallo Rudi Zo dat is voorbeeldig van je om je goede voornemens in werkelijkheid om te zeggen. Volhouden hoor en laat maar eens weten hoeveel gaatjes verder je al bent na een paar weken,hahah!

Gepost door: magda | 18-01-10

Grappige belevenissen, Rudi! Bij sommige gelegenheden een beetje ongevaarlijk tuut zijn, houdt de zuurpruimen uit de buurt. Maar met een stuur in de hand, moet men wel nuchter door het land. :-)

Groeten

Gepost door: willy | 18-01-10

Goedemorgen een fijne dinsdag

Gepost door: Zon-nebloem | 19-01-10

Rudi, je bent mijn King of Pop! Met glans.

Liefs

Gepost door: Danique | 19-01-10

Atijd aangenaam om eens langs te komen.
Je levenswijze van schrijven is schitterend!!
lieve groetjes

Gepost door: lucie | 19-01-10

Bedank voor u bezoekje, succes met je zingen.
Groetjes

Gepost door: Jean | 19-01-10

Mooi verhaal weer Rudi!
Wees blij dat je de 'king op pop' niet bent hij lijkt me een niet echt leuk leven te hebben gehad!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 19-01-10

Ik wil u ook nog even het allerbeste wensen voor 2010. En dat je al je goede voornemens mag volhouden!

Gepost door: Ellen | 20-01-10

hallo Rudi ben daar toch niet te lang blijven zitten, het werd me toch iets te fris
diene 100 die we zagen, er was een vrouw onwel geworden op het binnenplein, daar waar die cd verkoper staat
ze was flauw gevallen en zo haar komen oppikken
fijne woensdag Rudi
groetjes

Gepost door: borriquito | 20-01-10

ja, 'k was ook blij dat die sneeuw eindelijk weg is... ne mens vergeet nog hoe hij zich normaal bewoog voor dat witte goedje uit de hemel viel en nog bleef liggen ook

Haha, leuke blog (zoals altijd) met zoals altijd gepeperd met humor!
Ook voor jou een fijne avond Rudi

Gepost door: Gaby M. | 20-01-10

hey Rudy ik kom je een fijne midweek wensen,geniet nog van je avond
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 20-01-10

Bedankt voor het schrijven op mijn blog.
Ik heb van jou nu ook eens wat dieper gaan lezen.
Jij hebt veel moed! Proficiat, jij laat je niet doen, ook al zit je in die rolstoel en ik maar klagen. Ik zou beter ook wat positiever worden,
Jij geeft mensen wel moed!

Groetjes,
Carina

Gepost door: Carina | 20-01-10

Voor jou, Rudi:
Zeg wat wilde gij voor bier,
Sanctus, Duvel, Tempelier,
Gildenbier of Afflighem
of Jack-op uit Wolvertem?
Speciale Aerts misschien
of een Breendonk's Vitamien?
Rochefort of Kriek Lambic,
Palten, Koninck, Liefmans Kriek?

Mater, Paters Vat, Floreffe,
Rubens Bier of Christmas Leffe?
Vader Abt of Cardinal
of een Tripel van Westmall'?
Stella, Maes of BST,
Witkap Tripel of Chimay,
Witkap Stimulo, Maibock
of een Gueuze Van den Stock?

Een Grand Cru? Een Maredsous?
Een West-Vleteren uit Wattou?
Extra-Moortgat of Orval,
Pieter Pauwel of Christal?
Hoegaards Wit Bier of Lamot,
Rodenbach of Tongerlo?
Chevalier of Ide Pils?
Vriend, ik heb voor elk wat wils.
© Willem Wilmink
*wink, big smile*
Blij nog eens van jou te horen én bij te kunnen lezen op je blog!
Maak er een fijne dag van hé!

Gepost door: gerdaYD | 21-01-10

Dag Rudi Even een groet en bedankje (startpagina)
Fijne dag verder, geen zon hier vandaag, donker en somber.
Zwaai ...

Gepost door: Chris en Kelly | 21-01-10

De commentaren zijn gesloten.