06-11-09

Dubieuze getuigenissen

 

Halloween - 001 (klein)Vorige zaterdag was het Halloween. En mijn zoon Brian had het plan opgevat om, net zoals vorig jaar, met een maat de huizen in onze buurt af te gaan. Puur voor de lol en in iets mindere mate tevens om gratis aan wat lekkers en aan enkele Euro's te geraken! Vorig jaar had die activiteit hem immers ook een aardige buit opgeleverd.

De avond ervoor kwam er een vriend logeren, die net als hij eigenlijk reeds de vrijdagavond op pad wou. Daar hadden wij, de ouders, niks op tegen, zolang de jongens voorzichtig zouden zijn en terug thuis op het door ons vooropgestelde tijdstip.

klappertjes pistool (klein)Voor ze vertrokken lieten ze zich door ons keuren. In tegenstelling tot eerdere plannen had Brian geen masker opgezet, waardoor hij goed herkenbaar was. Dus had ik er geen bezwaar tegen dat hij een neppistool meenam. De buren die hij wou verrassen, kennen mijn zoon goed genoeg om niet te denken met echte overvallers te doen te hebben.

Nog geen half uur waren ze weg, toen er op de deur werd geklopt. Wij verwachtten geen bezoek, dus ik vermoedde dat het of onze eigen jongen en zijn maat waren die voor de deur stonden, of andere verklede individuen die ook niet tot de volgende daq hadden kunnen wachten vooraleer op Halloweentocht te gaan.

Politie (klein)Lichte paniek bij mijn vrouw, want ze had niet onmiddellijk snoepjes bij de hand om af te staan. Dus ging ze maar eerst de voordeur openen. Ik hoorde wat over en weer gepraat, draaide me richting binnendeur en zag daar even later twee personen verschijnen. Verkleed... in een blauwe outfit. Een Politie-uniform. Het bleken trouwens echte agenten te zijn, of inspecteurs, want dat werd er niet bijgezegd.

Na hen verwachtte ik mijn zoon en diens maat te zien verschijnen, want ik vermoedde onmiddellijk dat dit politie was op patrouille die de jongens abusievelijk als schurken had aanzien en na verhoor van de jongens nu bij de ouders hun verhaal kwam checken.

Niks van waar evenwel. Hun bezoek had te maken met iets totaal anders. Op 15 augustus van dit jaar zijn wij met het gezin naar het Oogstfeest geweest van de plaatselijke Landelijke Gilde. Van dit uitje berichtte ik trouwens op mijn blog, want zoon Brian won daar 's avonds de playbackshow.

Hooibaal (klein)Nu bleek daar, volgens de mannelijke helft van het politieduo, in de buurt van waar dat evenement was doorgegaan, een weiland te liggen, waar toen van die grote, ronde, in plastiek gewikkelde balen stro zouden  hebben gelegen. Waarvan er die dag enkele zouden zijn beschadigd. En een 'getuige' zou mijn vrouw hebben zien staan telefoneren op de verharde weg naast dat land, terwijl haar kinderen op die balen aan het spelen waren.

Een 'getuigenis' die uiterst dubieus is. Mijn kinderen hebben die dag niet met elkaar opgetrokken, dus kunnen nooit samen op zo een baal stro zijn gezien. Het enige dat klopt in het verhaal is dat mijn kinderen hun mama op een gegeven moment een wandeling is gaan maken. Ze meende zich inderdaad te herinneren en acht het heel waarschijnlijk dat ze toen aan het bellen is geweest. Maar van op balen stro spelende kinderen dacht ze niet iets te hebben opgemerkt.

Onze kinderen kunnen het in ieder geval niet zijn geweest, want die waren op dat moment elk op een andere plek aanwezig op het 'evenemententerrein'. En ik had daar goed zicht op want ik heb, omwille van de overdadige zonneschijnhitte die dag, de ganse tijd in de schaduw gezeten aan de rand van dat plein.

Koe in stroLos van de feiten vraag ik mij af welke schade spelende kinderen aan die balen kunnen hebben aangericht. Waarvoor de eigenaar nu van de 'daders' een schadevergoeding wil eisen. Volgens die politiebeambte was een deel van de plastiekfolie eromheen, kapot getrokken. Maar daar gaat dat stro toch niet van 'stuk'? En wat dan met de twee rollen ongecoate hooibalen die bij één van de spelletjes werden gebruikt? Niet goed genoeg meer als voer voor de beesten of desnoods als vloerbedekking in de stallen?

Wat een laffe en achterbakse 'pseudogetuige' overigens! Als die toen iets heeft gezien dat niet hoorde, waarom heeft die dan niet ogenblikkelijk gereageerd? Hadden mijn vrouw, ik of zelfs één van onze kinderen 'iemand' vandalenstreken zien uitrichten, dan hadden wij die lui onmiddellijk gesommeerd daarmee op te houden en bij vaststelling van schade de organisatoren van dat feest verwittigd. Want dat is toch de enige juiste reactie? Het zou mij niet verwonderen mochten jullie uit de aangebrachte data dezelfde conclusie trekken als ik doe.

*****

Zo een situaties heb ik eerder meegemaakt. Samen met mijn zonen Brian en Austin, een twee-eiige tweeling, bezocht ik jaren geleden het filiaal van een grote doe-het-zelf winkel in de buurt van onze woning. Er waren een aantal spullen die ik nodig had om dingen te laten maken in en om ons huis.

Tweeling (klein)Austin was een beetje, of eigenlijk nogal veel, tegen zijn goesting meegekomen en bleef dus dicht in mijn buurt rondhangen, terwijl zijn broer op stap ging om me te helpen de benodigde items bij elkaar te zoeken.

Op een bepaald moment kwam er een redelijk jonge vrouw me voorbij gestoven. Een personeelslid van de winkel, zo kon ik zien aan haar kledij. Voor ze de gelegenheid kreeg mijn zoon aan te spreken, vroeg ik haar beleefd me te vertellen wat er aan de hand was. Verbaast en verward keek ze me aan. Die vrouw was klaarblijkelijk zo gefocust geweest op mijn jongen dat ze mijn aanwezigheid niet eens had opgemerkt.

Finger pointing - 000Ze vertelde mij dat ze er 'getuige' van was geweest dat die jongen, die daar, ook al verrast, stond te kijken, spullen uit de rekken had gehaald en er vervolgens mee aan de haal was gegaan. Ik kon niet volgen, want Austin was de ganse tijd in mijn gezichtsveld gebleven en ik had hem wel al naar de prijs van bepaalde producten laten kijken, maar hij had nog niet eens iets aangeraakt.

Toen verscheen Brian ten tonele. In een geheel andere outfit dan zijn broer en het haar heel kort geschoren, terwijl broerlief kleine krulletjes had. In zijn handjes had het jongetje een aantal zakjes en doosjes met spullen in waarvan hij hoopte dat dit nu eindelijk was wat ik zocht. Want het ventje was al een aantal keer tevergeefs heen en weer gehold.

Confused green smileyDe winkeldame stond perplex. Keek van de ene jongen naar de andere en vervolgens terug naar zijn broer en daarna naar mij. Ze wist duidelijk niet was zeggen, dus sprak ik maar voor haar. Dat ik concludeerde dat ze in al haar vooringenomenheid een grove flater had begaan. Maar denk je dat ze, zoals je in zulk een situatie zou durven vermoeden, haar verontschuldigingen aanbood? Neen hoor. Niks daarvan! Uit haar strot kwam slechts een goedpraten van haar fout gedrag. Want ja, er werd immers zoveel uit de winkel gestolen, door jonge kinderen.

Op mijn vraag of dat dan voor haar betekende dat alle kinderen potentiële dieven waren of enkel die met een melkchocoladen huidskleurtje, kreeg ik geen antwoord. Het groengeklede spook had zich, nog vlugger dan ze op mijn zoon was afgekomen, terug van ons weggehaast!

*****

Bestelwagen (klein)Enkele jaren eerder, in het voor mijn gezin en mij zo noodlottig en ingrijpend jaar 2000, bracht mijn echtgenote op een gegeven moment een brief mee naar het ziekenhuis, van de autoverzekeraar van mijn vennootschap. Afkomstig van het hoofdkantoor en waarin stond dat ik werd verzocht om contact op te nemen met mijn makelaar teneinde de formaliteiten af te handelen van de aanrijding, op de parking van het ziekenhuis, tussen mijn vrachtwagen en een ook bij hen verzekerde personenauto. Waarbij de bestuurder van mijn voertuig de veroorzaker van de botsing zou zijn geweest.

Niettegenstaande ik reeds drie maanden plat op mijn rug te bed lag, viel ik bij dit bericht, pardoes uit de lucht. Dit laatste, in tegenstelling tot het eerste, uiteraard slechts figuurlijk. Gelukkig maar, want ik was er al erg genoeg aan toe na die mismeesterde nekoperatie.

Klein bestelwagentjeMijn vrachtauto zou dus een accident hebben veroorzaakt... maar mijn firma bezat helemaal geen camion! Zelfs geen camionette. Enkel een kleine bestelwagen. Waar aan de zijkanten in het groot het logo, met naam en andere firmagegevens was op gekleefd. Een auto die doorgaans door mijn echtgenote werd bestuurd en waar zij zich ook geregeld mee verplaatste om me te bezoeken in het ziekenhuis.

Van een aanrijding had zij evenwel geen weet. En bovendien was ze, op de dag waarop het voorval zou hebben plaatsgevonden, niet eens bij mij geweest. Meer nog, dat bestelwagentje was die dag, om redenen die ik mij niet meer herinner en die hier trouwens ook helemaal niet ter zake doen, niet eens uit de garage geweest!

Mijn makelaar onderzocht de kwestie en kwam te weten dat er tegen de auto was gebotst van een bij dezelfde verzekeringsmaatschappij als mijn firma, aangesloten persoon. Een 'getuige' van dit malheur had een vrachtauto zien wegrijden met een naam op, die ook mijn firma draagt. De verzekeringsagent van de eigenaar van het aangereden voertuig had alle data doorgegeven aan de maatschappij en, waarschijnlijk omdat die voertuigeigenaar omnium was verzekerd, was de dossierbeheerder aldaar in het klantenbestand op zoek gegaan naar de door de 'getuige' opgegeven firmanaam en was zo uitgekomen bij mijn vennootschap. Had die domkop, die allicht van zichzelf dacht dat hij een slimme detective was, een heel klein beetje nagedacht, dan had hij zelfs alleen al op basis van het vermogen van dat wagentje va, mij, kunnen concluderen dat hij met zijn vondst abuis was.

*****

2 fietsende meisjes (klein)Een voorval dat van nog veel vroeger dateert, betreft mijn drie jaar oudere zus,  die op het moment dat het hiernavolgende zich afspeelde, een jaar of zestien was. Het meisje volgde toen les aan een middelbare school, die was gelegen in een buurgemeente van onze woonplaats. En fietste elke ochtend naar die onderwijsinstelling. Samen met haar beste vriendin. Een meisje dat met haar ouders op een boerderij woonde, gelegen in dezelfde straat, en zelfs langs dezelfde straatkant als ons ouderlijk huis. Dat kind wachtte 's ochtends bij haar thuis mijn zus op en vanaf daar reden de meisjes samen verder.

Op een zekere ochtend, waarop mijn vader, die toen in ploegen werkte, nog thuis was en ik toevallig een vrije schooldag had, kwam er op een gegeven moment een auto op onze hof gereden. Met achter het stuur een afgeborstelde kerel, zo te zien gekleed in een maatpak en met naast hem, op de passagierszetel van de auto, een jonge gast. Nieuwsgierig wachtte ik af met wat voor een reden dit duo ons op een bezoek kwam vergasten. Want ma noch pa verwachtten die ochtend visite.

Mijn moeder ging de voordeur openen terwijl ook mijn vader zijn krant aan de kant legde en opstond uit zijn zetel. We hoorden wat gebabbel, waarna even later mijn ma de deur opende tussen de inkomhal en de living, waarin mijn pa en ik ons bevonden.

Die, inderdaad in een kostuum gestoken heer, kwam binnen, met in zijn kielzog een slungelachtige pummel. Mijn moeder meldde mijn vader dat het heerschap een verzekeringsagent was, en de jongen naast hem, een cliënt. Welke  zou hebben beweerd met zijn bromfiets te zijn gevallen, door toedoen van mijn zus, waarvan hij bij een eerder passeren had opgemerkt dat ze in ons huis woonde

Groene parka - 001 (klein)Mijn ouders werden bleek om de neus, want dachten onmiddellijk dat ook zij was gevallen. Maar de verzekeraar stelde hen onmiddellijk gerust. Mijn zus was niet gewond. Waarop mijn vader dacht aan haar fiets en haar kledij. Ze had net een nieuwe groene Parka gekregen, een type jas met aangehechte kap, dat in die tijd mode was. Maar ook daar was geen schade aan, zo wist de man ons te vertellen.

Die verzekeringsagent had zich inmiddels onuitgenodigd neergezet op een stoel en zijn mapje met paperassen op een hoek van onze eettafel opengelegd. Met de pen in de hand wou die kerel mijn vader er toe overhalen een document te ondertekenen, een onderling akkoord voor de forfaitaire vergoeding van de door de jonge bromfietser geleden schade.

Dat mijn vader daar niet wou op ingaan, dat begreep die arrogante vent niet. En dat, spijts zijn geveinsde charmeoffensief, ook mijn ma niet was te overtuigen, al evenmin. Nochtans had hij een 'getuige' die alles had gezien, dus hadden mijn ouders volgens hem geen enkele reden om zijn voorstel te weigeren. Wat ze evenwel toch deden. De man en de jongen werden tegen hun zin buiten gewerkt. We aten ons middagmaal, mijn vader maakte zich klaar  om te gaan werken en vertrok, toch nog enigszins bezorgd, richting autofabriek.

Toen mijn zus in de late namiddag thuis kwam van school, inspecteerde mijn ma het meisje van kop tot teen. En was super blij dat ze geen lichamelijke letsels had. Dat ook haar jas, naar schoolse uniformnormen in lichtgroene kleur, onbeschadigd was, zag ze als bijzaak, maar was toch een meevaller. Mijn zus begreep slechts deels wat er aan de hand was. Een dame die op het schoolsecretariaat werkte had ook al aan mijn zus gemeld dat er een man op school was langs geweest die haar wou spreken, maar dat zij resoluut hadden geweigerd mijn zus uit de klas te halen. Waarop de man verontwaardigd was afgedropen.

action-bike-cartoonMijn moeder bracht haar dochter volledig op de hoogte van hetgeen wij die voormiddag hadden te horen gekregen. Mijn zus en haar vriendin hadden die jongen met zijn bromfiets die ochtend inderdaad opgemerkt. Vooral omdat die sukkel, na hen te zijn voorbijgereden, een beetje verder met zijn klikken en zijn klakken tegen de vlakte was gegaan. Ze waren nog gestopt om te vragen of ze hem konden helpen, maar dat bleek niet nodig te zijn. De jongeman was niet gewond en van bromfietstechniek, -mechanica en - carrosserie hadden de meisjes geen kaas gegeten, dus was het nog niet eens bij hen opgekomen om die bromfiets aan een onderzoek te onderwerpen. Bovendien dienden zij tijdig op school te zijn. En hadden ze die verlegen jongen, die hen nagenoeg dagelijks voorbij stak, meestal schichtig en geniepig naar de schoolmeisjes loerend, achtergelaten bij de andere omstanders.

Mijn vader was woedend toen hij 's avonds na zijn avondshift thuis kwam van zijn werk en van mijn ma de ware toedracht te horen kreeg Smiley thumb downvan wat er die ochtend was voorgevallen. Nog steeds heel boos is hij de volgende ochtend naar de plek van het voorval gereden om die 'getuige' te confronteren met haar valse 'getuigenis'. Haar uitleg was even zielig als het mens zelf. Ze had de vorige ochtend de daar dagelijks voorbij fietsende meisjes opgemerkt, kort daarop een klap gehoord, was naar buiten gehold, had die meisjes naast de reeds recht geklauterde jongen en zijn deels op straat en gedeeltelijk op de fietsstrook liggende bromfiets opgemerkt en daaruit verkeerdelijk geconcludeerd dat alle drie betrokkenen waren in het accident. Meer zelfs, dat de meisjes er de oorzaak van waren!

Maar, zo zei ze, had ze geweten dat één van de meisjes mijn vader zijn dochter was, dan zou ze geen verklaring hebben afgelegd ten overstaan van die verzekeringsagent. Pure nonsens! Uiteraard heeft mijn vader pertinent geweigerd in te stemmen met ook maar om het even welke overeenkomst. Naar ik meen heeft onze eigen verzekeringsagent die listige beroepscollega van hem, terecht gewezen en zonder buit wandelen gestuurd.

Commentaren

Hoi Rudi, mensen trekken inderdaad nogal rap hun conclusies en vermoedens worden zo 'bewaarheid' (of hoe heet dat?)
Wij hebben ook al enkele malen problemen gehad met valse verklaringen van 'zogezegde' gedupeerden.
Hopelijk krijgt t voorval met jouw jongens en de balen stro, geen staartje ;-)
Alvast een tof weekend, hé!

Gepost door: Ri@ | 06-11-09

Dit verhaal sluit perfect aan bij je vorige, namelijk over Halloween, Rudi! :-)

Groet

Gepost door: Willy | 06-11-09

Mensen zijn er inderdaad goed in om te snel verkeerde conclusies te trekken!
Gelukkig komt het meestal op zijn pootjes terecht, maar jammer genoeg wordt er weinig van geleerd!
groetjes en een fijn weekend!
Elmar

Gepost door: Elmar | 06-11-09

Velen oordelen te rap, ze zouden eersts even moeten nadenken!
Een hele boterham, maar heb het met plezier gelezen!
Fijn weekend Rudi!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 06-11-09

Ja ja... vooroordelen tieren nog welig rond...en te snel conclusies trekken zal ook niet snel uitsterven! Helaas!

Ik wens je een fijn weekend Rudi!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 06-11-09

hey Rudy mensen trekken soms vlug verkeerdelijke conclusies,ze zouden beter eerst alles nazien voor er iets gezegd wordt.een hele boterham voor een vrijdagavond Rudy,maar met plezier gelezen.
fijn weekend gewenst liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 06-11-09

goedenavond Rudi! zo zie je maar dat je altijd bij de pinken moet zijn.En dat mensen veel te vlug oordelen en veroordelen. Vooral getuigen zijn " gevaarlijke "mensen. Ze voelen zich zo gewichtig als ze als getuige kunnen optreden.Gelukkig heeft je vader zich niet laten overrompelen en jij evenmin!

Gepost door: magda | 06-11-09

Goedemorgen, ik kan er zelfs niet tegen dat de mensen zomaar oordelen zonder te denken of te vragen.....
Ik ben weg dan!

Gepost door: Zon-nebloem | 07-11-09

verzekeringsagenten 't Is godgeklaagd met die verzekeringsagenten.
Ik ben zo ooit eens aangereden in mijn zij toen ik op de Maalse Steenweg reed in Brugge. Het kon niet duidelijker, ik werd geraakt in het achterste panneel door een uit een zijstraat komende woesteling die geen geduld had.
Woesteling omdat hij spontaan begon te schelden dat ik een zot was die daar meer dan 100 km per uur reed. Je moet dat eens proberen op een zaterdagnamiddag op de Maalse Steenweg in Brugge. Je bent al gelukkig wanneer je gewoon kan rijden. Nee, meneer wou zich wellicht tussen twee auto's wurmen en heeft zich daarbij misschat.
Enfin, de zondag na het accident had ik zijn verzekeringsagent, een vertegenwoordiger van DVV aan de lijn, die mij probeerde te overtuigen van in te stemmen met een minnelijke schikking en daarbij mijn fout te aanvaarden, want het was toch overduidelijk dat ik in fout was.
Sindsdien moet ik van die firma niks weten, als ik reclame in de bus krijg verscheur ik dat direct.
Ik moet niet weten van een firma die met zo'n laag volk werkt. Die verzekeringsagent zijn naam staat nog altijd in mijn geheugen gegrift, hij had toevallig dezefde naam en voornaam van een vriend van mij. Ik zou die kerel wel ooit nog eens willen tegenkomen, ik zou hem dan eens goed mijn gedacht zeggen.
Het is nu eenmaal een feit: de wereld loopt vol oneerlijke mensen.

Gepost door: pieterbie | 07-11-09

Rudi, Het is een teken des tijds, denk ik. Er moet bij het minste wat er misloopt een schuldige worden aangeduid. Daarbij nemen sommigen het niet zo nauw met hun getuigenissen en proberen ze al ne keer te foefelen. Gelukkig hebben jullie telkens de zaak kunnen recht zetten. Het zal je maar overkomen dat je vals wordt beschuldigd en dat niet kan bewijzen.
Groetjen !

Gepost door: Piet | 07-11-09

ja, overal kom je vooroordelen tegen en niet alleen tegenover huidskleur of handicap
altijd wel iets waar de mensen vreemd op reageren
misschien is het wel eigen aan de mens, uit een soort zelfbescherming

mijn vooroordeel hier is dat ik weet als ik langskom dat ik veel tijd nodig zal hebben :-))
en dat is dan eigenlijk een vooroordeel die waarheid blijkt te zijn, hihi

Gepost door: fotorantje | 07-11-09

Amai! Wat een opsomming.
Maar eerlijk zelf oordeel ik niet voor ik echt weet waarover het gaat.
Dat is zo makkelijk, en vreselijk oneerlijk.
Ik hoop dat je lijstje niet vele langer wordt en dat je een nieuw lijstje kan maken met: leuke gebeurtenissen.
Maar doe je eigenlijk ook al he!

Gepost door: Inge Deconinck | 07-11-09

wel een heel lange tekst...

velen oordelen te snel of denken niet na over de gevolgen er van

bij jullie viel het al met al nog mee.

Gepost door: willy | 07-11-09

hallo Rudi zo gaat het dikwijls, jammer genoeg, ze zien iets of denken iets gezien te hebben en direkt gaan ze maar iets concluderen terwijl ze er niks van weten, gelukkig maar dat je vader og moeder niet wilden tekenen zonder alles te horen van je zus

zo zal het net zijn met dsat voorval met je jongens en die balen stro
ze zullen die gezien hebben in de buurt daarvan en direkt maar gedacht hebben dat zij de daders waren
wat niet zou gebeurd zijn met blanke kinderen !!
hopelijk loopt dat goed af Rudi
groetjes en nog een rustige avond

Gepost door: Borriquito | 07-11-09

plezant voor jullie zeg... op Halloween verwacht je toch wat anders dan politieagenten voor schade aan balen stro... door daders aangeduid door twijfelende getuigen...
Ne mens zou al schrik krijgen... want als het tegenwoordig zomaar gaat... iemand beschuldigen... maar jammer genoeg gaat het zo...
Ik heb ook al zulke staaltjes van beschuldigingen vernomen... een brievenbus die door de zoon van de klagers vernietigd werd maar die schuld werd verhaald op een andere jongen die er tegenaan leunde... Ook nog ooit een 'overval met geweld'... toen enkele klasgenoten van mijn zoon hun geleende geld terug wilden en niet beter wisten dan zelf even kijken in de geldbeugel van de lener...
Maar ja... wat wil je... die zijn pa was rijkswachter en wist niet beter dan zijn zoontje die geld leende van de hele klas... effe mooi schoon te praten...
tsss... de maatschappij... kent geen maat meer...
Gaby

Gepost door: Gaby | 07-11-09

Dag Rudi :-) Maak er een fijn weekend van, hé.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 07-11-09

als mensen nu eens eerst kijken naar hun eigen zou toch beter zijn denk ik

Gepost door: daemske | 08-11-09

hallo Rudi het is zondag en het zonnetje schijnt, maar 't is toch maar frisjes buiten
we zullen ons warm moeten kleden als we buiten komen
fijne zondag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 08-11-09

ha rudi ik dacht dat ik al gereeageerd had.. niet dus... nou dan nu maar.... zo zie je dus dat mensen een eigen beleving van iets hebben en dat als waarheid gaan verkondigen.. het euvel van deze tijd.... waarin mensen steeds mondiger worden en vergeten dat dat wat zij als waar ervaren door een ander best als onwaar gezien kan worden... en blijf dan maar respectvol naar de anders toe... dat is een heel nieuwe opgave en gewaarwording voor sommigen...

grts

Gepost door: frieke | 08-11-09

Vergissen is menselijk maar wees dan tenminste zo groot om je schuld te bekennen en je te excuseren. Vooroodelen ? Ach ze zullen er altijd wel blijven maar ik heb er een grondige hekel aan, als mensen nu eens verder keken dan het masker dat vele mensen dragen zouden ze véél verder komen.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 09-11-09

hallo Rudi de nieuwe week is weer begonnen
en het schoolverlof is ook weer voorbij
tja ze kunnen niet verlof blijven hebben hé
fijne maandag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 09-11-09

hey Rudy vandaag herdenken we de mensen die hun leven hebben gegeven voor hun land,hopelijk gebeurt dit nooit meer.
een vredelievende woensdag
liefs dolfintje

Gepost door: dolfijntje | 11-11-09

hallo Rudi het wordt een regendag vandaag
heb ik niet zo graag, kan je niet buiten komen of je bent helemaal nat
dus gaan we maar lekker binnenblijven hé
groetjes en hou het droog hé

Gepost door: Borriquito | 12-11-09

Hoi Rudi,

heb hier nog eens kunnen bijlezen, ben minder vaak op blogs, heb het druk en zo met mijn boek, maar ik wou hier toch nog eens goeiedag komen zeggen
groetjes Sabine

Gepost door: sabine | 13-11-09

hallo Rudi gisteren genoten van de filmvoorstelling hoop ik
fijne vrijdag hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 13-11-09

Dag rudi, ik stop met bloggen. Kom je nog een laatste keer bij mij lezen?

Gepost door: Leen | 14-11-09

Ik wens je voor morgen een fijne zondag...xxx

Gepost door: Yolanda | 14-11-09

hey Rudy een fijne zondag kom ik je wensen,hopelijk regent het niet de ganse tijd
groetjes dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 15-11-09

Hey :o) Ik kom je een leuke zondag toewensen.

Gepost door: Zon-nebloem | 15-11-09

Kwam je efkens een vette kus brengen.

Gepost door: Danique | 16-11-09

hallo Rudi op deze dinsdagvoormiddag kom ik hier eens binnegevallen
geen belet hoop ik :-)
een fijne en rustige dinsdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 17-11-09

hallo Rudi het was geenw eer om lang te blijven op de markt
waaide bijna weg, zo ne wind zeg !
ik ga vandaag lekker binnen blijven verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 18-11-09

hoi Rudi mijn vriendje werkt ook in een zelfbouwmarkt... en de meester-dieven zijn geen kinderen, maar volwassenen die het heel bewust doen!!! maar het is natuurlijk makkelijker om kinderen te beschuldigen, die durven meestal niks terug zeggen...
groetjes

Gepost door: zaza | 26-11-09

De commentaren zijn gesloten.