31-10-09

Halloween

 

Halloween butt - 000Een horror-, thriller- of spokenfan ben ik helemaal niet. Maar één keer per jaar griezelen, ter gelegenheid van 'Halloween', vind ik best 'leuk'! Al is dat woord eigenlijk niet de meest geschikte term om mijn belangstelling te beschrijven voor deze van oorsprong Iers-Keltische Oudejaarsavondviering Knipogen

Halloween banner.jpg (blog)

Halloween - 008 (klein)Zelf kom ik uit een tijdperk waarin de traditie van het celebreren van deze 'Allerheiligenavond' hier in ons land nog geheel Halloweenn (klein)onbekend was, laat staan dat men ze zou gevierd hebben.

Vooral onder impuls van handelsondernemingen die wel brood zagen in het aan de vrouw en man brengen van allerlei prullaria met betrekking tot deze feestdag, is deze in de loop der jaren ook in onze contreien uitgegroeid tot een alom gevierd evenement.

En ik vind dat best goed. Handelaars die hun etalage en privépersonen die hun woning decoreren in het teken van 'Halloween', Met kunstig uitgeholde en tot lantaarns omgevormde pompoenen, spinnenwebben, heksenbezems, zwarte puntmutsen, vleermuizen, vampiers... Daar hou ik wel van! Zolang het niet overdadig is, maar net genoeg om de stemming erin te brengen.

En dat, door als spook, duivel, Pietje de dood, heks... verkleedde kinderen, die van deur tot deur gaan aanbellen om de bewoners op te schrikken en aan te zetten tot het geven van snoepjes, koekjes, ander lekkers of al eens enkele Euro's, vind ik formidabel. Het is bevorderlijk voor de sociale contacten en uitermate plezant voor beide partijen. Zowel de verklede jongeren als hun 'slachtoffers' beleven er lol aan.

Halloween - 009 (klein)Halloween ghost - 000 (klein)Halloween- fuiven en wandeltochten bij valavond en nacht, met fakkels en pompoenlampions, zijn vast ook heel amusant. Door het voorspelde wisselvallige weer durfde ik mij niet vooraf in te schrijven voor de Halloween laatavondwandeling in mijn woonplaats. Maar mogelijks lukt het volgend jaar wel. Vanavond zal ik dus genoodzaakt zijn mijn activiteiten te beperken tot het in mijn voordeurgat zitten met een wit deken over mij gedrapeerd. Zodat ik (nog) een beetje (meer) op een spook 'lijk'. En met een mandje snoep op de schoot, en een glas pompoensoep binnen handbereik, wacht ik dan geduldig af wie het zal aandurven om te proberen mij te doen schrikken! Of wie ik, als de gelegenheid zich mocht voortdoen, zelf de stuipen op het lijf kan jagen! Lachen

Commentaren

hoi Rudi fijne Halloween dan maar... hier in het Brabantse is het Allerheiligen en Allerzielen.. maar dat komt toch op het zelfde neer... begraafplaatsen bezoeken enzo:) de bol chrysanten staan voor dumpprijzen langs de weg... toch iets bol dan... pompoenen gaan alleen op scholen .. daar hollen ze ze met botte messen uit en snijden er gezichten van... wat doorgaan gewoon mislukt.... zowel dat uithollen als gezichten snijden...

grst
frieke

Gepost door: frieke | 31-10-09

hallo Rudi hier in de straat zie ik dat toch niet dat er rondgegaan wordt door de kinderen, da's hier einde beschaving zeker :-)

heb ik zelf ook nooit gedaag, zoals je zegt toen bestond dat nog niet, vind dat wel leuk om ze rond te zien lopen of de versieringen te bekijken
ik kijk hier nu eens naar buiten maar niks te zien in straat van versieringen, zal dus eens moeten rondtoeren wil ik er zien en hopelijk zit er hier of daar niemand die me aan het schrikken brengt :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 31-10-09

Hahaha leuk vooruitzicht daar aan je deur te zitten. Hier zie je er wel een paar aan bellen maar een echte trend is het niet.
Versieringen hangen er ook hier en daar. Ik heb er ook maar dit jaar ben ik niet in de stemming en blijven ze opgeborgen.
Groetjes en het amusement hé.

Gepost door: emmy | 31-10-09

Whahahahaaaa! Ze kennen je daar in de buurt nu toch wel een beetje neem ik aan? Ze zullen vast niet schrikken van dat spook daar bij jou voor de deur hahahahahaaa! Maar wel een leuk plan! :-) Ik heb pas wat van die blooperfilmpjes gezien over Halloween in Amerika...daar zitten meestal poppen met pompoenhoofden voor de deur , maar op één van die filmpjes had de heer des huizes die taak eens op zich genomen, om, als er kinderen kwamen bellen, ineens op te staan onder het slaken van een ijselijke gil en zo die kids de stuipen op het lijf te jagen! Was leuk, totdat één van die jochies samen met zijn vader kwam, een grote donkere kleerkast van een man. Die schrok zo van die pompoenman, dat ie 'm meteen een beuk verkocht!! De man lag de rest van de avond knock-out! hahahahahaa!
Fijne Halloweenavond!!
Groetjessssssss!

Gepost door: mizzD | 31-10-09

vroeger kenden we dat inderdaad niet
het van deur tot deur gaan was eerder iets voor met drie koningen, maar ook dat werd weinig gedaan bij ons.
Wees deze avond maar eens een lief spook en laat de kindertjes niet schrikken hé

Gepost door: fotorantje | 31-10-09

Ik vind dat niet zo heel leuk dat Halloweengedoe, hou het maar gewoon ;)

Groetjes!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 31-10-09

goedenavond Rudi! hoelang heb je het volgehouden aan je voordeur? Hier is het gebruik ook erg plaatselijk. De kinderen van de wijk waar wij wonen doorkruisen al de straten en de een zegt tegen de andere waar je wel of niet iets krijgt. Ik heb het meegemaakt met de kleinkinderen verleden jaar( dit jaar zijn ze deze avond niet hier). Ik ging mee om een oogje in het zeil te houden van op afstand.Het is toch donker en je weet maar nooit.Voor de kinderen is het een fantastische avond en de menen hier spelen er op in. Ze krijgen snoep en al eens een cent omdat ze geen snoep in huis hebben. De buit wordt dan bij thuiskomt eerlijk verdeeld onder elkaar.Want alleen er op uit trekken is niet leuk.Deze avond kreeg ik er drie in één keer aan de deur.Zelf had ik een tuinkaars buitengezet. Dat is een teken dat ze welkom zijn de spoken en griezels,hahaha!

Gepost door: magda | 01-11-09

Hoi Rudi, het heeft wel iets hé, die pompoenen, heksen, en dergelijke meer! Nu moet Halloween weer plaats gaan maken voor Allerheilgen en dan zal Sinterklaas weer snel zijn opwachting maken :-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 01-11-09

Spook En kwamen er veel kinderen voorbij?
Ben je al je snoep kwijt?
Amuseerde je je als spook?
Veel vragen he maar dat mag een heks toch;))


Hier ging de bel toch af en toe en ik vond het wel leuk!

Gepost door: Inge Deconinck | 01-11-09

Schrikwekkende look, lijkt me, Rudi. Nu kan je stilaan aan je kerstboom-outfit beginnen denken. :-)

Groet

Gepost door: Willy | 01-11-09

Ja...bij ons zijn ze ook langs geweest de verkleede kindjes die snoepjes kwamen rondhalen. Leuk om ze bezig te zien. Nog een fijne avond Rudi.

Gepost door: natalie | 01-11-09

........... Halloween is voor mij de nacht voor allerzielen. De dag dat we de overledenen herdenken.
Ben je niet koud geweorden door spook te spelen?

dagdag
yvette

Gepost door: yvette | 01-11-09

niks op tegen Ik heb er niks op tegen Halloween.
't Is weer al eens een uitvlucht om te feesten en je kan er ook wel foto's van maken.

Gepost door: pieterbie | 01-11-09

hey Rudy zelf heb ik een hele week pspkes gemaakt rond Halloween en dat is wel leuk om te doen zene,maar ik heb hier toch niks gezien van optochten gisteren,maar ben dan ook niet meer buiten geweest,vroeg gaan slapen met migraine
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 01-11-09

goeie morgen Rudi toch niet te veel kou gehad of nat geworden toen je aan je deur zat hoop ik
fijne maandag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-11-09

aan halloween heb ik geen boodschap,

dat de commerce hiervan tracht te profiteren begrijp ik best....

Gepost door: willy | 02-11-09

Boeee

Je schrok hè...

Gepost door: Danique | 02-11-09

en hebben ze jou doen schrikken? groetjes

Gepost door: Emily | 02-11-09

Halloween is inderdaad best leuk als er werk van gemaakt wordt en het niet een puur commercieel gebeuren is!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 02-11-09

hallo Rudi brrr het is fris buiten zeg, zal me goed moeten kleden als ik morgen naar de markt ga
fijne dinsdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 03-11-09

hey Rudy een fijne midweek gewenst en veel luistergenot met de week van de jaren 70 op radio 2 als je luistert
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 04-11-09

Fijne donderdag Rudy

Gepost door: Yolanda | 05-11-09

Hallo Rudi Wat een mooi en leuk om te lezen postje van Halloween .....
fijne dag nog vandaag Ninne

Gepost door: Ninne | 05-11-09

hallo Rudi dacht het dat je niet geweest was gisteren naar de markt, zag je nergens :-)
kon helaas niks zijn vanaf mijn stoeleke van de ferm kiekens, met de kermis stonden er marktkramen voor die stoelkes
heb me dan maar een ander plaatske moeten zoeken :-)
fijne donderdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 05-11-09

RUDI GOEDE MORGEN
HET IS NATUURLIJK
VOOR DE LIEFHEBBER
HET KAN MAAR
PLEZANT ZIJN !
GROETJES
MICKEY

Gepost door: mickey | 05-11-09

rudi goede morgen... het wordt meer en meer ingeburgerd ! Ook lopen meer kinderen op straat om overal aan te bellen...met hoop op veel lekkers ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 05-11-09

dit jaar is het de eerste keer dat ik mijn huisje niet versierd heb
maar anders vind ik het wel luek om te doen
groetjes

Gepost door: callemie | 05-11-09

mijn huis was ook versierd. hahahaha, met spruitjes, want voor meer dan dat dienen ze bij ons niet :-)
nee, robin was er al op gevierd om op tocht te gaan, om iedereen in de buurt de stuipen op het lijf te jagen... tot zijn vriendje ziek werd... het zal voor een volgende zijn, haloween is al weer weg, mijn pompoen is door het warme weer ingezakt... maar de soep was heerlijk!
groetjes en nog een fijne week verder!

Gepost door: zaza | 05-11-09

Was hier vorige week ook een Halloween zoektocht
en elk jaar komen er steeds meer ouders met hun kinderen op af.

Gepost door: Etje | 06-11-09

Goedemorgen ik kom effe langs om je een heerlijk weekend toe te wensen.

Gepost door: Zon-nebloem | 06-11-09

hallo Rudi brrr, het is koud buiten
zal maar binnen blijven voor de rest van de dag :-)
fijne vrijdag nog verder Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 06-11-09

ha rudi haloween ik krijg er rillingen van
een soort psychose feest

Gepost door: kabouter tje plop | 17-11-09

De commentaren zijn gesloten.