10-10-09

Het leven gaat door…

 

Marc Vloeberghs IIIHet overlijden van Marc is een zwarte bladzijde in mijn nog prille carrière als blogger. Maar die log visueel in het zwart zetten, zou deze lieve kerel onrecht hebben aangedaan. Want wie de moeite nam om iets dieper te kijken dan de oppervlakkige bitsheid die hij vaak tentoon spreidde, kon vaststellen dat Marc een lieve en gevoelig man was. Die helaas reeds sinds vele jaren heel veel fysieke en dooruit volgend uiteraard ook mentale pijn, kreeg te verduren.

Het zal moeilijk zijn voor zijn partner, Anita, om door te gaan zonder Marc. Maar het leven is op dat vlak meedogenloos. En gaat onverdroten verder. Ook voor iedereen die Marc genegen was. Een beetje bizar vind ik het, om overal zijn naam en beeltenis tegen te komen: op mijn msn, netlog, facebook... Ik laat alles nog even staan zoals het is, omdat het zo lijkt en aanvoelt alsof Marc wat minder dood is. Zoveel ophef als het jammerlijk overlijden van mediafiguur Felice, heeft het heengaan van Marc niet teweeggebracht, maar hij is wel degene die een blijvend plaatsje heeft veroverd, in mijn geheugen, maar vooral in mijn hart!

Rudi - avatarWie reeds sinds geruime tijd mijn blog leest, kan deze alinea overslaan. Maar zij die nieuw zijn, of die het al wisten, maar het, om welke reden dan ook, inmiddels zijn vergeten, wens ik er even attent op te maken dat ik nog een tweede weblog heb, namelijk "Rudi's Schrijfsels". Waarop ik regelmatig gereviseerde versies plaats van reeds eerder gepubliceerde teksten en zo nu en dan ook totaal nieuwe pennenvruchten. Een index van de schrijfsels vind je in de rechterkolom van de blog. Rep je erheen! Lachen

Het leven gaat dus door. Voor ons, doodgewone stervelingen, gewoon op deze aardkloot. Voor hen wiens specialisme het is, zoals bijvoorbeeld bij Frank De Winne het geval is, of die stinkend rijk zijn, is dat ergens in de ruimte. In het I.S.S., en later misschien op Mars. Of, dichter bij huis, op de Maan. Waar ze gisteren trouwens op zoek zijn geweest naar water. Wat ik nogal cynisch en belachelijk vond. Ze waren dat, met veel moeite en dure apparaten, ginds aan het zoeken, terwijl het hier met bakken uit de hemel viel!

Wheelchair UFO (blog)Mars groene man (blog)Wat mij eigenlijk het meest interesseert in de wetenschap van het universum, is of er naast hier op aarde, ook elders in het oneindige heelal intelligent leven aanwezig is. En als dat inderdaad zo is, of en hoe die dan met elkaar communiceren. En of die dan ook elkaar uitmoorden. En of daar dan ook van die machtswellustelingen en andere smeerlappen tussen zitten zoals bij het mensdom. En of er ook van die goede zielen bij zijn. Wie weet vind ik, in bevestigend geval voor wat dat laatste betreft, onder die, al dan niet groen gekleurde wezens, wel een sponsor voor mijn busje. Of stellen zij die buitenaards leven, om mijn mobiliteitsprobleem 'uit de wereld' te helpen, misschien wel hun eigen transportmiddel ter mijner beschikking. Of maken ze er mij eentje op maat. En zie je mij weldra door het luchtruim zoeven in een vliegende schotel! Lachen

Commentaren

Ja, Rudi, het leven draait altijd maar verder terwijl er hier en daar iemand afvalt. Wij blijven verder meedraaien tot het vroeg of laat onze beurt is. Het blijft raar dat Marc er niet meer is. Ik was daarstraks tussen mijn gekregen reacties iets aan het opzoeken en dan kwam ik hem regelmatig tegen. Is mis zijn schrijfseltjes en ja, binnenin schuilde inderdaad een gevoelig man. Maar door al hetgeen een mens soms meemaakt, zou je voor minder eens cynisch worden he. Ik hoop dat Anita nog iets zal posten. Hopelijk houdt ze stand, maar haar familie woont in Nederland en da's toch altijd een eind rijden.
Enne ... als ik een ruimtewezentje was, kreeg je van mij direct een UFO cadeau.

Gepost door: Stefanie | 10-10-09

Hallo Rudi, Bij elke persoon die sterft, denk ik altijd aan de tekst van Bram Vermeulen. 'Ik heb een steen verlegd, in een rivier op aarde. Het water gaat er nooit meer als voorheen...' Een mensenleven wis je niet zomaar uit. Er zal altijd iets zijn dat ons aan een geliefd persoon herinnert. Op de korte tijd dat we Marc mochten kennen, al was t dan virtueel, heeft hij toch een diepe indruk gemaakt.
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 10-10-09

goedemorgen We moeten zeker verder en het leven nemen zoals het komt.

Gepost door: Zon-nebloem | 11-10-09

Het echt vriendelijk van je dat je er iets over schrijft! Maar die man heeft wel enorm afgezien de laatste maanden!

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 11-10-09

klopt Rudi.. de aarde draait en wij draaien mee... de mallemolen van het leven?.... maar goed.. een vriend verliezen is kl*te...iedereen die hem gekend heeft, mijn deelneming.. en vat er één op hem ...

grts

Gepost door: frieke | 11-10-09

Tja het overlijden van Marc kwam serieus aan, ik vind het vreselijk voor Anita en ik hoop écht dat ze er door komt. Als er echt leven na de dood is hoop ik dat hij in elk geval nooit meer pijn moet hebben, hij zag al genoeg af de laatste jaren.
Enne doe 't ons aub later niet aan om in zo'n ufo over ons koppeke te komen scheuren hé. 'k Zie je al afkomen, zitten wij op een terraske te bloggen en nieuwschierig als je bent zou je wel eens willen komen mee lezen hé. Boenk patat een ufo tegen onze kop, leg dat dan maar eens uit tegen je dokter :-))))

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 11-10-09

Iedereen die geboren wordt, zal ook sterven, iedereen op zijn tijd....Dat is het wiel van het leven.
Natuurlijk doet het pijn, afscheid moeten nemen, maar het is ons aller lot.
Elk leven heeft iemand of iets geraakt...niemand blijft onopgemerkt, en niets is voor niets geweest...het heeft zin.
Groetjes,

Gepost door: Denkertje | 11-10-09

... Rudi, sorry dat ik niet echt commentaar geef maar ik wil je toch even groeten tijdens de vrijafdagen van het revalidatie centrum. Heel veel sterkte voor iedereen die van je blogvriend houden.

Gepost door: yvette | 11-10-09

dag Rudi, Ik was niet zo'n regelmatige bezoeker van Marc de laatste tijd.Ik was hem uit het oog verloren toen hij zijn blogje veranderd had ,maar ik wist dat hij het moeilijk had met zijn ziekte en dikwijls zijn hart luchtte op zijn blog. Het is hard te beseffen dat hij er niet meer is.Maar misschien is het beter dat het nu zo vlug gegaan is. Hij heeft veel afgezien en wie weet kon hij de pijn nog lang verdragen. Er zijn grenzen aan het menselijk incasseringsvermogen. Hij zal bij velen een diepe indruk nalaten omdat hij zo recht voor de raap schreef ,dat is zeker

Gepost door: magda | 11-10-09

ik heb Marc niet gekend, het is altijd erg iemand te verliezen. Misschien is hij nu naar een ander universum, zonder pijn...
Van mij krijg je zeker geen UFO tenzij je van daaruit ook kunt bloggen, we kunnen je schrijfsels hier niet missen ! Slaapwel en tot morgen

Gepost door: omamoetje | 11-10-09

goeie morgen Rudi zo is helaas het leven, allemaal moeten we vroeg of laat heengaan

kon je dan niet wat water opsturen naar de maan zodat ze er niet moesten naar zoeken?
de post zou dat wel bezorgt hebben hoor :-)

ik zie je hier op de markt al rondvliegen in je vliegende schotel :-)

fijne maandag Rudi
groetjes

Gepost door: borriquito | 12-10-09

doorgaan Tja, voor ons gaat het leven inderdaad door.
Ik heb Marc nooit als bits of bitter ervaren, maar misschien kende ik hem niet goed genoeg.
Het heengaan van Felice heeft mij ook wel aangegrepen, wellicht omdat ik een fan was. Het mag nu heel dom klinken, maar toen mijn kinderen kleiner waren konden wij echt genieten van een vrijdagavond chips en ander lekkers terwijl wij meezongen met het Swingpaleis. Of zoals wij West-Vlamingen wel eens dierven zeggen: het zwienpaleis.
Maar je hebt inderdaad wel gelijk dat ze daarom geen zo'n spectakel van die man's door moeten maken. Ik vraag mij dan af: zou hij het zo gewild hebben?

Gepost door: pieterbie | 12-10-09

Hoi Rudi Marc kende ik niet, maar heb toen wel
al mijn medeleven betuigt tegenover Anita.
hat zal inderdaad raar doen hem nog steeds te zien!

Moesten ze al het geld dat ze buiten deze aardbol
gebruikt hebben om de mensen hier op de bol zelf te helpen,
zou dit al een groot verschil uitmaken.
Maar ja de mens is zo slim niet!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 12-10-09

Hallo Een heel mooi gebaar voor Marc
Je hebt groot gelijk
Groetjes

Gepost door: Perzik | 12-10-09

Onlosmakelijk met elkaar verbonden... het leven en de dood...en blogland is een virtuele afspiegeling van het gewone leven...dus af en toe komt het verdriet van een afscheid ook hier voorbij. Het is triest, maar het is niet anders. Marc was mijn vriend niet, we hebben eens woorden gehad en er hebben andere vervelende dingetjes plaats gehad waar ik niet om gevraagd had en dat is nooit meer goed gekomen. Maar ik gun echt niemand een zó vroege dood. In zijn postjes echter, heeft hij zelf meermalen aangegeven het leven niet meer te zien zitten als hij zó verder moest, met alles wat ie tot dusverre al meegemaakt had aan ziekenhuis-ellende. Ik denk dus dat de dood voor hem als een verlossing kwam. Hoop dat die gedachte een troost kan zijn voor Anita, die er nu helemaal alleen voor staat ineens. Dat zal , naast al het verdriet, intens moeilijk zijn. Ik heb haar via mail mijn condoleances al overgebracht.
Wat dat andere betreft hier in je postje...blijf hopen mijn vriend...volgens mij heb je net zoveel kans op een donatie uit de ruimte als op het winnen van de loterij! :-)))))
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 12-10-09

ja.. Ik heb zijn blog ook even gevolgd .. het is allemaal triest .. maar hij ging er al bij al heel goed mee om .. we zullen hem niet vergeten :) x

Gepost door: Eriamel | 13-10-09

goeie morgen Rudi het is toch maar frisjes buiten, ondanks het zonnetje, net even mijn beestjes gaan voederen :-)
we zullen maar binnen blijven vandaag :-)
fijne dinsdag Rudi
groetejs

Gepost door: borriquito | 13-10-09

Heel mooie gebaar voor Marc...ik zal hem ook niet snel vergeten..fijne dinsdag

Gepost door: Yolanda | 13-10-09

Ik voel mee met het heengaan van je blogvriend Marc. Ikzelf kende zijn blog helaas niet, Rudi.
Van dat water op de maan zoeken, moet je niet te veel geloven. Waarschijnlijk kreeg de Amerikaanse legertop weer zo'n tip dat bin Laden daar een optrekje had gezet. En je weet, die Amerikanen zijn nogal snel met het bombarderen van vermeende doelen.

Groet

Gepost door: Willy | 13-10-09

Ik heb marc een tijdje gevolgd toen hij onder de naam Ilness blogde. Plosteling was die blog verdwenen en kon ik hem niet meer vinden. Triest dat hij er nu niet meer is! Hij heeft nu rust maar voor Anita moet het erg moeilijk zijn, en ik wil haar dan ook samen met jou Rudi erg veel sterkte wensen!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 13-10-09

Goede avond Rudy ik bewonder je Rudy in wat je scrijft over Marc.ik ben echt blij dat ik hem mocht volgen,ook al had hij het niet gemakkelijk,hele dagen afzien van de pijn,dat houd niemand uit.ik wens Anita dan ook veel sterkte in deze moeilijke tijden.

Gepost door: dolfijntje1 | 13-10-09

knap postje hoor ik duim dat je een vliegende schotel krijgt

Gepost door: daemske | 14-10-09

mooi wat je schrijft over en voor marc...
hij was een trouwe bezoeker van mijn blogje, ik een iets minder trouwe van zijn blogje... ik ben dan ook heel erg geschrokken ineens zijn overlijden te vernemen... omdat hij niet meer langskwam bij mij vermoedde ik wel dat het niet goed met hem ging, maar ineens, boem, weg!
ik hoop voor hem dat hij eindelijk de rust heeft gevonden waar hij al zo lang naar op zoek was, maar eerlijk was het leven niet voor hem!
tussen zijn verbittering door las ik vooral een man die getekend was door het leven en die zijn kostbare gezondheid miste...
ik begrijp heel goed dat pijn en miserie je kunnen doen verbitteren...
ik hoop dat het mij niet zal overkomen... maar dat kan je nooit weten hé!
en inderdaad, achter die verbittering zat een hele gevoelige man, met een groot hart!
het zal moeilijk worden voor anita nu...

Gepost door: tricky | 14-10-09

goeie morgen Rudi het is maar frisje vandaag, het gras zag mooi wit vanmorgen en niet van de sneeuw :-)
fijne donderdag je toegewenst en hou je warm hé
groetjes

Gepost door: borriquito | 15-10-09

Het leven kan toch zo oneerlijk zijn hé...

Gepost door: natalie | 15-10-09

goeie morgen Rudi het is helaas een regendag vandaag, geen dag om op die stoelekes te gaan zitten kijken naar de ferm kiekens :-)
die zullen trouwens ook wel binnen blijven vandaag :-)
fijne vrijdag Rudi en hou het droog hé
groetjes

Gepost door: borriquito | 16-10-09

Dromen kan geen kwaad, hé, rudi ... enne, wie weet doet jouw vriend geen goed woordje voor jou daar in de hemel.

Gepost door: Leen | 16-10-09

hoi Rudi,

Dankje dat je over Marc geschreven hebt. Ik heb heel veel reacties gehad, op zijn en mijn blog en ook via mail. Hij was heel erg gevoelig, maar worstelde zo erg met zijn gezondheid. Of eigenlijk met zijn gezondheid die er niet meer was. Altijd maar weer die angst voor wat er nog boven het hoofd hing en het vechten om weer iets te boven te komen, hij was er soms moedeloos van. En ik snapte het wel, al heb ik niet kunnen voelen hoe hij het gevoeld heeft, dat kan ook niet. Maar ik heb wel pijn gehad, om hem. Om zijn gevecht, telkens opnieuw. De onmacht om hem te zien lijden.. Het is een groot gemis, voor mij maar voor velen hier op de blogjes. Ik lees het overal. Gelukkig dat de meesten toch wel weten hoe hij binnenin was, lief en heel gevoelig.
Ik ga een moeilijke periode in, het besef dat hij er echt niet meer is, het valt me zwaar tussen alle herinneringen aan hem...

Gepost door: Anita | 17-10-09

goeie morgen Rudi en wat voor weer gaan we vandaag krijgen?
bewolking met af en toe opklaringen gevolgd door een spatje regen :-)
zo ben ik er altijd op met de weersvoorspelling hé :-)
fijne zaterdag Rudi
groetjes

Gepost door: borriquito | 17-10-09

Ik kom je een fijn weekend wensen...

Gepost door: Yolanda | 17-10-09

hey Rudy een heel fijn weekend wens ik je,geniet ervan
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 17-10-09

De commentaren zijn gesloten.