20-09-09

Waarheen een toevallige ontmoeting mijn gedachten al niet leiden kan

 

Zon - 000 (klein)Met het prachtige nazomerweer waarop we de afgelopen dagen werden getrakteerd, liet ik geen enkel vrij moment of kans onbenut om buiten te vertoeven. Toen ik dondermiddag, onder een stralende zon, onderweg was, kwam er, voor ik een straat rechts wou inslaan, vanuit de andere richting een fietser aangereden, die me vriendelijk begroette, vooraleer net voor mij dezelfde straat in te rijden. Toen pas merkte ik dat het de oud-burgemeester van mijn woonplaats betrof. De man, die vast op weg was naar huis, kreeg van mij een hartelijke groet terug. "Leuk dat hij me nog herkent", dacht ik even. Want het was, naar ik mij herinnerde, toch reeds lange tijd geleden sinds we elkaar voor het laatst hadden gezien.

Maar onmiddellijk daarop realiseerde ik me dat die herkenning uiteraard vooral te wijten was aan die vier wielen onder mijn poep en de rest van dat prachtig toestel waarmee ik mij voortbeweeg. Het klinkt allicht ongeloofwaardig, maar toch is het zo dat ik vaak vergeet dat ik in een rolstoel zit.

Anderzijds gebeurt het soms dat ik voor het eerst met iemand afspreek en die persoon naar me toekomt, zeggend dat zij of hij me meteen herkende. Waarop ik dan reageer door te zeggen dat zulks niet moeilijk is. En terwijl die ander knikt en er een verlegen glimlach op diens gezicht verschijnt, zeg ik dan: "Door mijn lange haren, hé?!" Dan zie ik de gelaatsspieren van de persoon tegenover me in beweging komen en mijn gespreksgenoot denken, terwijl die ongemakkelijk op diens benen balanceert: "Zal ik het hem zeggen of niet?" Maar lang laat ik de vrouw of man in kwestie niet twijfelen, door snel zelf te zeggen: "En mijn rolstoel droeg allicht ook bij tot de herkenning?" Waarna we dan doorgaans beiden hartelijk lachen. En ook meteen het ijs is gebroken.

VosTja, een vos verliest zijn haren, maar niet zijn streken. Gelukkig dat eerste enkel figuurlijk, want ik zou niet graag vroegtijdig mijn weelderige haardos kwijt geraken. En deze integendeel zelfs het liefst behouden tot wanneer ik mijn laatste levensadem uitblaas. Een punt dat ik ooit al eens heel dicht benaderde, zoals hier valt te lezen.

Een vos ben ik overigens ook niet. Tijdens mijn jeugd was dit roofdiersoort ook niet te vinden in mijn geboortedorp. De enige vossen die daar toentertijd verbleven waren de gezinsleden van de in mijn toenmalige woonplaats residerende familie De Vos. Tegenwoordig is dat evenwel anders. In de velden en bossen achter mijn ouderlijk huis leven al sinds geruime tijd tal van vossen. En sinds enkele jaren ook herten. In 't wild, in de vrije natuur, hé! En die dieren planten zich daar vrolijk voort. Lachen

MammoetSabeltandtijgerWie weet komen er, door de opwarming van de aarde, daar, en elders, misschien ook wel opnieuw diersoorten tot leven, die reeds op aarde ronddwaalden voor de eerste ijstijd een aanvang nam. Maar die ongelukkigerwijs de laatste ijstijd niet overleefden. De mammoet bijvoorbeeld, of de sabeltandtijger.

Dat opwarmen van de aarde, daar hoef ik niet voor te vrezen. Mijn voeten verbranden aan die opwarmende aardkorst kan niet gebeuren, want mijn onwillige stappers staan op een voetplankje, op enige afstand van de grond, dus veilig. Alhoewel? Als mijn banden smelten... Maar laat me aan dat doemscenario niet denken.

Mijn geest laat me immers al vrezen voor die dus door de klimaatswijziging mogelijke heropstanding van gevaarlijke grote beesten Die blijven best nog even weg. Want ik heb schrik dat, als ik er, om wat voor reden dan ook, tijdens een boswandeling, zo één achter me aan krijg, ik mij nooit snel genoeg uit de voeten kan maken. Derhalve ben ik dus liefst, vooraleer dat die kolossen terug ten tonele verschijnen, de pijp uit. Lachen

Commentaren

Hoe meer ik hier lees en de dingen bekijk, hoe meer ik bewondering voor den rudi heb!!!

Gepost door: Katty | 20-09-09

haha uwen humor is wel goe :D
en ik lig altijd strijk met uw tags, he, hahahaha, allez: poep, wild, vrouw, kolos... ge kunt u voorstellen wie er allemaal op uw blog terecht komt na het intikken van die tags, hahahaha :D

Gepost door: Blah | 20-09-09

Fijn toch dat je je niet constant bewust bent van het feit dat je in een rolstoel zit?!
Een sabeltandtijger of een mammoet zou ik ook niet graag tegen komen denk ik!
groetjes en nog een fijne zondagavond!
Elmar

Gepost door: Elmar | 20-09-09

Ge gaat ons hier nu toch gene schrik doen krijgen zeker !

Ik mag er nie aan denken om plots zo'n sabeltandtijger als tegenligger tegen te komen. En als het ooit gebeurd, hoop ik dat ik mijn fototoestel bijheb !

Gepost door: Mamapippa | 20-09-09

hey Rudy een zonnige zondag Rudy,en groot gelijk dat je met dit weer de buitenlucht opsnuift.gisteren ben ik nog eens gaan fietsen,maar vandaag wil de rug niet mee,dus zijn we maar thuis.
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 20-09-09

nee zeg, die mammoeten komen toch niet terug hé, dan zet ik het toch ook op een lopen
tenzij ze natuurlijk lief zijn en zich laten aaien :-)

ik zou je toch ook vooral herkennen aan je lange haar denk ik, dat is niet te missen
want zo'n rolstoelen zullen er wel nog rondrijden

ahja, een mens zijn geheugen hé, jij vergeet dat je in een rolstoel zit, ik vergeet welke dag het is en nog zoveel meer :-))

rustige avond nog Rudi

Gepost door: fotorantje | 20-09-09

Tja Rudi, de geschiedenis herhaalt zich, wordt vaak gezegd. Maar dat zie ik nu toch niet direct gebeuren hoor. Hier niet zo ver vandaan is er wel overlast van everzwijnen en wolven worden ook al steeds dichterbij gesignaleerd blijkbaar :-(
Als t echt ooit zo ver zou komen, zou ik er ook nie bij willen zijn hoor ;-)

Gepost door: Ri@ | 20-09-09

Rudi Ik kom je nog een heel mooie zondagavond wensen, en morgen moet ik terug naar de kliniek voor foto's te nemen en een scan. En daarna moet ik bij de arts gaan om alles uit te leggen en zeggen voor de therapi te starten.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 20-09-09

Rudi je hebt gelijk met wat je hier schrijft, over die eerste ontmoeting bijvoorbeeld. Ik mag zeggen dat ik jou het eerst erkende aan je lang haar en dan aan je vierwieler. En om eerlijk te zijn, verschoot ik toch te zien dat je niet veel kunt bewegen. Alleen je hand. Ik had het zo niet verwacht. Maar een sympatieke kerel ben je wel hoor!
En als we later bij elkaar aan tafel zaten merkten we dit al niet meer, net zoals jij soms vergeet dat je in die stoel zit.
Zelfs zonder dat had die man je zeker herkend. Ik ken onze burgemeester omdat onze jongste met zijn zoon bevriend was en omdat ze samen bij de scouts waren. Iedere keer als ik hem zie is het alsof hij met mij op school zat ;-) Dat is een uitdrukking die mijn man altijd gebruikt als iemand te familiaal doet.
En over vossen gesproken, mijn grootmoeder was een De Vos, misschien was dat nog familie van mij.
Groetjes Rudi.

Gepost door: emmy | 20-09-09

Ik versta echt niet wanneer jij nog tijd vond om buiten op de openbare weg te vertoeven. Volgens de archieven van FB zal je donderdagmiddag op de Farm, en werd er zelfs één of ander Ribbon buitgemaakt. Wie vertelt hier nu de waarheid :-))))

Gepost door: Geert | 20-09-09

dag Rudi, ja je kunt niet naast je roelstoel kijken maar op de BBBdag keek ik toch eerst naar je gezicht en je lange haren! Echt waar en ik zal toch wel niet alleen zijn.
Wat die grote en wilde beesten betreft ,ik denk niet dat wij of onze kinderen dat in levende lijve nog zullen meemaken!! Misschien eten ze dan onze botten op (als je je tenminste niet laat verbranden)

Gepost door: magda | 20-09-09

Prettige avond nog Rudi...en ook een mooie week gewenst.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 20-09-09

be.. bedankt voor je lieve woorden Rudi...
tot spoedig
yvette

Gepost door: yvette | 20-09-09

Goedemorgen fijne humor :o)
Een prachtige week hé

Gepost door: Zon-nebloem | 21-09-09

Je bent gewoon een ondeugend ventje, dat maakt geen zak uit dat je in een rolstoel zit of niet, je bent hoe dan ook een toppertje. X

Gepost door: Danique | 21-09-09

Heel gevoelige humor hé Rudi....Je kan er wat van..

Fijne maandag

Gepost door: pcuser1961 | 21-09-09

Hey Rudi! Leef gerust maar nog héél lang, ik zie die beesten niet vlug terugkomen!
Ik herken in jou wat mijn vriendin altijd zegt: zei zit wegens het krijgen van kinderverlamming ook in een rolstoel en zij zegt steeds dat ze gaat wandelen, nooit rijden! Zelfs ik vergeet soms dat ze in een rolstoel zit omdat ze voor de rest alles doet wat een ander doet!
Mijn weekend was prachtig, zo mogelijk zelfs nog mooier dan verwacht en de zoektocht naar een huis is effectief spannend, maar toch ook een beetje stresserend hé (geen tijdsdruk, maar de finaciën hé)
Ik wens je nog een fijne dag!
Bibi

Gepost door: Bibi | 21-09-09

rolstoel Ik kan mij perfect gaan inbeelden dat je jezelf niet ziet als iemand in een rolstoel.
De afgelopen maanden ben ik bevriend geraakt met een man in een rolstoel. Niet vergelijkbaar met jou, hoor, mijn buddie heeft één slecht been. Hij kan korte verplaatsingen met een kruk doen, maar dan heel kort en hij betaalt er wel de prijs voor (pijn de dag erna). Hij behoeft geen elektrische rolstoel.
Wij gaan samen sporten, gaan samen drinken, het feit dat hij een rolstoel nodig heeft ben ik intussen zodanig gewoon dat je er niet meer bij stil staat.
Ja, OK, niet alle cafés zijn natuurlijk zo toegankelijk, maar daar maken wij al lang geen zaak meer van, we gaan naar die die wel toegankelijk zijn, of wielen er af, of stoel even in de lucht (zonder buddie er in) en wij zijn kampioenen in plaats maken in overbevolkte omgevingen.
Als de rolstoeler "part of the team" is sta je daar allemaal niet meer bij stil.
Dus, ik denk dat ik je perfect kan begrijpen dat je jezelf niet ziet als een man in een rolstoel.
Ik zie mijn buddie ook zo niet.

Gepost door: pieterbie | 21-09-09

dit echt weer een pareltje hoe je schrijft elke keer stijgt mijn bewondering voor u hoor

Gepost door: daemske | 21-09-09

Ok ik geef toe je rolstoel zou me ook opvallen maar eigenlijk je haar nog meer. Ik vind mannen met lang haar écht prachtig.
Maar hela wij komen toch liever Rudi tegen ipv één van die beesten die jij hier opnoemt zene.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 21-09-09

Dag Rudi Door het mooie weer van de laatste tijd ben ik niet veel op de blogs geweest. Ben dan eindelijk eens komen bijlezen.
Heb er van genoten, je hebt dat weer mooi beschreven allemaal.
Ik wens je verder een fijne week toe, geniet nog even van zonnetje als het even kan. Bloggroet.

Gepost door: Chris | 21-09-09

goeie morgen Rudi ben er ook weer, moest gisteren nog even afkicken van mijn logéke :-)

vossen en herten in het wild? nog niet van gehoord, zal eens meer moeten buitenkomen dan :-)
maar die grote beesten moeten hier toch niet rondlopen hoor, laat die maar uitgestorven zijn

fijne dinsdag Rudi, is maar een flauw weertje vandaag jammer genoeg
groetejs

Gepost door: Borriquito | 22-09-09

Die grote beesten daar kunnen we ons nog iets ter verdediging bij voorstellen, maar die microscopisch kleine Mexicaanse vuiligheid krijgt ons allemaal te pakken. :-)

Groet

Gepost door: Willy | 22-09-09

je gevoel voor humor is soms wel hard, maar ik bewonder je hoe je het rolstoel probleem aanpakt, wij tweebenige staan daar niet genoeg stil bij, groetjes en geniet van the indian summer!

Gepost door: Emily | 23-09-09

Heykes Dat is een hele gedachtenkronkel zeg...van jouw rolstoel naar vossestreken hihi...

In ieder geval, chapeau dat je het zo opneemt!!! Veel mensen hebben het soms moeilijk om de waarheid te zeggen...doe normaal zou ik dan zeggen :-)

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 23-09-09

Dag Rudi
Het doet me altijd plezier om hier te komen bijlezen. Je plaatst ook altijd vrij lange postjes die ik volledig wil uitlezen. Daarom dat het me ook niet altijd even frequent lukt. Anderzijds is het ondertussen zo dat, als ik iemand in een rolstoel zie, meteen ook aan jou moet denken. Om maar te zeggen dat je mensen in de ban slaat :-)

Gepost door: Stefanie | 23-09-09

hallo Rudi het blijft wel een grijze en bewolkte lucht, maar het blijft toch nog steeds droog :-)
fijne dag nog verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-09-09

Welterusten en een fijne donderdag

Gepost door: Yolanda | 24-09-09

Goedemorgen ps; ik woon op een appartement, dus ik hoef niet echt veel te doen, alleen mijn eigen leefruimtes. Ik krijg nog wat hulp van mijn zoon, dus ik heb tijd genoeg om na mijn werk lekker te niksen. Maar ik ben ook veel weg...
Het leven is meer dan mijn huisje poetsen dus...

Gepost door: Zon-nebloem | 24-09-09

goeie morgen Rudi geen geluk gehad dan gisteren, geen schoon poepekes gezien om achter te crossen :-)
vandaag zullen we die zeker niet zien, het is een regendag, jammer genoeg
toch een fijne donderdag je toegewenst Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 24-09-09

Hey Rudi,

da was lang geleden.
Awel die moraal moogde gij zelf verzinnen.
Ik laat de mensen liever spinnen en op hunnen honger anders komen ze niet terug

de groeten hé

Gepost door: Tommy | 24-09-09

goeie morgen Rudi het ziet er naar uit dat we een mooie dag gaan krijgen
het zonnetje is al lekker aan het schijnen, laat ze maar doen hé :-)
fijne vrijdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 25-09-09

hallootjes.. zit je nog altijd buiten?
groot gelijk hoor,ik geniet ook van het najaarszonnetje,
alvast een fijn weekend,grtjs...

Gepost door: guusje | 25-09-09

goeie morgen Rudi wat een prachtig weertje vandaag !!
ze zullen het graag zien op den heirbrug met hun reuzenstoet morgen
fijne zaterdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-09-09

ik wens je een fijn weekend

Gepost door: Yolanda | 26-09-09

De commentaren zijn gesloten.