27-08-09

Dienst 100, altijd paraat!

 

Samen met mijn zoons was ik ergens heen geweest. En op de weg naar huis hadden de jongens zich nogal vervelend gedragen. Zulks gebeurt nu eenmaal en is eigen aan opgroeiende, zich een weg door het leven zoekende jongelui. Maar, zoals het een ouder betaamd, had ik hen een aantal keren berispt. Wat me door mijn 'lieverds' niet in dank werd afgenomen.

Toen we thuis arriveerden en ik mijn kroost om hulp verzocht om me iets rechter in mijn rolstoel te positioneren, omdat ik onder het rijden wat onderuit was geschoven, namen zij hun kans op vergelding te baat door dit botweg te weigeren. Ik werd boos en zei dat, als zij het niet deden, ik met mijn mobieltje de 100 zou bellen. En, eens ze hier waren gearriveerd, het wel aan hen zou vragen. Waarop ik wegreed, en vanuit een ooghoek de jongens onze woning zag betreden.

Ik plaatste me met mijn rolstoel aan de kant van de straat, tussen onze haag en het fietspad. En kantelde mijn zitting en rugleuning, zodat ik in een liggende positie lag. En mijn lichaam de kans kreeg om even te bekomen van de rit. Lang bleef ik daar evenwel niet staan, want die onmin met mijn kroost moest worden opgelost.

Veel was daar niet voor nodig. We hadden zo een systeem waarbij, als ik het even tevoren stout of ongehoorzaam zijn van de kinderen ter sprake bracht, ze prompt naar me toe kwamen en met volle kracht lucht op mijn voorhoofd bliezen, om alle slechte herinneringen uit mijn geheugen te laten verdwijnen. Een dikke zoen op mijn wang vervolledigde deze 'alles vergeven en daarbovenop ook vergeten' procedure. Die op de koop toe, en goed voor hen, nog werkte ook!

AmbulanceDus toen ik ons huis binnen reed en tegen mijn daar rondhangende nakomelingen begon te 'zagen' pasten zij snel de geijkte methode toe. En hielpen me vervolgens spontaan met het verbeteren van mijn zitpositie. Waarna de kinderen hun bezigheden hervatten en ik genoot van het kijken ernaar.

Ik zat met mijn gezicht naar onze achtertuin gericht, toen plots de deurbel weerklonk. De jongens keken op van de plaats waar ze zaten en ik zag hun verbijsterde gezichten.

"Dus jij hebt werkelijk de '100' gebeld?" vroeg één van hen me. Vooraleer ik, nu zelf ten zeerste verbaast, ontkennend kon antwoorden, was de jongen reeds de voordeur gaan openen. En stond hij even later, terwijl ik me inmiddels een kwartslag had gedraaid, voor me, met naast hem een ambulancier. Dat kon ik zien aan diens outfit en aan het feit dat zijn functie ook op de borstzakjes en bovenaan de mouwen van zijn jas was gedrukt.

"Ik hoorde het net van je zoon, en wij dachten zelf ook al dat er niks aan de hand was" zo begon de man. "Maar iemand die met zijn auto voorbij je huis passeerde had een man in een rolstoel zien liggen, met de ogen gesloten, en belde het noodnummer omdat hij dacht dat die persoon onwel was geworden en derhalve in nood verkeerde. Toen we de locatie hoorden, vermoedden we onmiddellijk dat jij het was, die even zat te dutten voor je woning. Maar we konden evenwel geen risico nemen, dus rukten we toch uit."

Verbluft door dat verhaal en de toevalligheid van het samengaan met mijn dreigement, kon ik niet meer uitstamelen dan een dankjewel. Waarna de man afscheid nam en vlug verdween. Door me nog een kwartslag verder te draaien kon ik door het vensterraam in de voorgevel van ons huis, nog net de gele ziekenwagen zien wegrijden, richting stalplaats, het stedelijk algemeen ziekenhuis.

Dat de ambulanciers onnodig waren uitgerukt vond ik uiteraard jammer. Maar de ganse situatie op zich was geweldig grappig. En de stomverbaasde gezichten van mijn zoons staan allicht tot het einde mijner dagen in mijn geheugen gegrift! Lachen

Commentaren

wat een leuk verhal.. en dat zal zeke een goede herinnering blijven.... fijne dag vandaag Rudi

Gepost door: frieke | 27-08-09

Die zullen het wel niet meer riskeren om papa niet meer te willen helpen. Kan me zo voorstellen dat ze enorm geschrokken zijn.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 27-08-09

de sloebers zijn toch even geschrokken hé
dat zal hen leren :-)
de papa ongemakkelijk laten zitten, foei hoor

wel een heel lief gebaar om de boze herinneringen zo weg te blazen en dan nog een zoen er bovenop
dat hebben ze vast al veel mogen/moeten doen, want het lijken me twee kapoenen

en zien die kapoenen het al beetje zitten om terug naar school te gaan?

Prettige dag Rudi

Gepost door: fotorantje | 27-08-09

Amai, van toeval gesproken, hé!
Dat verhaal zal nog dikwijls verteld worden ;-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 27-08-09

goeie morgen Rudi die zullen nogal geschrokken zijn toen er effectief een ambulance aankwam :-)
jammer voor hen dat het een vergeefse uitrukking was, maar toch mooi van die persoon dat hij belde omdat hij dacht dat er iets verkeerds was, velen zouden doen alsof ze niets zagen !

heb je gisteren toch nog wat vrouwelijk schoon gezien, helaas voor je reden ze de verkeerde kant op :-)

fijne donderdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 27-08-09

een bijzonder verhaal, iedereen was wel enigzins geschrokken neem ik aan .

prettige donderdag Rudi !

Gepost door: willy | 27-08-09

En de rekening? Voor wie is die?

Maar dat het een memorabel stom toeval is, is zeker.

Gepost door: zapnimf | 27-08-09

Opmerkelijke belevenis, Rudi. Nogal goed dat die gasten niet gezegd hebben dat hun pa niet goed was, want anders had de ambulance je ook nog meegenomen. :-)

Groet

Gepost door: Willy | 27-08-09

Goedemorgen ja, dit is inderdaad een leuke samenloop, ik had hun gezichten ook willen zien!

Gepost door: Zon-nebloem | 28-08-09

:-) Van een toeval gesproken. Ik kan me goed voorstellen dat je even sprakeloos was ... maar je kroost even goed denk ik ;-)

Lieve groetjes

Gepost door: ann . | 28-08-09

Dit is werkelijk een verhaal om van te snoepen, Rudi! Héérlijk om lezen, maar misschien wat minder heerlijk om mee te maken? In elk geval zou ik die gezichten van je koters wel willen zien hebben, hihi.

Gepost door: gerdaYD | 28-08-09

goeie morgen Rudi het zonnetje is weer aanwezig deze morgen, maar ja dat zul je wel zien hé, je bent hier niet zo ver vandaan :-)
fijne vrijdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 28-08-09

ik had je kinderen hun gezicht willen zien kun je later nog een paar keer vertellen

Gepost door: daemske | 28-08-09

Hey Rudi! Mooi verhaal!
Echt eentje om aan de kleinkinderen te vertellen tot de grootste ergernis van de zonen! ;-)
Heb net jouw vorig postje ook gelezen en het bijhorende gedicht en dat vind ik al minder positief.
Ik wou dat ik iets kon doen of zeggen om jou een beter gevoel te geven.
Je krijgt alvast een virtuele knuffel!
Liefs,
Bibi

Gepost door: Bibi | 28-08-09

hey Rudy ik heb echt genoten van je verhaal,ik had de gezichtjes van je zoons willen zien,die zouden wel serieus geschrokken zijn en niet meer riskeren om je niet meer te helpen.een fijne vrijdag Rudy liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 28-08-09

Echt een prachtig verhaal Rudi..Toch goed dat er nog mensen zijn die de 100 zouden opbellen bij het zien van jouw kapriolen,haha

Fijne vrijdag

Gepost door: pcuser1961 | 28-08-09

schitterend, bij deze een veel te late proficiat. Je bent een toffe gast Rudi, ondanks je vele problemen kan je vol humor het leven beschrijven en dat is maar weinigen gegeven!
wat je bengels betreft, ik voel met je mee, publiciteitsjaren zijn niet te onderschatten...
maar wat die oplettende mens betreft... toch wel tof dat er wel iemand zo vriendelijk is om de 100 te verwittigen... misschien is de maatschappij toch niet zo slecht als we soms denken...

Gepost door: zaza | 28-08-09

dag Rudi, Iedereen verbaasd bij jullie toen de ambulanciers daar kwamen en door het gebeurde ervòòr zal wel niemand van jullie dit ooit vergeten.Maar ik vind het prachtig dat er nog mensen zijn die zoveel burgerzin hebben dat ze de hulpdiensten verwittigden.

Gepost door: magda | 28-08-09

goeiemorgen Rudi
de lucht is blauw en de zon schijnt
geniet van deze nieuwe dag!
dada

Gepost door: fotorantje | 29-08-09

goeie morgen Rudi we hebben een onweer gehad vannacht heb ik gehoord
't is wat afgekoeld daarmee, gelukkig komt de zon er nu weer door !
fijne zaterdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 29-08-09

Bijzonder verhaal weer Rudi, dat wegblazen is trouwens wel erg lief.

Gepost door: Danique | 29-08-09

Beste bloggers, even mijn stilte op de blogs verklaren...

Chris heeft vorige zaterdag een hartaanval gehad. Hij is thuis ineengezakt en werd met de 100 naar de kliniek gevoerd.

Ondertussen is er via een kijkoperatie een stent geplaatst. De hoofdslagader zat volledig dicht. Zijn hart heeft geen blijvende schade opgelopen. Binnen enkele weken moet hij terug een paar dagen binnen naar het ziekenhuis om nog een ader te doen. Deze is niet zo erg vernauwd, maar de dokters vinden dat het ook nodig is.

Het is met veel geluk goed afgelopen, maar de schrik zit er diep in... Gelukkig is het thuis gebeurd en was ik er om onmiddelijk hulp in te roepen, ik mag niet denken hoe het anders zou kunnen afgelopen hebben.

Ondertussen is hij terug thuis. Met een aangepast dieet en veel rust heeft hij de tijd om weer op zijn effen komen.

Ik probeer in de mate van het mogelijke weer op blogbezoek te komen, maar ik beloof niets.

Tot later allemaal..

ps: er staat al één en ander geprogrammeerd, dus iedere dag staat er een nieuw postje op mijn blog.

Annick
http://www.bloggen.be/levensgenieters

Gepost door: Annick | 29-08-09

Een prachtig verhaal dat jij zelf ook wel niet snel zult vergeten denk ik...fijn weekend

Gepost door: Yolanda | 29-08-09

toch nog lieve kinderen niet?en een zeer goed systeem rudi van dat bijleggen,origineel

Gepost door: watervrouwtje | 29-08-09

goeie morgen Rudi wat een stralend zonnetje hebben we deze morgen !!
vandaag ga ik niet naar de rommelmarkt, krijg strakjes bezoek en dan kan je moeilijk weggaan en hen voor een gesloten deur zetten als je het weet dat ze komen :-)
fijne zondag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 30-08-09

Rudi Ik kom je ook een heel tof weekend wensen en nee mijn goed ligt voor dinsdag niet klaar ik ben niet het type om met een hoed op mijn hoofd te lopen heeft mij maar het gewone.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 30-08-09

Nog een fijne zondag gewenst Rudi...geniet van je dag.
Groetjes Natalie

Gepost door: natalie | 30-08-09

hey Rudy ik kom je een fijne zondag wensen,geniet van het mooie weer
liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 30-08-09

dat is nogal een verhaal, dat zal jaren later nog verteld worden bij feesten en familie bijeenkomsten.
Bij het lezen van dit verhaal stond ik even stil bij het feit dat een mens er niet bij stil staat dat onze rolstoelgebruiker medemens het toch niet altijd gemakkelijk heeft. Nog een fijne avond.

Gepost door: emily | 30-08-09

Wel een leuk verhaal natuurlijk! Zo zie je maar dat er nog mensen rondlopen die bezorgd zijn over hun medemensen!

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 30-08-09

Goedemorgen Rudi, een fijne nieuwe week.

Gepost door: Zon-nebloem | 31-08-09

Goeie morgen Rudi Amai, als dit geen toeval is...gelukkig zijn er nog mensen die het hart op de rechte plaats hebben...ja, als je zo iemand ziet liggen weet je nooit wat er aan de hand is.
Ik denk dat er velen "niet goed zitten of liggen" als je dit vertelt.
Nog een hele fijne maandag gewenst!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 31-08-09

goeie morgen Rudi dan heb je gisteren lekker gesmuld op den bbq zeker
een paar kilokes bijgekomen :-)
fijne maandag hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 31-08-09

een goeie zonnige maandagmiddag Rudi!
als je nog moet eten, smakelijk
straks beetje van het zonneke genieten?

Gepost door: fotorantje | 31-08-09

Heel fijne maandag Rudi..Alles ok ??

Groetjes

Gepost door: pcuser1961 | 31-08-09

Hallo Rudi Ik kom hier even langs om je een fijne dag toe te wensen. Groetjes van ons allemaal, poot van Kelly.

Gepost door: Chris en Kelly | 31-08-09

Geweldig! Dit is inderdaad zo'n verhaal dat je nooit meer vergeet en je zoons ook niet denk ik!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 31-08-09

De commentaren zijn gesloten.