19-08-09

Volksvermaak op ‘t platteland

 

Op 15 augustus was ik aanwezig op de Hoevefeesten van de Landelijke Raad Lokeren. Vijf van de zes lokale afdelingen, ook gilden genoemd, namen het die namiddag, met gemengd samengestelde Oogstfeestengroepen, tegen elkaar op in volksspelen als touwtrekken, op ronde balen stro lopen en een waterdoorgeef estafette parcours. Bij dat laatste spelonderdeel meldde de commentator van dienst schalks, dat het bestuur van de Raad had beslist dat vanaf de volgende editie van de feesten, bij waterspelletjes, de dames geen BH mochten dragen. Lachen

Bloedheet was het op dat grasveld waar deze activiteiten plaatsvonden. Daarom verplaatste ik mij op een zeker moment naar een plekje wat verderop, in de schaduw. Onder de bomen zaten al wat oudere mensen. Maar ik zag nog een koel plaatsje, tussen de met boomschorssnippers verhardde inrit en uitrit naar de parkeerruimte. Daar was een smalle grasstrook waar ik de automobilisten niet hinderde, uit de zon stond en toch nog iets kon zien van de spelen op het terrein.

Eens ik mijn plekje had ingenomen, reed ik zachtjes nog wat achteruit. Tot ik een mannenstem "Stop!" hoorde roepen. En de bij de stem horende persoon voor mijn ogen verscheen. Er bleek tussen die twee toegangswegen tot het terrein, een weiland, een stukje gracht te liggen. Niet zichtbaar door het hoge gras. Was ik nog 10 centimeter verder naar achteren gereden, dan was ik daar pardoes in gesukkeld en had ik allicht nooit dit verslagje kunnen typen.

Brian on stageDie volksspelenwedstrijd eindigde uiteindelijk op een gelijkstand. Om te beslissen wie de beker mee naar huis mocht nemen werd er een extra touwtrekspel ingelast, waarin van beide ploegen 6 sterke mannen het tegen elkaar opnamen. Een spannende finale, die werd gewonnen door Eksaarde. De plek waar ik van afkomstig ben. Toeval?

Geen toeval was het dat de playbackwedstrijd voor kinderen, die plaats vond in de late namiddag, gewonnen werd door mijn zoon Brian. De act van de andere kinderen was ook goed hoor en leuk om naar te kijken. Maar Brian was subliem in zijn opvoering van het liedje 'Buma in me zak' van de Nederlandse rapformatie 'De Jeugd van Tegenwoordig'. Hij heeft het twee keer mogen brengen. Grappig vond ik het dat jong en oud vrolijk zat mee te klappen en te bewegen en met de armen te zwaaien, maar allicht enkel wat jeugdigen en ikzelf, omdat ik vooraf de tekst had gelezen Lachen, de inhoud van het lied min of meer begrepen.

Brian on stage, detailNa de playback optredens, tijdens de beraadslaging door de jury, bracht 'Matthias', een jonge artiest uit de buurt, live enkele liedjes van Eddy Wally, De Zangeres Zonder Naam en nog een andere levensliedjesartiest. En later op de avond was er dan nog een linedans initiatie en een hoevefuif waarop de muziek gebracht door werd een lokale covergroep. Die band was nog steeds aan het spelen toen ik door de onverlichte laan, van het terrein naar de hoofdweg reed. Een ongeplande, doch ideale gelegenheid om de verlichting van mijn nieuwe rolstoel uit te testen. Met een bevredigend resultaat!

Nu ik het toch al even over muziek had, wil ik de gelegenheid te baat nemen om lezers uit Lokeren en omgeving volgend evenement aan te bevelen: Tienerkoor Malaika brengt 'Abba en Queen in concert'. Op zaterdag 29 augustus om 19u30 in het Cultureel Centrum van Lokeren. Meer info vind je hier. Tienerkoor Malaika belooft het publiek mee te voeren in een wervelende show waarin liedjes zullen worden ten gehore gebracht zoals Dancing Queen, Bohemian Rhapsody, Mamma Mia & We will rock you!

Dit bruisend tienerkoor, vol van jeugdigheid en enthousiasme, is trouwens gelokaliseerd in Lokeren-Oudenbos. Nota bene de wijk Marina Wallywaarvan de gilde forfait gaf op de Hoevefeesten. Nochtans is dit een stadsdeel met heel wat actievelingen. Zo organiseert men aldaar, tijdens het jaarlijkse wijkkermisweekend, op zondag 23 augustus een loopwedstrijd voor jong (600m & 1.200m) en minder jong (5 km), waarop IEDEREEN (dus ook van buiten de streek) welkom is! Meer informatie daarover vind je bij medeorganisator First Fit.

Eén dag later, op mijn verjaardag, heeft de organiserende vereniging, als muzikale afsluiter van haar kermis, naast twee andere artiesten, ook niemand minder dan Marina Wally weten te strikken! Inderdaad, de dochter van de wereldwijd bekende charmezanger Eddy! Medioren, senioren en liefhebbers van het genre: mis die afspraak niet! Matthias zal vast ook op de eerste rij staan! Lachen

Commentaren

jammer dat ik nu pas weet dat je jarig was , maar bij dit toch nog van harte gefeliciteerd hopelelijk heb je er goeie op gedronken vanwege madammeke

Gepost door: Madammeke Ongeduld | 19-08-09

hallo Rudi juist, Freya was haar naam, onverwachts valt die je te binnen hé, toch nergens tegengereden door aan die schone madam te denken bij het naar huis rijden hoop ik :-)

proficiat aan Brian met zijn overwinning, een nieuwe artiest in spe? :-)
al een geluk dat die persoon er was zeg om je te behoeden voor het grachtrijden, er zijn toch nog behulpvaardige mensen !

fijne dag nog verder Rudi en zorg op tijd voor afkoeling hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 19-08-09

Nou Rudi ben 'k daar blij dat je niet de gracht in reed!!!

Gepost door: Danique | 19-08-09

... Dan krijg je van mij nog wat late verjaardagswensen. En voor morgen, ik zou zeggen houd het warm

Gepost door: merel | 19-08-09

bedankt rudi! en nu nog en beetje genieten van de zwoele avond hé!

grtjs chantal en co...knuff :d

Gepost door: chantal & prins en gizmo | 19-08-09

allen daarheen zou ik zeggen :-)
Abba, k was daar vroeger zot van

ondertussen beetje reclame voor je komende verjaardag ;-)

jouw hersentjes zijn blijkbaar niet gesmolten want je hebt weer een leuk verhaaltje geschreven

oja proficiat aan Brian met z'n overwinning!

hopelijk voor jou ook een koele nacht
morgen is het weer zweten

slaapwel Rudi

Gepost door: fotorantje | 19-08-09

Kunnen de mensen niet lezen of wat? Jij bent nog helemaal niet jarig geweest...dat wordt de 24e pas hè! :-) Dan komen m'n felicitaties voor jou ( en je hebt er weinig voor hoeven doen, alleen blijven ademhalen, maar dat is soms ook niet eenvoudig hè...ik hield m'n adem al in toen ik dat las van die onzichtbare gracht...je moet er toch niet aan denken...!!!), nú mijn felicitaties met je zoon z'n puike optreden en overwinning! Goed gedaan!
Marina Wally...euhmmmm, niet zo mijn smaak hoor...haar papa ook niet! brrr...ik vind 'm niks...maar ieder z'n smaak natuurlijk en als je ervan houdt zal het best genieten worden bij die optredens...show kunnen die gasten wel maken hè!
Zo te lezen waren de Hoevefeesten ook heel geslaagd...mooi zo..we moeten zoveel mogelijk genieten van het leven niet waar!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 19-08-09

Gelijk hoor mizz D dat wilde ik ook juist aanhalen, mensen zijn gewoon niet aandachtig het staat zelfs in de zijkolom te lezen wanneer het is, tel dus maar al af.

Gepost door: Patrick | 20-08-09

Nou weet ik het niet meer, lieve Rudy: is het al geweest of moet het nog komen? Wat er ook van zij: van harte gefeliciteerd vroeger, nu of in de toekomst!
Maak er iets leuks van, net zoals je van het bovenstaande evenement genoten hebt!

Gepost door: gerdaYD | 20-08-09

Dat liedje van Buma in me zak moest ik wel eerst zoeken via YouTube want 'k had er nog nooit van gehoord. Wens Brian alvast een héél dikke proficiat ! Maar hmm zien we je neus tot hier blinken van de fierheid ? :-) Groot gelijk hoor ! Ik pas om Marina Wally aan het werk te zien maar 't zou wel eens héél goed kunnen dat ik naar Malaika kom kijken. Vorig jaar kwamen ze gratis naar de Snuffelzoektocht (die ik organiseerde tvv Sirius) en ik beloofde hen toen om eens naar een optreden van hen te komen kijken.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 20-08-09

goeie morgen Rudi 'k ga da toch eens noteren, dat optreden van het tienerkoor Malaika, als ik tijd heb ga ik toch een kijken en luisteren

het wordt vandaag weer een zwoele zomerdag Rudi
hou het rustig en koel hé
fijne donderdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 20-08-09

Van harte gefeliciteerd voor je zoon Brian..Een zanger in spé ???

Heel fijne donderdag nog Rudi

Gepost door: pcuser1961 | 20-08-09

Je bent aan wat ontsnapt Rudi. Vorig jaar is er één van de personen die ik nu soms begeleid als vrijwilliger met zijn elektrische rolwagen in een beek terechtgekomen in het domein Bourgoyen in Mariakerke. Er stond zo'n 20 cm water in. Hoewel hij naar verluidt geweldig panikeerde en in normale omstandigheden al heel spastisch is, heeft hij toch zijn riem kunnen losdoen, zodat met hem er - zij het met veel moeite - kon uithalen. Een geluk dat hij niet "onder" de rolwagen terechtkwam, want dat ware wellicht katastrofaal geweest. Sindsdien durft hij niet meer mee naar Bourgoyen. Het heeft zelfs enkele maanden geduurd eer het woord Bourgoyen in zijn buurt weer mocht uitgesproken worden....

Gepost door: Geert | 20-08-09

Goedemorgen Ik en dus te laat voor je verjaardag, maar je krijgt nog ne dikke kus van me ;-)

en naar dat festivalleke ga ik niet, het is me wat ver voor die wally

Gepost door: Zon-nebloem | 20-08-09

Hoi Rudi, dat leek me daar een leuke bedoening :-)
Nog een dikke Proficiat voor Brian, hé!
Zaterdag was t inderdaad serieus warm, maar voor vandaag voorspellen ze hier 37°C. Een mens zou bang zijn om buiten te komen!
Hou het hoofd nog koel ...

Gepost door: Ri@ | 20-08-09

Ik zie hier allemaal felicitaties... maar je verjaardag moet toch nog komen,he? Op de 24ste als ik het goed lees... of ben ik nu helemaal...?
Tof trouwens dat je zoon gewonnen heeft met de zangwedstrijd!

Gepost door: Daisy | 20-08-09

Er zijn hier precies mensen die mij vlug oud willen laten worden... :-( hahaha!

Voor de goede orde: jullie hebt nog tijd tot volgende week maandag om verjaardagswensen & -gedichten voor schrijver dezes voor te bereiden, want ik ben geboren op 24-08-1966. :-) 't Is maar dat je 't weet...

Gepost door: Rudi | 20-08-09

Mijn Arion Rufus Dag Rudi,

Zelfs bij "mijn" slak, daar ergens ver weg, dacht ik aan jou en al die anderen die daar echt nooit zouden kunnen geraken te komen.
Ik was over een spoorlijn (foto) gegaan, door de struiken, waar een plekje was waar vissers gewoonlijk zitten. Nu was er niemand. Ja de slak! Ik vind het zo'n leuke manier dat jij dan nu toch ook op die plek geweest bent! Dat doet me goed. Daarvoor heb ik de slak "meegenomen" en het is dus opnieuw goed terecht gekomen!
Het is veel te warm, ik ga gauw weer lekker lezen buiten uit de zon!
Liefs
ank

Gepost door: ank | 20-08-09

Rudi Hier in Waregem is het ook beginnen waaien, en het zie ernaar uit lijk het gaat beginnen onweren, Nog vier dagen en je bent 43 jaar , ik wens je nu toch al een dikke proficiat dan ben ik zeker dat ik het niet vergeten bent.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 20-08-09

Dag Rudi Bedankt voor je bezoekje!
Ik stuur je tropisch warme groetjes terug!
Nu doet het echt wel lelijk hé? ;-)
Bloggroetjes,

Gepost door: Marjan | 20-08-09

Wat goed van je zoon, zeg !

Gepost door: els | 20-08-09

Oei...gedichten??? Je vraagt wel veel hoor Rudi...heb ik net dat postje klaar....!! Hmm...es zien wat ik nog kan doen dan, maar ik beloof niks! ;-)))

Gepost door: mizzD | 20-08-09

dag Rudy zo te lezen was het daar een leuke namiddag met al die volspelen,dat zie ik ook nog graag,een dikke proficiat aan je zoon ,hij heeft het goed gedaan liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 20-08-09

Dag Rudi Jij zeurzakje...je verjaardag...nada! De 24e augustus en genen dag vroeger hoor! Wat denk jij wel ;-))
Ik ken dat liedje wel en ik kan me voorstellen dat Brian (met zijn mooie huidskleur) dat wel goed aan de man (en natuurlijk de vrouw) heeft kunnen brengen.
Blij dat je lichten goed werken maar je zou nog iets op je verplaatsingsmobiel moeten hebben dat zegt dat er gevaar is niet ver van je!
Even op zoeken...wordt misschien wel een gat in de markt. Nee, ben wel heel blij dat je alles hier kunt navertellen hoor Rudi...je mag er niet aan denken hé!
Eddy Wally heeft nog in dezelfde gemeente gewoond als ik en ik heb zo mijn ideeën over hem, maar ik ga niet naar een optreden van hem noch van zijn lieftallige dochter ;(
Belangrijkste is toch nog dat jij en je zoon en nog vele mensen hebben genoten.
Kom nog wat afkoeling blazen!
Fijne DONDER-dagavond nog!

Gepost door: Veerle | 20-08-09

nog niet weggesmolten Rudi?
k hoop dat de donder ver weg blijft want k ben daar geen liefhebber van, brrrr

hopelijk een afgekoelde nacht
slaap wel

Gepost door: fotorantje | 20-08-09

Wat een geluk zeg dat er iemand achter je stop riep!
Proficiat aan je zoon met de overwinning ! ! !
@ Bedankt Rudi voor het medeleven van ons gelieft hondje!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 20-08-09

Hallo Rudi Bedankt voor je reactie. Het doet me plezier dat er toch nog mensen zijn die eerlijk en spontaan 'durven' te komen reageren .

Lieve groetjes van Luc

Gepost door: Luc | 20-08-09

Blij dat door een goede regen en hagelbui het weer wat verfrist is, kom ik je een goede avond wensen Rudi. Morgen kom ik dan bij lezen want het is intussen al laat geworden.
Vriendelijke groetjes.

Gepost door: emmy | 20-08-09

Warm genoeg Rudi ??? Hahahaha..Snikheet vandaag hé..
Gelukkig nu buiten beetje afkoeling..
Heel fijne donderdagavond nog

Groetjes

Gepost door: pcuser1961 | 20-08-09

Hey Rudi! Ik wou me al excuseren omdat ik jouw verjaardag vergeten was!
Hoe durf je ons zo'n schuldgevoel geven! ;-)
Proficiat aan je zoon voor zijn overwinning hé!
Bedankt ook voor jouw reactie, ja de auto is tof, maar de Lokerse feesten zijn nu voorbij hé! :-(
Geniet van deze "frissere" dag!
Bibi

Gepost door: Bibi | 21-08-09

Wandelgroetjes uit Borgloon Dag Rudi

Via een wandelblog op je site gekomen, fijn om te lezen wat je allemaal nog doet en ja het is niet omdat je door omstandigjheden gehandicapt bent dat je minder mens zou zijn. Fijn dat je nog zovele dingen doet en vooral van het leven geniet, vele zouden een voorbeeld aan je kunnen nemen, wij komen zeker nog eens lezen op je blog, nog een fijne dag en spetterend weekend.

Groetjes

Johnny en Christiane

Gepost door: Johnny en Christiane | 21-08-09

goeie morgen Rudi de temperatuur is wat aangenamer vandaag, meer naar de normale kant :-)

om even terug te komen op je 'bijna' in de gracht rijden
las gisteren een artikel op de site van hln, in wachtebeke is een rolstoeler in het water gesukkeld en verdronken, http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/976879/2009/08/20/Man-sukkelt-met-elektrische-rolstoel-in-water-en-verdrinkt.dhtml
je ziet het is oppassen

fijne vrijdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-08-09

Zo te lezen was het daar een leuke namiddag met al die volkspelen.
Een dikke proficiat aan je zoon ,hij heeft het goed gedaan.
Nog een aangenaam weekend verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 21-08-09

proficiat, voor je zoon !

ik stel vast dat je even de muzikale toer op bent
prettig weekend

Gepost door: willy | 21-08-09

Rudi, Dat leek me daar een leuke bedoening .
Nog een dikke proficiat voor Brian.
Fijne vrijdagavond nog.

De groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 21-08-09

Bohemian Leuk, dat koor die Bohemian Rapsody brengt!
Heb ik goede herinneringen aan.
Tijdens de exit show van het college, twee jaar terug, bracht mijn zoon Bohemian Rapsody met zijn band. Mijn zoon is gitarist, dus moest daar het beste boven halen om een Brian Mayke te doen.
Maar het leuke was dat de proost een 20-koppig koor bestaande uit hoofdzakelijk studentinnen klaargestoomd had. Het was onvergetelijk.
De coordinator van het gebeuren was na afloop zeer geëmotioneerd: hij vond het de beste exit show ooit.
Er zat dan ook veel muzikaal en ander talent in dat jaar.

Gepost door: pieterbie | 21-08-09

dag Rudi, Het lijkt erop dat het hoevefeest geslaagd was en zeker voor je zoon.Proficiat .
Gelukkig was er iemand die je verwittigde voor die gracht,wie weet wat er zou gebeurd zijn met je. We willen je hier nog niet kwijt hoor!
Kies maar een paar andere zangers uit om je verjaardag luister bij te zetten!! Er zijn nog wel andere wereldwijd bekende "slager"zangers zeker!

Gepost door: magda | 21-08-09

Brian en jij zullen wel trots zijn. En terecht! Proficiat! En dan ook nog een kus voor je verjaardag. Een beetje laat maar toch gemeend hoor! Proficiat!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 22-08-09

amai Dat was precies een drukke bedoening.. : ) En lekker warm!

groetjes x

Gepost door: Eriamel | 22-08-09

Opletten hé :-) Ik lees dat jij nogal roekeloos parkeert ;-)
Had diene mens U laten doen, dan had hij een mooi verslag kunnen schrijven, en jij in de krant gestaan.
RR in de gracht ! :-)

Gepost door: Siberx | 22-08-09

goeie morgen Rudi het weekend is weeral begonnen :-)
en het wordt druk, vandaag naar de koers en morgen een mosselfestijn :-)
fijne zaterdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-08-09

proficiat voor je zoon...fijn weekend

Gepost door: Erwin | 22-08-09

:-) In Lokeren en omstreken wordt er duidelijk veel gefeest ;-)

Lieve groetjes

Gepost door: ann . | 22-08-09

hi Rudi Ben even komen bijlezen. Proficiat voor Brian. En een late proficiat voor jouw verjaardag !
blog ze !

Gepost door: alnie | 22-08-09

Veel chance!!! Amai,had je daar ingesukkeld?
Zo zie je maar?!
Nen dikke proficiat aan je zoon!
Toen ik klein was gingen we daar ook soms naartoe.
Nu zie je dat bijna niet meer,hé?!
Zelfs wijk kermissen zijn uitstervend ras! Jammer genoeg!

Ale,nog een fijn weekend en tot de volgende,hé!!!

Gepost door: Elsje | 22-08-09

hé Rudy ik wens je een heel fijn weekend met de nodige zonnestraaltjes,maar dat zal geen probleem zijn zeker.liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje | 22-08-09

Nog een geluk dat iemand je verwittigde Rudi. Dat zou wreed geweest zijn , ook voor ons zoals je zegt want dan had je dit niet geschreven.
Ik kan me voorstellen dat je zo fier als een gieter was dat je zoon de wedstrijd won. Hoe zou een mens zelf zijn hé.
Nog een goed weekend Rudi.

Gepost door: emmy | 22-08-09

slaapwel Rudi
morgen weer een zweetdagje

Gepost door: fotorantje | 22-08-09

goeie morgen Rudi het is een stralende morgen !!
een lekker zonnetje, lekkers in het vooruitzicht, wat kan een mens meer verlangen hé :-)
fijne zondag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 23-08-09

Je hebt echt wel veel geluk gehad! Goed dat die man oplette! En uw zoon gaat nog een echte BV worden, en hopelijk voor hem waren er ook mooie meisjes aanwezig!


Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 23-08-09

proficiat met je zoon allé wie weet wordt hij de nieuwe helmut lotti die is ook begonnen met een playback wedstrijd hé

Gepost door: callemie | 23-08-09

Zoon Hallo Rudy. Je kent me niet, maar wie weet, door een link naar jouw blog, Hoe meer vrienden hoe beter Leuk je zoon heeft gewonnen. Trotse papa natuurlijk. Ik keek even maar zijn web is op slot. Geeft niet, ik dacht ik zie wat meer foto`s van dit optreden. Houd de moed er in, gelukkig kan je goede opmerkingen maken, en lachen. Wie weet, tot schrijfs. op de sites. Fijne zon zondag! Zon schijnt hier , vandaar. Groetjes Lya

Gepost door: Lya | 23-08-09

k ben hier nog eens, rust nu voor mij na een wandeling.
k moet eigenlijk nog bekennen dat ik zowel Eddy Wally als Marina Wally even heb zien optreden :-)
Vorig jaar was er naar aanleiding van Gent-Wevelgem, met start in Deinze , in de vooravond een openlucht optreden voorzien, gratis.
Marina vond ik niet echt dat
maar den Eddy die bracht serieus ambiance
en om die ambiance is het te doen hé
want och ja die liedjes en muziek is niet mijn ding

allé, nog een prettige zonnige zondagnamiddag Rudi

Gepost door: fotorantje | 23-08-09

GELUKKIG VERJAARDAG! Rudi is jarig
en dat vieren we niet karig
alvast drie dikke beze(n)
van de deze
xxx
hopelijk nog wat taart
en meer dan één toffe kaart
ook nog een glaasje met een kaasje
Rudi een hele prettige dag
met veel gelach

voilà, mijn versje :-))

Gepost door: fotorantje | 24-08-09

De commentaren zijn gesloten.