06-08-09

Eenzame harten met een reukje aan

 

Hier in Lokeren, mijn woonplaats, bevinden we ons voorbij het midden van een tiendaagse feestweek. Terwijl ik één van de voorbije dagen zo op mijn eentje richting feestzone en aanverwant geruis reed, bedacht ik mij dat het toch wel triest is om vast te stellen dat we ons met zo velen op deze gigantische, bijna uitgedoofde ster bevinden, maar het toch vrij moeilijk is om gelijkgestemden te vinden.

En dan heb ik het niet over de reeds door de maatschappij afgeschreven types, waar ikzelf toe behoor. Dat is hoe je het ook draait of keert een aparte categorie. Maar waar ik aan dacht zijn fysiek gezonde mensen. Voor wie het duidelijk ook niet steeds eenvoudig is om vriend(inn)en te vinden, laat staan een partner.

Lonely heart - 001,(small)Zo nu en dan luister ik met een half oor naar een 'Eenzame harten' programma op de radio. Daarin hopen mensen via het in de ether komen met een voorstelling van zichzelf, aan een geschikte partner te geraken. Liefst een 'all-in' exemplaar dat zowel een knuffelmaatje is, als een hobbykameraad, een beste vriend(in), een sekscompagnon en zo meer. Ze zeggen dat evenwel meer omfloerst, op een andere manier en niet met deze woorden, maar ik leid er toch het voorheen gemelde uit af.

Opvallend is wel dat het nagenoeg altijd perfecte mensen zijn die op zoek gaan naar een levensgezel. Ze presenteren zichzelf als niet onknap, dus knap. Of zeggen dat ze er, zonder te willen opscheppen, goed uitzien. Voorts zijn ze sociaal, vriendelijk, sportief, hebben een aardig inkomen en zo meer. Niks dan goeds!

Nu begrijp ik dat heus wel enigszins. Als je op de radio wereldkundig maakt dat je een onverzorgde luie, vette papzak bent, die graag in zijn neus peutert, geregeld met één van zijn vingers in de oren kotert, gewillig scheten laat en slechts van ondergoed wisselt als er op de onderbroek die hij aanheeft geen plaats meer is voor verse remsporen, houdt van het eigen okselzweet en niet smakelijk kan eten zonder goed hoorbaar te smakken... dan zijn je kansen op succes bij je zoektocht naar 'de ware" allicht reeds bij voorbaar verkeken.

Althans, zo vermoed ik. Want ik heb er geen idee van of en hoeveel mensen er vallen voor zulke gore vunzigaards. Wie weet zijn dit soort individuen , in tegenstelling tot wat men logischerwijs zou verwachten, misschien wel immens populair. Knipogen

Bij de melding, door partnerzoekers van mannelijke kunne, dat kinderen welkom zijn, stel ik me ook wel eens vragen. Want wie garandeert je dat er achter die zich netjes voorstellende heer geen heimelijke pedofiel schuil gaat? Die via de mama aan zijn (excuseer me voor de uitdrukking) 'gerief' tracht te geraen? Maar kom, laat ons positief denken. Zijn geaardheid kiest men niet. Dat komt van hier boven, of uit de genen van onze voorouders. En als dat heerschap een niet praktiserende pedo is, dan valt dat misschien nog mee.

Laatst was het weer zover. Tijdens het programma hing er een dame aan de lijn. Enfin, ze benoemde zichzelf als zijnde een 'meisje' van 31 lentes jong. Sociaal, goedlachs, verzorgd... het ganse rijtje passeerde de revue. Van het vrouwmens dat onder het weinig originele pseudoniem 'Anoniempje' haar eigen zelve aanprees. Ze gaf de luisteraars, en vooral de potentiële kandidaten onder hen, nog mee halflang zwart haar te hebben en 1m72 groot te zijn. En omdat ze in haar korte leven al te vaak was bedrogen wou ze nu kennis maken en naderhand liefst meer, met een jongen die vooral 'eerlijk' moest zijn.

Waarbij ik mij onwillekeurig de voorstelling maakte van die griet die voor de keuze werd gesteld scheep te gaan met een doodeerlijke rosse dikzak met sproeten op zijn gezicht en twee scheve voortanden in zijn muil en een afgetrainde vrouwenversierder met een gezicht als was het een soapacteur, die niet eens weet dat het woord 'eerlijkheid' bestaat, laat staan dat hij een voorbeeld zou zijn voor deze deugd. Terwijl toch hij allicht zou worden uitgekozen. Wenkbrouw ophalen

Op de vraag van de presentatrice wat ze het liefste doet, antwoordde het 'meisje': "Een terrasje doen, een gezellig cafeetje opzoeken, samen een glaasje wijn drinken op  de bank.". En toen de omroepster polste naar nog andere hobby's, bezigheden of interesses, was het antwoord: "Ja, ik hou van koken, uit eten gaan, een pintje drinken, gaan borrelen bij vrienden..."

Dat wijf was potverdorie een zich dik vretende bacchante, een gulzige zuipster! En voor zo een mensen maken ze dan publiciteit op de openbare radio! Pedo's &  vraatzuchtige alcoholistes! "Waar gaat dat heen?" zo vraag ik mij af. En wie het antwoord hierop weet mag mij dit altijd doormailen. Of, zo je het nummer hebt van mijn mobieltje, zelfs SMS'en! Dank bij voorbaat! Lachen

Commentaren

altijd vooruit en naar later..... heb ik nu prijs??? hoera!!!!

Gepost door: frieke | 06-08-09

Ela ik ben je al 2 keer tegengekomen e, op de feesten ;-)
Tja wat die partner betrefd, ik ben schijnt ook niet onknap en sympathiek en ben ook al 6j alleen, mja weinig mannen kunnen een vrouw aan met een zware fysieke beperking, kzou wel eens ne last kunnen zijn (ookal heb ik voor alles assistentie)... Zet naast mij een dikke lelijke domme troela en ze maakt nog meer kansen dan ik. Tis dus niet alleen het uiterlijke, dat weet ik wel zeker! Een slaaf in huis, een del op straat en een hoer in bed, dat willen ze. En aangezien ik niet die slaaf kan zijn....

Gepost door: Maggy | 06-08-09

bij een bepaald deel was ik toch blij dat ik al gegeten had :-))

alleen leven is nog niet eenzaam zijn hé
dat vind ik toch

en zo'n relatiebureau's zoals die die hier dikwijls opduiken als ik langskom daar zou ik zeker niet aan meedoen want inderdaad daar zeggen ze enkel hun goeie kanten

maar elk z'n idee hé

als je voorbestemd bent voor elkaar dan kom je elkaar wel eens tegen
forceren lukt toch niet

voilà, als dat niet goed gezegd is :-)))

was het warm genoeg voor jou Rudi?

Gepost door: fotorantje | 06-08-09

Rudi toch... ...ik heb je gsm-nummer niet dus kan ik je niets doorsms'en.
Maar zouden the beauty and the nerd niet altijd het ideale koppel zijn en dan laat ik echt in het midden wie the beauty en de nerd is. Ik ga daar zeker geen sekse op plakken.
Jij bent ook altijd trouw bij mij komen schrijven maar als ik je nu vertel - mannelijke gluiperd ;-) - dat ik tijdens de vakantie 3 onderkinnen heb gekregen, een neus als een heks, 120 kg weeg en alleen kan praten over shoppen en mode (ik drink niet hé) ga jij dan nog zo enthousiast bij mij komen reageren.
Alle gekheid op een stokje...je hebt alles weer eens goed op de korrel genomen op een manier die (zoals je misschien nog weet van vroeger) mij enorm aanspreekt.
En natuurlijk weet je dat nog...je bent mindervalide (zoals ik) maar niet seniel (zoals ik).
Wat ik nog niet ben vergeten!
Fijne DONDER-dagavond gewenst Rudi!
En ik ga direct nog eens iets uitspoken met jou ;-)))
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 06-08-09

een goede morgen ik kom je een leuke dag wensen
jammer dat ze onweer voorspellen

Gepost door: @ludwig | 07-08-09

Ja Rudi..Het is radio , dus zien we die mensen die zich aanbieden niet hé..Misschien gelukkig maar..Je zegt van jezelf dat je een afgeschreven type bent..Je bedoelt dat je niet meer vrij bent(gehuwd) hoop ik , want jij bent een pracht van een kerel , zowel innerlijk als uiterlijk..En dat meen ik echt..

Ik wens je een heel fijne vrijdag maatje..

Gepost door: pcuser1961 | 07-08-09

Hihi..beetje uit de tijd hoor... zoeken die alleenstaanden hun partners tegenwoordig niet allemaal via het Net?? :-))) Fotootje erbij...en als je dán die mensen ziet en erbij leest dat ze zichzelf 'niet onknap' vinden, kun je als aartslelijkerds gerust reageren...want dan wéét je dat ze op z'n minst stekeblind zijn! hahahahahahahahaa! Nee hoor grapje...het gaat inderdaad niet om het uiterlijk...maar het innerlijk leer je pas echt kennen na met elkaar een poosje om te gaan hè...dus allicht dat je je neus een paar keer stoot als je op zo'n manier ( op welke manier dan ook eigenlijk!!) elkaar leert kennen. En dan nóg kan het fout gaan niet waar! Dit 'meisje' was in ieder geval nog eerlijk over haar drankgebruik hehe...soms kom je daar pas na jaaaaren achter! :-)))
Aaach...verkering is niet gemakkelijk...voor sommigen dan, ik heb het al 28 jaar zonder problemen...misschien omdat we allebei evenveel zuipen? hahaha!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 07-08-09

Oei wat een onderwerp Rudi, tja 't is iets om bij stil te staan en ergens snap ik het ook wel een beetje. Natuurlijk doen de meeste mensen zich véél mooier voor dan dat ze zijn. Maar tonen we niet allemaal 't liefste onze mooiste kant ? En eerlijk is eerlijk de verpakking telt wel een beetje maar zegt oh zo weinig over de mens. De lelijkste mensen zijn vaak het allermooiste in mijn ogen. En ja ik heb ook geen perfecte 36 maar who cares ? Ik vind het alleen zo jammer dat er zo veel eenzamen rondlopen. Ook dat heeft z'n reden maar toch is het eigenlijk wel vreselijk hé. Ok er bestaan clubs enzo maar voor veel van die mensen is dat vaak taboe en is de stap naar veel te groot.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 07-08-09

goeie morgen Rudi de meeste mensen nemen niet eens meer de tijd om iemand te leren kennen via de gewone weg
ze hebben het zo druk met hun werk dat hun 'zoektocht' naar een geschikte partner op een heel laag pitje staat
enfin, da's mijn gedacht maar hé Rudi, kan mis zijn ook :-)

laat die regen maar wegblijven hoor, ben dat mooie zomerweer nog niet beu :-)
fijne vrijdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 07-08-09

Dag Rudi Ben je al eens op je fb geweest! Hahaha!
Fijne VRIJdag nog gewenst en geniet van de simpele gedachten dit weekend!

Gepost door: Veerle | 07-08-09

Soms zegt het uiterlijk wel degelijk iets over het innerlijk van een persoon. We hebben natuurlijk niet voor niets onze zintuigen gekregen. Ze komen heel goed van pas als het gaat om het waarnemen van alles wat zich om ons heen begeeft. Wat we vervolgens met die (neutrale) informatie doen is aan onze hersenen die in de loop der jaren geconditioneerd zijn door onze omgeving en de maatschappij. Het getuigt van empathie en realiteitszin om niet direct etiketjes te gaan plakken of be-oordelingen af te geven. Laat staan zonder meer te ver-oordelen. Een ongewassen uiterlijk kan duiden op ongeïnteresseerdheid, maar ook op een slechte dag. Overgewicht is niet altijd het resultaat van te veel eten en gehandicapt betekent niet per definitie onbekwaam. Wie of wat we zijn bepalen we zelf en ergens is er iemand die daar bij aansluit, daar ben ik van overtuigd. Mijn filosofie is, niet zoeken. ooit, ergens kom je elkaar tegen!

Gepost door: Nanette | 07-08-09

dat is gewoon allemaal show, jongen, zoiets verkoopt blijkbaar, ieder zijn ding zeker, geef mij maar het verleidingsspel van vroegere jaren, zo met de fiets en zo :)
groetjes

Gepost door: Emily | 07-08-09

Hoi Rudi, t Is ook niet alleen t uiterlijk dat telt hé! Als je een beauty bent is da meegenomen, maar voor mij is t karakter toch belangrijker. Niemand is volmaakt, dus de perfecte partner vinden lijkt me dan ook heel uitzonderlijk!
Ik denk ook dat hoe ouder je wordt, hoe kritischer en veeleisender een mens wordt als t om relaties gaat.
Wat mij vooral opvalt is dat mensen, ook al zijn ze niet alleen, toch eenzaam kunnen zijn :-(
Alvast een tof weekend!

Gepost door: Ri@ | 07-08-09

erg Ik vind het toch maar zielig om je op zo'n clichématige manier op de radio te koop te moeten gooien. Mijn advies aan iedereen die dat doet: ga gewoon buiten om een lief te vinden. Jezelf op een oneerlijke manier via de radio verkopen levert toch alleen maar teleurstelling op.
En neen, ik spreek niet uit ervaring. Ik heb mijn lieven en mijn huidige vrouw in real life ontmoet.
En ik ben geen adonis.

Gepost door: pieterbie | 07-08-09

Hey :o) show, sommige mensen vallen gewoon graag op...
Nog een leuk weekend

Gepost door: Zon-nebloem | 07-08-09

geef toe rudi een onverzorgde luie, vette papzak bent, die graag in zijn neus peutert, geregeld met één van zijn vingers in de oren kotert, gewillig scheten laat en slechts van ondergoed wisselt als er op de onderbroek die hij aanheeft geen plaats meer is voor verse remsporen, houdt van het eigen okselzweet en niet smakelijk kan eten zonder goed hoorbaar te smakken is niet appetijtelijk voor een vrouw en omgekeerd ook zou jij reageren op zo'n advertentie van een vrouw????????????????????
tja schoonheid maakt nu del uit van ons dagelijkse leven weinigen kijken naar de inhoud van het hart!!!! gelukkig zijn er nog zo'n mensen en ik mag van geluk spreken dat ik er zo eentje heb gevonden
fijne vrijdag rudi!

Gepost door: callemie | 07-08-09

tjaaaaa hoi rudi,
je moet ezelf natuurlijk wél aanprijzen en niet bij voorbaar al afbreken hé,
anders is de kans op succes wel héél kelin:-)

je hebt het wel héél leuk beschreven vind ik,

ik ben niet toe aan een nieuwe liefde,
maar mis wel een knuffelmaatje:-)

wat denk jij....
zal ik.......

Gepost door: klaproos | 07-08-09

HOYKES RUDI IK DACHT K'ZAL NE KEER GAAN ZIEN OF DE RUDI OP HETZELFDE ADRES WOONT(haha). EN JA K'HEB HEM GEVONDEN...BEN KOMEN BIJLEZEN RUDI EN WAT ZIE IK ...JE BLOG BESTAAT AL 1 JAAR....WAAR GAAT DIE TIJD...PROFICIAT HE.. NOG EEN FIJNE VRIJDAG AVOND RUDI EN EN MOOI W.E. GEWENST.

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 07-08-09

als je buiten gaat vind je nog wel een lief maar misschien worden mensen de kieskeurig mooi weekend

Gepost door: daemske | 07-08-09

"de reeds door de maatschappij afgeschreven types, waar ikzelf toe behoor."
Ik vind het erg dat je zo over jezelf denkt.
Slaat nergens op! Het is gelijk aan een uiterlijk, het gaat om "wat er IN" iemand is, om de moeite waard te zijn.
Het is wel waar dat er achter een vriendelijk uiterlijk bijna altijd een vriendelijk mens zit, en iemand met een boze kwade blik is vaak inderdaad een onaardig persoon.
Het is OOK niet eerlijk dat mooie mensen vaker vriendelijker behandeld worden, dan mensen die er vies en onverzorgd uitzien én daarbij ook nog eens onbeleefd zijn. ant je wéét niet wat daaraan vooraf is gegaan, Rudi, dat ze zo geworden zijn.....
Zweet jij zo onderhand niet uit je rolwagen????

Gepost door: ank | 07-08-09

Beetje sombere overwegingen die je hier maakt he?

Groetjes
Tina

Gepost door: Tina | 07-08-09

Hey Rudi, de wereld lijkt misschien volmaakt, met allemaal perfecte mensen, maar ik vermoed dat niks mindere waar is. Veel uiterlijke schijn, veel bla bla bla etc. Sommigen kunnen zichzelf goed verkopen, maar zijn des te eenzamer ...
Vandaag de dag is het een kunst om jezelf te zijn.
Ik wens je een heel fijn weekend.

Gepost door: Stefanie | 07-08-09

Hi hihi

Gepost door: Leen | 07-08-09

Rudi, Er zijn mensen die graag willen opvallen..!
Er is ook veel show bij geloof me.
Wens je nog een superfijn weekend.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 08-08-09

goeie morgen Rudi en 't is al het laatste weekend van de feesten hier :-)
de mensen die daar in de omtrek wonen zullen wel blij zijn dat het bijna voorbij is
zelfs ik hoor hier thuis het lawaai van de optredens :-)
fijne zaterdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 08-08-09

Prettig week-end gewenst Rudi.

Gepost door: natalie | 08-08-09

Hallo Rudi en ook reizen, daar houden ze van!!! m.a.w. zoeken ze iemand die dat alles kan betalen... veronderstel ik toch???

nog een proficiat!
chapeau om op 1 jaar zo'n Blog uit te bouwen

Gepost door: Daniël Depireux | 08-08-09

t laatste weekend van de feesten bij jullie
ze hebben alvast goed weer gehad

prettige zaterdagavond en voor straks prettige zondag!

Gepost door: fotorantje | 08-08-09

Bedankt voor de reactie op mijn powerpoint ' eenzaamheid ' Lieve knuffelgroetjes van Moeke

Gepost door: monique vansteenwegen | 08-08-09

De waarheid De waarheid is dat de mensen kans willen krijgen.
En ze prijzen zichzelf eerlijk aan, zoals ze zichzelf aanschouwen.
Je gaat niet solliciteren en nekl je minpuntjes aanhalen, mogelijk de minpuntjes zelf niet kenbaar maken.
Daar moeten ze zelf achter komen.
En als het werkt, dan is het mooi meegenomen.
Maar hou de kansen hoog om de kans te krijgen.

Dat denk ik er over .

Allee, prettige zondag, ik heb heel wat bij te lezen op de blogs.

Gepost door: Siberx | 09-08-09

goeie morgen Rudi het was ontzettend druk gisteravond op de feesten
een beetje te veel moeten rechtstaan, kon me nergens eens rustig neerzetten
dus dat gaat vandaag veel rusten worden, mijn rug spruttelt tegen :-)
fijne zondag Rudi
groetejs

Gepost door: Borriquito | 09-08-09

Ik wens jou een een mooie
en gezellige zondag toe
liefs xxx

Gepost door: Yolanda | 09-08-09

Goede middag Rudy sommige mensen halen al hun trukken boven om toch maar op te vallen en er bij te horen.van zo'n mensen moet ik niet hebben.fijne zondag Rudy liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 09-08-09

Rudi Wel wat laat op de dag komt ik jou toch nog een mooie zondagavond wensen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 09-08-09

Eindelijk is mijn pc terug in orde en kan ik hier terug langskomen, heb hier wel weer wat gemist heb ik gemerkt.

Groetjes

Gepost door: Etje | 10-08-09

Hey Rudi Heel fijne maandag gewenst

Groetjes

Gepost door: pcuser1961 | 10-08-09

goeie morgen Rudi ze zijn weer voorbij, en het leven van alledag kan weer beginnen :-)
al die vrijwilligers zullen nu eerst goed moeten uitslapen denk ik, die zullen drukke dagen achter de rug hebben
fijne maandag Rudi, het zonnetje is er weer :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 10-08-09

Voor iemand die met een half oor luisterde, heb je toch nog veel details gehoord ;-) Wat ik nog erger vind is die hot or not op tmf, waarin jongeren een foto doorsturen en een hele lading meestal negatieve commentaar over zich heen krijgen! :-O

Groetjes

Gepost door: Ourlipsaresealed | 10-08-09

Je zet hier humoristisch, maar snedig een analyse neer over de zoektocht naar partner(s), Rudi. Het is volgens mij niks dat als referentie kan dienen bij het solliciteren naar een job in een huwelijksconsultatiebureau, maar als de 'psycholoogskes' (in spe) je nu niet bij bosjes rond je hals vallen, dan weet ook ik niet waar het heen gaat. :-)

Groet

Gepost door: Willy | 10-08-09

Rudi, jij hebt nog de moed om naar zo'n programma te luisteren al is het nog met een half oor!! Ik gooi dat meteen dicht.Ik vind het niet om aan te horen. Ze hemelen zich de hemel in zo erg en zo opvallend dat ik me afvraag waarom ze eigenlijk niet aan een lief geraken.Met al hun capaciteiten zouden ze aan iedere vinger er minstens één moeten vinden.
Lees dan ook die contact berichten en je denkt dat je op een roze planeet woont. En daar betalen ze dan nog voor om zich zichzelf zo mooi af te schilderen.
Er zijn toch genoeg mogelijkheden om iemand te leren kennen ,maar je moet er wel wat voor over hebben en blijkbaar heeft die categorie "ophemelaars" dat niet.
Ik ben ervan overtuigd dat iemand met lichamelijke beperkingen een partner kan vinden die je leven wil delen al zal dit wel niet met zo'n programma's lukken.
je sneed een onderwerp aan ,zoals jij dat zo goed kan naar voor brengen , om eens dieper over na te denken

Gepost door: magda | 11-08-09

goeie morgen Rudi we zullen het vandaag zonder de zon moeten doen denk ik
da's eens iets anders hé, we waren het nu zo al gewoon elke dag die zon :-)
fijne dinsdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-08-09

op zoek wat beschrijf je dit heikele thema hier bijzonder grappig!
ben er zelf niet zo dol op, op dat soort programma's... maar ja, ik ben dus ook nog steeds alleen hé! en soms weet ik zelfs niet of ik überhaupt nog wel een relatie wil?! ik geniet ook wel van mijn vrijheid en van heel wat goeie vrienden waardoor je je niet altijd (te) alleen voelt...
of klink ik nu als een verstokte vrijgezel?! ik laat komen wat komt, maar ben niet echt op zoek...

Gepost door: tricky | 11-08-09

dag Rudi
al bekomen van het feestgedruis?

OT ja die prins keek wel heel lief hé
maar k heb er enkel een kusje naar geblazen

Gepost door: fotorantje | 11-08-09

De commentaren zijn gesloten.