19-07-09

Alles kan eens mens gelukkig maken

 

Ons huis staat op enige afstand van de straat. Een meter of 10, schat ik. En de voordeur ligt ook wat hoger dan de driewegsbaan waar we op uitkijken, en die in beide rijrichtingen is voorzien van fietsstroken,

Als gevolg van het goede, warme weer stonden tijdens de afgelopen werkweek, de deuren wagenwijd open. Zowel de binnendeur tussen de living en de inkomhal, als deze om naar buiten te gaan. Excuseer, 'rijden' in mijn geval. 

bicycle girl (small)Na met voldoening een werkje op de computer te hebben voltooid, wou ik nog even van de laatavondzon genieten op het terras aan de voorzijde van onze woning.

Vrolijk fluitend reed ik, vanuit de living, via de inkomhal door de openstaande deur naar buiten. Mijn ogen gericht op het klein afhellend vlak, dat daar ligt om het hoogteverschil tussen binnen en buiten te overbruggen.

Toen ik die 'stap' naar wens had beëindigd, dus zonder het ongewenste met mijn zitvlak naar voor schuiven op mijn zitkussen, richtte ik mijn hoofd op en keek recht in het lieflijk glimlachende gezicht van een jong meisje, dat al fietsend mijn woonst passeerde.

Haar (her)kennen deed ik niet, want zo goed als zeker heb ik dat mooie blondje nooit eerder ontmoet. Maar waarschijnlijk heeft ze gedacht dat het naar haar was dat ik floot. En had ik het geluk dat de deerne niet misprijzend reageerde, maar integendeel uiterst sympathiek!

Geloof me vrij, dat ik nog de ganse avond heb nagenoten van de toffe reactie van die jongedame.

Gisteren gebeurde er iets anders. Op dezelfde locatie. In de vooravond zat ik vooraan het huis mijn sandwiches op te eten. Gepositioneerd op een plekje waar een streepje zon was. De voorgevel staat daar ongeveer anderhalve meter meer naar voor, dan de van de rondom van een brede houten raamkozijn voorziene inkomdeur. De wind was even gaan liggen, dus was het een aangenaam vertoeven aldaar.

Blowing wind - 000Nog maar net had ik mijn avondmaal verorberd, toen er ineens een hevige windstoot kwam. Vlug greep ik naar de handdoek op mijn bovenlichaam en de doek van fleece die op mijn benen lag. Teneinde deze niet geheel te laten (op)pikken door de wind. Die was er gelukkig enkel vandoor met het, nu lege zakje, waar even ervoor mijn broodjes hadden in gezeten.

Verdikke, alweer vuilnis op mijn hof, dacht ik. Want iets dat op de grond ligt kan ik immers niet zelf oprapen. Tenzij, zo dacht ik steels, dat zakje om de hoek heen zou zijn geblazen, recht in mijn inkomhal. Alwaar het dan 's avonds allicht door de verpleegkundige van dienst zou worden opgemerkt. En door deze gedienstige man vast zou worden opgeraapt en in de vuilnisbak gegooid.

Maar ik rekende niet op een dergelijk onwaarschijnlijk geluk. Draaide mijn rolstoel en keek om me heen, maar dat transparant plastieken koelkastzakje was nergens te bespeuren. Allicht reeds tot bij de buren gewaaid, dacht ik nog. En aangezien ik buiten niks meer had te zoeken of te vreten, reed ik mijn, aan de voordeur liggend hellend vlak op. En wat zag ik daar liggen, mooi aan de kant, halverwege mijn inkomhal? Inderdaad, dat zakje! En blij dat ik was! Alweer een ganse avond goed geluimd door een fabuleus boffen.

Met deze twee ogenschijnlijk oninteressante en onbenullige voorvallen is voor mij nogmaals bewezen dat het de kleine dingen zijn, de simpele gebaren of uitingen, een onverwachte meevaller... die de echte levenskwaliteit, de gemoedsstemming van een mens bepalen. Of geldt dat enkel voor mij? En ben ik een zielig ventje dat al te vlug content is? Knipogen Voor mij is ieder vrij om daarover haar of zijn gedacht te hebben en dat vrijuit te melden. Je oprechte, eigen mening uiten, zal bij mij nooit kwetsend overkomen. Het is maar dat je het weet! Lachen

Commentaren

Nee, nee, je hebt het hier volkomen bij het rechte eind. Het zijn de kleine dingen, kleine gebeurtenissen, die het 'm doen.
Nog een fijne zondagavond Rudi.

Gepost door: Stefanie | 19-07-09

Murhy ? Je kent schijnbaar Murphy niet .
Die met zijn wetten om je avond te verzieken .
Maar had je zakje nu niet gelegen waar het was, had je avond verziekt geweest ?

Gepost door: Siberx | 19-07-09

Vind dat juist een deugd hoor Rudi! De mensen zouden allemáál eens tevreden moeten zijn en blij met kleine dingen...het maakt het leven zoveel aangenamer!
Er is een liedje van René Froger dat zo gaat: 'alles kan een mens gelukkig maken,
een zingende merel, de geur van de zee,
alles ja alles kan een mens gelukkig maken,
de zon die doorbreekt, een vers kopje thee!' Is mooi hè, al die kleine dingetjes waar je je blij door kunt voelen...jammer genoeg begint (en heet) het lied met: 'een eigen huis'...dat vind ik nu net geen klein dingetje! hahahahaha! Maar voor de rest is het wel een aardige tekst! :-)
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 19-07-09

kijk Rudi dit onderschrijf ik helemaal.. de kleine dingen.. maar je moet ze wel willen zien,horen of voelen.. of en...
grts

Gepost door: frieke | 19-07-09

Hoi Rudi, een mens mag zich gelukkig prijzen, dat ie nog blij kan zijn als een kind.
Meer en meer mensen zijn zo verwaand, dat ze alles als vanzelfsprekend gaan beschouwen en niks meer weten te waarderen of zelfs een tikkeltje dankbaar of blij om kunnen zijn!
Geniet van de kleine dingen, dat doe ik ook :-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 19-07-09

wel Rudi, dat is de kunst van het leven
genieten van de kleine dingen
onverwachte kleine meevallers, een bloemetje, een mooie wolk, een vriendelijk gezicht, een vriendelijk woord,...
als je daar het mooie van inziet, dan kan je toch alleen maar gelukkig zijn
meer moet dat toch niet zijn
en zo is er elke dag iets te genieten

maar soms merk je die dingen alleen maar op als je noodgedwongen je leven een andere wending moet geven
als je niet meer door de maatschappij rent van her naar der
(en k heb het hier nu niet over aan een rolstoel gekluisterd zijn)
soms moet er eerst iets gebeuren om terug te beseffen wat echt belangrijk is

of het nu waar is of niet maar ik had iets van 'yes, het plastiek zakje is binnengewaaid'
k was al even content als jij :-)

Gepost door: fotorantje | 19-07-09

Het hoeven zeker niet altijd grote gebreutenissen te zijn om je dag goed te maken.

Groetjes

Gepost door: Etje | 20-07-09

Nee Rudi..Je bent allesbehalve zielig wat mij betreft.Je bent gewoon een man die het ongeluk heeft gehad te zijn mismeesterd door een idiote chirurg..Zoiets maakt je toch niet zielig .Ik vind U zelfs heel knap hoe U met uw handicap kan omgaan..Ik vermoed dat U niet altijd zo vriendelijke n grappig bent in het dagelijkse leven maar dat is best ok..U heeft ook heel wat meegemaakt en wetende dat het niet meer zal beteren begrijp ik dat nog meer..Ik heb ontzettend veel respekt voor U..Dat mag U best weten mijn vriend.
Daar zijn mijn problemen peanuts tegen want ik kan wandelen , fietsen...

Heel fijne maandag vriend

Groetjes

Gepost door: pcuser1961 | 20-07-09

ale vooruit een mens kan maar geluk hebben zeker...???

Gepost door: mieke | 20-07-09

Klopt Rudi, de kleine dingen zijn zo belangrijk, hoe subtiel dan ook.

Gepost door: Danique | 20-07-09

goeie morgen Rudi hoe een mens gelukkig kan zijn met kleine dingen
is niks mis mee Rudi
wie weet kende dan blondje je wel hé :-)
fijne maandag en veel schrijfgenot
groetjes

Gepost door: Borriquito | 20-07-09

Rudi, Nee hoor, daar is niets zieligs aan. In tegendeel. Het zijn kleine annozele dingen die ervoor zorgen dat een mens zich vrolijk voelt ofwel dat hij er de pest in heeft.
Zeker als een mooi jong meisje naar mij lacht, ben ik ook voor de rest van de dag in mijn nopjes. Jammer genoeg gebeurt dat niet alle dagen.
Groeten !

Gepost door: Piet | 20-07-09

Een zielig ventje ? Hmmm helemaal niet ! Ik vind je rijker dan héél veel andere mensen omdat je nog kan genieten van kleine dingen die voor anderen oh zo onbelangrijk lijken.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 20-07-09

Wij gaan meestal met veel te grote passen doorheen ons leven. We zijn op zoek naar 'grote' dingen of zaken en gunnen het 'kleine' geen blik. Een Vlaams speekwoord: geluk is het paard van de boer: hij zocht het en hij zat erop.

Groetje

Gepost door: Willy | 20-07-09

fijne maandag Mooie tekst, alleen zie ik niet onmiddellijk waarom je het zakje niet zelf zou kunnen oprapen als je een hulpmiddel zou hebben?

Voor zover ik het goed begrepen heb kan je je handen wel gebruiken en je had nog zelf kunnen blazen haha.

Spijtig dat het dan niet ging vliegen toen het meisje voorbijreed, dan had je een reden gehad om haar om hulp te vragen haha. Dat had nog leuker geweest.

grtjs

Gepost door: life angel | 20-07-09

Hey Rudi, Alleen wie kan genieten van de kleine dingen die het leven aanbiedt, is een tevreden mens. Als het leven genoeg aanbiedt kan hij/zij zelfs gelukkig worden.

nog een fijne week

Gepost door: Daniël | 20-07-09

inderdaad kleine meevallers kunnen een mens gelukkig maken, groetjes

Gepost door: Emily | 20-07-09

kleine dingen kunnen nog zo fijn zijn groot gelijk

Gepost door: daemske | 20-07-09

Hallo Rudi Ben sinds vandaag terug eens op route in blogland.
Inderdaad het zijn de kleine dingen die het doen, zo kan een kleinigheid je dag soms grondig verpesten ... of maken!
Fijne, zomerse dagen verder toegewenst. Zwaai ...

Gepost door: Chris en Kelly | 20-07-09

@Allen Dat snel tevreden zijn heb ik eigenlijk altijd al in mij gehad. Daar had ik die verlamming niet voor nodig! Maar die ingesteldheid komt me sinds ik rolstoelgebonden ben en voortdurend afhankelijk van derden, meer dan ooit goed uit :-)

@SiberX
Murphy had ik met zijn verdomde wet en al, reeds eerder naar het ISS verwenst. ’t Is daardoor dat de Frank nu dat pissysteem moet herstellen.

@MizzD
De titel van dit postje pikte ik van René Froger zijn liedje :-)

@Fotorantje
’t Is WAAR en echt gebeurd hoor! :-)

@Life Angel
Enkel mijn linkerarm en –hand zijn beperkt functioneel. En inderdaad, met een hulpmiddel zou ik bepaalde dingen kunnen oprapen. Maar als ik voor al die prullen telkens weer een hulpmiddel moet aankopen of laten vervaardigen, dan moet ik een bagagerek bovenop mijn rolstoel voorzien om al die dingen mee te zeulen, voor het geval ik elk ervan mogelijks op een bepaald moment nodig zou kunnen hebben
Dat meisje kwam helaas een dag of twee te laat.
En denk jij dat ze nog zou gelachen hebben als ik haar had gevraagd me te helpen zoeken naar mijn leeg zakje?

Gepost door: Rudi | 20-07-09

Gelukkig heb jij het in je, die waarden.
Velen weten, zelfs met een welgevuld materialistisch leven niet wat het is om van de kleine dingen te genieten.
Ze zijn rijk, en toch weer neit.

Gepost door: roysfoto | 21-07-09

grijperke Hallo Rudi, vroeger zei mijn baas altijd : wie het kleine niet geert, is het grote niet weerd. Moet een oud vlaams gezegde zijn. Er bestaat wel zo'n grijperke, waarmee je zowat alles mee kunt oprapen. Dat is te vinden bij elke zaak die hulpmiddelen verkoopt voor personen met een handicap. Ik heb er zo eentje, erg handig, en het is ook nog terugbetaald door het VAPH. Het heeft een officiële benaming, maar die ben ik kwijt.

Gepost door: pelgrimpje | 21-07-09

nu ik weet dat het waar is van dat plastiek zakje ben ik dubbelblij ;-))

prettige nationale feestdag!

Gepost door: fotorantje | 21-07-09

Rudi, Ik zou zeggen laat ons genieten van de kleine dingen in ons leven die het hem doen..!
Prettige dinsdag verder.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 21-07-09

goeie morgen Rudi een lekker zonnetje vandaag !
dat wordt een dag om van te genieten
fijne dinsdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-07-09

I know the feeling, wij moeten gewoon content zijn met kleine dingen, want de grote dingen zijn ons niet gegunt.

Gepost door: Maggy | 21-07-09

Hahahaa! Ik wilde het er nog bijna bij zetten...dat van die theorie dat het allemaal maar in een studio in elkaar geflanst was, die hele maanlanding...zoals ook te zien was ( een stukje dan) in die film van Apollo 13..waar ze de goeie afloop maar alvast op film hadden staan voor als het mis ging! Maarrrr...ik denk niet dat de FBI of weet ik veel wie het allemaal voor het zeggen hebben in de USA dat stukje in die film toegestaan zouden hebben als het met de Apollo11 écht zo gegaan was...en ik denk ook niet dat ze dan die vlag om hadden laten sodemieteren...dan hadden ze die blooper van wereldformaat er zéker uitgeknipt!! Dus ja...ik geloof het echt...dat die mannen daar rondgestuiterd hebben! Ach...je moet toch érgens in geloven hè...er is zooooo veel waar ik niét in geloof..!! ;-)))

Gepost door: mizzD | 21-07-09

goeie avond Rudi ze hebben kletterende ruzie hierboven :-)
het begint serieus te rommelen
en ik die dacht van nog even een wandelingske te maken na het bekijkken van de tour
't zal nie voor vanavond zijn :-)
een rustige avond Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-07-09

Rudi Wat laat komt ik jou nog een mooie Nationale feestavond wensen,wij zijn juist terug van een dagje Bellewaerdepark wel moe van slenteren.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 21-07-09

tja, het geluk zit hem soms in kleine dingen en sommige mensen zien dat ook :)

Gepost door: johan | 21-07-09

goeieavond, ja rudi wat kan ik hier nog aan toevoegen de meeste cliche's zijn gezegd....
zou hier nog een hele statement kunnen aantoevoegen,maar heb geen zin,zit even in een dipje,één ding en dat meen ik echt,jammer dat we niet bij elkaar in de buurt wonen of ik kwam persoonlijk jouw zakje oprapen!
;-)))) grtjs...

Gepost door: guusje | 21-07-09

Wij zeggen altijd: Wie het kleine niet eert, is het grote niet weert!

Gepost door: Annemarie | 21-07-09

bedankt voor je bezoekje, rudi :-)

Gepost door: Wildcard | 21-07-09

Als die blonde nog eens voorbij komt, zeg dan maar eens dat ik een blog heb enal ;-)
Wel leuk om te zien & mee te maken!

Nog een fijne feestdag

Gepost door: Ourlipsaresealed | 21-07-09

dag Rudi, ik ga hier niet in herhaling gaan vallen want het is allemaal al gezegd in de reacties. En ik kan me er bij aansluiten: het zijn de kleine dingen die het leven kruiden. En de ene wil het fel gekruid en de andere is tevreden met wat minder.

Gepost door: magda | 21-07-09

Zo lang kleine dingen ons een plezier kunnen doen is het nog niet te laat hé !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 21-07-09

Op de één of andere manier maken jou schrijfsels mij altijd (of toch meestal) goed gezind. Je weet altijd wel het grappige in elke situatie te zien. Een eigenschap die sommigen niet bezitten. En dat bewonder ik zo in jou, vandaag krijg jij mijn dikste knuffel xXx xXx xXx !

Gepost door: Mamapippa | 21-07-09

gave Ik denk dat het een gave is om content te zijn met de kleine dingen in 't leven.
Een vriendelijk mens (vooral eentje van het jong knap vrouwelijk soort) kan mijn dag ook goed maken.
Neen, alle gekheid op een stokje, er lopen al genoeg pessimisten rond.

Gepost door: pieterbie | 22-07-09

Blij met de 'kleine' dingen in het leven... moest iedereen dat maar zijn, mijn lieve Rudi, de wereld zou er héél wat leuker op worden!

Gepost door: gerdaYD | 22-07-09

:-) Neeneen Rudi, je bent geen zielig ventje dat te vlug content is. Mijn stemmingen worden ook vaak bepaald door zulke kleine toevallige dingen. Kleine dingen, kleine gebaren die zoveel kunnen betekenen.

Lieve groetjes nog !!!

Gepost door: ann . | 22-07-09

Dank je Die dag in oktober dat is echt een dag waar ik enorm naar uitkijk... Heb er echt zin in !!!

Het weekendje weg heeft mij goed gedaan.
Wens je nog een fijne week toe...

Groetjes

Gepost door: Bianca | 22-07-09

. . . Ik ben het volledig met je eens. En ergens in mijn hoofd komt er ineens zo'n liedje :" het zijn de kleine dingen die het doen, die het doen" , wie het ook weer zingt dat weet ik niet meer

Gepost door: merel | 22-07-09

OT k dacht wel dat mijn roestfoto iets voor jou was :-)

Is het gordijn al terug opgehangen?

prettige woensdag Rudi

Gepost door: fotorantje | 22-07-09

hallo Rudi ja het was druk op de markt vanmorgen hé
heb me op een van die stoelkes gezet aan het water, vandaar kon ik al dat schoon vrouwvolk op het gemak bekijken :-)
da's het voordeel van goed weer te zijn, ze lopen allemaal licht gekleed, ne mens kan zijn ogen goed de kost geven :-)
fijne en rustige avond Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 22-07-09

En weet je Rudi,
wie het kleine eerd
is het grote zeker weerd!!
Ben je al thuis in hyves???

Gepost door: ank | 22-07-09

de kleine dingen maken het leven vaak tot iets groots, jammer dat mensen ze niet altijd opmerken...
is blij zijn met mijn daglelies die dit jaar ongeloofelijk mooi bloeien infantiel? voor mij niet, dus als jij blij bent met jouw kleine dingen, laat dan de eerste die met je lacht maar op zijn bakkes vallen! als je iedere dag blij bent met kleine dingen, dan ben je een tevreden mens!
ik wens je nog een heel fijn week-einde toe!
groetjes en liefs vanuit roeselare

Gepost door: zaza | 23-07-09

het leven is een aaneenschakeling van kleine dingetjes, die we snel vergeten maar die ons wel maken tot de mensen die we zijn.
Mooi verwoord Rudi!

Gepost door: Tina | 23-07-09

xxx Dag Rudi,ook een prettige zondag! veel avotuurkes beleeft,je hebt gelijk,leven en laten leven,en ik zie dat je weer veel boek hebt,amaai Rudi kan kan je dat noch volgen,een ding vindt ik wel jammer,dat Daniqe verdwenen is,ik vondt haar een tof iemand
maar er zijn altijd mensen die andere mensen moeten de den duvel aan doen,ik ben zeker 15 jaar op het net, en ik ken de klappen van de zweep,ik heb er reeds velen weten komen,en ook velen weten weg gaan! maar ik laat je Rudi verder een prettige zondag! en groetjes uit Wiers Wallonie ...
Guido...

Gepost door: natuurmanjak | 26-07-09

De commentaren zijn gesloten.