01-07-09

De avonturen van Rudi, zonder Co

 

Neen, ik ben niet geveld door de zon of in een diepe zomerslaap gezonken. En ook niet fysiek van de aardbol verdwenen,  Karel Van Miert, Yasmine, Farrah Fawcett, Michael Jackson en een resem andere mensen en dieren achterna.  Neen, het zou wat al te gortig zijn om net nu ik een nieuwe rolstoel heb en terug enigszins mobiel ben, het tijdige te ruilden voor het permanente einde.

De reden voor mijn verminderde activiteit alhier is te wijten aan het feit dat ik mijn een beetje moest reorganiseren, als rechtstreeks gevolg van het sinds zaterdagochtend op reis vetrekken van mijn huisgenoten. En ik mocht inderdaad niet mee. Mijn bijdrage aan hun vakantietrip blijft beperkt tot het meefinancieren van de reis. Nochtans was ik ook wel graag eens een tijdje weg 'gegaan' van mijn vaste verblijfsstek. Helaas... Wenkbrouw ophalen

Doorheen de jaren las ik in zo vele publicaties keer op keer dat ieder mens nood heeft en recht op seks en vakantie. Wat ik ervaar in mijn omgeving is dat men er blijkbaar, ter wille van de eigen gemakkelijkheid en gemoedsrust, vanuit gaat dat ik de uitzondering ben op de regel. Wat dus een totaal foute veronderstelling is. Want het is niet omdat ik met mijn willoos lichaam in een invalidenkarretje rondcross, dat ik geen noden, verlangens noch gevoelens heb. Die heb ik wel degelijk.

Maandagnamiddag reed ik naar het oudercontact op Brian zijn school. Als rolstoeler had ik het zalige genoegen buiten op de koer de leerkrachten van mijn kind te mogen spreken. Het gebouw is immers helemaal niet voorzien op zich op wielen voortbewegende medemensen.

Met het prachtige weer op die dag, was die, in wezen schandelijke ontoegankelijkheid, voor één keer geen straf, geen vernedering, maar daarentegen een zegen. Ik hoefde, in tegenstelling tot andere ouders immers niet in een, allicht door de warmte bevangen gang te gaan zitten vooraleer in een wellicht even muf klaslokaal te worden ontvangen. Neen, zalig in de schaduw van een boom vond ik mijn plekje!

Toen ik, in afwachting van een onderhoud met zijn klastitularis, door een mevrouw, naar ik vermoed werkzaam op het secretariaat van de school,  het rapport van zoon Brian kreeg overhandigd, dit met een bang hart opende en tot mijn grote vreugde het A-attest aantrof, raakte ik zowaar geëmotioneerd.

Gelukkig waren er geen vreemden in mijn onmiddellijke buurt, want door de emotie overmand zou spreken even moeilijk zijn geweest. Had ik dit nieuws op mijn eentje thuis vernomen, ik had waarlijk gehuild van opluchting en blijdschap. Jammer dat ik deze vreugde niet onmiddellijk met een naaste kon delen.

Een dag later was Austin zijn school aan de beurt. Per e-mail had ik met zijn klastitularis afgesproken, even voor de middag, in een lokaal op het gelijkvloers. Want ook deze school blinkt uit in haar ontoegankelijkheid voor minder mobiele medemensen.

De juf stond me al op te wachten... achter een gesloten deur. Het was dus geen slecht idee geweest om niet zonder assistente te komen, want anders had ik weer schoon alleen voor de deur kunnen staan wachten tot ik een passant kon aanspreken met het verzoek die deur voor me te openen. Met het gevaar dat ik, eens binnen, met de deur achter me dichtgeklapt, als een rat in de val had gezeten als daar niemand te bespeuren viel. Maar dat doemscenario viel me dus gelukkig niet ten deel. En ook hier ving ik een A- attest. Hoera!

Dol van vreugde ging ik, vooraleer huiswaarts te keren, een ritje maken. Onderweg at ik, in een schaduwplekje bezijden een verkeersarme straat, en met uitzicht op de spoorweg, mijn meegenomen boterhammen op. Eenzaam en alleen, want mens noch dier was te bespeuren in die buurt. Maar ik was in goed gezelschap: mijn eigen zelve! Knipogen

Op weg naar huis reed ik langsheen een verpauperde volksbuurt. Uit de tegenovergestelde richting kwam een wijkagent aangereden, die even nadien de straat dwarste en zijn bromfiets parkeerde ter hoogte van een rijhuisje op de hoek. Terstond hield ik halt, want mogelijks kreeg ik aanstonds wel een interessant tafereel te zien. Met mijn GSM in de hand, veinzend dat ik aan het telefoneren was, hield ik nauwlettend de agent in het oog. En was benieuwd welk schouwspel zich zo meteen in mijn gezichtsveld zou afspelen

De man, die zijn helm op het hoofd hield, belde aan bij het hoekhuis. Ging vervolgens twee stappen achteruit en wachtte af. Niemand deed open. Anderhalve minuut later zette de politiebeambte terug een stap naar voor en drukte met gestrekte arm op de bel.

Korte tijd later ging de deur langzaam open en verscheen er in de deuropening een knappe, niet al te grote griet van naar ik schat halfweg de twintig, met het lange blonde haar opgestoken in een dot. Het naakte lichaam nauwelijks bedekt doof een minuscule bikini! Blijkbaar gegeneerd hield ze één arm voor haar boezem. Nochtans had ze volgens mij weinig te verstoppen, want voor zover ik het vanuit mijn positie kon zien was het wicht aan de voorkant zo plat als een vijg. Wat evenwel niks afdoet aan haar schoonheid!

De agent wees met zijn rechterarm naar het wel een halve meter hoog staande gras en onkruid in het amper enkele vierkante meters groot voortuintje en de vele op elkaar gestapelde, barstensvolle huisvuilzakken die ook al voor de woning een plekje hadden gekregen. Het meisje maakte met haar vrije arm wat gebaren en ik zag haar ook bevestigend met het hoofd knikken. Allicht beloofde ze de wijkagent de vuilnis op te laten ruimen en de voortuin een beetje te fatsoeneren.

Blijkbaar volstond dat voor de agent, want de man kroop terug op zijn brommertje en reed er vandoor. Toen hij me gepasseerd was, borg ik mijn mobieltje weg. Dat voorwenden aan het bellen te zijn, was immers niet meer nodig. En dat schone mokkel was al lang terug in haar huurhuisje verdwenen. En lag allicht alweer te zonnen op haar terras of koertje of in haar achtertuin. Lachen

Commentaren

En er zullen nog veel scholen zijn die niet toegankelijk zijn voor minder mobiele mensen. Als je ziet in wat voor negentiende eeuwse krotten er nog lesgegeven wordt.

Gepost door: zapnimf | 01-07-09

Hey Rudi! Congratzzz voor je beide jongens hè...ze hebben dat fantastisch gedaan!
Dat van die tuintjes opruimen...dat zouden ze hier ook wel wat meer aan mogen pakken hoor...wijkagenten zie ik hier maar zelden eerlijk gezegd.
Zo plat als een vijg...interessante uitdrukking...aangezien een vijg voor een vrouwenborst toch een mooi vormpje heeft..! Bedoel je een geconfijte vijg? Dan kan ik me er wat bij voorstellen! :-))) Wij zeggen hier 'zo plat als een dubbeltje'...maar mijn moeder zegt altijd voor een minder gevulde voorgevel : 'die meid heb twee erties op 'n plankie!' hahahaaa!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 01-07-09

Tja tis nu toch geen weer om te werken zeker ?? Hahaha

Fijne woensdag Rudi

Groetjes

Gepost door: pcuser | 01-07-09

Fijn dat je kinderen het zo goed doen op school Rudi!
Jammer dat de scholen zo slecht toegankelijk zijn voor rolstoelers, is dat niet wettelijk verplicht in Begië?
Slim van je om een telefoongesprek te veinzen, zo was je weer getuige van iets moois! ;-)
groetjes en een fijne zomer!
Elmar

Gepost door: Elmar | 01-07-09

Whehehe :-) Gij se gluurder .
Andere mensen hun misserie gade slaan :-)
Je hebt gelijk, darmee is de situatie misschien niet erger geworden .
Je weet nooit hé, sociale controle :-)

En proficiat voor uw klein mannen hé .
Zo kunnen ze van hun vakantie genieten .
Gij hebt uw cadeau al gehad, zeurpiet ;-) ( grapje )

Gepost door: Siberx | 01-07-09

jin moet wel iets te kort komen ja rudi, want ik zie niet in wat een bezoek van een wijkagent, met borsten uit te staan heeft:-)
maar dit terzijde, je bent een held om alleen door zo'n wijk te crossen en je mobieltje te flashen:-)
pas je wel een beetje op:-)

proficiat met de Attesten

Gepost door: klaproos | 01-07-09

hey Rudi,

Blijkbaar een beetje een eenzame periode voor je - doorbijten kerel - ze komen wel terug
proficiat met de twee A attesten van je mannen - dat maakt weeral veel goed
nog fijne ritjes en volgende keer een ontmoeting met eentje die (zoals ze hier zeggen) goed uitgeblutst is en niet zo plat als een vijg

groeten

Gepost door: Daniël | 01-07-09

Hallo, Awel Rudi het moet fijn zijn dat je kinderen het goed doen op school.
Nog een fijne en aangename woensdag verder.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 01-07-09

Proficiat voor de zonen
dat hebben ze goed gedaan sie
Beetje alleen nu, maar t is dan lekker rustig hé
en ondertussen heb je dus weer voor sherlock gespeeld
mensjes volgen en kijken waar ze naar toe gaan, dat kan interessant zijn

geniet van het zonneke, of is dit beetje te warm voor je

dada

Gepost door: fotorantje | 01-07-09

Hoi Rudi, een dikke proficiat voor jouw jongens!
Met dit zomerweer zal je wel vaker vrouwelijk schoon te zien krijgen :-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 01-07-09

Goedemorgen Fijn als je kroost het goed deed.
Nog een leuke dag.

Gepost door: Zon-nebloem | 02-07-09

Wat jammer dat je niet mee op vakantie kon. Ik kan me voorstellen dat alleen thuis zittne heel wat minder aangenaam is. Maar een dikke proficiat met je zonen hé !!! Schitterend en tja dat emotioneel worden herken ik als de beste hoor. Heel wat scholen zijn totaal niet aangepast, jammer want je zal maar als mindervalide op zoek zijn naar een school. Met dat trukje van de gsm zou ik toch wel serieus opletten zene, vrouwtje deed dat hier onlangs ook is en yep haar gsm begon een paar seconde later echt te rinkelen.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 02-07-09

goeie morgen Rudi allereerst een dikke proficiat aan je zonen !!
de toegankelijkheid van veel gebouwen laat helaas te wensen over voor de minder mobiele mensen
moet ik onthouden dat trucje met je gsm als er iets te zien zou kunnen zijn :-)
geniet er van Rudi nu je alleen bent
fijne donderdag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-07-09

't waren weer interessante dagen voor jou dus grappig verhaal wel van die politie.. en inderdaad spijtig dat scholen niet goed voorzien zijn qua toegankelijkheid!

Ik heb zelf als PAB assistent gewerkt voor 2 kinderen in een rolstoel en ook zij waren vaak de dupe van ontoegankelijkheid..

Gepost door: eriamel | 02-07-09

Gluurder ;-)) Hier net zo, tot op de koer van de school, en gedaan.
tja het is ook al een bouwwerk van in de tijd dat daar absoltut geen spraak van was.
Mensen die zich in een rolstoel voortbewogen, 40 jaar geleden had je er niet veel denk ik.
Maar ik stop niet met ze erop te wijzen, vechten tegen de bierkaai noemen ze zoiets.

Gepost door: roysfoto | 02-07-09

nog een fijne avond

Gepost door: Yolanda | 02-07-09

Goede avond Rudy een fijne donderdagavond Rudy groetjes

Gepost door: dolfijntje1 | 02-07-09

Je zonen hebben het flink gedaan Rudi. Proficiat!
Het gluren hebben we toch een beetje in de genen zitten. Niet te eenzaam wezen, je hebt je blogmaten nog.

Gepost door: stefanie | 03-07-09

goeie morgen Rudi vannacht zijn ze hier goed bezig geweest met de kasseistenen (donder) en er zijn een paar druppels gevallen
maar nu is het zonnetje weer volop aan het schijnen
't zal weer een warme zomerdag worden
fijne vrijdag Rudi en hou het koel :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 03-07-09

Rudi ik vindt dat het weer vandaag toch beter is dan gisteren , hier is het wel een paar graden koeler en dat voelt goed aan , hopelijk blijft het zo.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 03-07-09

Ik wens je een super fijn weekend toe en geniet van deze zomerdag...

Gepost door: Yolanda | 03-07-09

Die kerels van jou hebben een dikke proficiat verdiend met hun A attest !
Volgens mij ben je een fiere papa !

Groetjes, zwoel, warm en puffend !

Gepost door: Mamapippa | 03-07-09

GOEIE MIDDAG RUDI HAHA...JIJ DACHT MEER TE ZIEN OF DAT HET IN FEITE WAS HE!!!!!K'HAD DAAR GRAAG BIJ JOU WILLEN STAAN, EN DENKEN DAT ER IETS ANDERS AAN DE HAND WAS(hihi)....MAAR EEN DIKKE PROFICIAT VOOR JE BEIDE ZONEN MET HUN BEHAALDE RESULTAAT...KAN GELOVEN DAT JE EMOTIONEEL AANGEDAAN WAS....JE ZOU VOOR MINDER.JE WIL TOCH OOK HET BESTE VOOR JE KINDEREN....IK WENS JE NOG EEN FIJNE VRIJDAG VERDER RUDI.

LIEVE GRTJS. ANNY

Gepost door: anny | 03-07-09

goedemiddag Rudi proficiat met je kinderen

Toch een nieuwe rolstoel dan was jij het waarschijnlijk dan toch ,die in de krant stond vorige week.

Veel plezier met je nieuwe aanwinst en nieuwe vrijheid.
Waarom je niet op reis zou kunnen gaan is me een raadsel. Ik dacht toch dat ziekenkassen dit ook organiseerde voor minder-valide mensen???

Gepost door: life angel | 03-07-09

jaaaah super he die A attesten!!!! Blahkind mag de deur van 't humaniora sluiten sè! Op naar een nieuw begin :D:D
Jij stiekemerd, ff blijven wachten op spectakel he, hahahaha :D:D

Gepost door: Blah | 03-07-09

Das wel waar dat niet iedereen airco verdraagt..Maar ja, nu is het toch wel heftig...
Fijn weekend

Groetjes

Gepost door: pcuser | 03-07-09

pff, dat was toch puffen hoor met die warmte
dat hangt zo in de beentjes, zeker in zo'n extra vermoeide beentjes
Prettig weekend en hopelijk hebben je huisgenoten geen lange vakantie
jammer dan voor hen, maar joepie voor jou ;-)

Gepost door: fotorantje | 03-07-09

Goede avond Rudy een fijne vrijdag Rudy,het weekend doet zijn intrede,geniet ervan groetjes

Gepost door: dolfijntje1 | 03-07-09

Ook al heb je nu zo'n mooie scoot, ermee in het bos kom je nog niet. Daarom is het leuk dat je eens langskomt "gereden".
Natuurlijk heb je OOK recht op vakantie, en het liefs zo "normaal' mogelijk. Waarschijnlik heb je nu wel vakantie, als iedereen weg is??
Wat een geluk als je kinderen het goed doen! Tenminste één zorg minder....
Maak er een fijn weekend van.... Hoe dan ook!
groetjes
ank

Gepost door: ank | 03-07-09

Ja Rudi, jouw reaktie vind ik super leuk deze keer. Vooral omdat onrechtstreeks tot uiting komt hoe jouw leven veranderde. We spreken mekaar zondag nog wel.

Gepost door: Geert | 03-07-09

Hahaha dat was weer een sappig uitgelegd. Ik wou er Mizzd wel op wijzen dat droge vijgen de enige waren die we vroeger kenden, en die waren toen ook nog plat ;-)). Van daar die uitdrukking.De verse waren hier pas véél later te verkrijgen. Op zijn Hollands klinkt het echte ook heel leuk ;-)
Prachtige beloning kreeg jij met het goede resultaat van de jongens. Je had best je emoties eens de vrije loop mogen nemen.
Spijtig dat er nog zo veel plaatsen zijn dat je als rolstoeler niet kunt bereiken. Op couleur café is alles voorzien. Ik heb er al mensen een dansje zien doen met hun wagentje.
Fijne groetjes Rudi en tot gauw hé ;-)

Gepost door: Emmy | 03-07-09

elaba! Amai,gij komt zo nogal wa tegen,hé?!
hahahahaaa,ik vind dit zo leuk geschreven!
Vooral over die "platte vijgen"! Hihihihi!
Wij zeggen da hier ook!
Ofwel "smalborstje"

Alé,misschien tot zondag!
Ik ga da toch nie kunnen laten om mijnen kop eens binnen te steken,hé?!!!

Fijn weekend en tot dan misschien!

Gepost door: Elsje | 04-07-09

goeie morgen Rudi het weekend is weer begonnen
en we hebben weer lekker zomerweer :-)
geniet er maar van hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 04-07-09

Heykes Proficiat voor de 2 A-attesten...en ja jammer dat je niet mee mag/kan op vakantie hé!!!!

Maar zo te lezen heb jij hier ook wel je kleine genotjes :-)

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 04-07-09

HOYKES RUDI IK KOM JE EEN HEEL FIJN W.E. TOE WENSEN...EN RED JE HET EEN BEETJE...OF ZIJN DE VAKANTIE MENSEN NOG NIE VERTROKKEN???

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 04-07-09

een goede middag geniet van deze mooie weekend
momenteel zit ik er ook even van aan te genieten met laptop op teras
groetjes

Gepost door: @ludwig | 04-07-09

Nog veel plezier met je nieuwe rolstoel en proficiat met de twee a-attesten.
Het is leuk als de kinderen het goed doen op school.
Nog een fijn weekend.

Gepost door: belgian pyr | 04-07-09

Ik kon het niet laten even te komen kijken of je klaar bent voor de ontmoeting , morgen ;-)
Groetjes en tot dan hé Rudi.

Gepost door: Emmy | 04-07-09

Je merkt het zo vaak dat een gebouw niet toegankelijk is voor mensen in een rolstoel.. Eigenlijk te erg voor woorden.
Niet alleen voor de ouders, maar ook dat kinderen niet naar een gewone school kunnen!!!

Gepost door: Annemarie | 04-07-09

Proficiat aan de twe met hun A atesten ! ! !
ik kan het geloven dat je er fier op bent.
En gelukkig eet je snoep dieniet slecht is
voor de tanden8 hahahahahaha!
Gr.
P-TER
Tot morgen!

Gepost door: P-TER | 04-07-09

Ik breng mijn kiekjesbox wel mee, niet om te tonen maar hoop er toch mooie foto's mee te maken. Ik vind dat er niet zo veel verschil in zit dan mijn vorige., en die heeft mijn zoon al aangeslagen ;-{ Het zal wel een kwesie van wennen zijn.
Tot morgen dan.

Gepost door: Emmy | 04-07-09

Hier was het ook grote opluchting toen beide koters thuiskwamen met een A-attest en ik ze geen kotering moest geven ;-)

Ik snap je frustratie rond hoogtes en drempeltjes, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf niet goed weet hoe ik op zoiets moet reageren ... Laatst nog in de supermarkt zag ik een klein mevrouwtje reikhalzend strekken naar de bovenste rayon, zonder succes, en ik dierf eigenlijk niet goed vragen "zal ik u helpen mevrouw?". Alsof ik door het te vragen om te helpen mezelf letterlijk boven dat mevrouwtje zou zetten ...
Nog een chance dat ze het zelf vroeg "gij zijt groot he? wilt gij dat voor mij pakken?" ;-) En zo zette ze ons allebei netjes op onze plaats :-) :-) :-)

Gepost door: Tina | 04-07-09

Hoi Rudi, om je een tof weekend te wensen, ben ik wat laat, dus wens ik je maar een heel toffe zondag, hé!
Tot gauw ...

Gepost door: Ri@ | 04-07-09

Het leven loopt dus op wieltjes als ik het zo lees, Rudi. Alleen die toegankelijkheid is op zoveel plaatsen nog een ramp. Als iedereen (zich) nu eens overal (af)vroeg: hoe geraakt een rolstoelgebruiker hier binnen?

Groeten

Gepost door: Willy | 08-07-09

De commentaren zijn gesloten.