10-06-09

Regels

 

Je komt als jongeman soms nogal wat tegen met de meiden! Daar kan ik persoonlijk ook enkele pittige anekdotes over vertellen. Zoals die keer toen ik als prille twintiger eens een vriendinnetje meenam om te gaan shoppen in Maastricht. We waren daar al gearriveerd toen ze pas ontdekte dat ze haar handtas thuis op het tafeltje in de inkomhal van haar studio had laten liggen. Ik zei: "Da's niks, ik heb geld bij, een haarborstel en ook een extra zakdoek & zo" en voegde er, om te zwanzen, aan toe: "Gelukkig is het niet je onderbroek die je thuis bent vergeten!" Het meisje kleurde terstond bloedrood.

Een andere keer was ik samen met een jongedame. Ik weet niet meer juist onder welke omstandigheden, en ik herinner me ook de reden niet meer, maar ze zei in elk geval, op een bepaald moment: "Ik heb zo mijn regels!" Waarop ik antwoordde: "Ga dan maar vlug naar het toilet om een inlegkruisje in je slip te stoppen!" Dat meisje is effectief weggehold. Niet naar het toilet, maar gewoon weg van mij!

Een andere griet heeft mij dat trouwens eens, in halfdronken toestand, wankel op haar benen staand, bekend: "Schone jongen" zei je, zoals gemeld was ze zat, dus had ze vast een troebel zicht, "Ik ben weg van jou!" Onmiddellijk respondeerde ik met: "Neen, dat is niet waar, want je bent hier nog. Maar ik zou wel graag hebben dat je weg bent van mij, want je stinkt uit je bek. En bovendien hou ik niet van zatte wijven!"

"Tenzij ze jong en sexy zijn", had ik er nog aan kunnen toevoegen. Maar dat deed ik niet, want dat vrouwmens zou dat toch niet meer hebben gehoord, want ze was al weg gewaggeld en ik heb haar daarna gelukkig nooit meer teruggezien!

Het was in die tijd, de jaren tachtig, en waarschijnlijk nog steeds, trouwens niet altijd eenvoudig om een griet aan de haak te slaan. Figuurlijk dus, welteverstaan! Alhoewel ik er, als zeventienjarige, toch eens een keer in ben geslaagd om dat, ongepland, bijna letterlijk voor elkaar te krijgen.

Op de fuiven, waar ik, als rijpe tiener, in de weekends met mijn, uit jongens en meisjes bestaande vriendengroepje, heen hing, was al meer dan eens mijn oog gevallen op een knap jong meisje. Eentje met een weelderige bos krullend donkerbruin haar. Bij de toen nog populaire kusjesdans probeerde ik al eens om haar in mijn armen, en aan mijn lippen, te krijgen. Maar helaas slaagde ik daar niet in. En mijn kansen waren uiterst beperkt omdat die schoonheid meestal niet meedeed aan dat kusgedoe.

Ook voor een slow, die altijd volgde op die kusjesdans, kon ik, ondanks herhaalde beleefde uitnodigingen daartoe, de bevallige deerne niet strikken. En dan, op een keer, toen ik me na zo een massadans, door de menigte bewoog, op zoek naar een danspartner, werd ik door de vriendin van dat meisje op de schouder getikt.

Terwijl ik verder stapte, deed het meisje me teken om achterom te kijken. Dus hield ik halt, draaide me om en keek recht in de ogen van die zo door mij begeerde brunette. Menslief, wat was ze toch knap. En nu liep zij dus achter mij aan?

Fout gedacht! Op mijn blauwe jeansvestje waren twee kleine buttons gespeld. En bij het haar ongemerkt passeren, allicht omdat ik op dat moment een ander schoon grietje in het vizier had, was ze met een deel van haar enorme haardos aan me vast komen te zitten. Vandaar die achtervolging door de rumoerige en lawaaierige danshal.

Weken- of misschien zelfs maanden later, heb ik toch nog eens een poging ondernomen om dat, in mijn ogen goddelijk, schepsel, aan de haak te slaan. Figuurlijk dan, deze keer! Ze zat, samen met een aantal jongens, aan een tafeltje, naast de tafels die mijn maten en ik hadden ingepalmd.

Naarmate de avond vorderde merkte ik dat het meisje nogal dikwijls alleen op haar stoel, aan dat tafeltje achterbleef. En als die kerels, van het type 'zware jongen', er toch waren, kroop geen enkele van hen dicht tegen haar aan of stelde zich amoureus tegenover haar op. Daaruit concludeerde ik dat het meisje geen vriendje had. En leek deze avond voor mij het uitgelezen moment om mijn kans te wagen om dit mooie meisje nader te leren kennen.

En ik had al een plannetje beraamd om dit prachtig schepsel der natuur te bekoren. Naderhand beschouwd een nogal ridicuul idee. Van elk beschikbaar drankje dat op die fuif was te verkrijgen, wou ik er namelijk één bestellen. En het ganse aanbod zou ik voor haar bevallige neusje plaatsen, zodat ze maar te nemen had wat ze drinken wou.

Slechts één, niet onbelangrijk, probleem doemde op. Om al die drankjes te kunnen bekostigen, had ik geld nodig. En ik had die avond al een groot deel van mijn budget gebruikt om benzine te kopen voor mijn bromfiets. En het saldo had ik aangewend als mijn aandeel in de drankpot, die inmiddels was uitgeput. Er zat dus niks anders op dan bij wat maten aan te kloppen voor een beetje geld. Die maakten daar geen probleem van. Temeer daar ik hen deel maakte van mijn plan.

Nu de voorbereidingen waren getroffen, rijgde ik de veters van mijn 'stoute' combat schoenen nog wat sterker aan, trok mijn nauwsluitende jeansbroek recht, liet mijn vingers even door mijn haren glijden, om mijn kapsel ietwat te fatsoeneren en ging vervolgens recht op de jonge vrouw af.

Ze keek op toe ik me, het lichaam voorovergebogen, voorstelde aan haar. Ze glimlachte vriendelijk en deelde me ook haar naam mee. Op mijn vraag of ik even bij haar mocht komen zitten, antwoordde het lieflijk ogend creatuurtje positief! Ze bleek met haar broers en hun maten naar deze fuif te zijn gekomen. Omdat ze wel zin had om uit te gaan, maar haar vriendin ziek was en haar ouders niet wilden dat ze alleen op stap ging. Toen ik haar zei dat ik haar een drankje zou bezorgen, reageerde het meisje onmiddellijk met de woorden: "Neen, niet nodig hoor. Ik heb deze avond reeds genoeg gedronken en heb nu echt geen zin meer in om het even welk drankje!"

De schoonheid vervolgde: "Ik zeg dat steeds liever onmiddellijk, zodat niemand haar of zijn geld besteed aan een drankje dat ik dan toch niet uitdrink." Net op dat moment kwam de ober eraan met een schaal waarop minstens 10 verschillende soorten drankjes stonden. Oei! Hoe moest ik dat hier oplossen? Zonder gezichtsverlies te lijden. Ik zei die jongen dat hij alle drankjes bij elkaar op tafel mocht zetten en dat ik dan wel voor de verdeling zou zorgen. Nadat ik de drankbezorger met het geleende geld had betaald, riep ik enkele maten bij me.

Die keken me vragend aan, want ze hadden zich gedeinsd gehouden omdat ze dachten dat ik toch liever alleen bleef zitten bij het meisje mijner dromen. En waren nog meer verbaasd, toen ik hen uitnodigde om een drankje te nemen. Erg succesvol was mijn broederlijk delen overigens niet, want mijn maten waren niet geïnteresseerd in het drinken, of zelfs maar proeven van de meeste van die daar op tafel gepresenteerde brouwsels.

Wat er daarna is gebeurd en hoe die avond is afgelopen, daar heb ik het raden naar, want ik kan het me met de beste wil van de wereld niet meer herinneren. Eén ding is zeker: dat meisje is noch die zaterdagavond, noch op een later moment, ooit de mijne geworden. In tegengesteld geval had ik die gedenkwaardige informatie zonder twijfel voor eeuwig en altijd ergens in een veilig hoekje van mijn grijze hersenmassa bewaard. Dus waarschijnlijk is onze beginnende communicatie vrij snel op een sisser uitgelopen. Mogelijk koos ik een fout moment uit om met het meisje in contact te treden. Had ze misschien haar regels?!

Ru(sh)di(e), 4 april 2009.

Commentaren

vissen? He Rudi.. ik wist niet dat je visser was/bent en op grieten hengelt...LOL..

Leuk verhaal weer...
grts
frieke

Gepost door: frieke | 10-06-09

Regels... hehe dat vind ik toch zo'n vreemde uitdrukking...ik ken alleen maar strafregels van op school..maar daar kreeg je alleen soms bloedende vingertoppen van, van al dat schrijven! hahahahaaa!
Uiteraard moet je nooit tegen een vrouw zeggen als ze shaggerijnig is, of ze soms ongesteld moet worden hè...we zijn het er wél van, maar we worden nog véééééééél shaggerijniger als een man dat dan tegen ons zegt! hahahahaa!
En wat jongens versieren betreft...ik schreef daar ook al vaak over...ik was enorm verlegen maar als ik dan als een muurbloempje op feestjes zat, dan trok dat de verkeerde jongens aan...sááie! hahahahahahaa!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 10-06-09

Hahahahahah jij was ook niet op je mondje gevallen hé ? Ik kan me 't verhaal van die hengel zo levendig voorstellen. Toen ik mijn man net leerde kennen ging ik eens mee vissen. Even later sloeg hij een haak in mijn kleren, we lachen er nog steeds om want zijn reactie was direct :"ik vis toch liever niet achter het net en nu heb ik je al de 2de keer aan de haak geslagen:-)"

Gepost door: Chris, Laika en Cheko | 10-06-09

tja, er zijn regels en regels hé
en tijdens de regels misschien nog meer regels ;)

Gepost door: fotorantje | 10-06-09

Hey :o) dat doet me ook terugdenken aan mijn jeugd..waar is de tijd naartoe...ja, rudi, het moet van 2 kanten klikken, spijtig soms, maar de bittere waarheid

Gepost door: Zon-nebloem | 10-06-09

ja, Rudi, soms moet je je wel aan de meisjes hun regels houden hé -hahahaha! en ze met de haren verder te sleuren is ook geen optie om succesrijk te zijn

heel grappig en ik herken veel van mijn eigen geklungel als tiener - moesten we toen geweten hebben, wat we nu weten??? ach... toch wel fijn om aan terug te denken

nog een fijne onweervrije avond en week

Gepost door: Daniël | 10-06-09

hahahh ja de avonturen van rudi
zo kunnen we het hier noemen!!!!
een vrouw kan toch soms heel ingewikkeld zijn of niet soms?

Gepost door: callemie | 10-06-09

Vrouwen en hun regels, 't zal wel nie allemaal gemakkelijk zijn voor een man (voor ons vrouwen trouwens ook niet) ! Ik heb genoten van dit schrijfsel, ik zie het al allemaal voor me. Vooral die door jou zo begeerde brunette die gedwongen achter je aan liep, schitterend !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 10-06-09

Rudi ik kan geen wilde verhalen vetellen van over mijn jonge jaren ,want ik ben vanaf mijn tienerjaren nog altijd met dezelfde man , en nog altijd geen spijt ervan.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 10-06-09

Geweldig verhaal weer, zie het al voor me, als charmeur had jij zo ook je regeltjes haha. Vind het weer een stukje om in te lijsten.Zij had ook vast haar regels, wie niet, ik heb ze ook :)

Gepost door: Danique | 10-06-09

op vrijersvoeten Tja ja Rudi, jij hebt al wat meegemaakt met al die vriendinnen. En is er geen eentje blijven hangen?
Of word ik nu te nieuwsgierig?

Gepost door: tons | 10-06-09

nou rudi,
da's ene hele koek:-)
je hebt wel wat te stellen geha dmet de dames.

en nu....
ben je voorzien of kunnen de meiden zich nog melden :-)

Gepost door: klaproos | 10-06-09

Tons, Klaproos De relatie met diegene die mij 16 jaar geleden aan de haak sloeg (of was het toch andersom?;-) is reeds jaren geleden doodgebloed :-(

Gepost door: Rudi | 10-06-09

Mooi verhaal Rudi.
Warme groetjes

Gepost door: Lucie | 10-06-09

had een slecht moment maar doen ik dit las moest ik een beetje lachen zeer fijn schrijven dank dat we er mochten van genieten

Gepost door: daemske | 10-06-09

zeg,rudi... hebt je dan al die drankjes zelf uitgedronken? mischien komt het daardoor dat je de afloop niet meer herrinnert ;-)
of was het maar een droom...
grtjs...

Gepost door: guusje | 10-06-09

Neen Guusje, écht gebeurd! Maar dat van een drankje te veel, dat kan ook wel kloppen. Alhoewel, veel dronk ik nooit, want ik moest steeds vrij ver rijden om thuis te geraken. En van al die toen bestelde frisdrankjes en bier luste ik waarschijnlijk ook de meeste NIET :-)

Gepost door: Rudi | 10-06-09

Wat een amoureuse perikelen Rudi!
Het valt ook niet mee om ons vrouwen te strikken he? ;-)
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 10-06-09

Rudi verdorie wat een inspanning om een meisje aan d e haak te slaan en nog duur op de koop toe! Het ergste is dat het niet eens wat opleverde,hahaha!

Gepost door: magda | 10-06-09

Het was uiensoep hé rudi! geen uiensap!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 10-06-09

HOYKES RUDI JA RUDI EEN HEEL VERHAAL HE, MAAR ER ZITTEN WEL LEUKE TUSSEN HE....IK WENS JE NOG EEN GEZELLIGE AVOND EN VOOR STRAKS EEN WEL TE RUSTEN.

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 10-06-09

Nog een fijne avond Rudi Met plezier kom ik wat bijlezen op je blog.
Altijd mooie verhalen.
Groetjes
Dion
http://blog;seniorennet.be/durf

Gepost door: Dion | 10-06-09

Rudi Ja dat is een heel verhaal , het is in feite een liefdesverhaal van Rudi , maar zo te lezen hebt u toch u best gedaan.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 10-06-09

Weet je Rudi Nu stel je me toch een beetje teleur zelle.
Ik had van jou net iets meer verwacht dan het voorspelbare cliché "jong en sexy". ;-)

Ondanks de regen wens ik je toch nog een fijne donderdag toe !!!

Lieve groetjes

Gepost door: ann . | 11-06-09

:-) Goede morgen Ik zit me hier nu wel af te vragen of je dit verhaal ook niet ter plaatse verzint, zou niet de eerste keer zijn dat je ons liggen hebt he.

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 11-06-09

Hallo Rudi een mooi verhaal leuk om te lezen ....verder nog een fijne donderdag ......Tilly

Gepost door: Tilly | 11-06-09

Rudi, Rudi, jij hebt al wat meegemaakt met al die vriendinnen.
In ieder geval een prachtig verhaal.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 11-06-09

Wat een verhaal eens goed om te lezen, ik wens je verder een goede donderdag toe.
Groetjes

Gepost door: Jean | 11-06-09

Dit is fijn om te lezen Rudy,een fijne namiddag nog gewenst hoor!

Gepost door: De Astroloog | 11-06-09

wie weet vond ze meisjes aantrekkelijker dan jongens... en zag jij er net iets te macho uit?
ah rudi, in de herinnering ziet het er altijd mooier uit dan in de werkelijkheid é!
gelukkig heb je een meisje gevonden, die heeft jou kinderen gegeven...
jammer dat wij elkaar nooit tegen gekomen zijn :-)))
we hadden samen heel wat lol kunnen maken, zeker weten!
nog een fijne avond

Gepost door: zaza | 11-06-09

Ja, gij waart er nogal es ene zulle. Den Andre hedded nog gezeid "zoals de Rudi, zo wurre ze nie meer gemaakt", ja da et den Andre gister nog gezeid. Geert, zeit em, de Rudi, da ist 'er nogal ene se.

Gepost door: Geert | 11-06-09

hallo Rudi ben er ook weer :-)

da's ook een manier natuurlijk een meisje aan haar haar vastleggen zodat ze je volgt :-)
je verteld dat zo heerlijk, lijkt net of we erbij zijn bij het lezen ervan

fijne vrijdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 12-06-09

Wat schrijf jij meeslepend vlot vol humor.
Ik heb dit weer graag gelezen.

Dan toch maar beter een vrouw in de menopauze,)

Gepost door: inge | 12-06-09

Hoe ben ik aan mijn vrouw geraakt? Haar vriendin wou met mij dansen, maar durfde het niet vragen. Mijn vrouw kwam naar mij en zei: "Mijn vriendin zou graag met je dansen". Ik antwoordde: "Maar ik zou graag met jou dansen".
Ze verloor haar vriendin en zit nu, 25 jaar later nog steeds met mij opgescheept.
En zo probeer je dan eens een gunst voor een vriendin te doen...

Gepost door: pieterbie | 13-06-09

De commentaren zijn gesloten.