03-06-09

Eindelijk!

 

Gedurende drie jaar leverde ik een verbeten strijd tegen die klootzakken van de mutualiteit die weigerden tegemoet te komen in de aanschaf van een nieuwe rolstoel omdat hun medisch adviseur van mening was dat ik er geen recht op had. En omdat ik, omwille van deze onheuse beslissing, een beetje te veel van mijn kloten maakte tegen die kerel en de ziekenbond, verzonnen die onverlaten ook nog een reden om mijn invaliditeitsuitkering te beknotten.

Via de arbeidsrechtbank heb ik moeten bewijzen dat die kerel en zijn werkgever het NIET bij het juiste eind hadden. En gelijk gekregen ook. Gelukkig maar, want ik heb al lang geen vertrouwen meer in het gerecht, en nog veel minder in de gerechtigheid ervan.

Aangezien ik gedurende al die jaren geen uitzicht had op het moment waarop mijn tot op de draad versleten rolstoel zou worden vervangen, diende ik hem zoveel mogelijk te sparen. Met als gevolg dat ritjes naar een buurgemeente werden geschrapt. 's Avonds nog eens rond de blok rijden om een frisse neus te pakken en inspiratie op te doen eveneens. Ook fietstochtjes met de kinderen behoorden tot het verleden, net zozeer als het regelmatige bibliotheekbezoek. En bezoekjes aan de wekelijkse woensdagmarkt en de rommelmarkt op zondag werden herleid tot een minimum. Om maar enkele voorbeelden te geven.

Die hufters van mijn ziekenbond, behorende tot de katholieke zuil, waren er dus de oorzaak van dat ik de laatste jaren slechts een fractie van de activiteiten en verplaatsingen heb kunnen doen die ik voorheen wel deed. En in alle gelederen van die organisatie was men op de hoogte van het leed dat door hun houding, mijn reeds zwaar beladen gezin en mij nog extra werd aangedaan. Want ik richtte menig vriendelijk schrijven tot talloze personen van 'mijn' ziekenbond. Want uit ervaring wist ik reeds dat de piste via de rechtbank TIJD en GELD zou kosten. Wat ik dus hoopte te vermijden.

IJdele hoop evenwel. Menselijkheid en mededogen zijn blijkbaar geen deugden die bij het Christelijke geloof horen. Nochtans dacht ik in de lessen godsdienst iets anders onderwezen te zijn. En tijdens de in het verleden veelvuldig door mij bijgewoonde misvieringen meende ik ook een ander geluid te hebben gehoord. Maar waarschijnlijk heb ik toen dus niet goed geluisterd. Dat kan best, want na mijn kleutertijd was ik eigenlijk niet zo erg meer geïnteresseerd in sprookjesverhalen.

Wat ik van de kant van de mutualiteit te horen kreeg was dat ik blij mocht zijn het fundamenteel recht te hebben om een formeel geschil als dit aan te vechten. Mocht ik meer lef hebben dan zou ik daar aan toevoegen: "en de economie een zetje te geven door juristen, magistratuur en zo meer werk te verschaffen."

Rudi in zijn Meyra Optimus IIUiteindelijk heb ik van de rechter over de ganse lijn GELIJK gekregen. Zodat ik sinds een aantal dagen met een nieuwe rolstoel rond rijd. Hiernaast te zien. De ogen schijnbaar gesloten houden is klaarblijkelijk een gewoonte van me. Weliswaar enkel als ik wordt gefotografeerd. Tijdens het rijden houd ik ze steeds spiedend geopend!

Ben ik nu blij? Neen. Want deze rolstoel, waar ik dagdagelijks gemiddeld 15 uur in doorbreng, heb ik kunnen kiezen uit slechts 3 modellen. Uiteraard worden er meer verschillende modellen gefabriceerd. Maar die hebben geen RIZIV-goedkeuring, een voorwaarde om een tussenkomst van deze organisatie te bekomen. Over de manier van samenstellen van de lijst der hulpmiddelen die voor een gedeeltelijke terugbetaling in aanmerking komen, heb ik ook mijn bedenkingen, maar daar ga ik hier geen woorden aan vuil maken. Want vuile woorden zijn vies. En van vieze dingen hou ik helemaal niet.

Inderdaad, je hebt het daarnet goed gelezen: 'gedeeltelijke' terugbetaling. Want, voor een immobiel persoon als ik nochtans onontbeerlijke opties zoals bijvoorbeeld elektrisch verstelbare beensteunen, worden als "luxe' beschouwd. In mijn geval betekent dit dat er een goeie 2.500 Euro aan voor mij noodzakelijke opties, uit eigen zak dient te worden betaald. Tenzij het Vlaams Agentschap voor personen met een handicap, het VAPH, vroeger bekend als 'het Vlaams Fonds', wil tussenbeide komen. Laat het me hopen!

Gisteren kreeg ik als toemaatje vanwege mijn advocaat een 'staat van erelonen en onkosten' in deze zaak. Maar liefst een kleine 3.100 Euro. Waarvan de tegenpartij door de rechter veroordeeld werd tot het betalen van een belachelijke som van 248,64 Euro rechtsplegingvergoeding. Een bedrag waarvoor een beetje advocaat nog niet eens het bed uit komt.

Begrijp me dus helemaal niet verkeerd. Mijn advocaat rekent me geen Euro te veel aan. Maar deze zaak toont eens te meer aan hoe ONRECHTVAARDIG deze rechtsstaat is. Want ik ben meermaals de verliezende partij. Jarenlang heb ik mij slechts uiterst beperkt kunnen verplaatsen. Dat ik vroeg of laat gelijk ging krijgen stond voor mij vast, gezien het sterk en sluitend dossier. Maar de onzekerheid over het 'wanneer' en wat het uiteindelijk zou kosten zorgde voor een zware psychische druk. En vooral de beperkte verplaatsingsmogelijkheden met mijn kroost baarde mij zorgen. En nu ik terug mobiel ben zijn mijn kinderen pubers, die er inmiddels geen behoefte meer aan hebben om met hun vader van hot naar her te rijden. De verloren jaren kunnen dus nooit meer worden gerecupereerd.

Het inkrimpen van mijn uitkering had gevolgen voor de financiële situatie van ons gezin. En wel in die mate dat mijn echtgenote een extra job aanvatte. Want we moesten inmiddels toch rondkomen! Nu de ziekenbond werd veroordeeld tot betaling van het ten onrechte niet uitgekeerde bedrag, zal dit allicht verloren moeite zijn geweest, want waarschijnlijk verdwijnt alles als belastinggeld in de staatskas.

Ook goed voor een ander is het feit dat mijn nieuwe rolstoel pas drie jaar na de voorziene hernieuwingtermijn werd afgeleverd. In plaats van binnen twee jaar opnieuw recht te hebben op een ander vehikel, moet het RIZIV mij dit nu pas vijf jaar van heden toestaan.

Waar is de vergoeding voor alle tijd en energie die ik noodgedwongen in dit dossier heb moeten steken. En voor alle slapeloze nachten? Voor de geleden morele schade? Voor de 1.500 Euro herstellingskosten aan mijn oude rolstoel die ik met eigen middelen heb moeten betalen. Uitgaven die er niet zouden geweest zijn als ik tijdig en rechtmatig had beschikt over een nieuw exemplaar. Heb ik er in deze zaak uiteindelijk iets bij gewonnen? Neen, slechts verkregen waar ik recht op had. Zonder extra's. Althans niet in de positieve zin. Waar moet ik trouwens dat geld om mijn advocaat te betalen vandaan toveren? De meeste mensen maken zich momenteel op om op reis te gaan. Mijn gezin kan beginnen bezuinigen en sparen voor de Euro's om mijn raadsman te betalen voor het behandelen van een kwestie die er nooit één had mogen zijn. Pesterijen om de sociaal zwakken klein te houden, noem ik het! Justitie is enkel goed en betaalbaar voor de rijken.

En hoe zit het met de tegenpartij? Die verlaat met opgeheven hoofd, zonder scrupules en straffeloos het strijdtoneel! Die hebben immers niks gewonnen, maar ook niks verloren. En worden niet gesanctioneerd voor de fouten die ze maakten. Dat beetje gerechtskosten is een peulschil voor zulk een organisatie. En het zijn bovendien hun leden die er gezamenlijk voor opdraaien, dus wat zou het hen deren...?

Ben ik boos? Neen, helemaal niet. Woedend ben ik! Met recht en rede, mijn gedacht! En moest ik weten dat dergelijk onrecht enkel mij werd aangedaan, dan zou ik er mij nog mee kunnen verzoenen. Het is nu eenmaal een feit dat ik een schlemiel ben, een pechvogel pur sang, Dat voortdurend tegenslag hebben is mijn niet te ontlopen lot, en daar leef ik mee. Ongefrustreerd, maar gelaten, volgens mij de aangewezen manier om met dergelijk gegeven om te gaan.

Jammer genoeg ben ik evenwel NIET de enige persoon die dergelijke schandalige onbillijkheid te beurt valt. Al te vaak komt het voor en veel te veel mensen ondergaan een soortgelijk lot. En gaan psychisch, fysisch en/of financieel  ten onder aan hetgeen hen onterecht wordt aangedaan! Als dit de democratie is, dan kan ik enkel concluderen dat deze, zoals de ongewassen kloten van een hond, danig stinkt!

En doen 'onze' politici er daadwerkelijk iets aan om dergelijke onrechtvaardigheden uit ons rechtssysteem te bannen? Neen, zo blijkt uit de praktijk. Of althans veel te weinig. "We willen wel, maar we kunnen niet" is een vaak gehoorde uitspraak. Tja, als zij het niet kunnen, wie dan wel?

Ondertussen vult het klootjesvolk gedwee een bolletje op achter de koeketine die zichzelf op haar voordeligst aanprijst op de verkiezingsaffiches of de kandidaat die het meest rad van tong is en er daardoor veelal in slaagt de mensen een rad voor de ogen te draaien. Het staat elkeen vrij mij van het tegendeel bewijs te leveren. In voorkomend geval zal ik met graagte mijn mening herzien en mijn excuses aanbieden.

Commentaren

hallo Rudi heel herkenbaar voor mij
ben ook aan het procederen tegen datzelfde ziekenfonds !
volgens die adviseur moet ik terug gaan werken, terwijl alle specialisten en zelfs de rva me afkeurd en zegt dat ik niet meer kan werken door mijn rug
volgende maand (den 13de) moet ik weer eens op controle bij een specialist aangesteld door de arbeidsrechtbank
benieuwd wat die met al mijn verslagen en afkeuringen zal doen
toch een fijne woensdag je toegewenst Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 03-06-09

Schandalig! Alsof je er voor kiest in een rolstoel te zitten!
En voor de rest wordt hier enorm veel geld verspild aan nutteloze dingen, maar voor de gewone burger is een beetje een menswaardig bestaan teveel gevraagd.
Ik snap je woede. Veel sterkte nog!

Gepost door: Nadia | 03-06-09

nieuw rolstoel. Schandalig zo een gedoe, voor iets wat je verdorie nodig hebt, een rolstoel is geen luxe als je zo zwaar beperkt bent. En dan nog weten dat velen validen jaloers zijn op ons omdat wij zogezegd alles zomaar krijgen yeah right!!! Maar ja zolang er profiteurs tss zitten zullen de echte minder valide er de dupe van zijn. Maar buiten dat, je zit er mooi in, hopelijk heb je nu enkele jaren geen kosten eraan. Ben ook vollop bezig met de mijne, tis ook een jarenplan door de leverancier die ons aant lijntje hield nu we bij een ander zijn gaat het sneller, maar zo ie zo ist een half jaar wachten. Ben benieuwd. Succes ermee!!!!

Gepost door: Maggy | 03-06-09

Oh, Dierbaar België! Ik word hier zo woest van, dat ik er effe sprakeloos van word. En dan zijn er nog die durven zeggen dat mensen met een handicap wel een "makkelijk"leven hebben omdat ze niet moeten gaan werken...
Man,Man,Man....

Gepost door: Sofie | 03-06-09

Heel erg Vele zaken zijn niet juist als je ziek bent of je zoals jij niet zonder speciale rolstoel kan voortbewegen.
Je kreeg gedeeltelijk gelijk schreef je dat is al wat maar jammer dat jij daar zelf moet voor vechten.
Ik begrijp je ongenoegen en wens je veel sterkte.

Je verhaal is ergens herkenbaar maar ik wil mijn verhaal hier nu niet doen het is JOUW blog.
Liefs

Inge

Gepost door: inge | 03-06-09

ja ik geloof je heb al veel van die verhalen gehoord

Gepost door: daemske | 03-06-09

Ik vind het goed dat jij dat goed kunt beschrijven. Als er iets is kan ik het niet zo goed uitleggen. Toch gaat er geen dag voorbij zonder dat ik me over iets kan ergeren. Politiek en gerecht, hielpen ons landje naar de vaantjes.
Maar ik praat lieve nooit over politiek en zo.
Groetjes Rudi en geniet nu toch maar van je nieuw voertuig! Je kan misschien ook eens tot naar de blije blogger bijeenkomst in Wachtebeke komen?

Gepost door: Emmy | 03-06-09

Rudi Dat is altijd zoal geweest hé de grote blijven de grote man en de kleine de kleine, en men mag als gewone mens alles proberen waar je recht op geeft ,ge zult er moeten voor vechten en dan lukt het nog niet. Maar van de grote wordt het op hun schoot gegooid ,als een mens wat moet hebben waar hij recht op heeft probeer dan maar je gelijk te krijgen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 03-06-09

schoften Lieve Rudi, het zijn schoften!! En o wat kunnen ze zich goed voordoen soms hè.

Bedankt voor je lieve reactie bij mij.

Gepost door: Danique | 03-06-09

rudi goede avond... alles aandachtig gelezen !Eerst en vooral gefeliciteerd met uw nieuwe aanwinst, wat zeker een enorme vooruitgang voor u betekent ! Tweedens lees ik dat de tegenpartij niet veroordeeld werd en toch deels gerechtskosten moet betalen, wat ik niet snap . Of lees ik het verkeerd . Anderzijds is het altijd hetzelfde liedje met die adviseurs van de mutualiteit, als ge zelf geen bekende specialist achter de hand hebt, ben je machteloos en ja....die termijnen gelden voor iedereen en dat is natuurlijk een magere troost voor iets wat ge zelf niet gevraagd hebt, maar peins maar eens aan de mensen die het vroeger met minder moesten stellen...ik weet het is dunnetjes...maar geniet toch maar van uwe cadillac ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 03-06-09

niet te doen lieve Rudi,
das weer eens typisch belgisch denk ik dan. zij die alle 'christelijke' waarden hoog in het vaandel dragen hebben geen greintje mededogen met de medemens...
en moesten ze dan het geld niet met bakken door de ramen gooien, zou je er nog kunnen inkomen, maar nee, de brave burger betaalt en als hij dan iets nodig heeft dan kan ie niks krijgen...
ik wil je wel veel plezier wensen met de nieuwe rolstoel. hopelijk kan je nu wel weer alles doen wat je wil (in de mate van het mogelijke natuurlijk, maar ik dacht aan de rommelmarkten en zo) en hopelijk heb je er een heel fijne zomer mee!
ps: zelfs met je ogen dicht sta je goed op de foto hoor :-)
liefs en groetjes vanuit roeselare!

Gepost door: zaza | 03-06-09

Hoi Rudi, dat t gerecht hier in België vierkant draait, heb ik al lang door en ook ondervonden. Maar dat de ziekenkassen van die smerige praktijken toepassen, had ik nog nie gehoord.
Ze geven zoveel kadootjes aan gezonde mensen en kinderen, bv. bij geboorte, huwelijk, ... en vakanties in binnen- en buitenland. Dat ze dat geld gebruiken voor mensen, zoals jij, die t nodig hebben! t Is toch erg dat je via t gerecht moet gaan om je primaire behoeften geregeld te krijgen :-)
Hou de moed erin en laat je zeker niet doen!

Gepost door: Ri@ | 03-06-09

Hoe onrechtvaardig .... een verhaal dat bij blijft. tja op 7 juni MOETEN we gaan kiezen, of beter gezegd ervoor zorgen dat ze allemaal op hun vet betaalde postjes terecht kunnen om ons weer wat nieuwe belachelijke regeltjes op te leggen.
In Nederland zag ik vorige week op een verkiezingsbord staan : Wat minder Brussel aub ... dat zegt genoeg.
Ik wens je vanharte alle geluk toe.
Groetjes

Gepost door: Chris | 03-06-09

hoi Rudi Een mooi karretje, jammer dat het zoveel moeite en verdriet moet kosten!

Gepost door: tons | 03-06-09

Het is echt te verschrikkelijk voor woorden... en dat de politiek hier niks aan zou kunnen doen is natuurlijk BS...ze wíllen gewoon niet! En de groep is te klein om echt een vuist te kunnen maken.
Echt goed waardeloos vind ik het!
Btw...was niet m'n bedoeling je te corrigeren hoor...heb dat boek toevallig gelezen, dus het viel me op! :-) Maar die man zou dat idee natuurlijk ook al van veel eerder gehad kunnen hebben! :-)))
Hoop dat die nieuwe rolstoel toch een beetje bevalt en dat je die extra kosten voor die beensteunen niet uit eigen zak hoeft te betalen...djeezes, echt te erg voor woorden allemaal!!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 03-06-09

de middelen zijn er, maar hoe worden ze gebruikt???

vriendjespolitiek zal blijkbaar nooit uitsterven in dit apenland, apenparadijs eigenlijk - in plaats van gewoon mensen te geven waar ze recht op hebben en zich niet zo oppermachtig te voelen en te denken dat zij zo bijzonder zijn dat ze op subjectieve manier kunnen geven aan en nemen van wie zij willen - meestal mensdomme omhooggevallen individuen zijn het - gelukkig is niet iedereen in die sector zo - laat ons hopen voor de toekomst - misschien doen de jongeren het wel beter(???)

in elk geval is het schandalig dat mensen moeten vechten om te krijgen wat hen gewoon toekomt - en als je dan al die mooie woorden hoort tijden de verkiezingspropaganda??? -
Respect, Rudi, dat jij je niet laat doen

groetjes nog

Gepost door: Daniël | 03-06-09

Nou ja zeg zo ga je toch niet met je (minder valide)mede mens om!
Hopelijk komt er ooit verandering in Rudi!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 03-06-09

Jezus.... wat een crime, ik vraag mij echt af waar die tien geboden zijn gebleven oid heb je naasten lief en deel, help een ander etc? Ja toch?

Het is je goed recht om zo woedend te zijn.

XXX

Gepost door: Morgaine | 03-06-09

Rudi, ik schrik hier van! Dit is een schandaal! Je hebt volkomen gelijk. Deze toestanden zijn ongehoord.

Gepost door: Martine | 03-06-09

Zoiets is schandalig te noemen. En die bedragen beginnen hier te duizelen voor m'n ogen, ik schrik er echt van...
Maar nu je je nieuwe rolstoel hebt, geniet ervan !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 03-06-09

Ik begin ook in die draaimolen mee te draaien,
ik lees dit met ongeloof, maar ja
wat zal die stemming met zich mee brengen?
Ben toch blij voor je dat je je terug wat beter kunt verplaatsen!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 04-06-09

*** Hallo Rudi..Het is echt schandalig wat je te verwerken krijgt.Er is in Belgie geen gerechtigheid meer..Alles in door rn door corrupt, zelfs ziekenkassen..
Hopelijk kom je toch op 1 of andere manier uit de kosten..
Fijne donderdag
Groetjes

Gepost door: Illness | 04-06-09

Goedemorgen, ik zie dat ook alle dagen op mijn werk, het is inderdaad niet makkelijk om iets te krijgen waar je zelfs recht op hebt!

Gepost door: Zon-nebloem | 04-06-09

Gewoon onvoorstelbaar dat zoiets kan gebeuren ! Probeer toch maar te genieten van je nieuwe "voiture" !

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 04-06-09

Goede morgen Rudi Heb met verwondering je verhaal zitten lezen en ben eerlijk gezegd toch ook verbaast, dacht dat je heel wat makkelijker aan een nieuwe rolstoel kon geraken, maar kom dus weer eens bedrogen uit.
En dan hoor je soms dat ze miljoenen ergens anders aan steun geven en de mensen hier die laten ze gewoon in de kou staan, schandalig is het.

Iedereen gelijk voor de wet wordt wel eens gezegd he, maar de groten hebben altijd wel een pak meer gelijk dan de kleine man.

Etje

Gepost door: Etje | 04-06-09

het is overal hetzelfde liedje hoor
en dat zal nooit verbeteren
OT fotookes waren deze keer niet van mijn hand!!!!!!

Gepost door: callemie | 04-06-09

Ik begrijp jouw martelgang volkomen, lieve Rudi. Zelf zit ik een heel klein beetje in hetzelfde schuitje: men wil me mijn pensioen niet uitkeren en ook dat moest ik voor de arbeidsrechtbank uitvechten. Ik won in eerste instantie, maar de 'staat' gaat in beroep, met een dure advokaat als raadsman, iets wat ik me natuurlijk niet kan permideren...
Dus, dat jij niet boos, maar witgloeiend razend bent, geloof ik vrij!
Ik vrees dat er velen in hetzelfde schuitje zitten...
Jongen, probeer toch een beetje te genieten van je nieuw vehikel, hoeveel tranen en tandenknarsen het ook heeft gekost...

Gepost door: gerdaYD | 04-06-09

Ja, het is om gek van te worden... Dag Rudi, ik heb met aandacht je verhaal over vernieuwen van de rolwagen gelezen. Zoals je weet, ken ik de problematiek vrij goed. De stapels papieren en uitleg die ik moest geven voor een vernieuwing 2 jaar geleden had ook veel te maken met de verandering van de "wet" in 2005 waarbij het VFPH (Vlaams Fonds) het recht niet meer had rolstoelen op hun lijst van hulpmiddelen te zetten. Plots moest iedere gebruiker van een rolwagen een heel nieuwe procedure opstarten om via het RIZIV een rolwagen te bekomen. De ellende die me dat bezorgd heeft zal ik niet vlug vergeten. Gelukkig was ik overgeschakeld naar een neutrale mutualiteit (na een pak ellende met de Bond Moyson) en kreeg ik een rechtvaardige beslissing.
ik waardeer ten zeerste je verzet en moed om tegen deze mastodonten van de bureaucratie in te gaan. Ik duim voor je, dat VFPH je financieel moge steunen.
Proficiat en geniet met volle teugen van je huidige mobiel en je gezin,
Dammy

Gepost door: dammy | 04-06-09

Dag Rudy,als ik dit zo lees vind ik dit vanwege de mutualiteit waar je trouwens zou moeten kunnen op vertrouwen een hele slechte zaak,zou zeker niet bij deze mutualiteit blijven ,als je er niet kunt op rekenen buiten ermee,grt,Fred

Gepost door: Fred | 04-06-09

hallo Rudi toeval of niet?
kom ik hier op je blog langs, komt het zonneke piepen buiten :-)
fijne donderdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 04-06-09

*** Hey Rudi..
Kom je even een fijne donderdag wensen

Groetjes

Gepost door: pcuser | 04-06-09

Piep :-) Fijne donderdag, Rudi.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 04-06-09

als ik dat hier zo lees, dan besef ik maar één ding... Onze maatschappij leeft met een echte "alexander-mentaliteit"!

Vind het erg om maar weer eens te moeten beseffen dat het tegenwoordig elke persoon voor zich is en des te meer geld men zo uit andere personen hunzakken kunnen slagen, des te beter het voor hen uitkomt...

Gepost door: Saskia | 04-06-09

Hallo Rudi, Ja, een triest relaas zoiets en maar al te waar!
Rechtvaardigheid is niet van deze wereld.
Loze beloften krijgen we anders genoeg.....
Vriendelijke groetjes en toch veel plezier met je nieuwe stoel!

Gepost door: Denkertje | 04-06-09

Goede middag Rudy het is gewoon schandalig,en het zal nooit verbeteren groetjes dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 04-06-09

Rudi, Gewoon onvoorstelbaar dat zoiets kan gebeuren.
Ben toch blij voor je dat je je terug wat beter kunt verplaatsen.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 04-06-09

onrechtvaardigheid zal ons allemaal overleven rudi.

hélaaas

Gepost door: klaproos | 04-06-09

Tja rudi, weet jij op wie ik moet stemmen zondag ? ik nog altijd niet.

Gepost door: Leen | 04-06-09

dat zou echt niet moegen kunnen... Ongelooflijk die toestanden hier, maar ik weet ervan mee te praten, mijn pa was ook invalide na een ongeluk, en had ook op niets geen recht. ' T zijn maar de rijken die zich alles kunnen en mogen veroorloven, zulke verhalen maken mij ook woedend, en ik kan uw kwaadheid heel goed begrijpen Rudi, hou er toch alle moed maar in ! Nog een hele fijne donderdagavond toegewenst, liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 04-06-09

Hier zijn geen woorden voor.

Gepost door: els | 04-06-09

gewoon onvoorstelbaar is het Kunnen we iets doen om dit onrecht aan te kaarten, Rudi? Graag jouw advies.
Ik meen het, hoor. Ik ben het stilaan beu aan het worden dat ik vaststel dat mijn vrienden die nood hebben aan een rolstoel minder goed bijgestaan worden dan in het buitenland.
Ik kan mij daar zeer moeilijk bij neerleggen.
In concreto help ik momenteel 2 rolstoelers sporten (vooral dankzij de sportdeskundige medewerking van de andere helft van mijn trouwboek). Ik zorg alleen dat de ruimte en de uren er zijn.
Zaterdag maak ik gans de dag foto's op het BK rolstoel hockey in Roeselare.

Gepost door: pieterbie | 04-06-09

. . . zo triestig dat zo dingen nog steeds gebeuren. Ik weet het niet maar kun je zo'n rolstoel ook niet aanvragen bij het Vlaams Fonds (weet wel dat het nu anders heet) tot nu zijn alle aanvragen die we daar gedaan hebben - wel voor andere dingen natuurlijk - heel goed verlopen

Gepost door: merel | 04-06-09

Hoe veranderen? Dat er hier iets schort aan de dienstverlening van de mutialiteit is duidelijk. Dat zijn ook van die logge bureaucratieën die niet gemaakt zijn om voor specifieke gevallen een oplossing te vinden.

Vraag is hoe kan je er iets aan doen?
Zelf in de politiek gaan?
Je verenigen met een aantal lotgenoten en een drukkingsgroep proberen worden?
...
Ik denk dat je met zaken als deze blog al een eerste stap in die richting hebt genomen.

Gepost door: Stijn | 05-06-09

goeie morgen Rudi al valt er een beetje regen merkte ik net toen ik even mijn geitjes ging voederen
hopelijk blijft het hierbij en wordt het straks droog
toch een fijne vrijdag je toegewenst Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 05-06-09

Heuhhh 2500 € uit eigen zak moeten bijleggen ? Alé hoe schandalig is zoiets ! Verdorie er zijn heel wat mensen die van een uitkering leven die zich zoiets niet kunnen veroorloven. Advokaten lopen idd met heel wat geld weg maar jammer genoeg heb je ze nodig hé. Moest ik van jou zijn trok ik meteen naar een ander ziekenfonds en liet ik niet zo met me sollen. Persoonlijk hou ik niet van gekleurde ziekenfondsen, ik weiger partijen financieel te steunen dus ben ik bij een kleiner ziekenfonds, de neutrale. Deze zijn veel kleiner en heel vaak veel klantvriendelijker.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 05-06-09

Belgié is een land dat niet te schatten is,geloof me!!Fijn week end alvast gewenst hoor!

Gepost door: De Astroloog | 05-06-09

Hallo Rudi gewoon een schande dat ze niet verlegen zijn dat versta ik niet ....nog een heel fijne vrijdag gewenst .Tilly

Gepost door: Tilly | 05-06-09

Fijn weekend,Rudy
grt,Fred

Gepost door: Fred | 05-06-09

*** Heel fijne vrijdagavond Rudi..
Groetjes

Gepost door: pcuser | 05-06-09

Goede avond Rudy vrijdagavond,de werkweek zit erop,het weekend staat voor de deur,beter kan het niet zijn hé.dolfijntje wenst je een heel fijn weekend Rudy en vergeet niet stemmen hé

Gepost door: dolfijntje1 | 05-06-09

Ongelooflijk dat dit kan. Belgie is daarin trouwens geen uitzondering, ook in Nederland komen dit soort schrijnende situaties voort..
Verzorgingsstaat noemen ze dat dan...
Tijd om maar groter uit te pakken. Is er niet 1 of ander tv programma waar je dit kunt aankaarten? Zodat ze wel echt naar je moeten luisteren.

Gelukkig ben je inmiddels wel weer mobiel, maar indd die verloren jaren. :-S die krijg je niet meer terug!

Gepost door: Annemarie | 05-06-09

Ik heb er gewoon geen woorden voor! Ik dacht altijd dat de verliezende partij de kosten moest betalen die de andere partij heeft moeten maken?
In dat geval zou de mutualiteit jouw advocaat moeten betalen hé?
En wat is luxe als je op een rolstoel aangewezen bent? Hoe durven ze!
Gelukkig heb je een vrouw die met jou aan het zelfde zeil trekt.
Sterkte nog!
Liefs
inge

Gepost door: inge | 05-06-09

He dag Rudi, eindelijk ben ik hier ook eens geraakt . Allereerst wil ik je hartelijk bedanken voor je bezoekskes op mijne blog.
Ja 't is erg hier in Belgié he maat. Er zijn er die alles krijgen en mogen doen wat ze willen en mensen zoals jij blijven met hun noden in de kou staan. ik vind dat schandalig. Alé neem nu morgen die verkiezingen. We mogen(moeten)een bolleke gaan kleuren,maar dat is't dan ook, want als't puntje bij paaltje komt hebben we niks te zeggen.Ze geven ons wel den indruk dat we mee mogen spreken,maar eigenlijk met nen plakker op onze mond,want als't er op aankomt hebben we niks in de pap te brokken. En't gaat er op vele plaatsen oneerlijk aan toe zenne. Bij mijne man zijn familie was een 12jarig neefje zijn been verloren in een ongeval. Er werd voor hem een grootse fuif georganizeerd maar de jongen heeft er nooit éne cent van gezien en de organizator van het evenement reed kort nadien met nen chiqeu nieuwen BMW rond. Je weet dat zo ne jonge gast dikwijls nieuwe protheses moet laten maken want dien zit in de groei en da kost heel veel geld.Je moet het maar durven he. Er zijn er die voor niks verlegen zijn.
Ik wens je het allerbeste en als IK er iets aan kon veranderen zou 'k het zeker doen,maar beste Rudi,ik ben ook meer een kleine(volsanke,hihi)muis.
Fijn weekend en groetjes van Tantie voor jou en je familie.

Gepost door: tantie | 06-06-09

Rudi, Ik heb met veel belangstelling dit artikel gelezen en het zet bij mij ook kwaad bloed. Steeds meer lees en hoor ik over de schandalige praktijken binnen ons rechtssysteem.
En wat het ergste is, er zijn inderdaad mensen die daar iets zouden willen aandoen, maar het echt niet kunnen. Omdat aan de top van het Belgisch gerecht een kliekje staat, dat zichzelf torenhoog boven de gewone mens verheft en waaraan niet kan getornd worden. Zolang niemand het lef heeft om eens grondig kuis te houden in onze topmagistraten, zal de kleine mens de pineut blijven.
Groeten !

Gepost door: Piet | 06-06-09

Hoi Rudi, Dat is idd niet te vatten! En het probleem is dat wanneer je die kosten moet ophoesten mensen al snel opgeven omdat ze altijd verliezen, ook al winnen ze ...
Kan je die kosten niet via de rechtsbijstand van de familiale recupereren??
Ben blij voor je dat je toch nog een nieuwe rolsotoel hebt, maar die extra kosten zijn onbegrijpelijk.
Hoop dat je toch kan genieten nu. Wens je sterkte!

Gepost door: patsy | 06-06-09

Schandalig !!!! Ik kreeg het er warm en koud van toen ik dit las !!!
Dit kan toch niet meer. Je zo in kosten moeten steken voor iets waar je gewoon recht op hebt. Dit kan toch gewoon niet meer !!!!
Ik begrijp je woede ten volle !
Ze doen zo precies of je er zelf voor gekozen hebt om in een rolstoel te zitten.
grrrrr .... dit gaat er echt over.

Jammer genoeg heb ik het ook al een aantal keren mogen ervaren met mijn kids ... maar toen dacht ik dat dat was omdat het niet "erg" genoeg wat ze hadden. Bij jou zien ze nu toch overduidelijk dat je rolstoelgebonden bent .... ik begrijp hun manier van redeneren niet ... echt niet.

Lieve groetjes en hopelijk toch een beetje een fijne zaterdag !

Gepost door: ann . | 06-06-09

Rudi Een goede zaterdagavond gewenst , en wat ik hier lees is een grote ramp voor gans de gemeenschap , en als u het na gaat het zijn altijd de zwaksten die moeten lijden , en van die bedragen die u moet betalen , waarom is daar geen tussekomst voor , die ministers enz. die hebben het gemakkelijk , en ook gemakkelijk om te praten , en ik zal u eens een voorbeeld geven , de éérste minister verdiend 12.000 euro per maand , en die andere ministers de helft , de voorzitter van de kamer en van de senaat die verdienen 16.000 euro per maand , en dan zouden ze in de gewone burger hun zakken zitten , en dit is geen larie wat ik hier schrijf , dat is de echte waarhijd.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 06-06-09

De wereld is rot man...na zondag kan de miserie terug beginnen. Prettig weekend verder.

Gepost door: natalie | 06-06-09

hallo even aan het rondneuzen en zo op je blog gekomen
schandalig wat ze mensen aandoen die het al moeilijk hebben
als ik ooit de lotto win krijg jij de rolstoel die je verdient van mij, voila
groetjes

Gepost door: fotorantje | 06-06-09

*** Heel fijne zondag gewenst Rudi

Groetjes

Gepost door: pcuser | 07-06-09

ook een van de zoveel dezelfde problemen als ik vaak via mijn werk te horen krijg.
Een vrouw wachtte een jaar omdat haar scootmobiel niet door de deur kon.
Een jaar lang was de stoel opgeslagen en kon ze niet buiten. Na een jaar onderhandelen, i.p.v kozijnen veranderen, kreeg ze een nieuwe kleiner scootmobiel.
Na een JAAR !!!!!

Gepost door: ank | 08-06-09

Mijn antwoord op de vraag van Pieterbie in zijn reactie alhier. De problematiek bij de aanvraag van hujlpmiddelen in tweeërlei. Als je een negatieve beslissing ontvangt, dan kan je daar enkel tegen in beroep gaan via de arbeidsrechtbank. En dat kost TIJD en GELD.

Inmiddels heb je wel je aangevraagde hulpmiddel NIET ter beschikking. Wat nochtans NOODZAKELIJK is, want anders had je het niet aangevraagd. Aangezien je dat niet even op pauze kan zetten tot wanneer de kwestie is afgehandeld, gaat je leven ondertussen verder. EXTRA beperkt in kwaliteit wegens het ontberen van het door jou aangevraagde hulpmiddel!

Krijg je uiteindelijk gelijk van de rechtbank, dan duurt het ook nog wel even vooraleer dit hulpmiddel kan wordengeleverd. En in afwachting daarvan krijg je wel al de rekening van je advokaat gepresenteerd.

De veroorzakers van het leed lopen geen gevaar voor hun FOUTE beslissing, want zij kunnen NIMMER worden gesanctioneerd!
Mijn voorstel is dat bij een gefundeerde aanvraag voor een levensNOODZAKELIJK hulpmiddel, bij een negatieve beslissing, dit toch wordt geleverd en betaald door de mutualiteit. Dat het beroep wordt behandeld, niet door iemand met een juridische opleiding (rechter) maar door een team (commissie) van specialisten in deze materie, en daar zou best ook een 'ervaringsdeskundige' in zetelen. Bovendien dient de afhandeling te worden beperkt in tijd om de periode van onzekerheid zo klein mogelijk te houden. Mensen die hulpmiddelen NODIG hebben, leiden (eerder 'lijden') sowieso al een zwaar beladen leven, vol met kopzorgen.

Wordt uiteindelijk, met gefundeerde redenen én middels bewijsstukken, aangetoond dat het hulpmiddel MET RECHT werd geweigerd, dan moet het bedrag van de aankoop maar worden teruggevraagd. Er zijn manieren genoeg om dat die persoon dan bijvoorbeeld in schijven te laten terugbetalen.

De procedure in beroep zou hoe dan ook KOSTELOOS moeten zijn, want de nood aan een advokaat weerhoudt momenteel velen ervan om deze aan te vatten. Want als men gelijk krijgt, dan zit men nog altijd met de gemaakte kosten.

Het zou waardevol zijn als we met een aantal mensen, op alle fronten, via diverse kanalen, over de partijgrenzen heen, zouden ijveren om ONRECHT als dit uit onze maatschappij te BANNEN! Alls we mijn zaak aangrijpen en laten fungeren als basis voor een case-study, die dan weer het fundament kan zijn voor een wets- of reglementswijziging die dergelijke problemen in de (liefst nabije) toekomst uitsluit, dan is mijn ellende ook niet zinloos geweest. En helpen we vele mensen!

Gepost door: Rudi | 09-06-09

De commentaren zijn gesloten.