30-05-09

Vrouwen

 

Vrouwen. Ze zijn soms zo moeilijk te begrijpen. "Dat is omdat die kutwijven van Venus komen en wij, fijne venten van Mars!" hoorde ik in mijn prille kindertijd ooit eens zeggen, toen ik mij in het gezelschap bevond van enkele oudere buurjongens, die reeds op een leeftijd waren aanbeland waarop ze hun eerste echte liefdesavonturen beleefden.

Dat was dus tevens het moment waarop ik te weten kwam dat wij, in tegenstelling tot wat mijn pa me had verteld, niet uit de kolen komen. Waarna ik concludeerde dat het andere verhaal over onze afkomst, dat de ronde deed, dan allicht toch geen verzinsel was, zoals mijn pa nochtans beweerde.  Zouden kindjes dan toch door de ooievaar worden afgeleverd? Al naargelang het om een jongen of een meisje gaat, respectievelijk vanaf de hemellichamen Mars of Venus naar de verwachtingsvolle ouders op aarde gebracht? Ferme vogels, als die veronderstelling juist zou zijn. Maar was het inderdaad zo? En hoe zou die bestelling dan in haar werk gaan? Dat vroeg ik mij af, als kleine rakker. Die grote jongens wisten vast het antwoord wel. Maar ik durfde het hen niet te vragen.

Dat het vrouwvolk een moeizaam te bevatten soort is, dat heb ik ook wel begrepen. Bij een jongedame, waar ik toentertijd een innige relatie mee had, liet ik ooit eens een gigantisch boeket rode & witte rozen bezorgen. Ter gelegenheid van haar verjaardag was dat. Maar dat meisje was nog niet content. De bloemen en het ornament er rond vond het wicht ontzettend mooi. Maar de door de koerier bijgeleverde rekening was er voor haar te veel aan.

Ja erg, kon ik er aan doen dat ik op dat moment op zwart zaad zat omdat al mijn geld er was doorgedraaid door haar voorgangster? Zeggen ze niet: "Het is het gebaar dat telt?' En ik was in elk geval mijn liefste haar geboortedag niet vergeten! Belachelijk dat ze struikelde over die futiliteit van het zelf moeten betalen van die klote bloemen.

Toen ik als adolescent eens met mijn fiets huiswaarts reed, zag ik aan de overkant van de drievaksbaan een fantastisch mooi meisje staan. En daarenboven uiterst sexy gekleed. Naar mijn normen, in elk geval. Een glanzend zwart rokje dat tot midden haar bovenbenen reikte, zwarte kniekousen, bordeaux laarsjes en een blazer in dezelfde kleur. Een zwart tasje hing op heuphoogte, op die plaats gehouden door een dunne schouderriem. De kastanjebruine steile haardos lag gedrapeerd over de schone deerne haar hals en schouders.

Potverdikke! Mijn hormonen noopten mij tot actie! Dus reed ik verder tot aan het eerstvolgende kruispunt. Alwaar ik, bij groen licht, de baan overstak. En rustig terug fietste in de richting van de plaats waar die wachtende schoonheid stond.

Eens ter hoogte van haar standplaats gearriveerd, hield ik halt. Richtte mij op van mijn fietsstuur en lachte het meisje, dat bij mijn aankomst een pas had achteruit gezet, liefdevol toe. Ze keek me met haar bruine ogen verbaast en vragend aan. Maar niet geschokt of verschrikt. Dat viel dus al mee. Mijn God, van dichtbij was deze griet nog veel mooier dan van veraf! Een prachtig gevormd gezichtje met een lichtbruine gelaatskleur. Geen make-up. Niet nodig! Maar ze had wel een vleugje parfum op haar welgevormde lichaam gespoten. Daardoor rook het schatje zwoel. Zelfs van op die anderhalve meter die ons beiden van elkaar scheidde.

Met mijn meest vriendelijke en verleidelijke stem zei ik: "Hopelijk heb ik je niet te lang laten wachten?" Het meisje keek me niet begrijpend aan. En opende haar mond. Maar vooraleer ze iets kon zeggen, vervolgde ik: "Ik ben jouw droomprins op het witte paard. Nu ja, een stalen ros, en in rode kleur, maar in elk geval de man die is voorbestemd om met jou het leven te delen!"

Oef! Dat was er allemaal vlot, en zonder al te veel nadenken, uitgekomen! Verwachtingsvol keek ik het meisje aan. Dat stond daar met haar lieve snoet in mijn richting te kijken, met haar mondje vol perfecte parelwitte tanden!

Een antwoord heb ik evenwel niet gekregen. En deze ontmoeting is helaas op niks uitgedraaid. Want toen dat meisje haar, naar ik vermoed echte prins, opdaagde, een nogal potige kerel met een grijze Jeep, maakte ik mij snel met mijn fiets uit de voeten!

Ru(sh)di(e), 17 april 2009.

Commentaren

Heel lief verhaal, echt helemaal zoals jij altijd schrijft, maar wij zijn minder ingewikkeld dan je denkt hoor, ok, zoek maar naar de handleiding he haha.

Gepost door: Danique | 30-05-09

gij waart toch wel een ondernemend manneke - 't schijnt als ge zo vijf keer op je doel afgaat dat je minstens eenmaal raak schiet - zei mijn beste maat vroeger - ach... ja... - ik kijk dus echt wel uit naar de verhalen over je liefdesondernemingen waarop je wel je doel hebt bereikt - ik kan me dat knappe meisje in elk geval levendig voorstellen - aangenaam

nog een fijne dag, Rudi

Gepost door: Daniël | 30-05-09

goeie morgen Rudi ocharme, ze had al een andere vriend, je kwam te laat in haar leven :-)
dat we dat allemaal geloofden van de bloemkolen en de ooievaars :-)

ja vanavond, 'vonken en vuur', het ziet er naar uit dat het looi weer zal zijn
zoveel te beter voor degene die er naartoe gaan
fijne zaterdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 30-05-09

't Was in alle geval goed geprobeerd !!

Gepost door: Geert | 30-05-09

Hallo Ik kreeg het verzoek om je blog in de kijker te zetten. Mag ik je alvast feliciteren, want morgen is het jouw dag. Prettig weekend !

Gepost door: Lady Jane | 30-05-09

HOYKES RUDI EEN HEEL MOOI VERHAAL, JE ZOU MIJNE SNOET MOETEN ZIEN, IK ZIT HIER AAN HET LEZEN EN HAD BINNENPRETJES...VOORAL TOEN DIE STOERE BINK MET ZIJNE JEEP AANKWAM. IK KAN GAAN DENKEN DAT JE RAP UIT DE VOETEN WAS..IK WENS JULLIE EEN FIJNE EN AANGENAME PINKSTER W.E. TOE.

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 30-05-09

Hahahha en dan schrik jij er van dat vrouwen van Venus komen met zo'n reacties ? Maar één troost het is ons, vrouwen, ook nog nooit gelukt om een man écht te snappen, ze blijven ons steeds verbazen.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 30-05-09

Mooie verhaal hoor Rudi!
Maar wij vrouwen zijn echt niet zo moeilijk te begrijpen hoor! ;-)
groetjes en een fijn weekend!
Elmar

Gepost door: Elmar | 30-05-09

Rudi Een heel mooi verhaal hoor, ik heb mijne vent zo echt leren kennen met de fiets ik had een platte band en die passeerde daar en vroeg of hij mij kon helpen ik was toen 16,5 jaar hij 17 en we zijn sindsdien nog altijd samen intussen dit jaar in september 42 jaar getrouwd en nog altijd geen spijt ervan.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 30-05-09

Groetjes terug ! Wel Rudi je krijgt van Nadia fijne groetjes terug,en natuurlijk ook van mij ... Guido... natuurmanjak...

Gepost door: natuurmanjak | 30-05-09

ik zou het echt niet gedurfd hebben hoor

Gepost door: frank | 30-05-09

Mooi en grappig om te lezen. Jij nam dan toch wel de koe bij de horens, al is dat in deze context niet echt passend :-)

Nog een fijn weekend !

Gepost door: Mamapippa | 30-05-09

Goede avond Rudy een mooi verhaal dat je hier schrijft Rudy,maar jammer genoeg zonder happy end,moest die stoere bink nu toekomen met zijn jeep.nog een fijn,zonnig pinksterweekend,geniet ervan groetjes dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 30-05-09

Je bent er dus............... ook achter dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars !! Hihihi........ja, verschil moet er zijn, niet waar ???

Ik wens je heel fijne Pinksterdagen.

Groetjes Thea

Gepost door: Thea | 30-05-09

Rudi Een goed en lang pinsterweekend gewenst , mooi verhaal maar jammer dat het mooië meisje al bezet was , tegenslag is ook een slag zeggen ze.
En van tegenslag gespoken mijn pc draait maar traag , ik heb hem al zeker 10 keer open gedaan , maar ik vind niets hij gaat een half uur goed en dan is het slakkegang , dan moet ik hem 10 minutten stil leggen , en dan gaat hij weer volle bak , maar ik heb mij al een nieuwe gekocht , en die man van de computerwinkel ging er eens naar kijken , dan kan ik deze houden als reserve , dinsdag komt hij deze hier halen , om alles wat er hier op staat op mijn nieuwe te zetten , zodus dinsdag en waarschijnlijk woensdag zit ik zonder computer.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 31-05-09

Goedemorgen iedereen droomt van een prins op een wit paard, maar ik kwam die nog nergens tegen :o)
mooi verhaal!

Gepost door: Zon-nebloem | 31-05-09

Hihihi, héérlijk verhaal met een onverwachte én grappige clou! Dankjewel Rudi, hier geniet ik van!
Prettige en vooral zonnig zondag gewenst, boordevol amour!

Gepost door: gerdaYD | 31-05-09

Rudi, Rudi Je hebt me terug verrast! ;-)) Maar nu weet ik niet of ik je verhaal nog mag geloven "lol"
Je spreekt over grieten en die worden dan schatjes ook al krijg je het deksel op de neus.
Maar ik denk toch dat je een mooi liefdesleven gekend hebt...en ja, dat psp'tje met die vrouw erop...daar moet je niet van proeven hé...beter in levende lijve van proeven.
En had ik er een man op geplaatst dan kreeg ik wellicht een ferme draai rond mijn oren!
Geniet nog van het zonnige weekend!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 31-05-09

allez mijn dag is goed, heb heel erg moeten lachen met jou verhaal, super, groetjes

Gepost door: emily | 31-05-09

goeie morgen Rudi wat een stralende morgen is het weer !!
echt een dag om van te genieten
fijne zondag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 31-05-09

Grappige lectuur voor een zondagmorgen is altijd mooi meegenomen!

Gepost door: Elly | 31-05-09

Hallo Rudi fijne zondag gewenst geniet van het lange weekend ....Tilly

Gepost door: Tilly | 31-05-09

Zo gaat het meestal he, dat je geen antwoord krijg op belangrijke vragen!

Nog een heel fijn en zonnig weekend!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 31-05-09

Ik wens jou ook een hele fijne ZONnige ZONdag toe.

groetjes

Gepost door: Miranda | 31-05-09

. . . Zoals altijd genieten van wat je schrijft. Alhoewel wij vrouwen . .. het valt best wel mee hoor.

Gepost door: merel | 31-05-09

Hey Rudi Ik wil je nog vlug even komen feliciteren omdat je blog in de kijker staat...en terecht (vind ik toch) want je weet ook wel hoe graag ik hier kom lezen en al evengraag reageren!
Drie kussen en een hele dikke proficiat!

Gepost door: Veerle | 31-05-09

Een fijne zondag toegewenst Rudy!

Gepost door: De Astroloog | 31-05-09

jaja vrouwen en mannen.. een wereld van verschil he! .. Niks aan te doen, we kunnen ons hoofd er nog veel over breken.. !

groetjes

Gepost door: eriamel | 31-05-09

*** Knap verhaal Rudi......Hopelijk was je fiets sneller dan de Jeep,haha
Fijne zondagavond nog
Groetjes

Gepost door: Illness | 31-05-09

haha Rudi, ik zie t al voor me :-)
Nog een fijn Pinksterweekend verder ...

Gepost door: Ri@ | 31-05-09

Rudi, ik heb het niet zo met Hermans Brusselmans, maar jullie hebben wel 2 dingen gemeen. Als ik zijn boeken vastheb, dan ben ik voor ik het besef al 5 blz. verder, zo vlotjes lezen ze. En met jouw schrijfsels hier is het net hetzelfde. Je komt hier niet snel even bijlezen. Da's genieten en opgaan in je verhalen.
Nog een fijne dag.

Gepost door: stefanie | 01-06-09

goeie morgen Rudi en vandaag weer net zo'n lekker lenteweertje zoals de voorgaande dagen !!
fijne maandag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 01-06-09

Hallokes, Had een fijne zondag hoor effe met ventje eens naar de rommelmarkt in Lokeren geweest.
Nu kom ik je een zonnige Maandag wensen ,en tot nog eens.

Gepost door: gertje | 01-06-09

Rudi, Zo gaat het meestal,dat je geen antwoord krijg op belangrijke vragen,maar dat is nooit anders geweest.
Nog een fijne en zonnige maandag verder.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 01-06-09

Goede middag Rudy geniet van de zonnige pinkstermaandag Rudy en als je naar de oude ambachten gaat op Daknam,veel kijkplezier groetjes dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 01-06-09

Weet je Rudy ik vind dat mannen soms zo moeilijk te begrijpen zijn ...oei nu ga ik op gevaarlijk ijs denk ik...ha ha ha..

Gepost door: Yolanda | 01-06-09

Dag Rudi :-) Mooi verhaal :-)
In de kijker ... graag gedaan, hoor.

Slaapwel.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 01-06-09

*** Heel fijne dinsdag Rudi..
Groetjes

Gepost door: Illness | 02-06-09

:-) Goede morgen mannen en vrouwen een groot verschil he,
maar dat komt gewoon omdat al die mannen gewoon veel te braaf zijn ;-))

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 02-06-09

goeie morgen Rudi het is wat minder met het weer vandaag
de zon is nog aan het twijfelen, zou ze al of niet schijnen vandaag :-)
al komt ze er nu toch even door zie ik
fijne dinsdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-06-09

Hall Rudi Alee wij zijn de gelmakelijkste wezens die hier rondlopen :-) mooi verhaal trouwens :-)
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 02-06-09

Vrouwen van Venus... en mannen van Mars...en dat hoorde jij in je jeugdjaren al van jongens in de buurt? Tjonge...en ik maar denken dat Amerikaanse psycholoog en gezins- en relatietherapeut John Gray dat een paar jaar geleden pas opperde in een gelijknamig boek! :-)))
Maar het is dus wél zo...mannen en vrouwen zijn compleet verschillend, zowel lichamelijk ( zichtbaar en onzichtbaar trouwens...het verschil in blikveld bijvoorbeeld, dat bij vrouwen veel breder is dan bij mannen, is niet te zien, maar zorgt voor veel misverstanden!) als geestelijk. Maar 'opposites attrack' gelukkig hè! :-)))
Btw...las nog een leuk mopje, leek me wel wat voor jou! Waarom geven mannen vaak hun penis een naam? Omdat ze niet willen dat een vreemde 99% van hun beslissingen voor hen neemt! hahahahah!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 02-06-09

Rudi, Ronduit flauw, dat ze niet content was met de bloemen omdat ze zelf de rekening moest betalen. En die potige kerels die altijd rond die deernes draaien, zijn er ook teveel aan. Had jij even geluk, dat je rap kon fietsen.
Groeten !

Gepost door: Piet | 02-06-09

Rudi, wat kan jij dat koddig vertellen! Ik zie het al zo voor me . Ik zal maar geloven wat je verteld heb,al denk ik dat er 't een en 't ander aangebreid !shahaha.

Gepost door: magda | 02-06-09

Tjuu toch!

Gepost door: Leen | 02-06-09

Je valt dus voor bruin mét parelwitte tanden ;-)

Kuzz van je fan!

Gepost door: Nathalie | 03-06-09

Hahahaha dat heb je weer eens mooi vertelt Rudi. Ik zie het zo gebeuren.
Een jongen met een auto of uniform, heeft bij "sommigen" meer effect hé.
Maar waarom hebben meisjes met spleetogen en andere vreemde atributen meer succes bij de mannen dan wij meisjes uit eigen streek?
Fijne groetjes Rudi.

Gepost door: Emmy | 03-06-09

Hallo Rudi ik kom je een fijne woensdag wensen ....Tilly

Gepost door: Tilly | 03-06-09

hahahaha Goed omschreven Rudy .. Ik zie het ZoOOOO voor mijn ogen gebeuren allemaal. En dan dat stukje over die 'vergeten ' rekening en de vergelijking met jou fiets en die stomme grijze jeep... Tja ... ik moest écht gnifffelen hier achter mijn schermpje ...

Graag tot de volgende ... :-)))))))) !

Zwaai zwaaaaaaaaaaaaai

Gepost door: klaverke | 03-06-09

De commentaren zijn gesloten.