24-05-09

Verkiezingskoorts

 

Woensdag jongstleden was ik voor een verkeerscongres aanwezig in Mechelen. In de, sinds 1994 verlaten, en door er een flink stuk bij te bouwen, tot congres- en erfgoedcentrum omgebouwde 'brouwerij Lamot'.

Kathleen Van Brempt - 000 (klein)Op enkele thema's die op deze congresdag aan bod kwamen, kom ik ongetwijfeld in latere logs terug. Het programma was in elk geval gevarieerd en interessant en, niet onbelangrijk: ook de catering was best in orde. Want van aandachtig te zitten luisteren, en zo nu en dan iets te zeggen of noteren, krijgt een mens immers honger.

Aan het eind van de dag kwam Kathleen Van Brempt, in haar functie van Vlaams minister van mobiliteit, de congresdag afsluiten. De sp.a politica was op haar zomers gekleed. Geheel in het zwart! Al in de rouw omdat ze vreest na de verkiezingen van 7 juni niet meer als minister aan de bak te zullen komen? Joost mag het weten! Maar die was onbereikbaar voor commentaar, dus dien ik jullie helaas het antwoord daarop schuldig te blijven.

En mager dat mevrouw de minister er uit ziet. "Anorexia!" zou de jeugd van tegenwoordig zeggen. Want dat is een modewoord dat elk meisje en elke vrouw die slank of mager is, krijgt toebedeeld. Zou bij mevrouw de minister de verkiezingskoorts die slankheid veroorzaken? Of ziet die dame er al sinds jaar en dag zo fragiel uit? Op haar figuur heb ik immers, eerlijk gezegd, voorheen nog nooit bijzonder gelet

Feya Saeys - 002 (klein)Wat politici betreft wil ik jullie bij deze ook even meegeven dat de goed van oren en poten voorziene Freya Saeys er een te duchten concurrente heeft bij gekregen. En dan nog wel één uit eigen 'blauwe' rangen. De kans zit er in dat Freya, de huidige nummer 1 op mijn ranglijst van knapste verkiezingskandidates, door een mededingster van de troon wordt gestoten.

Elise Vermeiren - 000Hier in mijn buurt zijn immers overal, als ware het paddenstoelen, borden uit de grond geschoten met affiches op van de genaamde 'Elise Vermeiren', kandidaat Vlaams parlement, op de 23ste plaats van de Oost-Vlaamse lijst van de Open VLD.

Zo een pittig, jong meisje, daar zou je toch alleen al omwille van haar lieve lach met graagte je stem aan geven? Ah neen, ik niet dus! Hoe zeer vrouwen me ook met hun schoonheid en hun algemeen voorkomen en houding kunnen bekoren, waar het voor hen kiezen om mij, en anderen, te vertegenwoordigen in een beleidsorgaan, verwacht ik toch iets meer. En niet alleen de melding dat ze achter het partijprogramma staan, want dat is nogal wiedes. Neen, ik wil weten welke thematiek prioritair voor hen is, waar ze bij een beleidsdeelname de accenten willen leggen en zo meer.

En ik moet bekennen dat op de verkiezingssite van deze laatst genoemde jongedame, een Vivant adept, binnen de Open VLD structuur, één en ander valt te achterhalen. Dus wie weet, kies ik in juni voor Elise. Zo niet, die 2de plaats op mijn 'kieslijst babes rangschikking' heeft ze al op zak, en een nummer 1 behoort ook nog tot de mogelijkheden!

Als je kieslijstbabes nummer 1 & 2 eens vredig samen wilt zien, omgeven door enkele oudere mannelijke knarren uit hun partij, klik dan even hier. Jazeker, het betreft dezelfde dames als op de blitse affiches! Knipogen

Oh ja, wie het ludieke verkiezingsfilmpje van de PVDA nog niet gezien mocht hebben, moet er vast en zeker hier eens naar gaan kijken.

Commentaren

Ik hoop dat de kiesbabes tussen De Croo en Somers goed beseffen wat ze daar staan te doen. Maar tot het tegendeel bewezen is: beter met De Croo in zee, dan met Ignace Crombez. (En 't rijmt nog ook.)

Gepost door: Geert | 24-05-09

Dag Rudi Verkiezingskoorts: voor de partijleden misschien wel, maar voor mij "een nog ver van mijn bedschow".
Maar een beetje toelichting is altijd welkom.
Jammer dat er hier in Antwerpen geen knappe hunks op de lijsten staan, alleen maar stijve nerds...anders zou ik het ook wel weten! ;-))
Inderdaad een ZONnige ZONdag gewenst!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 24-05-09

Allergie Ik ben allergisch aan die mensen die enkel en alleen op het toneel of het voorplan of wat dan ook verschijnen op het ogenblik dat zij eigenlijk iets nodig hebben om er zelf beter van te worden. Ik ben dan ook volledig a-politiek.

Tja, het stond in de bijbel ook al hé, dat een mens zijn talenten moet gebruiken. En als dat een hoog babe-gehalte is, moeten ze dat maar doen, maar of ik er daarom ga op stemmen ... das wa anders ...

;-)

Gepost door: ms | 24-05-09

. . . Maar gaan die babes het ook waarmaken ? ? ?
Ik zou echt niet weten voor wie te kiezen

Gepost door: merel | 24-05-09

Heb juist nog op de radio gehoord dat er deze verkiezingen juist weer veel meer ouderen verkiesbaar zijn dat de verjonging deze keer niet echt erin zit.

Gepost door: Patrick | 24-05-09

Ik zal ook nooit op iemand stemmen die er toevallig goed uitziet of BV is. Degene die mijn stem krijgt moet ze ook echt verdienen en achter zijn visie moet ik kunnen staan. Alhoewel of het allemaal helpt is nog maar de vraag ...

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 24-05-09

Koorts Ja ja, koortsachtig op zoek naar een geschikte kandidaat voor onze stem .
En ja, wat het criterium moge zijn; dat is ieders keuze .
Maar t'is net als winkelen, veel keuze maakt het moeilijk te beslissen .

Gepost door: siberx | 24-05-09

hoi rudi,
ik hou me neit zo besig met de politiek ,
niet meer moet ik zeggen want ik heb dat wel gedaan maar ben het een beetje zat,
het is meer pennelikkerij geworden.
"helaas "moet ik zeggen

Gepost door: klaproos | 24-05-09

Hmm... hoe een politicus eruit ziet zal voor veel stemmers een rol spelen, maar ik kijk toch liever hoe het partijprogram eruit ziet hoor! Heb op internet zo'n stemwijzer ingevuld en ik kreeg als advies om op De Groenen te gaan stemmen( voor de Eur. verkiezingen), daar strookten mijn antwoorden het meeste mee...denk dat ik het maar doe, ik zou het zelf toch niet weten!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 24-05-09

Ik zou niet weten voor wie kiezen en gelukkig moet ik werken die dag...

Gepost door: Yolanda | 24-05-09

Leuk filmpje, ik ben benieuwd of het besmettelijk is en onze pvdaers er straks ook mee lopen, ik zie Wouter Bos al! hahaha!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 24-05-09

ik weet nog niet voor wie ik ga kiezen

Gepost door: daemske | 24-05-09

Van politiek snap ik niets...en daar heb ik geen spijt van hoor Rudi. Fijne avond nog.

Gepost door: natalie | 24-05-09

*** Hey Rudi..Ik heb het filmke ook gezien..Prachtig toch ??? Stemmen ja, is verplicht maar of we er beter van worden ??? Ik denk niet als dezelfden aan de macht blijven.Ik ben van mening dat het tijd is, hoog tijd zelfs voor grote verandering en daarom stem ik VB..Je mag me ervoor mijden als je wil maar ik kom gewoon voor mijn mening uit...

Heel fijne zondagavond nog
Groetjes

Gepost door: Illness | 24-05-09

Verkiezingskoorts is absoluut niet aan mij besteed. Maar de partij die een verplicht anti-zadelpijn-zadel verplicht maakt op de fiets, heeft zeker mijn stem :-)

Gepost door: Mamapippa | 24-05-09

Hey Rudi, verkiezingskoorts zal ik zeker nooit krijgen. Uiteindelijk zijn t allemaal dezelfde winstjagers in mijn ogen. Eenmaal aan de macht ...
Alvast een toffe week, hé!

Gepost door: Ri@ | 24-05-09

Rudi Ja de verkiezingkoorts begint te stijgen , maar niet voor mij dat kan mij geen barst schelen , met al wat ze vertellen en er komt toch niets van in huis .
Ik ken Veerle nu al jaren , en ik heb er gewoon op gezet , op die zever van die onbekende antwoord ik niet , meer heb ik er niet op gezet.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 24-05-09

't is laat en ik lees morgen wel jouw postje maar ik vermoed dat jij een schat van een man bent, jij begrijpt mijn " dingetjes"

Gepost door: Leen | 25-05-09

Goede morgen Rudi voor degene die ergens op een lijst staan is het natuurlijk een spannende tijd, maar voor de kiezers is zoals altijd hetzelfde liedje; door wie gaan we ons deze keer eens laten bedriegen.

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 25-05-09

politiek is mijn ding niet maar het filmpke daar heb ik wel van genoten alhoewel de presentator er neits van kent
België bekend om zijn tulpen en oktoberfeesten??????????????????????????????????????????????????????

Gepost door: callemie | 25-05-09

goeie morgen Rudi ze mag gezien worden !!
en die kiezing, och veel zal er wel weer niet veranderen vrees ik
nu beloven ze allemaal van alles maar na de kiezing zijn ze het vergeten !
toch een fijne maandag je toegewenst Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 25-05-09

Hallo Rudi ik kom je een heel fijne maandag wensen geniet van het mooie weer .....Tilly

Gepost door: Tilly | 25-05-09

En ik die dacht dat politiek saai was. Alleen spijtig dat de mannelijke politiekers allemaal zo'n lelijkaards zijn, vind ik!

Gepost door: Leen | 25-05-09

Rudi, Maar gaan die kiesbabes het ook waarmaken..!
Ik zou niet weten voor wie te kiezen.,maar dat kan nog komen hé.
Nog een fijne maandag verder.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 25-05-09

Rudi Nu heb ik het gevonden met die verkiezingkoorts , ik ga voor mezelf doen dan weet ik zeker dat het juist is.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 25-05-09

schoon volk Amai, ik wist niet dat de politieke rangen zo mooi gevuld waren :-)
Ik moet dringend wat meer interesse tonen voor de politiek.

Gepost door: pieterbie | 25-05-09

mooi gevuld, mooi gevuld,
ik heb enkele politici van verschillende parteien per e-mail gecontacteerd ivm met discriminatie en transseksualiteit(er zijn toch duizenden trangender mensen in belgie) maar heb tot nu toe geen enkele feedback gehad en het leukste ik moet gaan stemmen...en mijn stembrief komt niet overeen met mijn huidige naam en geslacht, leuk hé

sophia

Gepost door: carolyne-sophia-moon | 26-05-09

gehad Rudi, ik heb het helemaal gehad met de politiek...ik voel me zwaar belazerd...
Fijn dat je op mijn blog was!

Gepost door: yvette | 26-05-09

goeie morgen Rudi het is wat minder met het weer tegenover de vorige dagen
toch een fijne dinsdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-05-09

rudi goede morgen... nou...ik ken Katleen persoonlijk en zij woont trouwens maar enkele straten van ons ! Zij is nooit zwaar geweest en eet nochtans genoeg . Zij gaat Europees en speelt geen dubbel spel ! Zij komt uit een gewone arbeidersbroek en zal dat nooit vergeten ! Zonder pretentie en ja kan er gerust een babbeltje met slaan ! In ieder geval was het congres de moeite waard ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 26-05-09

RUDI GOEDE MORGEN
JE MAAKT
DAAR EEN
KNAPPE
STUDIE VAN
GROETJES
MICKEY

Gepost door: mickey | 26-05-09

Ik haat... ....verkiezingen!
Al da gezever al op voorhand.
Dikke nekken die ineens handjes komen schudden,om nog te zwijgen van die berg papier in mijn brievenbus met hun kop er op!
Nee,voor mij hoeft het niet.
Op't einde van 't spel doen ze toch hun goesting!!!

Groetjes en een zonnige dag gewenst!!!

Gepost door: Elsje | 26-05-09

hey Rudi,

gij hebt toch maar veel geluk dat er daar in uw streek zovele knappe vrouwtjes hun foto langs de baan neer planten - het komt dan toch al zeker het straatbeeld ten goede - want al ik hier sommige portretten bekijk... amai!
- sommige politici moeten nu inderdaad heel hard werken om hun inkomen te vrijwaren - maar geen medelijden met hen!

groeten uit de Kempen

Gepost door: Daniël | 26-05-09

Je kan de campagne van de pvda op zijn minst origineel noemen :-)

Gepost door: Nadia | 26-05-09

pfff... Mijn hoofd draait dol van die verkiezingen, ik weet echt nooit te kiezen...
Maar ja,
Kzal eens jou methode proberen: de knapste krijgt mijn stem!

Dikke kus

Elsjeuh

Gepost door: Elsjeuh | 26-05-09

Goede avond Rudy mijn keuze voor de verkiezingen staat al lang vast Rudy.nog een fijne dinsdag groetjes

Gepost door: dolfijntje1 | 26-05-09

Rudi, Ik las ergens dat al die partijen die er nu zijn in hoofdzaak niet nodig meer zijn. En daar kan ik inkomen. Ze zouden beter hun krachten verzamelen en een goed bestuursplan voorleggen ipv elkaar te beschimpen en zich te gedragen als kleine kinderen.Het is niet het uiterlijke dat belangrijk is ,daar laat ik me niet aan vagen noch aan babes noch aan hunks!

Gepost door: magda | 26-05-09

De commentaren zijn gesloten.