10-05-09

Naderende verkiezingsdag

 

We zijn nu op minder dan een maand van de Vlaamse en Europese verkiezingen. En ik heb nog helemaal geen kandidaten gevonden aan wie ik mijn stem wens weg te geven.

Gisteren ben ik bij het passeren nog eens gestopt aan de in onze buurt opgestelde reglementaire aanplakborden. Er was daarop niet veel soeps te bespeuren. Op diverse borden werd tot op heden zelfs nog helemaal niks gekleefd. Het is tegenwoordig wellicht niet meer zo gemakkelijk plakploegen samen te stellen. En voor kleine partijen is het allicht onbegonnen werk om campagne te voeren en affiches op te hangen in steden en gemeenten, waaruit niemand van hun kandidaten afkomstig is.

Freya Saeys - 000Wat (uiterlijke) schoonheden onder de kandidates betreft, heb ik mijn goesting al gevonden. Freya Saeys uit Lebbeke staat momenteel op nummer 1.

Op de affiches van deze deerne uit Lebbeke staat: "Met lef!" Maar ik denk dat de meeste mensen, en zeker de mannen, daar bij zullen denken: "En met een schoon lijf!"

Eigenlijk wou ik schrijven: "Met ferme tieten!" Maar zulks doe je niet als fatsoenlijke heer. Dat is trouwens ook niet te zien op haar affiche.

Daar kan ten andere toch enorm veel mee gefoefeld worden. Heeft een dame van de natuur minder gekregen dan ze wil tonen, dan corrigeert ze dat met een push-up BH. Kreeg ze daarentegen teveel toebedeeld, dan wordt een deel weggedrukt met behulp van een korset of verstopt onder ruimvallende kledij. En als deze kunstgrepen falen, dan kan de genomen foto, vooraleer afgedrukt te worden, nog steeds worden geretoucheerd.

Dat ik over deze jongedame niks meer weet te vertellen dan uiterlijkheden is te wijten aan het feit dat ik op het internet niks vond over haar private en politieke achtergrond, noch nopens haar motivatie om kandidate te zijn voor de Vlaamse verkiezingen. Blijkbaar wordt verondersteld dat die fraaie foto van deze Lebbeekse volstaat om de kiezers te overtuigen. En dat zou best wel  eens kunnen lukken!

Maar ik zou ik niet zijn mocht ik niet even verder op speurtocht zijn getrokken. Zodat ik jullie toch kan meegeven dat dit dametje 25 jaar jong is en arts, zoals haar papa, al sinds behoorlijk wat jaren de burgemeester van Lebbeke.

Je moet er trouwens maar op komen om op de Oost-Vlaamse lijst een Freya te plaatsen. En er bovendien één te vinden, die qua sympathieke uitstraling de concurrentie kan aangaan met rooie Freya Van den Bossche!

Nu heeft de Gentse sp.a politica, als Oost-Vlaamse lijsttrekker op de Vlaamse kieslijst wel veel meer kans op het bemachtigen van een zitje in het Vlaams parlement, dan de (nog) nobele onbekende Open VLD kandidate met haar 14de plaats. Maar wie weet... misschien is mijn oog wel gevallen op de nieuwe Annemie Neys!

En de voormalig Vlaams-nationalistische, begin dit jaar tot socialist bekeerde Bert Anciaux lacht ons toe op zijn affiches. Hij duwt de Europese lijst van de sp.a met de slogan 'geen politiek zonder gevoel'. Waarbij ik me afvraag waarom men hem dan niet afbeeldt zoals we hem het beste kennen: huilend!

Alhoewel ik weet dat sympathieke Bert zo nu en dan mijn weblog bezoekt, durf ik hier op dit moment wel iets sarcastisch te schrijven over de ex-vanalles. Bertje is immers wellicht druk doende met campagne te voeren en heeft quasi zeker geen tijd om een ander zijn onzin en andere momenteel niet relevante noch interessante schrijfsels te lezen. En als je dit bij toeval toch leest, "Bert: 't is niet gemeend hoor, 't is maar voor de lol!"

Inderdaad, beste lezer, ondergetekende is niet alleen fysiek gehandicapt, maar ook nog eens een lafaard! Nu ja, een mens moet iets zijn, nietwaar? En zelfkennis is een goede deugd, dus dat compenseert mijns inziens die slechte eigenschap.

Affiches van Groen! zag ik ook al aan die houten panelen bevestigd. Geenszins wil ik die mensen uitlachen en nog minder wil ik deze partij met haar nobele idealen belachelijk maken. Maar het valt mij op dat veel van het Groen! mansvolk een hoog voorhoofd heeft. Mij komt het voor dat het opschuiven van de hoofdhaargrens van deze individuen recht evenredig evolueert met de toename van de omvang van het ozongat. Een gevolg van hun ecologische levensstijl? Dan rijst de vraag: is die wel gezond? Wie bezorgd ons hierop het antwoord? Zo er al één is!

Commentaren

Rudi Een fijne zondagavond gewenst , en voor al de moeders een fijne moederdag , en die verkiezingen dat zegt mij niets , en dat is ook niet verplicht om te gaan kiezen , zodus dat ze het zelf oplossen.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 10-05-09

Qua sympathie de konkurrentie aangaan met Freya Van den Bossche ? Bedoel je dan onrechtstreeks dat Freya sympathiek zou kunnen zijn ?
Je moet haar eens prive figuurlijk (gelukkig !!) tegen het lijf lopen in de Carrefour van Sint-Denijs-Westrem, alwaar ze met haar kinderen soms de rayons onveilig maakt. Ik heb nooit ergens minder gemanierde kinderen gezien, al goed dat alles verpakt is, anders staken ze het allemaal in de mond. En Freya, die loopt daar als een "m-as-tu-vu" tussen, met duidelijk niet de bedoeling haar kinderen ook maar de minste berisping te geven. Ach, terwijl ik dit hier schrijf, ik kan het eigenlijk niet uitleggen, je zou het zelf moeten zien. Ongelofelijk dat zo'n frele vrouw zo'n nek kan hebben. Niet te doen.

Gepost door: Geert | 10-05-09

Zo te horen gaat het je nog enige hoofdbrekens kosten vooralleer je je keuze gemaakt hebt Rudi!
Dus studeer ze, je komt er vast wel op tijd uit!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 10-05-09

Goede morgen Jaja de verkiezingen beginnen dichterbij te komen, maar weet ook niet op wie ik deze keer mijn stem moet gaan uitbrengen. Denk dat de postbus de volgende weken nog goed gevuld zal worden met al hun folders maar of dat veel gaat opbrengen daar ben ik niet zeker van.
Zoals altijd zal er wel heel veel beloofd gaan worden maar het dan ook nog eens uitvoeren dat is natuurlijk een ander paar mouwen.

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 11-05-09

Het is... dat je er hier nu zelf over begint Rudi, maar het valt me al een tijdje op dat de Belgische man niet bepaald dik in het hoofdhaar zit...enkele uitzonderingen, zoals jijzelf, daargelaten! De mannen die ik ken via de blogs zijn over het algemeen geheel of gedeeltelijk kaal...zelfs nog vrij jonge mannen! Waar zou dat aan liggen hé? Moet er bij jullie teveel nagedacht en dus over het hoofd gewreven worden? Bijvoorbeeld als er weer eens verkiezingen zijn?? :P Of zijn jullie zo braaf dat je als klein jochie al doorlopend over het bolletje gewreven wordt en alle haartjes in de kiem reeds gesmoord worden? hahahah!( oei...dat zegt dan wel wat over jóu als klein jongetje hè Rudi! hahahahaa!!)
Die Europese verkiezingen...pfff...ik moet de kandidatenlijst nog in de bus krijgen en stemmen zál ik, dat is een verworven recht waar ik gebruik van zal maken tot ik er bij neerval, maar op wie ik zal moeten stemmen, het is me ook nog een compleet raadsel hoor!
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 11-05-09

Hallo Rudi De verkiezingen komen inderdaad dichterbij,persoonlijk vindt ik dat we de vrije keus moeten hebben om te gaan stemmen.
Wie rotsvast overtuigt is van een partij zal dan toch gaan stemmen ...
Nog een fijne week verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 11-05-09

Hier zie je dus alles al wel goed vol met affiches hangen, vooral het vlaams blok is volop aan 't plakken :-( En tja Bert ... ooit was er een tijd dat ik in hem geloofde. Maar als je van de ene partij naar de andere kan zwieren alsof het niks is krijg ik toch serieus mijn twijfels. Hoe geloofwaardig kan je nog zijn als je blijkbaar achter geen enkele partij staat ? Sorry maar dan vraag ik mij af of het echt maar om de poen te doen is.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 11-05-09

Ik vind dit een prachtig berichtje. Ook al ben ik absoluut geen politiek liefhebster, integendeel, ik weet er bitter weinig van. Maar de manier waarop je dit alles weet te verwoorden is gewoonweg fantastisch !

Gepost door: Mamapippa | 11-05-09

verkiezingen, ik ben zo verbitterd door de politiek dat het voor mij helemaal niet meer hoeft, en zeker niet als we bijna jaarlijks naar de stembus moeten.
, je hebt wel een leuk tekstje geschreven,

Gepost door: Emily | 11-05-09

pf verkiezingen
pure waste of time energy paper en alles wat r voor nodig is!

Gepost door: callemie | 11-05-09

*** Ik heb mijn keuze reeds jaren geleden gemaakt en die veranderd niet.Zeker nu niet met al sjoemelende en falende regeringslieden.Er is helemaal geen geloofwaardigheid meer..Bertje is wel de allerlaatste die mijn stem zou krijgen..Sorry..

Verder een fijne maandagavond gewenst
Groetjes

Gepost door: illness | 11-05-09

mooie geschreven post hoor weet ook niet op wie ik stemmen moet.

Gepost door: daemske | 11-05-09

Hoi Rudi, hier schieten de verkiezingsborden precies als paddestoelen uit de grond. Ik word er nie goe van!
Voor mij is politiek een noodzakelijk kwaad, ik ben er echt niet mee bezig! Want eens aan de macht, zijn t volgens mij allemaal dezelfden. Iemand met goeie bedoelingen houdt t nie lang uit in de politiek!

Gepost door: Ri@ | 11-05-09

Leuk geschreven ! Hier kom je overal de foto van onze burgemeester tegen ... gek hé ... ik dacht die al een job had hier in de gemeente ... veel werk had hij gezegd na jaren van een "andere" partij aan het "bewind" en nu, nu wil hij toch ergens anders verkozen worden ... raar ras die politiekers !!

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 12-05-09

hallo Rudi die Freya ken ik wel :-), ben geboren en getogen in Lebbeke hé
schoon madammeke hé :-)
ga toch ne keer beter moeten kijken naar die affiches, had ze hier nog niet zien hangen
fijne dinsdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 12-05-09

Hoi Rudy,we zijn er weer aan voor de moeite,verkiezingen daar ben ik niet verzot op,het helpt toch niets,alvast nog een fijne avond Rudy

Gepost door: Fred | 12-05-09

politiek Hahaha, ik ken jouw probleem, ik vind ook nooit iemand waar ik 100% OK mee ben om op te stemmen. Ik moet altijd van mijn hart een steen maken.

Gepost door: pieterbie | 12-05-09

Rudi, heb jij dat eens mooi onder woorden gebracht.Waarom moeten de politici geen vooropleiding volgen? Als je een beroep wilt uitoefenen moet je er examen voor afleggen. Wel dat ze daar eens mee beginnen ,dan zullen er al een pak afvallen als ze dat horen en is er al een heleboel bladvulling minder. Nu staan er soms namen op waar bij je denkt "in hemelsnaam wat gaan die in de politiek doen". En als je de laatste jaren bekijkt dan vraag je je af wat er velen daar eigenlijk doen behalve lintjes doorknippen en jubilarissen gaan feliciteren en veel geld aan alles en nog wat uitgeven.!
Maar stemmen ga ik en ik zal er de tijd voor nemen ,want ik weet nu nog niet voor wie ,hahaha!

Gepost door: magda | 12-05-09

Rudi Een goede avond gewenst , en er staat we zijn op minder dan een maand van de verkiezingen , en er is nog niemand die een kiesbrief gekregen heeft , en moest het verplicht zijn dan zal ik gaan , en ik steek mijn brief daar blanco terug in , maar volgens mijn weten is dit niet verplicht.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 12-05-09

zelfkennis is het begin van alle wijsheid :-))
maar mij is het ook al opgevallen dat er nog maar heel weinig borden beplakt zijn... en hier in het roeselaarse is het ook opvallend dat de borden die dan wel beplakt zijn hoofdzakelijk vrouwelijke kandidaten tonen... tsja, geef toe, al dat vrouwelijk schoon is toch stukken leuker dan al die mannen? :-) (zeer grote grijns)... en met photoshop kunnen ze de kleinere decolté's perfect maken .... mannen pas op, de vrouwen misleiden jullie!!!
groetjes

Gepost door: zaza | 13-05-09

Qua uiterlijk kan ze zeker de competitie met Freya aan en doet ze het in mijn ogen zelfs beter...alleen woon ik nu nog in Antwerpen en zal ik haar niet op mijn stembiljet terugvinden. Ik heb toch weer mooi gelachen met wat je hebt neergeschreven,thnx.
Groetjes

Gepost door: Jim | 13-05-09

RUDI GOEDE MORGEN
EN ALS JE NU
NOG WEET
WAT GE GAAT
DOEN IS HET
O.K.
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 13-05-09

rudi....goede morgen ze trekken allemaal hun beste jasje aan en de fotograaf brengt wel de nodige make-up aan, maar iemand met een vaste overtuiging verandert niet en daarom krijgen overlopers zeker geen kans ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 13-05-09

hallo Rudi ik ben wel snel even over de markt gelopen, niet te lang
voel me wat ziekjes, griepje denk ik

ben hier terechtgekomen door mijn ex, die was van hier, en dan blijven plakken na haar vertrek :-)
fijne woensdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 13-05-09

Goede middag Rudy naar die affiche's kijk ik zo niet,mijn keuze is allang gemaakt,maar de verkiezingen in het algemeen intereseren me zo niet.fijne woensdag groetjes dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 13-05-09

Dag Rudi, Bedankt om zo trouw mijn blogjes te lezen, en vooral voor de lieve reacties! Je zegt dat het erg is voor je moeder dat je er niet naartoe kan op moederdag, maar voor jou is 't minstens even erg, denk ik . Groetjes

Gepost door: Leen | 13-05-09

*** Heel fijne woensdag Rudi
Groetjes

Gepost door: illness | 13-05-09

de nieuwe politici gaan mee met hun tijd,en vergooien hun geld (dat er waarschijnlijk niet is)niet aan den drukker,maar gaan de www toer op ,je kunt ze terug vinden op face-book,en de blogs, hier in de omtrek hebben ze alle borden beklad met zwarte graffiti" red ons dorp".niet besseffende dat daar tot 3 mnd effectief,+26 euro boete per bord...aanhangt.
sommige naivelingen geloven nog in politici,ik al lang niet meer,belgie wordt al jaren geleid door de multi-nationals,t'is gelijk in de sport,die de dikste sponsor heeft,krijgt het schoonste plaatsje...
grtjs...

Gepost door: guusje | 13-05-09

Soms vraag je je af of het wel een verschil maakt voor wie je stemt ....als er toch geen regering volgt.

Gepost door: els | 13-05-09

hey Rudi

hele plezante overpeinzing van een stukje verkiezingsstrijd - en we zijn nog niet aan de streep hahaha! ze moeten de eindsprint nog beginnen

Gepost door: Daniël | 13-05-09

:-) Goede morgen Kom op deze grijze morgen je hopelijk toch een zonnige dag wensen.

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 14-05-09

De commentaren zijn gesloten.