31-03-09

Het ECI-schandaal: de ontknoping?

 

Als je de voorgeschiedenis niet kent, nodig ik je vriendelijk uit om de, hieronder in chronologische volgorde vermeldde postjes op mijn weblog, eens te lezen:

Voor boek en plaat (10 september 2008)

Hoera! (13 september 2008)

Bloot tandvlees en ander naakt (16 september 2008)ECI - logo

Lectuur (24 september 2009)

Voor boek en plaat, deel zoveel (19 februari 2009)

Zet je feestneus maar op! (21 februari 2009)

De ECI sage, het tragische einde? (18 maart 2009

Toen gisterenochtend mijn brievenbus was gelicht en mijn assistente de ontvangen post voor mijn neus deponeerde, viel me onmiddellijk een schrijven op waarvan ik het vermoeden had dat dit weleens afkomstig zou kunnen zijn van een door ECI ingeschakeld incassobureau. Mijn veronderstelling bleek juist te zijn. Een schrijven van zulk een firma uit Gent.

Maffia - 000Niet aangetekend, dus naar ik aanneem, juridisch gezien van generlei waarde. Maar liefst 81,48 € willen die BANDIETEN invorderen! En dit zogezegd allemaal onder het toeziend oog van de Federale Overheidsdienst Economie, KMO, Middenstand en Energie, zoals ze fijntjes suggereren in hun brief. Dat zulke misbruiken plaatsvinden, ten nadele van de eerlijke, vreedzame burger, daar ziet justitie blijkbaar geen graten in.

Na mijn e-mailbericht van 19 februari 2009 aan de heer Stefaan De Clerck, ontving ik begin maart een vriendelijke brief met datum 4 maart 2009, vanwege de Minister van Justitie, met daarin de melding dat het grondwettelijk principe van de scheiding der machten hem, als lid van de uitvoerende macht, niet toelaat om op gelijk welke wijze dan ook tussen te komen in procedures die uitsluitend tot de bevoegdheid van de rechterlijke macht behoren.

De Minister raadt me aan om me tot een advocaat te wenden. Alsof een juridisch raadsman GRATIS werkt! Een eerste advies, inderdaad, maar daar is doorgaans je probleem niet mee opgelost! Voor kleine geschillen komt het er derhalve op neer dat de gewone burger hoe dan ook het hoofd dient te buigen! Is dat eerlijk? Is dat rechtvaardig? En bovenal: is het dit systeem dat, en deze manier van handelen die de kiezers van de door hen verkozen vertegenwoordigers, in dit land, wensen in stand te laten houden?

David tegen Goliath (mediumECI wint het pleit. Want ik geef me gewonnen. Gisterenochtend heb ik 12,90 € overgeschreven op hun bankrekening. Zijnde het bedrag van het verkeerd geleverde, helemaal NIET gewenste boek 'In de donkere nacht', meer bepaald 9,95 €, en de aangerekende 2,95 € verzendkosten. Als mededeling schreef ik: "Factuur 3087827064 betreffende FOUTE levering waarbij u in gebreke blijft door te weigeren uw fout te corrigeren"

Bestolen ben ik! Want men heeft me doen betalen voor iets dat ik NIET heb besteld en helemaal NIET wou! En het ergste van deze ganse historie is dat de drie gescheiden machten op de hoogte zijn en laten begaan!

Als kleine garnaal, de nietige David, de grote, sterke, machtige, klaarblijkelijk langs alle kanten gesteunde en beschermde kolos Goliath, hier in de gedaante van ECI en aanverwante bedrijven, bekampen is een bij voorbaat verloren strijd. Helaas... want ik ben heus niet de enige persoon die het slachtoffer werd van de misdadige praktijken van die zakkenvullers... euh ik bedoel boekenclub. Je moet maar eens de reacties lezen op mijn eerdere omtrent deze zaak gepubliceerde logjes. Of eens googelen op ECI.

Schandalig machtsmisbruik noem ik dit! Wij, brave, gehoorzame burgers, worden bestolen, gefnuikt, misbruikt en uitgemolken, terwijl zowel parlement, overheid als gerecht onverstoord toekijkt! Is dit democratie? Amai, mijn kloten!

Tot slot: als ik al hetgeen ikzelf geschreven heb, aangevuld met de reacties van mijn lezers, bij elkaar voeg, dan kom ik al aan een klein boekwerkje. Misschien moet ik er maar eens een uitgever voor zoeken. Een verkoopkanaal heb ik al op het oog!  Knipogen

Commentaren

Bezig houden Hou U maar bezig met de in verhouding kleine Goliath .
De grootste bandiet, de schijding der machten; de staat dus .
Die kan zo ongemoeid zijn werk verder doen .
Verder in uw zakken zitten .

Gepost door: Siberx | 31-03-09

Altijd die reactie van neem maar een advocaat, dat kost je dan nog meer dan waar het feitelijk over gaat.
We hebben het een aantal jaren geleden ook eens aan de stok gehad met zo'n incassobureau en toen we daaroveer bij een "advocaat" inlichten gingen inwinnen zie die zelf dat zo'n bureau in België feitelijk niet wettelijk geregeld was en dus feitelijk genegeerd kon worden. De advocaat heeft toen een telefonisch gesprek met dat bureau gehad en we hebben er nooit meer iets van gehoord. Wat de som betrefd die we volgens hen moesten betalen, wel die hebben we nooit betaald en we hebben er ook nooit meer iets van gehoord.

Etje

Gepost door: Etje | 31-03-09

Goh... nou ben ik eens benieuwd of je op tijd was...en ze je niet gaan achtervolgen om die incassokosten!
Het boek in eerste instantie terugsturen had me de beste en goedkoopste optie geleken eigenlijk, maar ja, daar koop jij nu niks voor! :-)))
Blijft een feit dat die lui wel het recht aan hun kant lijken te hebben en dat je als kleine man ertegenover machteloos staat...echt wel erg dat dat nog kan in deze tijd!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 31-03-09

ECI... ik kan mij er vanalles bij voorstellen zelfs zónder de ganse geschiedenis te lezen. In lang vervlogen tijd was ik - onervaren als ik was -aangetrokken door hun "verwelkomingsartikelen, gratis drie stuks". Ik denk dat het de enige 3 artikels waren die zij hadden en die mij interesseerden. Later heb ik daar nooit meer iets gevonden dat én interessant leek, én aan een concurrerende prijs. Maar opzeggen, ho maar, niet simple hoor.
'k Ben daar nu toch al vanaf. Net als van Telenet. Administratief nóg erger dan ECI, althans in hun beginjaren.

Gepost door: Geert | 31-03-09

goeie morgen Rudi die grote firma's hebben het geld en de mogelijkheden om de 'gewone mens' het leven zuur te maken
die kunnen maar blijven doorgaan totdat men het opgeeft
jammer om te zeggen maar 't is 'de sterkte van het geld' hé
hopelijk voor je laten ze je nu gerust
fijne dinsdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 31-03-09

Jammer genoeg schrik ik hier niet van en hopelijk laten ze je nu gerust en willen ze niet alsnog de andere kosten innen. Het is gewoon verschrikkelijk hoe ze mensen op die manier deftig in 't zak kunnen zetten.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 31-03-09

DAG RUDI JA RUDI, IK HEB OOK AL MENIG ZULKE VERHALEN GELEZEN OP DE BLOGS.MENSEN DIE BEDROGEN EN BESTOLEN WORDEN.MAAR AL BIJ AL IS HET WEL ZO DAT DE KLEINE MENS DE DUPE ER VAN IS..IK VIND DAT NU OOK ERG SCHANDALIG HOOR. NOG EEN FIJNE ZONNIGE DINSDAG RUDI. WAT DIE SPREUK OP MIJN BLOG BETREFT..JE HEBT HET BIJ HET RECHTE EIND HOOR. IK HEB DIE VERANDERD.(hihihi).

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 31-03-09

Noem ze maar gewoon zakkenvullers zenne, want dat zijn ze ! 't Is echt schandalig. Hopelijk gaat dit verhaal als een lopend vuurtje van mond tot mond, zodat anderen ook op de hoogte geraken van de 'klantvriendelijkheid van ECI. Ik bedank ervoor !

Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 31-03-09

Heykes Het kan er idd soms allemaal heel oneerlijk aan toe gaan...en zo verschieten ze dat mensen harder worden hé ...

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 31-03-09

Rudi Ik heb vroegere jaren ook nog lid geweest bij de ECI wel meer dan 20 jaar terug,en toen ik mijn lidmaatschap opgaf ,heb ik geen problemen gehad. Het is zeker meer dan 20 jaar geleden.Ik wens je nog een heel zonnige week toe.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 31-03-09

rudi...goede middag dat is de beste oplossing om verdere onnodige kosten te vermijden , maar alles behalve fair !
Ben je nergens aangesloten voor juridische bijstand ?? Aandeelhouder van BACOB b.v. , er zijn er verschillenden .
Mijn dvd-video van Targa vertoont kuren, hij werpt de video er niet meer uit en zo ja, helemaal verfrommeld . Ik heb drie jaar garantie en belde vanmorgen naar de servicedienst van Targa en ik moet hem opsturen en krijg een andere en het toestel is iets meer dan twee jaar oud . Ik weet wat er aan is, maar mag hem niet openen , anders vervalt de waarborg .
Dat is service en kunt ge met de betrokkenen persoonlijk babbelen !! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 31-03-09

RUDI GOEDE MIDDAG
DIE MANNEN
GEVEN NATUURLIJK
NIET OP !
STRIKT GENOMEN
MOET GE WETTELIJK
DIE INCASSOKOSTEN
NIET BETALEN
MAAR ZE PROFITEREN ERVAN
ER IS GEEN VEROORDELING
EN DIT IS GOEDKOPER
VOOR HEN DAN
EEN PROCEDURE
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 31-03-09

Hoe zit dat nu met die lezersbrief naar de kranten, de Humo, de Knack...?
Niks zo nefast voor zo'n organisatie als negatieve reclame voor een groot publiek.

Gepost door: zapnimf | 31-03-09

Rudi, Al is het onrechtvaardig en maakt het je kwaad,ik denk dat je nu de beste oplossing hebt gekozen hoor.Die goliath ging je niet meer met rust laten. En het zou je nog meer geld gekost hebben

Gepost door: magda | 31-03-09

erg Schandalig, ik zou al niet weten wa doen... Hopelijk ben je snel van hen af! Ben blij dat ik dit niet moeten doormaken heb en men anulatie via 1 simpel telefoontje kon. Bizar dat dit dan niet bij iedereen zo verloopt.

Gepost door: Maggy | 31-03-09

Goed dat je het hier schrijft. Slechte reclame !! Goede waarschuwing voor mensen die er nog zouden bij aansluiten.

Gepost door: els | 31-03-09

Hey Rudi, uiteindelijk rekenen ze er altijd op dat een mens het opgeeft en maar toegeeft aan hun eisen. Als je een procedure start voor zulke zaken, ben je doorgaans meer kwijt dan t bedrag waar het om gaat :-(
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 31-03-09

goeie avond Rudy eci,dat zijn gewoon zakkenvullers groetjes

Gepost door: dolfijntje1 | 31-03-09

tja ... da is nie te doen met ECI he. Mij meenden ze ook een jaar nog als lid te houden. Maar ik heb gebeld, gezegd dat ze anders wel aan schriftvervalsing doen en dat bleek effect te hebben ... ik ben er nu sinds vandaag helemaal van verlost en ik heb het op papier !!!
Toen ik jouw verhaal hier las had ik zoiets van daar moet ik zo snel mogelijk vanaf zien te geraken.

Ik hoop dat het bij jou allemaal nog goed afloopt ... ik vrees een beetje dat dat incassoburo ook op z'n pluimen zal gaan staan om de gemaakte kosten terug te vorderen.

Lieve groetjes

Gepost door: ann. | 31-03-09

De commentaren zijn gesloten.