26-03-09

Zeiken

 

Plassende man - 000 (klein)Als overredingsmiddel om de door mij, en vele anderen zeer gewaardeerde collega-blogger MizzD met haar Hollandse Nieuwe ! bij ons te houden, heb ik haar beloofd om zo nu en dan een foto van een halfnaakte jonge knappe man op mijn eigen weblog te plaatsen.

Belofte maakt schuld. Maar afbeeldingen tonen van knappe halfgoden van mannelijke kunne, dat strookt niet echt met mijn interesses. En ik heb trouwens ook liever niet dat de mensen een verkeerd gedacht van me krijgen. Knipogen

Dus ging ik op zoek naar een aanleiding en rechtvaardiging voor het op mijn blog plaatsen van Peeing boy - 000 (klein)die gozers. En ik heb ze gevonden! In de overpeinzing die aanvangt in de alinea na de volgende.

MizzD, Moeder Overste, Veerle en alle andere liefhebbers van mannelijk schoon: ik hoop dat de hier getoonde gasten, naar jullie normen. mooi genoeg zijn! Oké, die ene heeft nog veel kleren aan, maar zijn armen zijn onbedekt en hij heeft een blote... kop! Dat compenseert, niet? En die andere bink is super jong, geheel naakt en... schattig, hé?! Met zijn blonde krulletjes. Knipogen

Als je in een lichamelijke toestand terechtkomt, zoals de mijne, dan geraak je doorgaans de meeste, zo niet al je vroegere kameraden kwijt. En is het ontzettend moeilijk om nieuwe maten te vinden en te behouden. Niet omwille van een gebrek aan durf of onmondigheid. Neen, louter omwille van je fysieke toestand!

Enerzijds omdat je niet kan deelnemen aan activiteiten waarvoor je belangstelling hebt, en waarbij je gewoonlijk in contact zou komen met personen die je interesses delen. Bij mij is dat ondermeer hardlopen, dansen, stappen, op stap gaan... Anderzijds door je verplaatsingsproblematiek, het toegankelijkeidsvraagstuk en je afhankelijkheid van derden.

Plassend jongentje (klein)Als ik  al eens door iemand wordt uitnodigt om samen ergens heen te gaan, dan heb ik dus in eerste instantie af te rekenen met mijn gebrek aan aangepast vervoer,  vervolgens rijst de vraag naar de toegankelijkheid van onze bestemming en tot slot is er het feit dat ik niet op mijn eentje kan plassen.

Net zoals dat ventje hiernaast, doe ik dat, met de hulp van iemand anders, in een kan. En, bij gebrek aan een toegankelijk toilet, ook dikwijls semipubliekelijk! Maar doorgaans niet met zulk een sexy toeschouwers! Lachen

Dus als ik uitga dien ik ofwel die periode in tijd te beperken, zodat ik thuis ben tegen dat mijn blaas wil geledigd worden, ofwel iemand mee vragen om me te assisteren, wat de privacy enorm beperkt. En hoe dan ook is het aangeraden om voor en tijdens het uitgaan weinig tot niks te drinken.

Inderdaad, plezant en gezellig is anders! Maar als er mij iemand mee uitvraagt voor één of andere voorstelling of evenement, dan kan ik toch moeilijk zeggen: "Ja, akkoord, als je belooft mijn penis vast te houden als ik moet plassen!" Eerlijk gezegd, als iemand mij, 10 jaar geleden, voor een dergelijke keuze had gesteld, dan weet ik ook niet wat ik zou hebben geantwoord. Misschien dat ik me plotsklaps zou hebben herinnerd dat ik die dag eigenlijk niet kon uitgaan, want dat mijn kat elk moment kon bevallen en dat ik daar dan best aanwezig bij zou zijn. Terwijl ik niet eens een poes heb!

Of mogelijks wachtte ik tot net na het afgesproken tijdstip, om dan te bellen met de melding dat ik er jammer genoeg niet zou geraken omdat de auto niet wou starten, of omdat mijn vrouw er dringend en onverwacht met het vehikel was vandoor gegaan! Of dat we beiden urgent naar de kliniek moesten omdat mijn schoonmoeder ongelukkig ten val was gekomen toen ze in het donker op weg was naar de stal om haar dwergkonijntjes eten geven! Of gewoonweg niet gaan en hem de volgende dag opbellen en verbolgen verklaren dat ik op een bepaalde (andere dan afgesproken) plaats had staan wachten, en boos vragen waarom hij niet was komen opdagen?!

We kunnen om onze beperkingen, en de jammerlijke gevolgen daarvan, maar beter af en toe eens hartelijk lachen, in plaats van dat we er gefrustreerd om zouden zijn! Lachen

Tot wie zich geroepen voelt om met adviezen voor de dag te komen voor een alternatieve plasmethode, anders dan puur natuur, zeg ik bij voorbaat: neen, bedank! Knipogen En alle hulpmiddeltjes en incontinentiemateriaal die te verkrijgen zijn, heb ik ter mijne beschikking of ben ik van op de hoogte, dus ook daaromtrent heb ik geen raadgevingen nodig! Knipogen

Het filmpje hieronder heeft elkeen van jullie allicht reeds eerder gezien, doch ik wil niet nalaten het hierbij nog eens te publiceren, omdat het heel nauw aansluit bij het onderwerp van deze blog.

 

 

>>> Wie de afbeeldingen in een groter formaat wenst te zien, dient enkel eens met de cursor op het prentje te gaan staan en dan op de linker muisknop te klikken <<<

Commentaren

Goede morgen toen we vorig jaar op reis gingen met die persoon die in een rolstoel zit, hebben we dat probleem over het toilet ook ondervonden, die had gewoon toen we op stap gingen altijd zijn fles bij. Is iets waar mensen zonder die handicap gewoon niet aan denken.

Etje

Gepost door: Etje | 26-03-09

:-) Je benadert het weer langs de grappige kant, maar ik begrijp wel dat het vaak een enorme frustratie moet oproepen. Ik begrijp ook je houding tegenover al dat "materiaal" dat ervoor op de markt is. Het blijft allemaal wreed kunstmatig. Geen adviezen dus ;-) alleen begrip.

Ik wens je een fijne donderdag toe!

Lieve groetjes ...

en ps. je hebt dat naaktprobleem van sommige medebloggertjes mooi opgelost ;-)

Gepost door: ann . | 26-03-09

Mooi aangebracht de problematiek inzake handicap .
Wij (de anderen dus), staan er niet zo in detail bij stil .
De grote lijnen zien wij, hetgeen wij mee geconfronteerd worden .
Maar deze bijdrage geeft een veel grotere aanwijzing .


Gepost door: Siberx | 26-03-09

goeie morgen Rudi je kaart hier een probleem aan op een ludieke manier :-)
maar dat maakt niet dat het minder frusterend is als je moet plassen met je toestand
een goeie oplossing daarvoor heb ik helaas ook niet :-)

grandioos dat filmpke hé :-)

fijne donderdag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 26-03-09

Hehe... nou...als ik iéts niet echt aangenaam vind om naar te kijken dan is het een kaalgeschoren kop! En ook niet naar in het openbaar plassende mannen...al stáán ze bij zo'n mooie plascarroussel, het heeft toch iets genants! En dat brengt me dan meteen bij jouw probleem...dat je inderdaad ironisch en met een kwinkslag brengt, maar kan me heel goed voorstellen dat je er enorm van baalt zo af en toe! Ik ondervind tijdens mijn wandelingen met de hond ook wel eens dat ik moet plassen waar het nergens kan...en dat is toch erg vervelend...ik schreef daar al eens een postje over. Je raakt op een gegeven moment wel bedreven in het wildplassen ( wat voor vrouwen iets minder vanzelfsprekend is dan voor mannen ook qua plaatsen waar het kan), maar óók in het herkennen van gebouwen waar je makkelijk eventjes zou kunnen ( ziekenhuizen, buurthuizen, kampeerwinkels, benzinestations enz.) Als valide mens dan...voor jou is het allemaal nog een stuk moeilijker, dat begrijp ik uit dit postje, maar dat had ik al uit eerdere postjes van jou begrepen hoor...en als je als weldenkend mens er eventjes bij stil staat, had je daar niet eens zulke postjes voor nodig om het te weten hè! Het is erg jammer dat de nodige voorzieningen om jou het leven wat te vergemakkelijken niet echt veel voor handen zijn overal...ik zou het graag anders zien!!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 26-03-09

Hihii! Lees je reaktie net bij mij...maar ik update-te net al: vandaag sta ik helemaaaaal niet in de top 15 sinds lange tijd...hahahahaha! Op nummer 3 echter staat iemand die ik de nummer-1-positie wel gun..!! RUDI RULEZZZ!! :-)))
Btw..mijn moeder heeft een tegeltje met zo'n spreuk op de wc hangen: 'toen pissen plassen werd, is het gezeik begonnen!' Maar wij mochten als kind alleen plassen zeggen hoor...alle andere woorden waren niet netjes! hahaha! En eigenlijk zeg ik nu ook nog steeds alleen maar zeiken voor zeuren, klagen...daar waar jullie zagen tegen zeggen! hahahah!

Gepost door: mizzD | 26-03-09

Ge hebt ons weer eens op een bijzonder grappige manier met de neus op de feiten gedrukt, de beperkingen waar wij weinig of niet bij stilstaan en waar jullie dagdagelijks mee geconfronteerd worden ...

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 26-03-09

Hmm.. dat van die kaalgeschoren koppen zou ik iets genuanceerder kunnen omschrijven: ik hou niet van expres kaal geschoren...ik zie liever haar! al zou het maar weinig zijn...daar kan een mens niks aan doen hè of ie veel of weinig haar heeft! En met geheel kale hoofden door ziekte o.i.d. heb ik absoluut geen moeite...men hoeft zich dan wat mij betreft echt niet ongemakkelijk te voelen of zo...en ik zou me ook echt niet ongemakkelijk voelen in zo'n gezelschap!
Maar mannen met een kaalgeschoren kop omdat ze dat zelf mooi of stoer vinden..ik vind het meestal zonde! hahahaha! ( hangt ook een beetje van de vorm van het hoofd af..Umberto Tan hier bijv. vind ik het nog wel mooi staan, maar Frits Wester dan weer helemaal niet! :-))) )

Gepost door: mizzD | 26-03-09

Hallo ! Ik ben inderdaad 'n tijdje blog-out geweest wegens gebrek aan tijd en daarna ben ik overgeschakeld naar een kleiner blogje, hoofdzakelijk over Oostende (met tal van links o.m. naar Oostendse powerpoints). Het is goed dat wer terug eens iets van elkaar te lezen krijgen.
Leuk filmpje !

Beste groeten.

Gepost door: Jeroen | 26-03-09

GOEIE AVOND RUDI ALS ROLSTOEL PATIENT HEB JE WEL VEEL PROBLEMEN, EN NIEMAND DIE ER IETS AAN KAN VERHELPEN HE..IK BEGRIJP OOK RUDI DAT HET NIE ALTIJD EVEN MAKKELIJK MOET ZIJN VOOR JE. MAAR JE SLAAT JE ER TOCH DOOR HE. IEMAND DIE NIET MET ZULKE PROBLEMEN STAAT, KAN DAAR NIE GOE OVER MEEPRATEN....WIJ STAAN OOK ME T EEN GEHANDICAPTE ZOON. NOG EEN FIJNE DONDERDAG AVOND GEWENST.

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 26-03-09

Rudi, Al zegt mizzd dat ieder weldenkend mens jou probleem moet kennen en begrijpen. We staan er echter allemaal niet bij stil en ik vind het héél goed dat jij dit op je blog aankaart! Van mij mag je méér zulke postjes plaatsen dan gaan veel mensen er op gewezen worden dat er mensen zijn die het in het leven niet zo gemakkelijk hebben om normaal te leven .Hiermee bedoel ik dat hetgeen wij "normaal" vinden ,voor jou héél moeilijk kan zijn. Jij hebt hulp nodig voor zaken die wij vanzelfsprekend vinden! Dus Rudi schrijf erover hoe jij tegen de wereld moet aankijken en dikwijls moet opboksen!!! Voor velen zullen de ogen opengaan!

Gepost door: magda | 26-03-09

Jammer dat je beperking zo'n invloed heeft op je sociale leven.
Fijn dat je er van de humoristische kant tegenaan kunt kijken Rudi!
Ik heb genoten van het filmpje!
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 26-03-09

:-) Maar dát schreef ik óók hè Magda...dat we er eventjes bij stil moesten staan...als we dat vanzelf deden, waren dit soort postjes niet nodig. Maar over het algemeen zijn we zó met onszelf bezig, dat dit soort postjes dus wél heel erg hard nodig is om maar weer eens met onze neuzen op de feiten gedrukt te worden! Het was in eerste instantie ook waarom ik dit blogje van Rudi ben gaan volgen...goed verduidelijkend geschreven wat een invalide persoon ( sorry als ik niet de juiste hedendaagse term hanteer Rudi...ik weet niet welke er momenteel in de mode is! ;-) ) dagelijks aan grote en kleine problemen tegenkomt in het leven...en bovendien met humor geschreven wat ervoor zorgt dat het makkelijk en fijn leest en het lezersaantal hopelijk blijft groeien zodat steeds méér mensen er even bij stil staan...enz.! :-)

Gepost door: mizzD | 26-03-09

Hey Rudi, ik zal hier nog s terug moeten komen om wat bij te lezen, voor vandaag is t al ruim laat geworden.
Ik wil wel nog ff zeggen dat ik t een prachtige foto vind, hier in de linkerkolom, jij met jouw hond!

Gepost door: Ri@ | 26-03-09

Rudi Een goede avond gewenst , en ik vind dat zeer god dat u dat op u blog aankaart , want sommige staan daar niet bij stil , hoe de moeilijkheisdgraad daar van is , en ik vind dat fijn dat u dat hier open en bloot aankaart , dan kunnn sommige eens nadenken.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 26-03-09

Hoi Rudy Bedankt dat je eens op ons blogje langskwam. We hebben inderdaad een mooie zwemdag gehad maar niet in Lokeren maar wel in Dendermonde.

Nu ik hier eens langsgekomen ben, kom ik zeker nog eens een kijkje nemen . Je kan een verhaal op een grappige manier vertellen maar je drukt ons zo wel met onze neus op de feiten

Gepost door: keano en mama | 27-03-09

Goedemorgen het filmpje kende ik al.
Ik werk in de verzorging, dus dat zeiken....ik ken er teveel van.haha
Nog een leuke vrijdag

Gepost door: Zon-nebloem | 27-03-09

goeie morgen Rudi zou het vandaag droog blijven?
hopelijk wel, ben die regen al beu
fijne vrijdag hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 27-03-09

Rudi, bedankt voor het bezoek op mijn blog. Ik zal hier zeker vaker terugkeren nu ik in een goede kategorie zit. Voorheen zat ik in "natuur", maar vorige week veranderde ik naar "dagelijks leven". En aangezien de tuin en de natuur mijn dagelijks leven is...

Gepost door: It is I, .... | 27-03-09

Ik heb een vriendin die blind is en zelf kookt. Ik vraag me af hoe ze dat doet, ik denk dat ik meer met brandwonden zou rondlopen dan wat anders.
Bij andere dingen staan we dan weer niet stil. Fijn om er ons even attent op te maken.
Groetjes.

Gepost door: Nadia | 27-03-09

Rudi, Prachtig filmke vind ik dit.
Jammer dat je beperking zo'n invloed heeft op je sociale leven.
Nog een fijne vrijdag verder.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 27-03-09

goeieavond ik ben een paar jaar wc-madam geweest,als extra in casino van knokke.dus ben ik ook expert in zeiken,maar dan in alle betekenissen van het woord..;-)))))
nog een fijn week-end

Gepost door: guusje | 27-03-09

Zeiken Hallo Rudi, als je je bezoekje even aangekondigd had zou ik koffie gezet hebben, volgende keer beter. Dit filmpje kende ik niet, ik heb tranen gelachen. Ik weet nog niet waarover het allemaal gaat op je blog maar een naakte man af en toe is niet te versmaden, zeker niet als hij er zo lief uitziet als die kleine met z'n blonde krulletjes bv daar zou ik al meteen de zandbak mee inwillen. Dan een beetje verderscrollen naar de tattooguy: diens vriendin kan een wereldreis maken op zijn rug.
Interessant Rudi, ik kom terug en wens je een zalig weekend.
XXXm

Gepost door: Martine | 27-03-09

whahahaha rudi
dat filmpje is super:-)

Gepost door: klaproos | 27-03-09

Goede avond Rudy ik heb dat filmke al meermaals gezien,maar blijft leuk.groetjes dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 27-03-09

echt een grappige video na je verhaal Rudi Een aangenaam weekend toegewenst vanwege Amor Fati !

Als u uw vooroordelen verliezen wilt, moet u reizen

Wij maken grote reizen om dingen te zien waarop wij in onze woonplaats geen acht slaan

Gepost door: Amor Fati | 27-03-09

Ik moet hier nu bekennen dat ik het plasfilmpje nog nooit gezien had, maar het is in ons klooster dan ook niet de gewoonte om openlijk naar zulke beelden te kijken.
Toch moet ik toegeven dat ik weer genoten heb, zowel van het filmpje als van de foto's. Onze lieve heerke heeft de mannen toch wel mooi geschapen! Ik dank Hem daar nog elke dag voor op mijn blote knietjes tijdens het avondgebed. 'k Mag er misschien niet aankomen, er naar kijken doe ik des te meer. Hallelujah!

Gepost door: Moeder Overste | 27-03-09

Tja Rudi, en ik zou durven klagen omdat ik een beetje last heb van een meniscus ...

Gepost door: Leen | 29-03-09

De commentaren zijn gesloten.