01-03-09

Mijn hond

Als fervente dierenliefhebber heb ik in mijn leven al heel wat boeken verslonden die over dieren handelen. En dan vooral over honden. Daar heb ik er trouwens in mijn eigen boekenverzameling ook heel wat exemplaren van staan. Euh, 'liggen', bedoel ik, want de meeste van mijn boeken bevinden zich momenteel in dozen. Tot wanneer ik mij ooit eens een mooie (namaak) koloniale bibliotheekkast kan aanschaffen en dan vervolgens nog een plekje vind om ze neer te poten. Knipogen

Maar ik glijd af van het onderwerp. In het eerste hondenboek dat ik mij ooit aanschafte, en dat ik van voor naar achter en van achter naar voor, keer op keer opnieuw las, en waarvan ik elke afbeelding telkens opnieuw bekeek, en welk boekwerk ik trouwens nog steeds in mijn bezit heb, staat een gedichtje, dat me steeds is bijgebleven. En ik kan het hier neertypen, zonderSkipper eerst iemand in die dozen te moeten laten wroeten om dat boek naar boven te spitten. Want ik ken het, ook nu nog, na meer dan 30 jaar, feilloos uit het hoofd. De inhoud ervan is werkelijk iets om over na te denken. Van het gedichtje dus hé, niet mijn hoofd! Lachen De foto hiernaast is er één van mijn laatste hond Skipper, drie jaar voor haar dood, eind januari 2000.

Mijn hond

Welk middel rest mij nog

Nu ik je alles heb geleerd

En ik slechts zie, tegen mijn wens

Hoezeer jij gelijkt op een mens!

Commentaren

Ten eerste... prachtige hond! En dat gedichtje...tja..men zegt dat de eigenaren steeds meer op hun hond gaan lijken...maar andersom ligt meer voor de hand. Een hond, je moet altijd in je achterhoofd houden dat het een dier is en dus zo kan handelen, maar inderdaad..we domesticeren ze steeds meer...en eigenlijk schrikken we soms nog ook als een hond iets echt 'dierlijks' doet! :-)
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 01-03-09

goeiemiddag daar steekt veel waarheid in,het is nu bijna twee jaar dat wij afscheid genomen hebben van onze james,hij is 14 jaar geworden,een respectabele leeftijd voor een labrador,maar hij was mijn beste vriend,my shadow,en ik mis hem nog elke dag....
nog een fijn zondag,grtjs...

Gepost door: guusje | 01-03-09

een pracht van een hond

Gepost door: merel | 01-03-09

Wat een prachtige hond ! Ons vrouwtje heeft hier ook zo'n hele verzameling hondenboeken. En kriebelt het niet om toch nog een hondje in huis te nemen ?

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 01-03-09

prachtige hond echt waar!
het gedichtje doet me denken aan een episode uit Ally McBeal... ze zit bij haar therapeut om haar beklag te doen dat ze maar neit aan een man kan komen... (zo iets, veel ingewikkelder, maar niet interessang genoeg om neer te pennen), en uiteindelijk maakt de therapeut de volgende opmerking: we spenderen in een relatie 20 of 30 jaar om elkaar te veranderen naar wat we willen, om dan op een morgen wakker te worden en vast te stellen dat onze partner niet meer diegene is waarmee we destijds in zee gegaan zijn...
geef toe, we willen alles en iedereen naar onze hand zetten om dan vast te stellen dat het niet meer zo leuk is...
liefs en nog een fijne avond!
sandra

Gepost door: zaza | 01-03-09

wat een mooie hond Rudy,hoeveel jaar was hij?nog een fijne zondag verder liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 01-03-09

Heb dat gedicht... zelf ook gepikt hè...het is niet van eigen hand. Willem Wilmink schreef echt hele mooie...goegel er eens naar Rudi! :-) Oeps...nu geef ik je nog meer te doen hahahaha aaah alleen uit eigen vrije wil hè...en zo hoort het ook! :-))) Maar vind het heel leuk te lezen dat je van m'n postjes geniet! Btw...ik volg jouw linkjes ook altijd op, maar die laat je niet in een nieuw venster openen meestal hè...is handiger om dat wél te doen! Eenvoudig dat regeltje aanklikken hè! Ben ik niet de hele tijd jouw blog weer kwijt hahahahaa!
Groetjes weerrrr!

Gepost door: mizzD | 01-03-09

Zag er een echt schatje uit. Vorige week sprong er zo nog eentje pardoes tegen me op. Een en vriendelijkheid. Kon er niet boos op zijn.

Gepost door: stefanie | 01-03-09

*** Mijn zus heeft nog een pracht van een boekenkast te koop staan...Zal ik informeren ??

Wij hebben thuis 2 honden gehad..Eéntje was een echte deugniet en konden we amper thuishouden,de andere was veel kalmer ..
Nu hebben we een kat Toby en die is ook een zonnetje in huis...

Heel fijne zondag nog Rudi
Groetjes

Gepost door: Illness | 01-03-09

Ik snap best dat het voor jou idd héél moeilijk is oml een hond te houden als je partner er niet mee akkoord is. Maar is een hulphond niets voor jou ? Een vriend van ons heeft een hulphond en is rolstoelpatiënt en eerlijk hun leven werd er 1000 keer beter door. Hij was niet alleen altijd al een hondenfreak maar bovendien krijgt hij nu ook echt hulp waardoor de andere gezinsleden minder belast worden.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 01-03-09

Voor de seks was er eerst een mooi tafereel van verleiden en plagen.
Chistou heeft Fjerla het hof gemaakt als een echte heer.
Ze zeggen wel eens dat het maar beesten zijn en dat er geen gevoel bijkomt, maar ik weet zeker dat veel mensen minder gevoel aan de dag leggen alvorens ze beginnen aan de seks.
Als twee honden het met elkaar kunnen vinden dan krijg je mooie taferelen te zien.
Het is ons en de eigenares van Fjerla in de eerste plaats ook te doen om gezonde honden met een aangenaam karakter.
Nog een fijne zondagavond gewenst.

Gepost door: belgian pyr | 01-03-09

Mooie hond zeg en dat gedicht is een echte doordenker!
groetjes en nog een fijne zondagavond!
Elmar

Gepost door: Elmar | 01-03-09

Echt een mooie hond waar je waarschijnlijk prachtige herinneringen aan over houd.
Fijne avond nog

Gepost door: Jenifer | 01-03-09

Rudi Een goede avond Rudi , en het is een mooië hond het is een pracht van een beest , ik heb vroeger ook 2 keer een hond gehad , en daar had ik veel vriendschap van.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 01-03-09

GOEIE AVOND RUDI EEN HEEL MOOIE HOND ZEG.MAAR HEB JE GENE MEER IN HUIS NU???DAT IS TOCH EEN COMPAGNIE VOOR JOU...EN EEN DIER....TJA DAT HEEFT ALLEEN NOG DE TAAL TEKORT HE RUDI. EEN FIJNE NACHTRUST EN NU KRUIP IK OOK ONDER DE DEKENS.HEB EERST GEKEKEN NAAR "LOUIS....LOUISE". DAT IS IETS DAT IK IEDERE ZONDAG VOLG.

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 01-03-09

Goeie nacht Rudi Een heel mooi gedicht Rudi en ik ook prachtig hoe je dit alles hebt neergepend...ik heb zelf twee honden gehad (nu moet ik het met katten stellen omdat we te klein van tuin wonen)...ik heb ze ook alles aangeleerd maar ik heb ze nooit kunnen vergelijken met mensen omdat ze voor mij altijd vrienden zijn geweest die me nooit hebben gekwetst.
Maar ik vind het gedicht treffend...het raakt me en ontroerd me.
Maar dieren die echt slecht zijn, en waar je geen echt vriend in vindt, waar je je in kunt vergissen, zoals je je in sommige mensen kunt vergissen, is volgens mij de fout van het baasje zelf.
Dit is absoluut geen kritiek op jou, integendeel, want je schrijft zelf wat voor dierenliefhebber je bent en daar zou ik uren over kunnen schrijven...en het is omdat het hier over dieren gaat dat mijn schrijven wat langer is...en niet omdat ik niet kan slapen van de pijn aan mijn voet.
Ik ben hier vorige nacht ook komen lezen, en heb dan het verhaal gelezen over die samenkomst in Gent waar de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers zo slecht was...neem me aub niet kwalijk dat ik geen reactie heb neergepend...maar de ene keer gaat mij dit beter af dan de andere keer en als ik vind dat ik het niet ordenkelijk kan neerpennen dan hou ik het meestal bij lezen!
Fijne nacht nog gewenst en sorry voor het gezeur over mijn voet!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 02-03-09

Hey :o) Een dierenvriend :o)
Dat was een prachtige hond.
Nog een leuke week

Gepost door: Zon-nebloem | 02-03-09

Goede morgen Rudi jaren geleden toen ik nog een kleine ukkie was zijn mijn grootmoeder altijd "wie van honden houdt , houdt ook van mensen" geloofde daar toen zo niet in, maar met de tijd heb ik haar toch gelijk moeten geven. Zou willen dat ik dat haar dat ooit gezegd had maar ja....

Fijne maandag
Etje

Gepost door: Etje | 02-03-09

goeie morgen Rudi een mooi dier geweest op de foto te zien
heb vroeger ook een hondje gehad, een foxke, is 17 jaar geworden
nu alleen nog geitjes :-)
fijne en zonnige maandag hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 02-03-09

Rudi Ook ik ben een echte hondevriend, mijn blog kan daar ook niet over liegen hé. Spijtig hebben we zelf er maar ene ,maar dat komt omdat we hier te weinig beloop hebben om er meer te houden, maar hij wordt zo ook meer verwendt hé. Ik heb ook een hele boel boeken over honden.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 02-03-09

Hoi Rudi......... een mooie hond. En boeken over dieren, ja lezen..heerlijk !! Doe ik ook heel graag !1

Groetjes,Thea

Gepost door: Thea | 02-03-09

Mooie hond hoor en bedankt voor je bezoekje ,
Fijne maandag

Gepost door: Gertje | 02-03-09

was even hier zag u staan bij hobby top dit is een gevoelige site
het laat wel indruk achter......groetjes bo

Gepost door: boomer | 02-03-09

pfff baaldag pppffff

Gepost door: mieke | 02-03-09

Hoi Rudi

Dit mooi gedicht moet je erg bijgebleven zijn,
om het nog zomaar uit het hoofd neer te pennen!

@ Ik spreek van lopen in mijn dromen,
ik ken je niet persoonlijk,
maar door hier regelmatig te komen,
bewonder ik je moet en doorzettingsvermogen.
Ik weet het wel alle dagen zijn niet gelijk,
maar toch vind ik het ongeloofelijk hoe je positief
door het leven gaat.
Ik voel me een beetje beschaamt om me zomaar
te uiten dat ik niet meer zal kunnen lopen,
terwijl stappen wel nog zal kunnen.
Ik heb diep respect voor wat je wil bereiken.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 02-03-09

Jij bent dus ook een hondenmens. Wij hebben hier thuis een collie rondlopen, ondertussen al bijna 15 jaar. Ik vrees nu al voor de dag dat we hem zullen moeten afgeven... En het feit is dat die dag steeds dichterbij komt.
Mooi gedichtje !
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 02-03-09

Rudi, Een prachtige en mooie hond.
En boeken lezen over dieren doe ik ook graag.
Nog een fijne maandag verder.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 02-03-09

dag rudi,
fijn dat je zo kunt genieten van boeken,

ik kan alleen maar zeggen, je mag heel veel van een dier houden en er veel plezier mee beleven met wandelen etc, maar je meoet het wel in zijn waarde laten en dier laten zijn en er geen mens van maken...

groetjes
klaproos

Gepost door: klaproos | 02-03-09

rudi...goede avond toe leuk dat je zoveel dierenboeken kunt verslinden en een mooie foto van uw hond ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 02-03-09

RUDI GOEDE AVOND
JE ZAL WEL
BOEKEN IN
OVERVLOED
BEZITTEN
EN UW HOND
ZAL NOG WEL
SPECIALE KENNIS
HEBBEN
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 02-03-09

prachtige hond, zo een lassie (collie) was altijd mijn kinderdroom, maar de droom is helaas nooit uitgekomen; het gedichtje is mooi, een nadenkertje, inderdaad sommige honden lijken helemaal op mensen, en dan vooral op hun baasje, groetjes

Gepost door: Emily | 02-03-09

Mooie hond...momenteel heb ik acht poezen ...een chow chow...een briard...en een kaketoe...fijne avond..

Gepost door: Yolanda | 02-03-09

Hallo Rudi :o) Mooie hond
Mijne hond is recrnt gestorven :o(
Bij deze wens ik je nog een hele mooie avond toe
Groetjes

Gepost door: Perzik | 02-03-09

Dag Rudi, Hele mooie hond . Spijtig genoeg is hij ook al naar de eeuwige jachtvelden. Ben er zeker van dat je hem nu ook nog altijd mist. Groetjes en maak er nog een fijne week van.

Gepost door: Menier | 02-03-09

Heb ook nog een hond gehad, sloeber, en hij deed zijn naam alle eer aan ;-)

Gepost door: roy | 02-03-09

Hoi Rudi, Onze Laika is mijn beste maatje :-) Hij is er dus altijd als ik opsta, als ik thuiskom. Ik wil niet denken aan de dag dat hij er niet meer zal zijn.
Dierenboeken lezen doe ik niet, maar programmas over dieren genieten mijn voorkeur!
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 02-03-09

Je afsluiter... een prachtige ode aan je hond!

Ik wens je nog een fijne avond en voor morgen een leuke dinsdag!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 02-03-09

Rudi hallo, een mooie hond ! Ik heb er ook zo één gehad joy noemde hij , nu heb ik geen dieren meer, enkel varkens, in miniatuur dan...Nog een rustige nacht toegewenst, liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 02-03-09

goeie morgen Rudi het weer is toch minder dan gistermorgen
de zon is er niet vandaag
toch een fijne dinsdag je toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 03-03-09

goede morgen Rudy een hele fijne dinsdag wens ik je liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 03-03-09

mijn hond is mijn alles en dat weet zij oh zo goed
fijne avond rudi

Gepost door: callemie | 03-03-09

Mooie hond! Van honden krijg je veel vriendschap, ze kunnen zelfs de was doen volgens dit filmpje :-)
http://www.youtube.com/watch?v=aXjgXONh_Cc
Groetjes van Daisy en een knuffel van Donna

Gepost door: Daisy | 03-03-09

Dag Rudy! Tijdje geleden dat ik hier was....shame,shame,shame!!!
Wat een mooie hond?! Een Lassie!
En wat een leuk gedichtje.
Wij zijn nu aan ons tweede hondje toe,en ik zou het niet meer kunnen missen,ook al is hij nog piepklein!
Toch geen kleintje aanschaffen??? ;-)

Nog een fijne avond en tot later!
Ooohja,het stokje heb ik wel ontvangen,hoor,maar nog niet uitgewerkt! Oeps,sorry!!!

Gepost door: Elsje en Remy | 03-03-09

Wij hebben een Border Collie en 't is waar, het enige dat hem ontbreekt is de spraak!

Gepost door: Leen | 03-03-09

Hallo Rudi, hond en mens worden één met de jaren,maar dat geldt ook wel voor andere dieren. En het afscheid nemen doet dan zo'n pijn.
Maar gelukkig heb je nog de herinneringen .
Er viel hier veel te lezen,ja dat komt ervan als ik een weekje niet langskwam omdat tenhuize dekindertjes de boel op stelten stond.

Gepost door: magda | 03-03-09

Ja ja... dat is een hele goeie toevoeging aan die spreuk...want helemaal waar...je moet die appels inderdaad ook zien hangen alvorens je ze kunt plukken! Scherp Rudi! :-)
Doeidoeiii!

Gepost door: mizzD | 03-03-09

*** Alvast een heel fijne woensdag
Groetjes

Gepost door: Illness | 04-03-09

Goede morgen Rudi nog een fijne woensdag gewenst.

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 04-03-09

Helllow Rudy! Hier in deze harde wereld,
vol ellende en verdriet,
ben je vaak onzeker,
en vertrouw je je vrienden niet.
Wat is er dan mooier in je korte bestaan,
om met dieren als vrienden door het leven te gaan.
Je kunt ze voor eeuwig vertrouwen,
ze geven vreugde en plezier,
en hun liefde zal je nooit berouwen,
daarom hou ik van het dier!...maar evenveel van mensen, wees gerust! :-)

Je fan ;-)

Gepost door: Nathalie | 04-03-09

Hallo Rudi, Mooie foto - zo'n "lassie" vind ik een mooie en lieve hond.
Honden zijn niet als mensen hoor! Ze oordelen en beoordelen niet, maar nemen ons gelijk we zijn.
Lieve groetjes,

Gepost door: Marja | 04-03-09

gedichtje Heel mooi gedichtje.
Mooie collie, overigens.

Gepost door: pieterbie | 05-03-09

De commentaren zijn gesloten.