19-02-09

Voor boek en plaat, deel zoveel

Tijdens die 'Liefdesweek' wou ik het onderwerp niet ter sprake brengen, maar nu kom ik er wel mee voor de dag.

Trouwe lezers herinneren zich misschien wel mijn eerdere logjes met betrekking tot ECI, de, sinds jaar en dag in Nederland en Vlaanderen actieve boekenclub.ECI - logo

Ook ik was gedurende meer dan twee decennia lid van deze club. En bestelde trouw, minstens vier keer per jaar, een item uit hun catalogus. In mei van vorig jaar zette ik mijn lidmaatschap evenwel stop. Maar aangezien je dit blijkbaar moet doen minstens één maand voor afloop van de lopende lidmaatschapsperiode, ben ik nog lid tot 31 maart van dit jaar. En diende ik dus nog orders te plaatsen.

E-mail - 001 (klein)Op 11 juni 2008 bestelde ik, via e-mail, het boek 'De donkere macht'. Men leverde mij, enkele dagen later verkeerdelijk het boek 'In de donkere nacht'.

Op 16 juni 2008 meldde ik ECI, per e-mail, deze vergissing.

Eind juli ontving ik met de brievenpost, een aanmaning met datum 21 juli 2008.

Per e-mail op 25 juli 2008, antwoordde ik hierop en herinnerde ECI aan mijn e-mail van 16 juni 2008, waarvan ik een kopie bijvoegde. Tevens herhaalde ik mijn verzoek om het niet door mij bestelde boek terug bij me af te halen.

Eind augustus ontving ik alweer een aanmaning, met datum 25 augustus 2008. Daarin werd me zelfs een aanmaningskost in rekening gebracht.

Op 11 september 2008 reageerde ik hierop en eiste van ECI de ONMIDDELLIJKE rectificatie van hun fout.Aanmaning - 000


Op 15 september 2008 meldde ECI me niet aan mijn verzoek te kunnen voldoen.


Evenwel blijft deze firma mij voortdurend lastig vallen met aanmaningen. Wat ik heel vervelend vind! Daarom contacteerde ik per e-mail de lokale Politie. Met het hierboven vermeldde verhaal en de vraag of ik bijvoorbeeld, door bij hen een klacht tegen ECI in te dienen, een einde kan maken aan deze ongewenste brievenstroom.

Politie logoDe volgende dag ontving ik reeds een antwoord. Een commissaris van de lokale politie meldde me dat het aangehaalde geen strafrechtelijk feit is. Het kadert in een koop-verkoop. De man suggereerde om, zo ik er lid van ben of word, me te wenden tot een consumentenvereniging, die enige druk kunnen uitoefenen, en anders tot een raadsman.

De man vervolgde met te melden dat het gerecht, in casu de politie, mij in deze geen verdere hulp kan bieden. Dat dit een burgerlijke zaak is. Dat zij, op mijn verzoek, een proces-verbaal kunnen opstellen, maar dat dit zelfs niet naar het parket wordt gezonden. Het blijft binnen de administratie van de lokale politiepost en er wordt verder niets mee gedaan. Zij doen zelf geen verder onderzoek.

De commissaris sloot af met de melding het spijtig te vinden mij geen positiever nieuws te kunnen brengen.

Met een e-mail terug dankte ik de man welgemeend voor het snel en accuraat antwoord, dat jammer genoeg niet positief was

Verbaasde het antwoord me? Neen, helemaal niet! Het is immers niet de eerste keer dat ik zo een bericht krijg van politie of gerecht. Hiernavolgend nog een voorbeeld.

Van midden mei 2000 tot midden oktober 2001 verbleef ik in het ziekenhuis. Begin oktober 2000 werkte er gedurende korte tijd iemand als gerant in mijn handelszaak, om mij - tijdelijk - te vervangen. Toen hij opstapte, nam deze persoon een groot deel van mijn handelsvoorraad mee. Mijn vrouw diende medio oktober 2000 bij het plaatselijk politiekantoor klacht in wegens verduistering van goederen.

Bij de aanvang van kalenderjaar 2006, richtte ik een schrijven aan het Parket van de procureur des Konings, aan wie de politie, naar eigen zeggen, het Sleeping at work - 000PV eind 2000 had overgemaakt. In die brief verzocht ik de heer procureur om me te melden hoe ver het onderzoek stond, inzake die verduistering van goederen. Feiten waarvan ik het slachtoffer was, die dateren van medio oktober 2000 en waarvan we sinds het neerleggen van de klacht niks meer hadden vernomen.

De procureur des Konings liet mij, een maand of vier later, via zijn adjunct secretaris weten dat hij de eer had mij mede te delen dat hij had besloten het dossier te seponeren. De reden van deze beslissing: andere prioriteiten bij vervolgings- en opsporingsbeleid! Zo staat dat daar, zwart op wit. Voor zover mij bekend werd géén enkele onderzoeksdaad verricht, en dat terwijl de dader bekend is! Wenkbrouw ophalen

>>> op sommige afbeeldingen kan je doorklikken!

Commentaren

Goede morgen Rudi eerst iets over ECI, ben daar ook jaren lid van geweest en als ik eerlijk moet zijn heb daar nooit problemen gehad. Ook toen ik zoals jij een verkeerd boek had ontvangen, heb toen gebeld en het juiste boek werd opgestuurd mocht zelf het verkeerde boek houden omdat volgens dat ze zeiden hun schuld was van de verkeerde bestelling. Waar in nu over praat is wel al een jaar of 15 geleden, misschien dat dat daar nu wel allemaal veranderd is, zou kunenn he.

Ja en dan de politie en het gerecht he, daar kan ik ook een boek over schrijven hoor. En dan durven ze nog verschieten dat de gewone man geen vertrouwen meer heeft, wel je zou voor minder.

Groetjes Etje

Gepost door: Etje | 19-02-09

Nooit ! Ook al verschillende zaken gehad waarvoor we naar de politie gingen en nog nooit hebben ze ook maar iets kunnen doen. Probleem is dat als je het niet meldt bij de politie en er komt een rechtszaak van je helemaal niks wettelijk in handen hebt, dus ben je eigenlijk wel verplicht om het aan te geven.

En ECI ? Wel dat ze daar niks willen/kunnen voor doen dat is om de advocaten werk te geven, die sukkels moeten toch ook wat verdienen. Wij hebben ook problemen gehad met het afmelden bij ECI, maar dat is al zo lang geleden dat ik niet juist meer weet hoe 't ineen zat.

Ik zou zeggen, betaal, maak dat je er van af bent en zet het boek op een tweedehandssite. Het gaat je anders meer kosten dan het waard is.

Gepost door: ms | 19-02-09

Dag Rudi, ik ben zelf ook lid van ECI en durf al eens vergeten tijdig te bestellen...wat je eigenlijk zo'n beetje verplicht bent in die club. Dat zou toch ook niet mogen hé. Wanneer die bestelling niet tijdig gedaan word krijg je een brief in de bus met het vriendelijke verzoek zo vlug mogelijk iets te bestellen. Dat is pas service hé.

Gepost door: natalie | 19-02-09

Tja... ECI...ellende contra intelligentie! :-))) Hopeloos gedoe, bij m'n ouders ook wel meegemaakt...ben er zelf gelukkig nooit ingetrapt om dáár lid van te worden hoor! Ik lees wel boeken van de bieb!
En de politie...aaarrgghh breek me de bek niet open! De schandelijkste zaken en ze doen er niks aan! Alleen maar de zaak weer seponeren wegens andere prioriteiten!! Bah...de politie is mijn beste vriend alláng niet meer hoor...schijtebroeken zijn het!
Groetjessssssssssss!

Gepost door: mizzD | 19-02-09

bah 't Is lief dat die mens je zo snel antwoord gaf, maar idd, het gerecht hier in België, daar kan een mens een boek over schrijven. Zeker voor wat bedrijven betreft.
Ik hoop dat het met ECI goed komt. Heb je die brieven van jou aangetekend verstuurd? Per gewone post of per mail, heb je eigenlijk geen verhaal... :s

Gepost door: Blah | 19-02-09

goeie morgen Rudi ben zelf ook een hele tijd lid geweest van ECI
maar nooit geen problemen gehad, zelfs niet bij het opzeggen ervan
jammer dat jij nu problemen moet ondervinden
en de politie, tja 't is erg als ze niets kunnen doen
ze hebben veel te weinig manschappen en middelen om alles te kunnen onderzoeken en opvolgen, dat zal wel de grootste oorzaak zijn
toch een fijne dag je toegewenst Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 19-02-09

Hallo Ik ben vroeger ook een paar kaar lid geweest van ECI, ben er mee gestopt gewoon omdat ik teveel boeken bij elkaar kreeg ,Ik herinner mij dat ik er ook wat problemen mee had te laat opgezegt ,ook aanmanigen gekregen ,waar ik niet op reageerde en uiteindelijk hoorde ik niets meer .
En tja de uitspraak de politie is je vriend ( of zoiets ) dat klopt al lang niet meer hé .
hopelijk komt het voor je in orde ...
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 19-02-09

ge met die firma wel wat meemaken bij mij heeft het ook wat geduurd voor ik van ze af was...en toen heb ik me voorgenomen om nooit nog zo een lidmaatschap aan t e gaan

Gepost door: mieke | 19-02-09

De politie, je vriend ?? Hahaha, da's om te lachen hé ! Verleden maandag, ingebroken bij mijn ouders, wel niks meegenomen, ma soit, de politie kon niet langskomen ... wegens ... op patrouille .. ja hoor, je kan op ze rekenen.. En ECI ook al een grapje gehad met te moeten betalen voor boeken die ik nooit gehad had.

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 19-02-09

Beste Rudi Jaren geleden had ik een gelijkaardige ervaring me Eci, het ging zelfs zover dat ze een incassobureau op mij afstuurde, maar één telefoontje naar mijn advocaat en ze werden plots een pak meegaander.
PS: Op mijn blog staat in één van mijn laatste postjes een adres van één of andere overheidsinstelling voor eerlijke handelspraktijken, misschien heb je daar iets aan.

Gepost door: Berre | 19-02-09

Rudi, hier ben ik terug me het bericht dat ik van Testaankoop mocht ontvangen Geachte heer,

Wij mochten uw schrijven in goede orde ontvangen, waarvoor dank. Het spijt ons te moeten vaststellen dat u problemen ondervindt met ongewenste sms'jes.

Wij kunnen u aanraden mbt oneerlijke handelspraktijken en misleidende reclame klacht neer te leggen bij de FOD Economie, Algemene Directie Controle en Bemiddeling:
WTC III
Simon Bolivarlaan 30
1000 Brussel
Tel. : 32 (0) 2 277 54 84
Fax : 32 (0) 2 277 54 52
E-mail: eco.inspec.fo@economie.fgov.be

Met achtingsvolle groeten,

Dienst Individuele Hulpverlening

Gepost door: Berre | 19-02-09

Hey :o) Dat is niet leuk voor je.... Ik doe met zo'n dingen niet mee, kopen is zien bij mij.
Nog een fijne donderdag

Gepost door: Zon-nebloem | 19-02-09

Pfff ons vrouwtje heeft haar ook zo serieus laten vangen door ECI en ze heeft er ook al serieus veel spijt van. En tja de politie je vriend ? Enkel als 't gaat om boetes zeker. Wij kunnen er idd jammer genoeg van mee spreken.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 19-02-09

Heykes Helaas zit de administratie in België op die manier in elkaar hé...dat is echt eigenlijk met alles zo...als je er zelf niet om loopt gebeurt er niets...

Groetjes x

Gepost door: Vrouwtjelief | 19-02-09

de politie er zitten er een paar tussen die hun best doen, maar volgens mij ziten er toch ook een paar mensen tussen die niet capabel zijn om hun job te doen!
Enkele jaren geleden was onze tv stuk. De garantie was er nog (nog geen jaar oud). Een reparateur komt, neemt de garantiebon mee. Enkele weken en telefoontjes later wordt onze tv terug thuis geleverd, evenwel zonder garantiebon. die werd nog nagestuurd volgens de technieker... twee weken later wordt er ingebroken bij ons, tv is verdwenen natuurlijk. We vertellen ons hele verhaal aan de politie... en we mogen een nieuwe tv kopen, verder hebben we van de politie niks meer gehoord... tsjah, de mensen kunnen ook maar hun best doen, maar soms heb ik toch serieuze twijfels!
groetjes en nog een fijne dag!

Gepost door: zaza | 19-02-09

lang geleden ben ik ook eens lid geweest van eci,maar ik ben er vlug van afgestapt,altijd de zelfde boeken en cd,of toch meestal.nog een fijne donderdag

Gepost door: dolfijntje1 | 19-02-09

*** De politie ..Uw vriend hé..Vergeet het maar..Ik ben geen lid geweest van ECI maar wel van RD ( Readers Digest) .Zij stuurden zonder mijn toestemming boeken en heb meteen naar Nederland gebeld..Ik moet zeggen dat het telefoontje niet vriendelijk was maar wel doeltreffend..Ik heb zelfs de boeken NIET hoeven te betalen...Ik ben onlangs lid geworden van Test-aankoop...Die lossen vaak zo'n geschillen voor je op..

Groetjes

Gepost door: Illness | 19-02-09

En???
Heb je die boeken al gelezen???

Je fan ;-)

Gepost door: Nathalie | 19-02-09

Hihi! Buiten adem van mijn linkjes op te volgen hè? Vind het reuze tof dat je het dóét...dat zijn er niet veel...maar het is eigenlijk wél de bedoeling natuurlijk! Vind het zelf ook leuk als ik heel veel felicitaties krijg als ik jarig ben..gun dat anderen ook van harte..vandaar dat ik die gelukwenspostjes ook maak!
Enfin...een hele avond om bij te komen Rudi! :-)))))
Tot morgen!! (zonder feestjes of linkjes haha!)

Gepost door: mizzD | 19-02-09

Hoi Rudi, breek me de bek niet open over het gerecht :-( Ik heb er al lang geen vertrouwen meer in.
Recht is krom, hier in België.
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 19-02-09

Hallo Rudi, Eci ,dat is me wat! Ik ben van lid van 1976. Omdat ik na jàààààren kon profiteren van héél mooie verminderingen werd ik er ineens uitgezwierd als zijnde een slechte betaler!!!! Ik stuurde de bewijzen van betaling (kopies) op en ik hoorde er niet meer van . Ik was zo stom om terug lid te worden.Omdat de kinderen nog thuis waren en ik goedkoop aan boeken kon geraken (door dat lange lidmaatschap want niettegenstaande ik eerst van de lijst werd geschrapt telden die jaren nadien toch weer mee) bleef ik bestellen. Opeens hoorde ik niets meer van ECI en ik roerde ook niet. Ik ben ervan af dacht ik. Na een aantal jaar van niets horen ,kreeg ik opeens een mail!!! Hoe die aan mijn mailadres kwamen is me een raadsel.Na een hele tijd kreeg ik weer regelmatig hun boekjes. Ik bestelde niets en ik hoor tot heden ook niets van hen.Ik kreeg de raad om géén teken van leven te geven en dat doe ik ook.Ik ontving vandaag toevallig weer hun boekske en het ligt al in de papierbak!!

Je vorig postje is méér dan het lezen waard! En dat klikken is ook plezant,hahaha!

Rudi er komt daar geen flatgebouw hoor,het stuk grond ligt in een villawijk. Daarom denk ik dat er op dat groot stuk grond een grote villa zal komen,misschien met zwembad,jacuzzi en tennisveldhahaha!!!!

Gepost door: magda | 19-02-09

Zo heeft iedereen wel een verhaal over de politie, hé, en om van zo'n abonnement af te geraken, da's ook niet niks!

Gepost door: Leen | 19-02-09

Rudi Een goede avond Rudi , en wat een geharrewar met ECI , en dat de politie daar niets kan aan doen dat geloof ik niet , het is zuiver niet willen.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 19-02-09

Hallokes, Bedankt voor je bezoekje aan mijne blog .

Gepost door: Gertje | 19-02-09

Klinkt allemaal heel vervelend Rudi, hopelijk komt er snel een goede oplossing.
Moeten zij niet kunnen aantonen dat je dat boek ook besteld hebt?
groetjes,
Elmar

Gepost door: Elmar | 19-02-09

erg Verbaast mij jammer genoeg allemaal niet.
Ikzelf ben ook jaren lid geweest van ECI, dat is nu wel al meer dan 20 jaar geleden, meer dan 25 jaar geleden zelfs. Ik kan hun houding dus niet begrijpen, dit is zeer klant ontvriendelijk, pure antireklame zelfs. Dat de politie in deze zaak moeilijk kan tussenkomen kan ik nog begrijpen, wat je eerder overkwam lijkt mij pure diefstal.
En daar meen ik steeds te hebben begrepen dat de politie moet tussenkomen. Maar eens te meer tonen zij hun macht om de burger, die zij zouden moeten dienen, in de steek te laten. De notie "klant" lijkt blijkbaar ver te zoeken bij onze ordehandhavers.

Gepost door: pieterbie | 20-02-09

Hallo Rudi Ik ben nergens lid van, koop het liever in een boekwinkel.
Hoop voor je dat het allemaal in orde zal komen!!
Nog een fijne dag verder
Veel liefs Rita

Gepost door: Rita | 20-02-09

Bizar zo een gedoe, bij mij was 1 telefoontje genoeg, gelukkig maar of ik zou gek worden, wel kreeg ik overlaatst telefoon om terug lid te worden maar zonder opzegperiode, ik dankte vriendelijk.

Gepost door: Maggy | 20-02-09

goeie morgen Rudi een fijne vrijdag je toegewenst
ziet er wel naar uit dat we regen gaan krijgen
groetjes

Gepost door: Borriquito | 20-02-09

Rudi, Koop het liever in een boekwinkel.
Hoop voor je dat het allemaal in orde zal komen..!
Nog een leuke dag verder .

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 20-02-09

ECI...
spreek me der niet van,
ik wil der nooit meer iets mee te maken hebben, na jarenlang getouwtrek,
vreselijk rudi,

ik wens je sterkte

Gepost door: klaproos | 20-02-09

Rudi Ik heb vroegere jaren ook nog lid geweest van de ECI maar ben daar gelukkig zonder problemen vanaf geraakt. Nog een fijne namiddag verder.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 20-02-09

rudi...goede avond zoals sommigen zegden...koop uw boeken bij de boekhandelaar, die doet ook regelmatig promoties !
En de politie heeft gelijk, het betreft hier een contractueel geschil en geen strafrechterlijk . En als je nog eens klacht neer legt zoals in dat oude geval, altijd doen MET burgerlijke partijstelling en het is niet aan de politie om gevolg te geven aan zulke klacht, maar wel het Parket ! En die reden die ze opgeven telt niet en wordt trouwens nooit vermeld !
Veel succes....fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 20-02-09

RUDI GOEDE AVOND
ALTIJD DEZELFDE
MISERIE MET DIE
FIRMA'S
EN REKLAME DAT
ZE STUREN MENSEN TOCH
EN JA...DIE BETALING
ZIT IN HUN BESTAND
EN ALS ZE DIE
OP DE BOEKHOUDING
NIET VERWIJDEREN
BLIJFT GE RAPPELS
KRIJGEN...
VEEL MOED
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 20-02-09

*** Nog niet opgelost maat ???

Groetjes

Gepost door: Illness | 20-02-09

HOYKES RUDI BEN AAN T'BETEREN, EN BEN EENS OP MIJN SOKJES KOMEN BIJLEZEN OP JE BLOG...ERST EN VOORAL NAAR DIE STOERE BINKEN(lol).HET VOORVAL MET ECI , IK BEN 2 JAAR LID GEWEEST MAAR BEN ER OOK MAKKELIJKER VANAF GERAAKT..MAAR JIJ STAAT ER HE MET HET PROBLEEM......EN POLITIE!!!!
IK WENS JULLIE EEN FIJN W.E. TOE.
GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 20-02-09

fijn carnavals weekend moest je het vieren...liefs

Gepost door: Yolanda | 20-02-09

Goede avond Rudi Ik was jàren geledfen lid bij dezelfde boekenclub en ben om dezelfde miserie daar gaan lopen... ik heb evenwel blijkbaar minder 'miserie' gekend als jij...

Maak er een leuk weekend van...

Lieve groetjes van Lucky

Gepost door: Lucky | 20-02-09

Eci, daar ben ik vroeger ook een tijdje lid van geweest. Maar (gelukkig) zonder kleerscheuren weer vanaf geraakt. Tegenwoordig leen ik mijn boeken bij de bib, da's goedkoper voor mijn portemonnee ...
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 20-02-09

niks nieuw onder de zon.....??? rudy wat zijn de plannen voor de congé

Gepost door: mieke | 21-02-09

een goede morgen hallo
we zijn daar ook lid van geweest en zijn blij dat we dit stop hebben gezet
al bij al wens ik je een leuke weekend toe
groetjes

Gepost door: @ludwig | 21-02-09

goeie morgen Rudi het weekend is weer begonnen !!
hopelijk is het morgen droog zodat we naar de carnavalsstoet kunnen gaan kijken :-)
fijne zaterdag hé
groetjes

Gepost door: Borriquito | 21-02-09

goede middag Rudi wat je berichtje op stress betreft is het inderdaad wel zo dat iedereen verschillende in elkaar zit en wat voor de ene helpt voor de ander niet opgaat.
Het allerbeste is trouwens wandelen, maar niet iedereen doet dit graag dus het is steeds een zoektocht.

Wat ECI betreft daar heeft iedereen die er mee te maken heeft gehad weleens minder goede ervaringen mee gehad. Maar tenopzichte van het andere probleem is het toch slechts een banaliteit.

Waarom zoveel drukte maken over een boek? Is het niet gemakkelijker om het te ervaren zonder stress dat het voorbestemd was om dan uiteindelijk dit boek te krijgen en te lezen?

Trouwens als jij het boek niet wilde hebben was het volgens mij jouw plicht om het aangetekend terug te sturen met de vraag of ze het correcte boek konden zenden en eventueel over een tussenkomst of aftrek van de door jou gemaakte kosten wegens hun foute levering te onderhandelen. Anders had je het inderdaad moeten betalen want je hebt het nog altijd in je bezit en door het te houden ga je in principe akkoord met de levering. Je schrijven zonder actie te ondernemen heeft volgens mij geen enkele juridische waarde en trek je sowieso aan het korste eind.
Het is nogal een zeer onlogische redenering dat zij dit boek omdat het verkeerdelijk geleverd is bij jou thuis zouden moeten komen halen.

Het andere vind ik wel erger voor jou en verschrikkelijk dat mensen zo een misbruik maken van anderen en dan zeker nog onder die omstandigheden.

groetjes

Gepost door: Life angel | 23-02-09

De commentaren zijn gesloten.