05-02-09

Zie jij ze ook vliegen?

Aanstaande zaterdag en zondag organiseert Natuurpunt, in samenwerking met enkele partners, het 'Nationaal Telweekend van Tuinvogels.' Iedereen wordt opgeroepen om in de tuin vogels te voeren, te beloeren en te tellen. Om scholen de kans te geven ook klassikaal mee te doen, mag er door hen ook al op vrijdag 6 februari (morgen dus) worden geteld! Een deelnameformulier kan je hier downloaden.

Als je, net als ik niet zo goed thuis bent in het herkennen van vogels, dan kan je het artikel vogels herkennen gebruiken. Haha, met de laptop op de schoot, van achter een boom, in de tuin de vogelvoyeur uithangen! 't Is eens iets anders!


Vogeltelling II

Commentaren

Ik kom je nog een fijne avond wensen..weer knap zenne

Gepost door: Yolanda | 05-02-09

Goeie avond Rudi Eventjes geleden hé, maar ik heb dan weer veel last van enorme rugpijnen.
Ik heb je postje doorgestuurd naar mijn papa, want hij is wel een echte vogelkenner.
Hij heeft in Italië op het WK zilver gehaald...en fier dat hij is natuurlijk!
Fijne avond nog verder

Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 05-02-09

Hier noemen wij... mensen die graag naar vogeltjes kijken in de natuur 'vogelaars'...maar ik gebruikte die term eens voor een mannelijke lezer van mijn blog en die moest daar hard om lachen...jullie gebruiken het woord vogelen dus ook voor iets anders hè hahahahahhahahahahhahaaa!
Vogeltjes kijken dus...ik hou ervan en kan er ook aardig wat herkennen, maar zou nu snel uitgeteld zijn...er zitten om de één of andere reden dit jaar maar heel weinig vogeltjes in m'n tuin!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 05-02-09

Hier zitten er veel zelle!!! Van alles wat, maar ik zal toch mijn blad van natuurpunt er moeten bijnemen, want ik ken ze ook niet allemaal!!!! Ik weet alleen dat we met een heel orkest mussen zitten, iedere morgen starten ze bij het klaren van de dag hun symphonie!
groetjes!

Gepost door: yvette&tuurke | 05-02-09

Rudi Een goede nacht Rudi , hier bij mij zitten veel vogels , mussen , eksters , merels , duiven , en soms als het zeer koud is een roodborstje , en ik geef die altijd eten , maar tellen dat is wat anders of er nu 8 of 10 eksters zitten dat weet ik niet , en van merels hetzelfde , kraaiën heb ik ook al gezien maar begin dat te tellen , ze komen een stuk eten nemen en vliegen weg , maar die komen dan terug om een ander stuk eten , zodus tellen is bij mij onmogelijk.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 06-02-09

*** Ik zie ze al vliegen maar dat komt waarschijnlijk door slaaptekort,hahaha
Heel fijne vrijdag Rudi
Groetjes

Gepost door: Illness | 06-02-09

Omdat er hier in de tuin altijd zo veel verschillende soorten vogels zitten, heb ik mij al enkele jaren voorgenomen om eens mee te doen ! Ja, voorgenomen, want het weekend was telkens weer voorbij voor ik er aan dacht ! Dus ... bedankt om mij er "op voorhand" aan te laten denken !!

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 06-02-09

HOI Rudi, Ik heb gene laptop en ik ken nie veel van vogels, dus dan wordt t mss wel een probleem, hé :-)
Hier is t wel elke dag een af en aan vliegen van mezen, merels, mussen, eksters, kraaien ... maar ik denk altijd dat t dezelfde zijn, dus tellen zie ik nie zitten.
Mooi plaatje seg, knap!
Alvast een tof weekend!

Gepost door: Ri@ | 06-02-09

Dag Rudi. Ik denk dat alle vogels die op je prent staan hier wel rondvliegen.
Vooral kraaien..die zitten hier in massa..honderden.. en dan lieg ik niet hoor.. ik heb ze ooit proberen te tellen.. dat is onmogelijk.
Dat ze rondvliegen is niks,maar ze maken zo een hels lawaai en jagen alle kleintjes weg!
Nog een fijne vrijdag!

Gepost door: De buurvrouw | 06-02-09

maar das nu spijtig dat ik dit niet eerder gelezen heb....wij hebben een groot dakterras en veel vogeltjes die aan de mezenbollen komen hangen

Gepost door: mieke | 06-02-09

HALLO RUDI WAT EEN MOOIE FOTO, DAT ZIET ER TOCH ZO LIEF UIT HE MET AL DIE VOGELKES...HIER ZIJN ER VOORAL VEEL MEEUWEN, EN IK DOE NIKS LIEVER DAN BROOD SMIJTEN. T'IS ZALIG TE ZIEN HOE DIE BEESTJES DAAR OP AF KOMEN. NOG EEN FIJNE VRIJDAG VERDER.

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 06-02-09

rudi...goede middag aan vogels geen gebrek hier ! En een zelfportret van Rudi in volle actie ! Fijne groetjes :-))pepino

Gepost door: pepino | 06-02-09

goeie namiddag Rudi ik zou die namen van de vogels nogal dooreen klutsen vrees ik :-)
die ooeivaars kan ik wel tellen, die ken ik ondertussen goed :-)
groetjes

Gepost door: Borriquito | 06-02-09

Lap dat hadden we beter enkele dagen eerder geweten want in de ardennen leek het net of heel 't bos bij ons op 't terras kwam eten.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 06-02-09

Rudi ik ga me klaarzetten om vogeltjes te telllen ,gelukkig ken ik ze .Er zijn hier een beperkt aantal soorten : merels,eksters,meeuwen,roodborstjes ,vinkjes...Moesten er andere zijn dan vul ik in "mij onbekend"...h ahaha! Jij hebt dat mooi voorgesteld!!

Gepost door: magda | 06-02-09

Hoi Rudy,

Bedankt voor jou lieve reactie op mijn blog, en ik zal zeker blijven vechten, ook al heb ik het enorm moeilijk momenteel, fijn weekend nog
groetjes Sabine

Gepost door: sabine | 06-02-09

een heel fijn weekend Rudy,dikke knuffel liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 06-02-09

Het spijt me Rudi... maar ik vrees dat het voor jou toch moeilijk binnenkomen zou zijn bij mij...ik heb twee treedjes voor m'n deur! Maarre...heb je nu die foto's van die motor gezien in m'n postje van gisteren...o.a. speciaal voor jou gepost hoor! :-)
Fijn weekend!

Gepost door: mizzD | 06-02-09

badmintonners Ik ga gans 't w-e badmintonners afschieten :-)
Niks te vogelen, dus.

Gepost door: pieterbie | 06-02-09

Goede morgen Rudi doe hier al een paar jaar aan mee en dat zal deze keer niet anders zijn hoor.

Fijne zaterdag
Etje

Gepost door: Etje | 07-02-09

Hey Rudi :-) Wij hebben 11 poezen.
Vogels tellen, zou niet lukken, denk ik.
Fijn weekend.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 07-02-09

Deze winter zijn er in onze tuin veel minder vogeltjes te bespeuren dan andere jaren, vind het een beetje vreemd ...
Fijn weekend !

Gepost door: Mamapippa | 07-02-09

Rudi Het zal wel frisjes zijn om buiten in de tuin te zitten vogeltjes tellen, ik kijk liever van achter het glas in deze tijd.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 07-02-09

goeie avond Rudi het weekend is weeral halfweg :-)
fijne avond nog verder
groetjes

Gepost door: Borriquito | 07-02-09

een heel fijn weekend Rudy en een dikke knuffel er bovenop,dat wens ik jou liefs dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 07-02-09

ik heb ze al geteld vandaag hoor, de vogeltjes, ik had er dit jaar wel veel, er zat zelfs een buizerd op een tak in de boom, mooie vogel maar ik zie hem toch liever niet, want hij eet kleine vogeltjes en dat is niet zo fraai, fijn weekend nog!

Gepost door: emily | 07-02-09

27 000 hier zie Rudi, je rond getalleke gevangen :-)
het staat al op mijn blog
groetjes

Gepost door: Borriquito | 07-02-09

dag rudi dat is zo leuk naar vogeltjes kijken en 's morgens naar hun gezang luisteren is zalig.dankjewel voor uw leuke reactie op mijn blog,slaapwel voor straks,vele groetjes

Gepost door: Regenboogje | 07-02-09

Ik vind het zo leuk om naar de vogeltjes te kijken in de tuin, en ik vind dat ze 's ochtends al goed zitten te fluiten ;-) Of was dat deze morgen omdat het weekend is?!

Groetjes!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 07-02-09

Proficiat Rudy met je meer dan 27000 bezoekers,doe zo voort,het is plezant om eens bij jou te komen genieten van je schrijfsels.Daar juist was ik hier al eens geweest,maar dan had ik er geen oog naar je teller,maar borri heeft het laten weten,vandaar.

Gepost door: dolfijntje1 | 07-02-09

Rudi Een goede avond gewenst , en proficiat met je rond getalletje , Borriquito was er mee weg hé , maar over die vogels waar ik het over had , ik heb ook nog 2 zwaluwennestjes , ja wel dat was vorig jaar de jeugd kwam daar mee rond , en dat waren er die ze zelf gemaakt hadden , ze zegden dat dat slijk uit de schelde niet goed en sterk genoeg was , en daarom hebben zij hardere gemaakt van beton , en ze vroegen dat of ik er wilde laten plaatsen , en ik heb gezegd ja zet er maar 2 , zodus als het zomer wordt en ze komen af , hebben zij onmiddelijk een nest en moeten zij zelf gaan maken.
de groetjes van gentiel

Gepost door: uiltje5 | 07-02-09

Rudi, hartelijk gefeliciteerd met je +27000 bezoekers op je blog,het is plezant om eens bij jou te komen genieten van wat je schrijft...
Nog een fijne zondag verder.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 08-02-09

Ik doe toch maar niet mee. Ben niet zo goed in het herkennen van soorten vogels. En terplaatse met een lijstje opzoeken... in die tijd dat ik weet welke vogel het is, is de vogel alweer vliegen.
Dat wordt dus niks! :)

Gepost door: sweettflower | 08-02-09

De commentaren zijn gesloten.