04-02-09

Alle kleuren van de regenboog?

  Rechts Compleet
Links CompleetN
een, het ganse kleurenscala ga ik niet doorlopen. De liefhebbers van punkers met veelkleurige hanenkam zullen dus op hun honger blijven zitten. Maar op algemeen verzoek, hier en daar bemerkte ik zelfs een lichte dwang, bij deze een artikel over vrouwen met een andere haarkleur dan blond.

Zelf volg ik het niet zo zeer, maar uit diverse publicaties blijkt dat momenteel brunettes het meest in trek zijn. Bij de beroemdheden voeren bruinharige schoonheden momenteel de lijsten aan van meest begeerlijke en sexy vrouwen. Actrices Angelina Jolie, Salma Hayek en Eva Longoria om maar enkele voorbeelden te noemen.

Bij een bevraging onder meer dan 4.000 mannen, beweerde 85 procent van hen dat ze vinden dat brunettes beter in staat zijn om intelligente gesprekken te voeren dan blondines. En 80 procent van de ondervraagden zei dat ze liever met een brunette slapen en zelfs huwen!

Brunettes blijken het meest te worden geassocieerd met intelligentie, ernst en humor. En bekleden vaker een hogere functie op hun werk en verdienen dus doorgaans meer dan vrouwen met een andere haarkleur.

Brunettes zouden ook meer kans hebben om een rijke, succesvolle man te trouwen dan hun blonde rivalen. Datingkanaal Lycos heeft de haarkleur geanalyseerd van de vrouwen van 's werelds top 100 biljonairs,  waaruit bleek dat maar liefst 62% van de biljonairs trouwt met een bruinharige vrouw. Dat is een stuk meer dan de 22% rijkelui die voor een blondine kiezen.

De zwartharige vrouwen maken 16% uit van de huwelijkspartners van de rijkste mannen ter wereld. Hoewel blanke dames met een zwarte haardos vaak als ruig worden bestempeld, is het nochtans niet zo dat elke dame met zwart haar een SM-Meesteres of een Gothic adept is, de stereotype associaties die vaak worden gelegd met zwartharigen.

Zwart haar treft men trouwens aan bij mensen van alle etnische groepen. Denk maar aan het zwart kroeshaar bij Afrikanen en het steil haar bij Aziaten en Amerikaanse indianen.

Beroemde zwartharige vrouwen zijn onder anderen fotomodel Betty Page, de zwartharige tegenhanger van de blonde Marilyn Monroe en fulltime beroemdheid Kim Kardashian.

Naar ik gelezen heb is niet één van 's werelds 100 rijkste mannen getrouwd met een roodharige vrouw. Misschien houden ze die wel achter de hand als minnares. Het is immers zo dat roodharige dames bekend staan als temperamentvol, gepassioneerd en sensueel. In dit verband verwijs ik graag naar de hit van Arne Jansen uit 1972: 'Meisjes met rode haren.'

Bekende vrouwen met natuurlijk rood ( ros) haar zijn actrice Lucille Ball en topmodel Cintia Dicker. Ook actrice Nicole Kidman en zangeres van eigen bodem Axelle Red horen volgens mij in dit rijtje thuis.

Het meeste kans om een lieftallige dame met rood haar tegen het, al dan niet bevallige, lijf te lopen heb je in Schotland (13%) en Ierland (11%). Naar schatting heeft ook 2 tot 5% van de Amerikanen rood haar. Wereldwijd bezit slechts 1% van de bevolking een rode haardos. En het gaat er niet op beteren. Het is immers zo dat alleen een kind dat van zowel vader als moeder het recessieve rood-haar-gen erft, rood haar krijgt. En door de toegenomen migratie komen twee mensen met het recessieve gen elkaar steeds minder vaak tegen. 

Maar niet getreurd. Er zijn voorlopig nog genoeg roodharigen. En sinds enkele jaren komen enkele duizenden van hen, uit diverse landen, in de maand september samen in het Nederlandse Breda voor de 'roodharigendag.' Hier vind je ook informatie en foto's van dit evenement. Voorts is er op het internet een blog te vinden, speciaal gewijd aan mensen met een rode haardos.

Om het plaatje te vervolledigen wens ik toch ook enkele lijntjes aandacht te schenken aan hen wiens haarkleur door de jaren heen naar platinagrijs, grijs of zelfs wit is geëvalueerd. Nagenoeg iedereen is het er over eens dat deze haarkleuren wijsheid en kennis uitstralen. Het is maar dat je het weet. En dat een grijze haardos daarenboven ook nog mooi kan zijn, wordt reeds sinds jaar en dag bewezen door countryzangeres Emmylou Harris.

Commentaren

hoi rolling rudi ik heb dit met belangstelling gelezen
aangezien ik ook van die rode stripjes heb
en wat aanleun naar het gothic blijf ik toch gespaard van extreme wellusten haha
mss maar goed ook he.
tja dom en blond is een gezegde maar ik ondervond het tegendeel toch ook wel.
toeval of niet uw postje past bij het mijne se.
en vroeger zeiden ze ros goed ... goed,
zelf in te vullen.-)
groetjes en zonnekes

Gepost door: Sunny-Kay | 04-02-09

:-) voor ieder wat wils :-)
kleurtjes genoeg hé Rudi

het was ferm koud op de markt, brr
en veel vaste marktkramers die er niet waren

groetjes

Gepost door: Borriquito | 04-02-09

ja maaart zeg nu ben je discriminerend hoor het wordt hoog tijd dat je eens een blondje tegenkomt hoor hahahahahahah
merci kayken
ik weet dat ik altijd op jou kan rekenen hihihihi

Gepost door: callemie | 04-02-09

welk kleur van haar men heeft is mij om het even,als men er gelukkig mee is,is dat voor mij voldoende.dikke knuffel Rudy

Gepost door: dolfijntje1 | 04-02-09

RUDI GOEDE AVOND
INTERESSANTE
PRESENTATIE
EN ZE MOGEN
ER ALLEMAAL
WEZEN...
MAAR WAT
MET DE
NEPHARIGEN ??
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 04-02-09

Hey :o) Ze zien er goed uit hé, maar persoonlijk vindt ik Megan Fox de mooiste, maar dat is smaak zeker?
Nog een fijne woensdag en thx voor je bezoekje in mijn blog.

Gepost door: Zon-nebloem | 04-02-09

zoveel vrouwen, zoveel kleuren
zoveel mensen, zoveel wensen

Ja, Rudi, en in de natuur veranderd er elke keer wat, maar soms is het moeilijk in deze dorre tijd om iets te vinden.

Maar veranderingen en kleuren houden ons leven spannend!

Veel binnen met dit kouwe weer???

fijne dag gewenst,
ank

Gepost door: ank | 04-02-09

'k loop hier al meer dan 40 jaar met dat donkerbruin haar rond, maar moet den eerste stinkend rijke man nog tegenkomen !!
En nu ... aan het werk ... ge weet wel ... Moeder Overste's vraagje ...

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 04-02-09

Nu hebben de dames maar te kiezen van haarkleur,
want er wordt aardig bijgkleurt!
Je kiest er wel mooie modellen uit!

Rudi telkens ik bij jou op bezoek kom,
komen er van die vervelende popups mee
en soms slaat je blog helemaal weg.
Ik had dit vroeger ook en heb het uitgezocht,
ze komen mee van die telleroverzicht die je gebruikt.
Het blauwe vierkantje met de rode streep in je rechterkollom.
Ik heb dit verwijderd en had geen problemen meer.
Heb toen een ander gekozen.
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 04-02-09

Rudi Ik kan niet zeggen welke mensen de beste zijn met blond bruin,zwart of rood haar. Maar wat voor mij het meeste telt is welk hartje er in ieder mens schuilt,daar is er ook een groot verschil in.Ik heeft de voorkeur aan mensen met een goed hart en die het goed met je menen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 04-02-09

Heel interessant wat je hier over donker en roodharigen vertelde.
De dag van tegenwoordig weet je echter niet meer goed welke kleur men heeft. Je maakt er nu van wat je het best past hé.
Groetjes Rudi.

Gepost door: emmy | 04-02-09

't Was verdorie NIET gemakkelijk hoor! Om uit te vissen wie écht NATUURLIJK haar in dene of gene kleur heeft. Want die 'sterren' veranderen tegenwoordig om de haverklap van haarkleur. Ja, en de 'gewone' vrouw in de straat durft dat eigenlijk ook. En dan maar vreemd kijken als ik hen niet (meer) herken! :-)

Oh ja, voor de geïnteresseerden: dat postje met 'mannen' in de hoofdrol, daar wordt binnenkort ook werk van gemaakt. Wees gewaarschuwd dat daar wel eens een specialleke zou kunnen tussen staan! ;-)

Gepost door: Rudi | 04-02-09

Ik, als brunette, vind dit een zeer goed postje !
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 04-02-09

GOEIE AVOND RUDI WAT EEN HELE UITLEG ZEG.MAAR DE KLEUREN VAN DE REGENBOOG ZIE IK WEL GRAAG HOOR!!!ALHOEWEL IK OOK SOMS MIJN HAAR EEN LEKJE VERF GEEF(haha) BLIJFT HET NATUURLIJKE HAAR NOG HET MOOIST VAN AL. NOG EEN FIJNE WOENSDAGAVOND.

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 04-02-09

Rudi, maar wie zal eerlijk zeggen welke kleur zij van nature heeft? Ach het is maar beter dat we ons daar allemaal niet teveel van aantrekken.Als je je maar goed voelt met je haardos ,dat is het voornaamste

Gepost door: magda | 04-02-09

Ahaaaa! Weer heeeel interessant...alhoewel ik wel denk dat er zoveel van die mannen een brunette getrouwd zijn omdat...die er nu eenmaal heeeeeel veel zijn! hahahaha! Ik vind natuurlijk rood haar prachtig! Vooral met groene ogen erbij! En ik ben dus al jaren heel grijs aan het worden, maar of dat de mensen ervan overtuigt dat ik wijs ben...woehahahahahhahahaaaa ik vrees van niet!
( en vind die grijze haardos van Emmylou ietwat onnatuurlijk eruit zien op deze foto...maar dat het een mooi wijf is met bovendien een dijk van een stem, dat is een feit!)
Groetjesssssssssssss!
ps. er heeft een fotootje van de motor die vriendlief gekocht heeft op m'n blog gestaan, maar dat was een fotootje van de BMW-site en de kleur klopte niet helemaal! Morgen plaats ik wel een paar fotootjes van the real thing! :-)

Gepost door: mizzD | 04-02-09

Goedeavond, Wat een mooie presentatie Rudi,knap zenne...!
Nog een fijne woensdagavond.

Groetjes.

Gepost door: Swiepke, | 04-02-09

rudi...goede avond natuurlijke schoonheid streelt me....en 90% kan me bekoren, maar gezien het over het eerste gaat...geef ik toch de voorkeur aan dat ros meisje met die sproeten , zij heeft iets meer natuurlijk . Och...de kappers moeten toch ook geld verdienen hé ! Fijne groetjes :-))pepino
p.s. enne temperament heeft niks te maken met de kleur van het haar hoor !!

Gepost door: pepino | 04-02-09

Thx Rudi! Ge zijt terug mijnen dikke vriend! ;-)

Ik wens je nog een fijne avond!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 04-02-09

Pfieuw.. Heb ik nogal moeten lezen zeg..hihi..
Goede avond trouwens Rudi!
En hoe zit dat met de mannen?????
Tja,ik ben dan ook niet voor niets een vrouw hé Rudi.
Een donkere met een beetje verf erin getrokken..
Liefs

Gepost door: De buurvrouw | 04-02-09

Hoi Rudi, blond, bruin, zwart of wit ... t gaat toch vooral om wat onder die haardos zit :-)
Groetjes,

Gepost door: Ri@ | 04-02-09

Goede morgen Rudi amai zeg dat was een dikke pil maar we zijn nu toch weer wat wijzer (?) geworden en dat is wat telt.

Fijn donderdag
Etje

Gepost door: Etje | 05-02-09

*** Ze zijn er in alle soorten hé Rudi..Mijn zus is kapster en die weet er alles van...
Heel fijne woensdag
Groetjes

Gepost door: Illness | 05-02-09

:) grijs is inderdaad ook heel mooi ... maar toch tieren de kleurshampoo's welig hé. ;-)
Ik zeg ook steeds ... nu verdoezel ik het nie meer, maar toch sta ik iedere keer opnieuw weer bij de kapper ;-)

Lieve groetjes

Gepost door: anneke* | 05-02-09

Hallo Rudi Oei dan moet ik mijn haar een ander kleurtje geven hahahaha , in ieder geval het zijn allemaal mooie vrouwen :-)
groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 05-02-09

goeie morgen Rudi ondanks de regen je toch een fijne dag toegewenst
groetjes

Gepost door: Borriquito | 05-02-09

WAAROM ZOU HET EIGENLIJK ZIJN DAT WE VROUWEN MET GEKLEURD HAAR O.K. VINDEN MAAR MANNEN ABSOLUUT NIET?
ENNE...DIT LEEST LEKKER DEZE LETTERGROOTTE!

Gepost door: terry | 05-02-09

HALLO RUDI KOM JE EEN FIJNE DONDERD.NAMIDD. WENSEN. HOPELIJK GAAT ALLES GOED MET JE.

LIEVE GRTJS. ANNY

Gepost door: anny | 05-02-09

ik ben tevreden met wat ik hier lees over 'bruintjes"..; goed artikel !

Gepost door: Annick | 05-02-09

Beste Rudi, vergeet je niet dat dit nederig nonneke vurig bidt in de hoop dat onze lieve heer jou nu inspiratie geeft om eens een artikel over en met knappe mannen te posten? Zolang jij daar niet voor zorgt ben ik genoodzaakt me tevreden te stellen met het kijken naar meneer pastoor, maar ook nonnekes dromen soms eens van een mooi mannenlijf in plaats van altijd maar dezelfde ouwe pastoor te zien.

Gepost door: Moeder Overste | 05-02-09

Het komt in orde hoor, Moeder Overste! Ik heb al één en ander in gedachten. Maar 't zal voor volgende week zijn.

Groetjes... ook aan onze lieve Heer!

Gepost door: Rudi | 05-02-09

Knap verhaaltje alweer...nog een prettige avond gewenst.

Gepost door: natalie | 05-02-09

EUh... ik ben brunette, met hier en daar al een grijsje, en nu gekleurd in 't koper ... heb ik nog kans bij de rijken der aarde,Rudi ?

Gepost door: Leen | 06-02-09

Ongetwijfeld bij hen die rijk zijn van geest, Leen!

(als dat een troost mag wezen ;-)

Gepost door: Rudi | 06-02-09

*** Ik hoop echt geen 14 dagen zonder slaap want dat overleef ik niet..
Inmiddels zaterdag , dus fijne zaterdag gewenst..
Groetjes

Gepost door: Illness | 07-02-09

hihi schitterend rudi!
ik kom eens op je blogje en ja hoor, mijn haarkleur staat er in beschreven... enhoe! ik zou bijna beginnen blozen :-)
mijn weekend kan alvast niet meer stuk... ene, die kleurshampoo, als ik nog geen 50 ben komt ze er toch hoor, daarna mag het zonder hihi
trouwens, ik heb hier dagelijks vogelkijkers... maar met minder mooie bedoelingen dan ze te tellen... tenzij je vangst ook telt :-( gelukkig zijn ze te vadsig om veel gevederde vriendjes te pakken!
liefs en heel fijn weekend
sandra

Gepost door: zaza | 07-02-09

De commentaren zijn gesloten.