27-01-09

Goed begonnen?

Het nieuwe kalenderjaar heeft nog maar net een aanvang genomen, maar er is Barack Obama - 000 (inauguratie)toch al een heleboel gebeurd! In de wereld, ver van ons, en daarbij denk en doel ik vooral op het nog steeds aanhoudende geweld in de Gazastrook. Alhoewel ook ik uiteraard niet naast hét mediagebeuren, dé show van begin 2009 kon kijken, die gefabriceerd werd rond de inauguratie, de plechtige inhuldiging van Barack Obama. De eerste 'zwarte' president van de Verenigde Staten van Amerika. Die zelfs niet eens volbloed 'zwart' is, maar halfbloed, aangezien B.'s ma een volbloed blanke is! Maar kom, dat is slechts een detail. We gaan daar niet pietluttig over doen.

Dichter bij huis, heel dicht bij huis wat mij persoonlijk betreft, werd de mensheid opgeschrikt door een afschuwelijk bloedbad dat in Dendermonde werd aangericht door een jongeman uit het Waasland. Blijkbaar zonder duidelijk aanwijsbare reden. En zelfs al zou die er zijn, rechtvaardigt deze dan dergelijke barbaarse gruweldaad? Neen, helemaal niet! Maar barbaarsheid is des mensen, zoals een geleerd man gisterenavond durfde zeggen in het informatief praatprogramma Phara, op Canvas.

Bert Anciaux - 000

Ook aanwezig daar was Bert Anciaux. Je weet wel, die nieuwbakken socialist die Vlaams links een progressief tintje wou geven, wat hem door de volbloed socialistische garde evenwel niet in dank werd afgenomen. Als vader van vier kinderen kan de man zich ongetwijfeld inleven in het verdriet dat het verlies, of de ernstige toetakeling van een kind, bij de ouders teweegbrengt. Hij merkte terecht op dat elk kind even waardevol is. En dat vind ik ook. Om het even welke nationaliteit het heeft, om het even in welke cultuur het wordt grootgebracht, om het even waar het kind opgroeit, elk kind is evenwaardig! Of het nu Joods, Arabisch, of weet ik veel wat is, of het nu in Gaza leeft, in Dendermonde, of waar dan ook ter wereld.

Blut

Hoe vreselijk dit alles ook is, de verontwaardiging en het medeleven zal wegebben, naar de achtergrond verdwijnen, zonder dat men er erg in heeft. En het gewone leven gaat door tot aan het volgende drama. Dat niet noodzakelijkerwijze bloedig hoeft te zijn. Maar bijvoorbeeld economisch: bedrijfssluitingen, met  alle financiële consequenties die daaruit voortvloeien. Daar hebben we aan het begin van dit jaar ook al een voorproefje van gehad! Neen, ik ben geen volbloed cynicus, noch een onheilsbode, maar durf wel de realiteit onder ogen te zien!

Commentaren

Tis idd heel erg wat gebeurde in Dendermonde, ik snap niet waarom ze daarvoor geen rekening openen om de slachtoffers te helpen, al wast maar voor de ziekenhuis kosten enz.... Velen hopen op de doodstraf, maar ik vind dit nog veel te licht. Voor mij maakt het niet uit of hij een kind of een volwassenen gedood heeft, maar de wijze waarop en zonder reden... Nooit is dit goed te praten.

Gepost door: Maggy | 27-01-09

hoi Rudi, we krijgen idd bijna uitsluitend negatieve berichten te horen, het ene al erger dan het andere. Ik vrees dat alles alleen nog maar erger wordt. De wereld wordt rotter en rotter en de mensheid slechter en slechter :-(
Dit is de harde realteit, spijrig genoeg!!!

Gepost door: Ri@ | 27-01-09

Precies wat ik altijd zeg... we hoeven geen pessimisten te zijn om realistisch te blijven hè! :P Maar er zullen dit jaar inderdaad grote klappen gaan vallen wat de werkgelegenheid betreft..ING en Philips gaan al duizenden mensen ontslaan wereldwijd, waarvan ook aardig wat in Nederland en België...het zal zwaar worden hoor!
Wat die moord betreft...ook hier de spijker op zijn kop...wat kan die gozer voor reden aanvoeren die deze daad rechtvaardigt? Helemaal niks! Omdat wij het niet kunnen bevatten zouden we wel willen weten wat hem bewogen heeft...maar al zou ie het zeggen...dan zouden wij het als normale mensen tóch nog niet kunnen bevatten!! Ook qua straf is er eigenlijk niks te verzinnen dat deze gruweldaad rechtvaardigt...maar ja...zo eentje op straat laten lopen lijkt me ook niet echt slim hè...de rest van zijn leven veilig achter tralies maar...en de sleutel weggooien, zodat ie niet over 12 jaar vrijkomt wegens goed gedrag!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 27-01-09

Rudi, Je hebt de gebeurtenissen van de voorbije week mooi samengevat. Obama zal misschien een mijlpaal zijn dat moeten we afwachten. Maar het drama in Dendermonde dat moeten we niet afwachten ,het is al voorbij en het verdriet is er en zal voor de nabestaanden een leven lang bijblijven.
Het ergste vind ik dat de maagschappij er gedeeltelijk schuld aan heeft. Want als ouders al zelf vragen dat hun zoon opgenomen wordt dan moet het al erg zijn. Maar die psychologen en psychiaters vonden het niet nodig. Welke uitleg zullen ze nu geven?Doodstraf hoeft voor mij niet maar laat hem maar levenslang achter tralies blijven dat is een straf.Ik zeg wel "levenslang hé!
Het verdriet bij de nabestaanden is ook levenslang!

Gepost door: magda | 27-01-09

Ah Rudi, Spreek er mij niet over vandaag ! Ik weet niet meer in wat voor maatschappij wij leven vandaag de dag !.
Als je opmijn blog komt ga je zien wat ik vandaag heb meegemaakt...Bijlange niet zo erg of die mensen in Dendermonde, want daar zijn heen woorden voor...Ik wens je nog een rustige nacht, liefs, Prulleke.

Gepost door: nicole | 27-01-09

Goede morgen Rudi hopelijk zijn al deze negatieve verhalen geen voorbode van dit jaar want dan liggen we er niet goed voor vrees ik. Hopelijk kan Obama daar wat verandering brengen, maar we zullen maar best afwachten want we kennen die beloftes van politiekers voor de verkiezingen ook he.

Fijne woensdag
Etje

Gepost door: Etje | 28-01-09

*** Bertje heeft het weer gelapt...Hoe is het toch mogelijk dat men die gast blijft aanhalen ??Ik snap het niet..
Hdeel fijne woensdag
Groetjes

Gepost door: Illness | 28-01-09

:-) en gisteren weer zovele ontslagen gevallen overal
waar gaat het naartoe hé
mag er niet aan denken dat zoiets als in Dendermonde nog kan gebeuren, brrr
toch een fijne dag Rudi
groetjes

Gepost door: Borriquito | 28-01-09

DAG RUDI JA ZOALS ZO VELEN VRAGEN WIJ ONS OOK AF WAAR WIJ NAARTOE GAAN.???HET KOMT EEN WARE RAMP!!!!!! IK WENS JE VERDER NOG EEN FIJNE WOENSDAG RUDI.

LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 28-01-09

het is verschrikkelijk wat die kerel heeft aangericht op dat kinderdagverblijf, of hij nou in een vlaag van verstandsverbijstering heeft gehandeld of niet. Er zijn toch een aantal kindjes dood en een volwassene....Ik vind toch dat hij gestraft moet worden..Het zal je kind maar zijn...

Gepost door: Anita | 28-01-09

Soms zou een mens bang worden van de toekomst hé als je alles zo leest. Jammer genoeg kunnnen we er niet veel aan doen.

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 28-01-09

overal gruwel
dendermonde was nog maar net gedaan en paf een café werd bestookt hier in Brussel
28 gewonden
neen het zal spijtig genoeg nooit stoppen!
vreselijk!
ik kom ni te dicht want griepvirus heeft me te pakken dus dadakes

Gepost door: callemie | 28-01-09

Dag Rudy in welke wereld leven we nu eigenlijk? Wat heeft die man bezield.mijn moeder zei regelmatig tegen mij dat de mensen stout zijn en ik geloof haar nog ook als je al de gebeurtenissen hoort en leest.nog een fijne woensdag dolfijntje

Gepost door: dolfijntje1 | 28-01-09

Je geeft de week mooi weer,
het jaar is nog maar begonnen
en wat staat er ons nog allemaal te wachten!
Hopelijk wat beter nieuws!
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 28-01-09

RUDI GOEDE AVOND
HIJ IS PAS
BEZIG HE
WAT GEDULD
ENNE....DAT
VAN MARIA
IS EEN DOGMA HE
DAAR MOOGT
GE NIET
AAN TWIJFELEN
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 28-01-09

Ah ja! Ik heb me wezenloos zitten drukken op dat stemknopje voor jou, dus een klein beetje aandacht in je bedankingsspeech zou ik zeer op prijs stellen ja!! :-))) RUDI RULEZZZZZZ!!
Tot morgen...dan kom ik zéker lezen!! :-)))
Welterusten Rudi!

Gepost door: mizzD | 28-01-09

Dag Rudi,

heerlijk een blog te lezen wat ergens over gaat! Ik wens jou de nr 1 award toe! Mijn stemmen had je al,!!
groetjes
ank

Gepost door: ank | 28-01-09

De commentaren zijn gesloten.