09-01-09

IJspret

Michelle Kwan - 000 (klein)Deze nacht gaat het flink vriezen, zei de weerman zonet op de radio. En de Bodemkundige Dienst van België voorspelt ook voor de komende dagen nog steeds zeer lage temperaturen, maar droog weer, met vooral morgen, behoorlijk wat uren zonneschijn. Ideaal weer dus om overdag, dik ingeduffeld tegen de koude, naar buiten te komen. En waar mogelijk, en vooral veilig, de met een dik pak ijs bedekte waterplassen op te gaan!

Zelf ga ik me, met het zwaar gevaarte onder mijn poep, niet op het ijs wagen. Ik stel me tevreden met het kijken naar de op het bevroren water stoeiende mensen. IJs en sneeuw is werkelijk iets waarin jong, minder jong en oud elkaar doorgaans vinden. Ik kan enorm genieten van een gezin dat samen winterse pret beleeft. En zo zullen er morgen vast een heleboel te zien zijn, naar ik vermoed!

Wie weet is er ook wel wat schoon vrouwvolk te bewonderen op het ijs. Maar die gaan zich dan toch, net als ieder ander, goed mogen aankleden om geen kou te hebben. Een outfit zoals de Amerikaanse schaatskampioene Michelle Kwan aanheeft op de foto die ik bij dit berichtje publiceer, is dan ook uit den boze! Te zien aan haar houding en gelaatsuitdrukking, heeft deze kunstschaatster het trouwens ook niet al te warm. Tenzij deze pose bij de show hoort, uiteraard. Dat zou dus ook best kunnen, maar daar kan ik me niet over uitspreken, want ik ben totaal niet thuis in die sport.

Deze namiddag, even voor de grote wijzer van de klok in mijn living, de twaalf aanduidde, terwijl de kleine wijzer bijna op de vijf was gericht, kreeg ik in mijn elektronische brievenbus, een bericht van Skynet Blogs. Met de melding dat mijn blog deel uitmaakt van de 5 genomineerde blogs in de categorie Lifestyle, en bijhorende gelukwensen,

Uiteraard ben ik, ondanks mijn bedenkingen bij deze wedstrijd, toch blij met de nominatie, die ik geheel aan jullie te danken heb! Maar de keerzijde van de medaille is dat ik jullie nu alweer dien te verzoeken, en wel vanaf vandaag en nog tot zondag 25 januari, zo dikwijls mogelijk, en liefst dagelijks, te stemmen voor 'rolstoeler'. Zo maakt mijn blog het meeste kans om 'de grote winnaar' te worden van de skynet blogs awards '08! Nu we aan dit spelletje begonnen zijn, doen we best zo goed als mogelijk verder tot het einde. Ondergetekende blijft hoe dan ook zijn best doen om geanimeerd te schrijven. En jullie zijn, of jullie stemmen (liefst) of niet, hoe dan ook bedankt om hier af en toe (liefst dikwijls) langs te komen voor het lezen van mijn schrijfsels. Prettig ijsweekend!

Commentaren

goeie avond Rudy,de natuur is nu op zijn mooist, en het is fijn om nog eens op natuurijs te schaatsen.Ik wens je ook een dikke proficiat met je nominatie.Nog een prettig winterweekend

Gepost door: Dolfijntje | 09-01-09

:-) ik kijk ook liever naar de schaatsers dan mee te doen :-)
proficiat Rudi met de nominatie
en van zodra we kunnen stemmen doe ik het zeker op je blog
ik kom hier graag eens langs en bijlezen
groetjes

Gepost door: Borriquito | 09-01-09

Dag Rudi Ik heb op de blog van Borriquito de hele lijst met genomineerden gelezen.
Er zijn natuurlijk veel goede blogs maar je mag er maar vijf per dag nomineren.
Daarom heb ik er vijf uitgekozen waar ik graag ga lezen.
Ik baseerde me op:
1. de originaliteit van de schrijfsels
2. het taalgebruik

Ik koos er 2 uit "Lifestyle", 2 uit "Gedachten" en 1 uit "Familie & Kinderen"

Jij bent eentje van de vijf ;-)

Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 10-01-09

Proficiat met je nominatie ! Wij blijven alvast verder voor je stemmen ! Maar hmmm we zien ons vrouwtje ook niet direct gaan schaatsen hoor of ze breekt haar 2 benen in 1 keer denk ik :-)

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 10-01-09

Goede morgen proficiat met je nominatie hoor. Is normal vind ik want ik ook plezant vertoeven hier.

Fijn weekend
Etje

Gepost door: Etje | 10-01-09

Hele goede morgen en een dikke proficiat met je nominatie. Heb vlug eventjes gaan stemmen voor je.
Heel veel lieve groetjes en een prettig weekend.

PS: sorry dat ik niet vaker een reactie nalaat (ik kom wel regelmatig eens piepen), maar mijn vingertoppen zitten in een stom verbandje (nagels breken en vormen kloven tgv de behandeling tegen dat monstertje) en dan moet je maar eens proberen te typen, moeilijk hoor!!!!

Gepost door: anita-angèle | 10-01-09

Rudy Ik ben daar juist buiten geweest en vogens de termometer die op de koer hangt is het - 10 graden dat is bibberen hé. Maar de zon laat zich hier toch al zien.Proficiat met uw nominatie hé nu is het nog tot de 25ste zeker dat we kunnen nomineren.
Groetjes

Gepost door: jeske | 10-01-09

Hoi, medegenomineerde,
ondanks dat we in dezelfde categorie genomineerd zijn, heb ik toch al dikwijls voor jouw blog gestemd, want ik vind dat je een heel geestige schrijfstijl hebt.
Och, en ik heb ook mijn bedenkingen bij dit soort wedstrijden zenne. 'k Vond het zelfs al biezonder vreemd dat ik bij de 5 genomineerden ben, want zóveel "vriendjes" heb ik niet in Blogland. Maar soit. We zullen wel zien hé wat er van gaat komen.
De natuur is prachtig nu, al is het eigenlijk de smog die bevriest aan de bomen en de planten. Ik heb er gisteren wat foto'kes van gemaakt. 'k Zou straks nog buiten moeten om de wekelijkse boodschappen maar ben er echt bang van, 'kvind het on-ge-loof-lijk koud vandaag.
Mij vinden ze ook niet op dat ijs zenne. Ik loop met krukken, 'k moe al mijn best doen om onder normale omstandigheden rechtop te blijven. Dus op ijs kan ik nikske gaan doen hé, of de clown uithangen. Lol
Geniet van je weekend, en ik gun je nog veel stemmen!

Gepost door: kaatje | 10-01-09

DAG RUDI PROFICIAT HE , HET IS JE DAN TOCH GELUKT. MAAR NU WE MOGEN STEMMEN TOT DE 25STE, GA IK ER WEER NAARTOE HOOR OM MIJN STEM UIT TE BRENGEN. GE MOOGT ZEKER ZIJN, DAT HET BIJ JE NAAM ZAL ZIJN. IK HAD DAT AL GEDAAN....MAAR WE HEBBEN NU WAT DAGEN EXTRA.
NOG EEN FIJNE ZATERDAG......LIEVE GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 10-01-09

Bij de vijf ... ... proficiat Rudi.
Fijn weekend.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 10-01-09

Goed zo... heb ik al die onzin van dat stemmen elke dag op jou toch niet voor niks gedaan hahahaha!
Vriendlief is momenteel ook aan het scheuren...die nieuwe motor moet nog ingereden worden hè, dus elk minuutje dat ie kan gaat ie ook...morgen misschien wel een dagtocht hahahaha! ( kan ie hebben hoor...hij heeft handvatverwarming hahahahaaa!!)
En ik luister altijd naar goede raad hoor...dat zou ieder verstandig mens moeten doen hè! :-)))))
Fijn weekend nog!!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 10-01-09

proficiat maar ook zonder nominatie is je blog meer dan de moeite waard!
liefs,

Gepost door: zaza | 10-01-09

Hahaha Rudy fijne reactie die je naliet op mijn blog! Dat is nu wel vervelend hé dat wij tot dezelfde categorie horen hé. Maar geen zorg hoor al win ik niet dan doe ik mijn T-shirt aan om jou op de prijsuitdeling te aplaudiseren ;-)))
Groetjes en nog een fijne avond.

Gepost door: emmy | 10-01-09

Goed gedaan Rudi. Deze blog is het waard om genomineerd te worden. Nu nog even duimen en stemmen !

Gepost door: stefanie | 10-01-09

'k Heb geen tijd voor de schaatsers op te zoeken,
mijn eindwerk moet tegen maandagavond klaar
zijn voor de avondschool en zoals steeds gebeurt dit op het laatste moment.
Blij voor jou dat je bij de genomineerde bent,
ik ook maar dan in de catogerie foto.
Ik denk dat het stemmen nog niet lukt, maar als het gaat krijg je dagelijks een stem van mij.
Maak er wat van, van je zondag !
Gr.
P-TER

Gepost door: P-TER | 10-01-09

Rudy, Op veel blogs waar ik langs kom zijn de blogs genomineerd. Dan gaan we allemaal voor elkaar moeten stemmen zeker,hahaha!
In elk gev al proficiat hoor als je bedenkt dat er zoveel blogs bestaan.Ik kan er geen cijfer opplakken maar het is zeker 1 met een heleboel nullen erachter.

Gepost door: magda | 10-01-09

Hey Rudi, Je stond ook in mijn top 5 hoor :-)
Ik wist eigenlijk nie dat we nu nog moesten stemmen. Ik meende dat t tot en met 7 januari liep.
Dan moet ik weer eens terug gaan zien bij de Awards.
Geniet nog van je weekend!

Gepost door: Ri@ | 10-01-09

En we blijven komen, hoor!

Gepost door: Leen | 10-01-09

foto's Ik ben deze namiddag in Zandvoorde foto's gaan maken van ijspretbelevers op de Keignaart kreek.
Was best leuk met de zon er bij. Hopelijk trekken mijn foto's op iets, heb nog niet gekeken. Verschijningen zoals Michelle Kwan heb ik daar jammer geniet niet gezien.

Gepost door: pieterbie | 11-01-09

bedankt Bedankt om naar mijn blog te komen ,ik zal zeker ook op u stemmen ,en wat die malafide arts betreft, er zijn er zo nog ,ik kan nog lopen al zij het met een kunstbeen,maar we leven en lachen nog en dat telt ,groetjes Marleen

Gepost door: Marleen | 11-01-09

Whauw !! 't kan niet op hé !! Eerst die award van Prulleke en dan nog genomineerd bij Skynet !! Op onze stem kan je rekenen hoor !!

Gepost door: Chris, Miss Poppy & Lily | 11-01-09

hoi rolling Rudi! ik heb nu stilaan genoeg van de kou
maar dat ijsdansen daar kijk ik graag naar, vooral de paren ..
jij kreeg dus ook zo een mail
ik vermoed dat iedereen die wel kreeg maar ik wens je in ieder geval succes en de overwinning.
bedankt ook voor jouw liefs en zonnekes extra se!

Gepost door: Sunny-Kay | 11-01-09

Nominatie Proficiat met je nominatie. En nu naar de winst, hé!
Ik zal hier nog terug komen.

Gepost door: Ambigirl | 11-01-09

mijne vinger blijft plakken tot de 25 st hahahahaah
en terwijl ik straks buiten mijn toerke ga doen geniet jij maar van die zonnestraaltjes achter glas!
dada

Gepost door: callemie | 11-01-09

Wij wensen jou ook een héél fijne zondag toe ! Enne je mag er zeker van zijn wij houden onze belofte en blijven elke dag op jou stemmen :-)

Gepost door: Chris, Laika en Chesko | 11-01-09

Met zo een aware electronische stoel zou ik me ook niet op het ijs begeven, het is rapper gebeurd dan je denkt, peis ik. Ik kan er ook zo van genieten als men hond zo vrij als een vogel door het witte landschap kan krossen zonder er iemand zeurt dat die aan de lijn moet. Verder proficiat met je nominatie, hopelijk mag je de winnaar worden, mss kan je erna eens een ander kleurtje op je blog toepassen, kwestie van een beetje verandering?!

Gepost door: Maggy | 11-01-09

:-) brrr wat is het weer koud buiten
dan kom ik maar hier even langs om me te verwarmen aan je prachtige schrijsels Rudi !
fijne zondag
groetjes

Gepost door: Borriquito | 11-01-09

Hallo Dat de koude maar rap door is :o)
Verder nog een prettig weekend
Groetjes

Gepost door: Liticia | 11-01-09

RUDI GOEDE MIDDAG
ZO HEEFT
ALLES ZIJN
VOOR EN NADELEN HE
GROETJES
MICKEY

Gepost door: MICKEY | 11-01-09

Het is wel koud maar ik vind het wen heel mooi al die witte taferelen...nog een fijne zondag...

Gepost door: Yolanda | 11-01-09

Hoi medegenomineerde Rollin' Rudi! We blijven gewoon lekker stemmen op elkaar, met de nominatie ben ik echter al héél content!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 11-01-09

Hallo, Maak je geen illusies beste vriend, wat die nominatie betreft. Skynet kennende en wat daar allemaal rond hangt... een blog dat iets tracht bij te brengen maakt weinig kans om te winnen. Je zal raar opkijken als je ziet wie gaat winnen, goed mogelijk een ridicuul gedoe met weinig inhoud, waar veel wordt over en weer gekletst, maar waarvan je je afvraagt waarom net dat blog de award heeft verkregen. Ik gun het je van harte dat je blog zou worden bekroond, maar hoop niet te veel, niemand weet welke criteria worden gehandhaafd bij het beoordelen ervan en dat maakt het allemaal zo willekeurig. Als je ziet hoe een blog in de kijker (reeds veertien dagen slecht gelinkt) niets eens wordt aangepast, dan stel je je wel vragen bij de ernst waarmee skynet de dingen bekijkt. Eén pot nat en verre van professioneel...

Gepost door: Kathy en Joris | 11-01-09

Hoi Rudy........ leuk dat je bij mij langs kwam. Ik zie dat je genomineerd bent.Van harte gefeliciteerd er mee. Ik heb natuurlijk meteen op je gestemd !!

Veel succes er mee!!

groetjes Thea

Gepost door: THEA | 11-01-09

Helaba Rury, ik had ook heel graag gehad dat jou blogje in de prijzen viel, in elk geval, voor mij ben je een winnaar! Ik kom je nog een aangename zondagavond toewensen. Liefs, prulleke.

Gepost door: nicole | 11-01-09

hoi rudi
ik ga zeker vanaf morgen stemmen op u blog
je hebt beetje mijn hart gestolen,mijn dochter is ook
genomineerd,http://dorientje.skynetblogs.be ik wens u nog een mooie blog week toe
groetjes bompi
p.s ik heb ongeveer 150 van die plantjes staan in mijn serre

Gepost door: cerinka | 11-01-09

De commentaren zijn gesloten.