05-01-09

Koopjestijd

 

Cartoon - Solden - 000b (klein)

Gisteren zijn we op 'gezinsuitstap' geweest naar het 'Waasland Shopping Center' in Sint-Niklaas. Winkelen dus! Op koopjesjacht! Mijn idee nog wel. Soms heb ik van die zwakke momenten!

Het moest natuurlijk weer lukken dat wat mijn jongens wilden kopen NIET in de reclame stond! Kortingen, zelfs tot 70%, maar geen solden op datgene waar Brian en Austin hun oog op lieten vallen! Maar enfin, ze wilden perse hun Nieuwjaarsgeld besteden, en zo geschiedde. En de ouders pasten bij. Dat zal dus weer eens tot het einde van de maand overleven zijn op plat water uit de Aldi en boterhammen met chocopasta uit dezelfde shop!

Kwatta chocopasta - 000a

De lezers van mijn generatie en ouder zullen zich vast nog het, van origine Nederlandse, merk 'Kwatta' herinneren. De chocopasta met die merknaam werd in het begin van de jaren zeventig op de Belgische markt gebracht. Mijn vader gebruikte de lege chocoblikken om in de werkstal zijn nagels, schroeven, vijzen en allerlei kleine brol in op te bergen. Het zou mij trouwens niet verwonderen mocht de man er nog altijd enkele roestige exemplaren van in gebruik hebben. Dit alles even terzijde. Zo nu en dan regelt mijn geest een flashback naar het verleden. En jullie mogen dan telkens gratis en voor niks meereizen. Tof en sympathiek, hé?!

We gaan nog even terug naar het koopcentrum. Caroline wou graag even in de 'Inno' rondneuzen. Daar was ik niet erg voor te vinden, want meestal blijft zulk een actie niet beperkt tot alleen maar snuffelen. En zelf was ze ook nogal terughoudend om de winkel binnen te gaan, omdat er zo een nors kijkende veiligheidsagent aan de uitgang stond. En ze heeft al eens een heel slechte ervaring gehad met een winkeldetective in die winkel.

Uiteindelijk nam ze dan toch het risico en stapte de winkel binnen, nagestaard door die veiligheidsbeambte. Ik bleef buiten de wacht houden! Die vent keek me eens vies aan, maar ging dan toch terug op zijn vaste plek staan. Met op zijn gelaat nog steeds die stuurse blik. Wellicht betalen ze hem daar extra voor. Zogezegd om boeven af te schrikken. Alsof die zich daardoor laten imponeren!

Twee minuten later ging het alarm af.  Alle mensen in de buurt keken op. Een blanke man van een jaar of dertig, die een kinderwagen voortduwde, met een high-security-africa-danger-crazy-funny-guard (klein)kindje in, was de veroorzaker. Mijnheer de winkelagent spoedde zich ter plaatse. Twee klerenhangertjes met babykledij, hangend aan de zijkant van de kinderwagen, waren de boosdoeners. Blijkbaar onbetaalde koopwaar, want ze werd overhandigd aan de toegesnelde verkoopster. De papa was klaarblijkelijk niet onder de indruk van het gebeurde, en de veiligheidsbeambte geloofde zo te zien in de goede trouw van de man, want die kon zonder verdere plichtplegingen ongehinderd de zaak verlaten. Met de kinderwagen en de kleine, maar dus zonder die kleertjes!

Luttele minuten later, toen de mijnheer met de kepie alweer op zijn plaats stond, ging opnieuw dat alarm af. En, ook nu weer, iedereen kijken uiteraard! Deze keer was het een Afrikaanse man, die bij zijn passage door de detectoren, het alarm in werking had gesteld. Een kolos van een vent, met een lange stoffen overjas aan en een hoed op zijn hoofd. Een imposante figuur. Hij moest mee met het, anderhalve kop kleiner, in uniform uitgedoste personage. De tas met 'aankopen' werd geopend. En de inhoud ervan verspreid over het blad van een tafeltje. Van waar ik zat kon ik dat allemaal goed zien! Er lag blijkbaar een item tussen waarvan de kassierster, allicht door de drukte, vergeten was om de veiligheidsbadge te verwijderen. De gekostumeerde verdween er mee richting kassa's, de grote heer achterlatend bij de tafel met zijn andere aankopen. Enkele minuten later was die veiligheidsman er weer. Alle spullen mochten terug in de tas en de Afrikaanse heer kon gaan.

Toch wel een nogal vernederend tafereel, vind ik. Komt daarbij dat ik bleef kijken tot de man, vrij van enige blaam, gezwind naar buiten stapte. Maar het zou mij helemaal niet verwonderen dat een deel van de 'getuigen' van het voorval, vandaag op het werk, het over 'die grote zwarte' zullen hebben, die ze zagen betrapt worden aan de Inno, bij het verlaten van de zaak, zonder hetgeen dat hij had meegenomen, te betalen. Triest...  Wenkbrouw ophalen

Even later kwam Caroline naar buiten. Niet achtervolgd door een detective. Niet tot staan gebracht door de agent, noch gehinderd door een afgaan van het alarm! En bovenal: zonder aankopen! Een wonder! Prijs de Heer! Halleluja!

Mag ik jullie er ten andere nog een keer op wijzen dat je nog tot 7 januari kan stemmen op 'rolstoeler' om zodoende mijn nominatie voor de 'blogs awards '08' veilig te stellen? Bedankt! Mercie! Danke! Thanks! Obrigado! Gracias! Grazie! Tak! Tack tack!

Commentaren

Hallo Heb gestemd :o)
Nog een hele mooie maandag verder
Groetjes

Gepost door: Liticia | 05-01-09

hoi rolling Rudi oh wat heb ik een lol, allelujah de heer is groot,
maar in sommige gevallen is de portemonnaie nog groter. Dien choco, man je beschrijft het exact zoals ik mij hem herinner met nagels en al in den atelier van bompa.
Genant zijn die stoere bavianen aan de ingang!
vorige week zag ik er eentje ook al aan de Inno iemand zijn zakjes uit de hand rukken omdat het verdomde alarm ook afging. Fout van de kassierster ook hier in dat geval! vreselijk als er 20 man staat op te kijken.
Als het mij moest overkomen gaat die wat te horen krijgen,
en dan zal de Heer er niets kunnen aan verhelpen als ik hem een oorlel verkoop!
woensdag is het noodgedwongen mijn tour in de solden, dus hoe het mee in de gaten he :-)
zonnekes en liefs

Gepost door: Sunny-Kay | 05-01-09

*** Het was dus een geslaagde dag dan ,haha
Heel fijne maandag en ja, ik heb op U gestemd hoor..

Groetjes

Gepost door: illness | 05-01-09

JAJA KWATTA en bestaat nog in cacaopoeder hoor!
een geslaagde soldendag voor jaou dan
hahah bij mij ging het alarm wel af hihih in de trui zat nog een verscholen spulleke en ze was het vergeten af te doen hihihihi
maar geen kolos dat op me afkwam hoor
dada

Gepost door: callemie | 05-01-09

hallo rolstoeler,
bedankt voor je blog bezoekjes. Ik was intussen op reis.
Nog een prettig blogjaar gewenst!
doei!

Gepost door: johan | 05-01-09

HALLO RUDI JE ZOU VOOR MINDER VERSCHIETEN ALS EEN ALARM AFGAAT HE!!! MAAR ZOALS JE ZEGT, ONDERTUSSEN WORDT JE WEL BEKEKEN ALS DE GROOTSTE BRIGAND DIE ER ROND LOOPT..... EN GELIJK HEB JE DAT JE BINNEN BLIJFT, HET WORDT ALSMAAR KOUDER.NOG EEN FIJNE AVOND.

GRTJS. VAN ANNY

Gepost door: anny | 05-01-09

aha Rudi, zo zie je maar dat je altijd kunt bijleren met op de blogs rond te toeren! Kaarsen op een pannekoekenstapel! Dat lijkt wel het ei van Columbus hé! Zelfgebakken pannenkoeken dan nog wel. Je moet die pannekoekenmix uit de Aveve eens proberen, succes verzekerd ! En nog een ferme lap goedkoper dan een taart waar iedereen bij denkt "blèrk weeral taart". Zeker na al die feestdagen. Allé ik ben blij dat je iets "geleerd" hebt bij mij,hahaha!
Kwatta wie kent die choco nu niet.Maar hier werden er lege confituurpotten gebruikt om nagels in op te bergen. Hé daar ga ik eens iets over schrijven sè ! Zo zie je maar dat ik ook nog iets bijleer met rond te toeren op de blogs ,hihihi! En van die winkeldedectives ...ik heb er eens eentje flink beetgenomen ,daar ga ik ook eens iets over vertellen!!
Solden ,ik vind het te koud om winkel uit en in te lopen want hier dichtbij hebben we geen overdekt winkelcentrum! Dus spaar ik ook veel uit op die manier. Och en het is nog de hele maand solden en halverwege smijten ze weer een heleboel kleren en andere zaken in de rekken.Het enige wat ik wilde op de kop tikken was een wintermantel en in de enige winkel waar ik binnenliep hadden ze er eentje die me aanstond maar...niet in mijn maat . Ik kan niet in maatje 36 dat er hing! En op slag was mijn winkelgoesting over.
IK ga nu eerst gaan stemmen voor je! so long,moge de beste winnen !

Gepost door: magda | 05-01-09

goh, ja, kwatta dat zegt mij nog iets.. maar toch geen metalen potten.. wel glazen bokalen. Gek, hé, dat ik me dat precies niet herinner, hoewel ik nochtans een jaar ouder ben dan jij..

Gepost door: Annick | 05-01-09

Ik lees hier vanalles Dat van die kwatta dat wist ik niet. Vroeger ook veel gegeten.

Gepost door: ambereyes | 05-01-09

Hoi, Ik ken de Kwatta zeker nog, maar vraag me nie meer in welke verpakking t doen verkocht werd. Eigenlijk heb ik zelden of nooit Kwatte verorberd, dus dat verklaart mss de leemte in mijn geheugen :-)
Nog een fijne avond!

Gepost door: Ri@ | 05-01-09

dat is pas beschamend als het alarm afgaat en weten dat je betaald hebt.

Gepost door: dolfijntje1 | 05-01-09

Niets voor mij te gaan winkelen met het begin van de solden..ik krijg het benauwd van al dat volk..ik weet wel dat je dan koopjes kunt doen...ik heb mijn eigen manier om dure kleding voor weinig geld aan te kopen. Ja die kwatta dozen ken ik ...heb in antiek gedaan en dan kom je van alles tegen...nog een fijne winterse avond Rudy...

Gepost door: Yolanda | 05-01-09

Och ja Rudy, we leven maar éne keer hé!
Dus kopen wat je leuk vindt zeg ik altijd!
Warme slaapknuffels.
Mireille.

Gepost door: mireille | 05-01-09

Ja ja Kwatta! Héél bekend hoor...je had er ook gewone repen chocolade van hè...er zijn nog spreekwoorden hier in gebruik met het woord Kwatta erin! Bijvoorbeeld: 'als je denkt dat ik gek ben, moet je eens achter m'n kiezen voelen met een repie Kwatta!' hahaha! Of 'alle ogen waren gericht op Kwatta!' (op iets belangrijks hè) . Mijn vader gebruikte voor zijn spijkers en zo, net als die van Magda, lege jampotjes...dan zaten de deksels onder aan de planken getimmerd en schroefde m'n pa die potjes zo makkelijk eraan en eraf!
Als die alarmen in die winkels voor niks af gaan, dat vind ik altijd zo'n genante vertoning!! En bij winkeldieven gaan die dingen nóóit af...die hebben wel truukjes om dat te voorkomen hè!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 05-01-09

Heb het ook al verschillende malen met veel omhaal door de luidsprekers, zien gebeuren, zelfs eens bij een schoonbroer van mij, en telkens in een grote zaak in Ichtegem, en ook telkens missers, zonder exusses mag je dan met een rode kop afzakken.
De patron heeft ze waarschijnlijk niet allemaal op een rijtje, ik ga er al jaren niet meer.
En ja, er wordt wel veel gepikt in winkels , maar benader de bewuste mensen hoffelijk, zodat ze niet in diskrediet komen.
Ook ik heb nog kwatta ekend, toen ik nog op de ferry's werkte noemden ze daar de negers zelfs kwatta.
Nu lekker was het wel, zeker bij wat je nu koopt. en zachtsmeuiger.
Ook de deksels, maar dan van grote glazen bokalen, waren bij mijn vader onder de werkbank vastgevezen, handig,en je zag meteen wat erin zat.
Groetjes.

Gepost door: roy | 08-01-09

Dag Rudi Die chocolade ken ik nog. Ik vond hem lekker. Ik zie het helemaal niet zitten om in mijn elektrische rolwagen tussen die massa naar de solden te gaan. Ik zit sedert acht jaar in een elektrische rolwagen. Sommige bloggers weten dat anderen niet. Wat maakt een rolwagen uit in blogland ? Schrijven, leuk uit de hoek komen, toffe contacten, zijn voor mij belangrijk. Ik associeer mezelf niet met een rolstoel. Ik ben een vrouw ! Hopelijk leer jij jezelf ook terug als mens en niet als rolstoel te zien. Nu kom je over als iemand die wil medelijden op wekken. Als rolstoelcollega mag ik dat zeggen hé :-) Toon ons Rudi eens ! Groetjes,

Gepost door: Passioneel | 08-01-09

Sorry Passioneel maar de Rudi die jij zoekt, daar ga je nog tot in den treure op kunnen wachten. Er is maar één Rudi. En die is NIET anders dan vroeger. Dat ik rolstoeler ben ga ik niet verhelen om een ander te plezieren. Welke indruk ik daarmee eventueel zou wekken, kan me geheel gestolen worden! Einde discussie.

Dit stukje gaat trouwens over solden, choco, winkeldetectives & een oproep m.b.t. de blog awards!

Gepost door: Rudi | 09-01-09

De commentaren zijn gesloten.