16-12-08

Kriminalpolizei

 

Horst Tappert (klein)

Wie zo een beetje het nieuws volgt, heeft via de media allicht reeds vernomen dat Horst Tappert zaterdag jongstleden is overleden. De Duitse acteur is vooral bekend van zijn rol als hoofdinspecteur Stephan Derrick, in de gelijknamige televisieserie, die vanaf  1974 tot 1998 op de buis te zien was.

Terry Savalas (Kojak)

Het overlijden van deze man, op 85-jarige leeftijd, bracht bij mij de vraag naar boven van hoe het gesteld zou zijn met andere bekende Tv-rechercheurs. Daarbij dacht ik in de eerste plaats aan Telly Savalas, alias Theo Kojak, in de ook al gelijknamige Amerikaanse Tv-serie uit de jaren zeventig. De man blijkt reeds in 1994, dat is 14 jaar geleden, overleden te zijn. Nota bene de dag na zijn 72ste verjaardag. De mensen van mijn generatie en ouder, herinneren zich de man vast als de, naar mijn weten, eerste bekende Tv-acteur zonder haar op het hoofd en met steevast een lolly in de mond.

Peter Falk - Columbo (klein)

Wie ook in mijn rijtje voorkomt is Peter Falk, bekend van zijn rol als inspecteur Columbo, in de Amerikaanse detectiveserie met dezelfde naam, waarvan trouwens ook een aantal televisiefilms zijn gemaakt. En waarin hij met verve de rol speelt van sjofel geklede, op het eerste zicht wat traag van verstand zijnde, sigaren rokende rechercheur. De serie kwam voor het eerst op de buis in 1968, en voor het laatst in 2003. Hoofdrolspeler acteur Peter Michael Falk, die inmiddels de respectabele leeftijd van 81 jaar heeft bereikt is nog steeds in leven, en acteert zelfs nog! Daarenboven ontplooide de man zich eveneens als beeldend kunstenaar. Voor wie eens een blik wil werpen op het werk dat de ouwe snoeper produceert, raad ik aan dit hier aan te klikken. Geniet!

Commentaren

Goeiemorgen, Derrick, Columbo en dan nog 'Der Alte' genoten mijn voorkeur. Kojak was niet mijn ding.
Groetjes en tot een volgende keer ...

Gepost door: Ri@ | 16-12-08

Ja ja... ik heb dat ook eens gedaan...gekeken hoe het er voor stond met mensen die lang geleden zo populair waren op tv! Sommigen waren alleen maar oud geworden...anderen hadden zich compleet laten verbouwen ( en in het geval van Farah Fawcett van Charlies Angels bijvoorbeeld was dat erg mislukt!!) en nog weer anderen waren ons inderdaad al ontvallen! Peter Falk vind ik in dit rijtje de sympathiekste...ook in zijn rol al! ( en zijn kunst vind ik ook wel wat hebben...beetje Toulouse de Lautrec hè!) En Kojak...ja, die zette een trend met zijn kale kop ( hoewel Yul Brynner hem al voorgegaan was wat dit betreft!) en zijn lolly.
Altijd leuk zulke terugblikken!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 16-12-08

Lijkt een eeuwigheid geleden Aja, nu dat je het zegt, komen die herinneringen terug van deze serie's.
Weet nog dat de eerste serie waar wij thuis naar keken Bonanza was.
Colombo was indertijd mijn favoriet, wel leuk die oude weetjes terug opgerakeld te zien.

Gepost door: roy | 16-12-08

Dat waren nogal eens knappe reeksen, hé... ja, Colombo vond ik wel iets hebben...

Gepost door: Annick | 16-12-08

Goeie middag Rudy Jij bent de enige waar ik op blogbezoek kom, omdat jij al zoveel bij mij bent geweest maar nooit een respons hebt gekregen door die perikelen met mijn pc en internet. Ik heb hier wel al gelezen maar nog geen reactie geplaatst...vandaar!
Ik wil je nog een fijne dinsdag wensen (al heb ik net iets gepost op mijn blog en iedereen een fijne woensdag gewenst, ja das oud worden hé) en als mijn pc hersteld is geef ik je zeker een link!
Lieve groetjes

Gepost door: Veerle | 16-12-08

schitterend opgezocht! Mijn jonge jaren komen terug... :-)
ene, jean-luc, geen een die er aan kon voldoen :-)))
groetjes!

Gepost door: zaza | 16-12-08

bedankt voor de info over de stoel ben er uit nu niet uit de stoel maar het kiezen lol, daar ik veel binnen zit kies ik maar voor die met een lift gemakkelijk om aan men colectie dvd's te kunnen zij er toch zo een 1500
fijne avond nog en nogmaals thx

Gepost door: swakke | 16-12-08

Hahahaa! Nee Rudi...dat zijn geen roomsoezen maar oliebollen! Ik begin m'n postje altijd met een toepasselijk plaatje of gifje! Veel keuze van oliebollen was er niet hahaha! Kreeg je er trek in roomsoezen van?? hahahahaa!
Groetjes weerrrrr!

Gepost door: mizzD | 16-12-08

Wat ga jij allemaal eten en drinken tijdens de kerstdagen en vooral met wie? Stuur jouw kerstactiviteiten door via mail of reacties en kom in het gigantische overzicht op 24 & 25 december!

Alvast bedankt!

Gepost door: Ourlipsaresealed | 16-12-08

derrick was niet echt mijn ding
maar de ander twee wel
en dan niet vergeten the streets of san fransicso hé!!!!!!!
met vader en zoon douglas!

Gepost door: callemie | 17-12-08

De commentaren zijn gesloten.