14-12-08

Weinig om het lijf

  Naturist family - 000 (klein)

De winter is misschien niet het aangewezen moment om over dit onderwerp te palaveren, maar dat kan me geen reet schelen! Zelf geen blote! Knipogen

Naturisme is een levenswijze in harmonie met de natuur. Het wordt gekenmerkt door gemeenschappelijke naaktheid, die als doel heeft het bevorderen van zelfrespect, respect voor de medemens en eerbied voor de natuur en het milieu. En onder medemens wordt wel degelijk elke persoon verstaan, ongeacht beroep, afkomst, huidskleur, cultuur, religie, leeftijd en bijzondere fysieke kenmerken of gebreken!

Nudisme, zijnde het ongekleed recreëren, is dus een essentieel onderdeel van het naturisme, maar kan ook los van deze levensstijl worden uitgeoefend.

Group - 002Ondanks de grote interesse ervoor, en het feit dat er reeds sinds tientallen jaren aan naaktrecreatie wordt gedaan aan het strand, evenwel doorgaans in afgebakende gebieden, wordt dit naaktlopen nog steeds niet sociaal geaccepteerd en worden nudisten en naturisten nog vaak met de nek aangekeken.

Sauna - 000

Jammer eigenlijk dat, wie graag in haar of zijn blootje rondloopt, dat veelal heimelijk moet doen, op terreinen van gespecialiseerde clubs, of op afgeschermde kuststroken. Nochtans hebben zij letterlijk niks te verbergen. Ze geven zich, integendeel, zelfs letterlijk volledig bloot!

En laat ons wel wezen! Wat laat een naaktrecreant zien dat we niet kennen? Niks! Want iedere ziende mens heeft op zijn minst al wel eens het eigen blote lichaam gezien. In een spiegel bijvoorbeeld. En het zou me sterk verwonderen dat er een mens is die nog nooit het naakte lichaam van de andere sekse heeft gezien. Is het niet in levende lijve, dan wellicht in een boekje.

Aan het strand, in muziekclips, op advertenties en zo meer paraderen trouwens ook dikwijls heren, doch voornamelijk dames, in kledij die nog nauwelijks iets verhult. Als je bij reetveters en flinterdunne minitopjes trouwens nog van kleding kan spreken. En al deze vertoningen en publicaties zijn zichtbaar voor vrouw en man, meisje en jongen, van alle leeftijden.

Waarmee alweer de hypocrisie van onze maatschappij wordt aangetoond. Naturisme en nudisme wordt afgekeurd omwille van dubieuze fatsoenlijkheidnormen. Terwijl anderzijds een fenomeen waar eventueel wel over het al dan niet toelaatbaar zijn, zou kunnen gediscussieerd worden, evenwel probleemloos wordt geaccepteerd.Nudism - cartoon - 000

 Nochtans is het zo dat vrij veel mensen op één of andere manier trekjes hebben van nudisme en zelfs van naturisme.

De ene persoon gaat graag naar de publieke sauna, de andere kruipt graag zonder kleren onder de wol. Anderen lopen graag in hun blootje door het huis, of zelfs in de eigen tuin. Ontelbaar veel mannen en vrouwen vinden het bevrijdend en spannend om sliploos onder de mensen te komen. Nog meer mensen houden ervan om textielloos te zonnebaden of te zwemmen. En ik persoonlijk ken zelfs individuen die in hun nakie in bad of onder de douche gaan! Lachen

Het probleem is eigenlijk dat men deze gevoelens en feiten doorgaans niet ten overstaan van elkaar wil toegeven! Hetzij uit onterechte gêne, hetzij uit, vaak terechte, schrik voor wat de ander zal zeggen of doorvertellen. Terwijl die andere vaak heimelijk ook een blootloper of blootloopster is! Of het graag zou zijn!

Commentaren

*** Tleven zou veel simpeler zijn hé...
Heel fijne zondag
Groetjes

Gepost door: illness | 14-12-08

Voor mij mag iederen doen en laten wat hij wil, zolang hij er de anderen niet mee lastig valt. Ieder mens heeft z'n eigen mening, zijn eigen gevoelens en daar hoeft men niet tot in het oneindige over te gaan discussiëren. Wat absoluut niet wil zeggen dat ik voorstanders ben van me op zo'n naaktstrand te begeven, het zou niks voor mij zijn. Maar ieder zijn meug, ik vind het fijn als iedereen gelukkig kan zijn !
Groetjes !

Gepost door: Mamapippa | 14-12-08

Voor mij juist hetzelfde. Als er mensen zijn die van naaktstranden,etc houden. Is dat hun goed recht en dan zou ik zeggen heel veel plezier !! Mezelf zie ik nu ook niet op een naaktstrand rondlopen. Alhoewel ik dat wel in een wellnesscentra/sauna doe, hmm. Het zal de oppervlakte dan wel zijn :-)

Gepost door: Anja | 14-12-08

Mijn eigen zelve zie ik ook niet onmiddellijk naakt door de tuin rennen, over een weiland crossen, of op het strand lopen. Maar dat heeft eerder te maken met de toestand waarin ik me bevindt, dan met gêne of desinteresse.

Waarom vindt men naakt in de sauna normaal, maar op het strand of in de tuin niet? Je kan daar inderdaad oeverloos over discussiëren, wat niet hoeft. Iedereen doet waar die zin in heeft, zonder een ander daarmee voor het hoofd te stoten.

Let op, naakt door je gemeente lopen, mag niet! Zelfs niet als niemand van je dorpsgenoten er iets op tegen heeft. De wet, weet je wel! ;-)

Gepost door: Rudi | 14-12-08

Ik denk dat ik nog van het preutse type ben. Ik ga zelfs niet naakt in de sauna :-/

Nog een fijne zondag Rudi!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 14-12-08

Bedankt voor uw bezoekje deze middag op mijn site! Je hebt ook een zeer leuke blog ;-) Veel succes nog voor de twee zonen en tot een volgend bezoekje.

Fijne zondagavond nog :)

Gepost door: Ourlipsaresealed | 14-12-08

dank voor je reactie.
Tja, zelfs met kou kom ik buiten, ik ben een echt wintermens, kan niet kous genoeg zijn.
Voor jou is het anders, als je in een rolstoel terecht bent gekomen, zit je stil, en dan voelt koude sowieso anders aan.
Overigens behandel ik mensen in een rolstoel precies hetzelfde als valide. Aan je hersens mankeer je toch niets???
groetjes
ank

Gepost door: ank | 14-12-08

thx voor het bezoekje aan men blog, en heb al direct een vraagje aan u namelijk welk type rolstoel rijd jij momenteel, ik rij namelijk momenteel in een storm 3 een echt rotding, en nu mag ik een nieuwe bestellen heb er een gekozen bij vermeiren waarvan de stoel omhoog kan dus met lift maar nu zie ik dat de uwe achteraan stuurt wat mij wel intreseert en u me mss wat info kan geven met de ondervindingen ervan
groetjes

Gepost door: swakke | 14-12-08

nu ik je blog heb gezien, begrijp ik je.
Hoe sterk ben je als je in een rolstoel terecht komt....?
Je hebt gelijk!!

Gepost door: ank | 14-12-08

Als je bedenkt dat kleren dienen om je warm te houden, dan zouden we in ons landje niet vaak de kans hebben om er in ons naaktje bij te lopen! Trouwens, wij hebben hier amper een naaktcultuur. Het lichaam en naaktheid zitten nog grotendeels in een taboesfeer omdat het geassicieerd wordt met het sexuele. Nog niet iedereen kan daar daar op een zuivere manier mee om gaan. Misschien toch beter dat gekleed en naakt voorlopig gescheiden blijven!
Ook bedankt voor het bezoek aan mijn blog. Weet je, ik praat ook met koeien...
groeten.

Gepost door: Martine | 14-12-08

Hallo Rudi bedankt vor je bezoekje altijd leuk nieuwe bezoekers te krijgen en zo kom ik ook op jou blog ..
tja ik heb daar niets op tegen voor degene die Nudist wilen zijn ze hebben ook meestal een aangename levensvisie , ik denk dat je het zo maar niet van dag op dag kunt zijn ,maar zeker is dat ze overal egal een mooi tintje hebben als de zon schijnt :-)
Groetjes Ninne

Gepost door: Ninne | 14-12-08

iedereen doet wat hij wilt en daar heb ik geen probleem mee zolang hij de andere daarbij niet stoort
wij hebben zelf een nudist gehad als buur en hele fijne buur maar ik zelf zo rondlopen neen
veel te preuts dat zal wel met de povoeding te maken hebben zeker?
merciekes voor je bezoekje

Gepost door: callemie | 15-12-08

Goede morgen bedankt voor je reactie op mijn blog. Ging daar idd om asperges en het loof ervan wordt soms gebruikt als versiering bij bloemstukken.

Fijne maandag
Etje

Gepost door: Etje | 15-12-08

een fantastische blog heb je maat en taboes zijn er nu eenmaal om te doorbreken he

Gepost door: willy | 15-12-08

Hey Rudi :-) Bedankt voor uw bezoek.
Ik kom hier af en toe lezen ... je hebt een goede blog :-)
Ja, heb een beetje rust nodig ...deze maand blog ik vijf jaar. Ik zal nog wel eens terug beginnen.
Liefs :-)

Gepost door: Rosita | 15-12-08

Rudy Bedankt om eens op mijn blogje langs te komen , ik vindt het altijd leuk om zo mensen op deze manier te ontmoeten. Ik voel mij geen naturist zeker niet, maar voor mij mogen de mense die daar behoefte aan hebben dat gerust doen.
Groetjes

Gepost door: Jeske | 15-12-08

Hallo, Het moet inderdaad een beetje pijnlijk aanvoelen om, als voormalig fervent wandelaar het vanop een afstand te moeten bekijken. Toch komen we wekelijks op onze wandelingen mensen tegen die hetzelfde parcours zelfs in een rolstoel afleggen. Ik vind dat een prestatie op zich. Het doet deugd te lezen dat je met plezier onze verslagjes leest en tenminste kan meegenieten van hetgeen we hebben gezien. We hopen je in de toekomst nog veel fijne momenten te kunnen bezorgen.

Gepost door: Kathy en Joris | 15-12-08

Ah... nou, dat ik naakt slaap, daar doe ik niet geheimzinnig over...ik vind dat prettig! Maar naaktlopen en -recreëren is toch wel wat anders vind ik. Niet in de laatste plaats omdat 'anderen' je dan inderdaad kunnen zien...en wil ik dat? Nee dus...ik hou mijn eigen blote lichaam graag privé voor mezelf en mijn vriend. Ik denk dat naturisme een levensinstelling is...en die hang ik niet aan. Ik schaam me niet voor m'n lichaam, maar stel prijs op mijn privacy wat dit betreft...en ik ben ook niet nieuwsgierig naar de buitenkant van anderen! :-)
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 15-12-08

De commentaren zijn gesloten.