10-12-08

Tatoeages

Zij die mijn liefde voor mooie muziek en mijn interesse voor tatoeages, niet delen, hebben dikke pech. Want hierbij presenteer ik nog maar eens een filmpje. Enfin, wie kunst op levend canvas niet apprecieert, werd allicht reeds afgeschrikt door de schermafbeelding onder deze tekst. Die personen gaan, als gevolg daarvan, dan wel verstoken blijven van de ontsluiering van het lang bewaard gebleven geheim van de experimenten uit mijn jeugd, op mijn eigen lichaam.Met onder de vlam van een aansteker verhitte en derhalve ontsmette naainaalden en Oost-Indische inkt.

Als ondernemende prille tiener probeerde ik mij immers de edele kunst van het tatoeëren eigen te maken door uitprobeersels op mijn enkels. Daar zou dat niet opvallen. Dat inkten ging vrij goed, dus verlegde ik het werkterrein naar de bovenkant van mijn p... Maar de eerste poging mislukte. Nadat ik met een (steriel?) doekje alle bloed en overtollige inkt had weggeveegd van mijn pols, want over dit lichaamsdeel gaat het, waren enkel hier en daar wat puntjes zichtbaar. Ik had potverdorie niet diep genoeg geprikt!  Een dag of zo later ondernam ik een nieuwe poging. Die slaagde! Maar de lol was er af, en de goesting ook. Met als gevolg dat de tatoeage op de pols van mijn linkerhand nooit volledig volgens het vooropgestelde plan werd afgewerkt.

Op volwassen leeftijd, net na mijn 27ste verjaardag, als ik het me goed herinner, heb ik mijn eigen kunstwerkje laten verwijderen. Ergens in Hasselt, meen ik, in de tattoowinkel van iemand die ik in een gelijkaardige winkel in het Antwerpse had leren kennen. Een Duitser van origine. Die man tatoeëerde met een chemisch product over de bestaande tatoeage. Ze werd als het ware weggebrand. Terwijl die kerel bezig was, werd ik onpasselijk. Dat gebeurde wel vaker met klanten, zo zij hij, om me gerust te stellen. Vooral als ze weinig geslapen en nog niet veel gegeten hebben. Dat was toen bij mij eigenlijk ook het geval.

Toen de job waqs beëindigd, legde de man een pleister op de wonde en deed een windel om mijn pols. Elke dag moest ik zalf op de wonde doen. En na een week, mogelijks twee, viel dat oude vel, een korst met tatoeage, er af en was er een nieuwe huid gegroeid. Eens die op volle sterkte was en enkele jaren blootgesteld aan de zon, waren er op die plek nog nauwelijks sporen van een tatoeage te zien! Lachen

Commentaren

dag Rudi echte tatoe's die kunnen echt overkomen als kunstwerkjes die vind ik mooi. Zonder meer, subtiel en niet te overdreven en op een aantrekkelijke plaats.
niet zoals sommige hooligans alles door mekaar vlammen.
jouw experiment is herkenbaar.
drie naalden samengebonden, indische inkt erbij en prikken maar. vooral de drie puntjes tegen de flikken die waren ' in '.
ik heb al vaak gedacht om een kleintje ergens te laten zetten, maar ik kom er niet uit waar en wat.
Muziek is voor iedereen anders te beleven ,
als het bij maar maar naar mijn zin is, dat kan gaan van metallica tot een klassiek stukje.
Pink Floyd bijv . is hier dagelijkse kost.
en mijn merk-en lijfstuk is nog altijd Steppenwolf.
Born to be ... wild, keep it that way.
zonneke groet!

Gepost door: Sunny-Kay | 10-12-08

Get your motor runnin' Fa ntastisch nummer, inderdaad!
Zo nu en dan zing ik dat samen met mijn kroost!

Groeten van een nog steeds een beetje wilde Vlaamse arbeiderszoon!

Gepost door: Rudi | 10-12-08

*** Tatoo's ..Tja, ik vind het een beetje verminking maar das ieder zijn gedacht hé..
Fijne donderdag
Groetjes

Gepost door: illness | 11-12-08

De commentaren zijn gesloten.