08-12-08

Onvolledige nieuwsberichten

Tijdens de nieuwsuitzendingen op de radio, hoor ik regelmatig meldingen van verkeersongelukken waarbij doden zijn gevallen. Ondanks het tragische van het bericht, steekt bij mij dan bijna altijd de cynische, noem het voor mijn part lugubere vraag, de kop op: 'wat deden die doden daar?' En hoe komt het dat die slachtoffers 'gevallen' zijn? Betreft het hier misschien een botsing tussen lijkwagens? Maar dat verklaart dan nog altijd niet dat vallen!

Uiteraard weet ik dat dit een genoegzaam bekende uitdrukking is, maar het blijft me raar en, ondanks de ernst van de feiten, zelfs enigszins lachwekkend, in de oren klinken. Bijgevolg blijft mijn fantasie met dit gegeven graag aan de slag.

Auto tegen duiker - 000 (klein)

Hetzelfde fenomeen doet zich voor als de nieuwslezer meldt dat er iemand met zijn wagen van de weg is geraakt, in een gracht is terechtgekomen en daar tot stilstand is gekomen tegen een duiker.

Alhoewel ik nooit, wat je zou kunnen noemen 'dom' ben geweest, heb ik me, als kind, bij zulke berichten, dikwijls vragen gesteld. Zoals: wat lag die duiker daar in die gracht te doen? En dan nog dikwijls in het midden van de nacht!? En we mogen wel weten dat de bestuurder en andere inzittenden van  het voertuig zwaar- of Duiker - 000 (klein)lichtgewond naar het hospitaal werden gebracht. Maar over de conditie en het lot van die aangereden kikvorsman wordt met geen woord gerept!

Inmiddels weet ik dat 'duiker' ook de benaming is voor een waterdoorgang onder een weg of dijk. Toch blijven ook deze nieuwsfeiten bij mij nog steeds een ludiek beeld oproepen. Schamen

Commentaren

Goeie avond. Dit is heel gezellige en fijne blog die ver boven de middenmaat uitsteekt, m.a.w. een blog mét inhoud en leuk om lezen. Ik kom nog terug.

Beste groeten !

Gepost door: Jeroen | 08-12-08

Ikzelf heb een vreselijk auto ongeluk gehad met 1 dode gevolg, een motor reed te snel tegen ons aan ook reed hij op het verkeerde vak... Hij is nadien in de kliniek gestorven, wij hebben het ongeval overleefd weliswaar met veel schade en kosten, welke nog altijd niet zijn terug betaald door verzekering en tis al bijna 3j geleden. Tkan kl... zijn.

Gepost door: Maggy | 08-12-08

Rare kronkels, maar wel leuk om lezen.
Je moet eigenlijk met alles kunnen lachen, en dat kunnen er sommigen niet.
Zels toen ik verleden week door de stad reed in mijn karretje, en iemand niet oplette toen in afkwam op het fiets pad, toen zei die geiriteerd 'Mongool', nu, daar kon ik ook om lachen.

Gepost door: roy | 09-12-08

Ja ja... dat soort dingen bedenk ik me ook vaak hahaha! En dan zijn ze nog goed geschreven hè...soms maken die journalisten stomme fouten...dan is het hek helemaal van de dam. Dat ze 'overledenen' schrijven in plaats van 'overlevenden'...één letter verschil, maar in het echt..!!!! :-)))
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-12-08

*** Hey daar..Dankje voor je reactie op mijn blog..Ja, ik ben er in verdiept geraakt..Jij deed dit als beroep dan ? Het leven is helemaal niet eerlijk hé..Die lul van een chirurg loopt daar nog rond en jij zit met de gebakken peren...Is er toen een klacht ingediend ?

Kga je zeker blijven volgen en een linkje geven..En wie weet , kan je me misschien nog wel eens helpen hé als ik met een vraagje zit,haha..

Fijne woensdag
Groetjes

Gepost door: illness | 10-12-08

=^..^= Ik ben eigenlijk gestopt met bloggen, en mede daardoor las ik nu pas je reactie op "mijn" geldbed... Moest ik ooit al zo'n bed voor je hebben, dan zul je 't mij wel niet kwalijk nemen dat ik iets anders onder de matras stop dan geld hé. Mss een golden appeltje én een ei... hummm een ei toch maar beter niet zeker???

O enne euhhhh... Knappe blog!!!! Respect!!!

Gepost door: Talleke | 10-12-08

Goede middag Rudi Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog!

Een knappe blog heb je! Met respect voor je positieve kijk op het leven, niettegenstaande je handicap.

Ik wens je een fijne woensdag toe!
Groetjes van Fleur

Gepost door: Fleur | 10-12-08

die duiker! daar heb ik eens goed mee moeten lachen! dat wist ik vroeger ook niet en stelde me daar ook vragen bij!(lacht luidop!) en die "licht"gewonden, zijn volgens mijn vroegere kinesist, mensen met gebroken armen en benen en zo ... (zucht meewarig!) en weet je... nadien hoor je daar natuurlijk niks meer van, maar de revalidatiecentra liggen er wel vol mee! Ik verbleef zelf drie maanden in de Bijtjes en zag daar zo vele (jonge) mensen. Ikzelf was eerder van een hoge buitentrap zonder leuning gevallen en had verschillende gecompliceerde breuken. Gelukkig voor mij liep het toen redelijk goed af,dwz, geen verlammingen door letsels of erger, zoals bij jou!

Ja, Rudi, ik kwam feitelijk nog even langs om je een fijne dag toe te wensen!

lieve groetjes en hou ze he maat!
Claudine

Gepost door: Claudine | 10-12-08

Hallo, Fijn dat je ff bij me langs kwam.
Op die manier heb ik nog nooit stilgestaan bij t horen van nieuwsberichten hoor. Maar het heeft inderdaad wel iets, haha :-)
Nog een fijne avond en een goeie nacht!

Gepost door: Ri@ | 10-12-08

De commentaren zijn gesloten.