19-11-08

De pot op?!

 

Internationale dag van het toilet (blog) III

Jij hebt vanochtend toch ook je toilet een goeie beurt gegeven? Een poetsbeurt,  bedoel ik dus wel degelijk! Vandaag is het immers de Internationale dag van het toilet'. Maar daar was je, als trouwe lezer van mijn weblog, al sinds eergisteren van op de hoogte, want toen vermeldde ik dat reeds.

De World Toilet Organisaton (WTO) heeft 19 november uitgeroepen tot " Wereld Toilet Dag", om de bewustwording te verhogen en om, door locale acties, wereldwijd  te ijveren voor meer en betere sanitaire voorzieningen.

ISS toilet - 000

Zelfs de bewoners van het internationaal ruimtestation (ISS, International Space Station)  hebben er één dezer dagen een tweede toilet bij gekregen in 't kader van deze dag. Of zou dat omwille van een ander reden zijn geweest? Soit, het doet er niet toe, ze kunnen er maar wel bij... euh... pissen en in alle rust hun gevoeg doen. Knipogen

 

klik op de foto voor een grotere afbeelding --> 

 

klik op het logo hieronder

International year of sanitation II (klein)Sinds 1 januari 2008, en nog tot we 2009 ingaan, of inrollen, zoals in mijn geval, is dit trouwens het door de Verenigde Naties uitgeroepen 'Internationale Jaar van Sanitatie' (IYS). Geen kat die dat wist. Tot vandaag! Oef, dat jaar is ook weer gered! Of  jullie en mijn  wetenschap over het bestaan van, en het waarom van dit zoveelste 'jaar van', soelaas zal brengen ten aanzien van de problematiek waarvoor het in het leven werd geroepen, is een ander paar mouwen. Alle beetjes bewustmaking helpen, zullen we maar denken.

Wereldwijd leven er in de ontwikkelinglanden 2,6 miljard mensen die niet beschikken over goede sanitaire voorzieningen. Het gebrek aan hygiënische omstandigheden met toiletten, schoon drinkwater en persoonlijke hygiëne is er de oorzaak van dat, volgens een schatting van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) jaarlijks 1,8 miljoen mensen sterven aan diarree, voor het merendeel kinderen.

Lei (klein)

En nu heb ik genoeg gezeikt over sanitaire voorzieningen. Mijn weblog lijkt al enkele dagen op een publieke waterplaats met al die cartoons en foto's van Wc's en accessoires! Met een velletje extra sterk, maar super zacht toiletpapier, veeg ik mijn lei schoon om morgen met een propere te kunnen beginnen. Die ik zal vullen met schrijfsels omtrent nieuwe onderwerpen, want ik heb nog heel veel te vertellen. Jullie zijn dus bijlange na nog niet af  van mij! Knipogen

De commentaren zijn gesloten.