07-10-08

Misverstand

Het is al uitgekomen wie mijn blog als zijnde 'slecht' beoordeelde. Enkele klasgenoten van Austin zijn de voornaamste 'schuldigen'! Die kwamen tijdens het websurfen op de computers van de school, bij toeval (?) op mijn weblog terecht. Bekeken deze eens snel, vonden er maar niks aan ('saai!'), gaven een slechte beoordeling, en klikten door, op zoek naar meer spannende webpagina's! Austin deelde mij dit enkele dagen geleden mee, zomaar, langs zijn neus weg. Interessant om weten. En ik heb er helemaal geen probleem mee. Waarom zou ik ook?

9mm gun (small)

klik op de foto

Toen diezelfde Austin, vele maanden geleden, voor het eerst  'I got a 9mm' zong, liet ik hem weten er beter aan te doen te zwijgen. Om pesterijen te voorkomen. Een exemplaar van slechts 9 mm is niet echt een lengte om trots op te zijn en mee te koop te lopen. De jongen schudde meewarrig het hoofd en deelde me mee dat het hier wel het patroonkaliber van een pistool betreft. En de tekst uit een liedje komt met dito titel!

Klik hier voor een filmpje van dit liedje met David Banner, die wordt bijgestaan door Akon, Snoop Dogg en Lil Wayne.

David Banner, Akon, Lil Wayne & Snoop Dog

Inmiddels ken ik de tekst van deze rap song ook al lang van buiten. Dat kan trouwens moeilijk anders, want ik heb dat liedje al zo vaak horen weerklinken uit de luidsprekers van mijn zoons hun GSM, de laptop en de muziekinstallatie. Wel minstens 10.000 keer! Akkoord, nu overdrijf ik misschien een beetje... of  (heel) veel.... Maar het is beter te 'overdrijven' dan te 'onderdrijven'. Want dat laatst vernoemde woord staat noch in het Groene boekje, noch in de Van Daele en zeker niet in de Prisma. Simpelweg omdat het woord officieel (*) niet bestaat! En zinnen construeren met onbestaande woorden, leidt enkel tot verwarring, onverstaanbaarheid en misverstanden!

Verwarring

Meer heb ik daarover niet te vertellen. Moest dit een column zijn, waarvoor ik per regel word betaald, dan zou ik hier nog wat onzin aanbreien. Maar tot nader order doe ik dit GRATIS en voor niks. Dus hou ik het hierbij! Voor vandaag althans. Saluut, de kost en tot morgen, overmorgen of een andere dag dat ik goesting heb om iets aan de wereld mede te delen. En jullie zin hebben en moeite doen om mijn schrijfsels te lezen!

(*) Volgens de digitale bibliotheek voor de Nederlandse letteren (dbnl) is 'onderdrijven' jagerstaal voor 'het konijn in de pijpen drijven'

Commentaren

Je kan nooit voor iedereen goed doen, dat denk ik ervan dus... So be it!

Gepost door: Maggy | 07-10-08

dag Rudi! oh ,ik heb ook al zulke reacties gehad . Nu als ze je blog niet mooi vinden of saai dan blijven ze maar weg! Ik kom alvast terug.
Week van het bos zeg je ! Het bos is er het hele jaar en zal na die ene week niet weglopen. Maar inderdaad is het nu wel een mooi moment om van de herfst te genieten.

Gepost door: magda | 07-10-08

Geen probleem. Waarschijnlijk dachten die kinderen Austin er mee te kunnen pesten. Maar mijn zoon is er - gelukkig - niet op ingegaan.

Gepost door: Rudi | 07-10-08

:-)) Iedereen zet op zijn blog wat hij er zelf goed van vind en als er andere zijn die het niet goed vinden is dat hun zaak.

Groeten Etje

Gepost door: Etje | 08-10-08

Rudi,
't moet me toch van het hart, dat die 'minder bekende organisaties' zoals: socmut en thuiszorg mij al een heel stukje er bovenop hebben gehaald.
Jan uit Zoersel

Gepost door: jan | 13-10-08

De commentaren zijn gesloten.