02-10-08

Afscheid

Jan Van Raemdonck, de pastoor van de parochie, waarin mijn woonst gelegen is, en tevens zielenherder van twee andere parochies in deze stad, houdt het hier in Lokeren, voor bekeken. Hij verkast naar Geraardsbergen, de stad in de Vlaamse Ardennen, waar vandaag het Belgische vorstenpaar op bezoek was. Priester Jan wordt er deken en pastoor van de zeven parochies in zijn nieuwe werkgebied. Zou het kunnen dat hij geen vertrouwen heeft in de werkzaamheden voor de heraanleg van de schoolomgeving 'Sint-Anna - Heirbrug', vlak voor de deur van 'zijn' kerk? En er daarom vlug van onder muist? Knipogen

Jan Van Raemdonck + kerk

De mensen uit zijn parochies zullen Pastoor Jan ongetwijfeld missen. Vooral zij die woonachtig zijn in de Lokerse deelgemeente Doorslaar, waar hij de pastorij bewoont, en geregeld in de buurt op stap gaat met één van zijn twee ezels.  Neen, géén duo domme parochianen, maar echte dieren!

Ezel(s) - 000a (twee, karikatuur)

En het houden van die langoren is niet het enige bijzondere aan deze man. Hij heeft namelijk ook twee boeken op zijn actief: het kritische essay 'Kerk te koop!' (2006) en de misdaadroman 'Tumult in het tehuis' (2008).

Toch aardig van hun baasje dat hij zijn beesten, zo net voor 'Werelddierendag' (4 oktober), een nieuwe thuis bezorgd, in een zacht glooiend landschap. Pastoor Jan wens ik veel succes toe in zijn nieuwe functie en hem en ook zijn ezels nog talloze mooie jaren in hun nieuwe habitat!

Commentaren

hallo Rudi Zou het ook kunnen dat hij van hogerhand verplicht verkast wordt

Gepost door: magda | 03-10-08

Ben zot van ezels, moest ik meer plaats en geld hebben... Van pasters en kerken daarentegen ben ik minder zot ;-)

Gepost door: Maggy | 03-10-08

Ja... ... misschien wel. In elk geval sneu voor zijn parochianen hier, want pastoor Jan wordt graag gezien door hen.

Gepost door: Rudi | 03-10-08

De commentaren zijn gesloten.