18-09-08

Met het busje naar Brussel

Gisteren was ik reeds om 6 uur mijn bed uit, omdat ik tegen half zeven een busje had besteld om me naar Brussel te brengen. Alwaar ik 's ochtends zou deelnemen aan een ‘fietscongres'. En om de files te vermijden en daar gegarandeerd op tijd te arriveren, koos ik er voor om tijdig te vertrekken.

cartoon_bike_dreaming (klein)

klik op de afbeelding voor een groter formaat

Het congres vond plaats in het auditorium Hadewych van het Hendrik Consciencegebouw, waar ook het Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming is gevestigd. Aangezien het niet de eerste keer was dat ik in dat gebouw aanwezig was, herinnerde ik mij nog min of meer de weg. Toch diende ik enkele keren de dame van de receptie aan te spreken om wat te vragen.

Wat mij weer opviel is dat ook deze dame het er blijkbaar moeilijk mee had rechtstreeks met mij te (blijven) communiceren. En steeds, over me heen, oogcontact zocht met mijn assistente, die steeds bewust de andere kant opkeek. Mijn assistentes en ik verstaan elkaar daarin en lachen die perikelen weg. Maar als het al te dikwijls voorvalt, dan wordt het toch wel irritant.

Om in de voornoemde gehoorzaal te geraken, diende er een bode met me mee te gaan. Die kon met zijn badge alle deuren en de lift geopend krijgen, zodat ik via de kelderruimtes, waar van alles en nog wat ligt opgeslagen, tot vooraan in de zaal kon geraken. Ook deze brave man had zichtbaar moeite om zich, bij het spreken, tot mij te richten. Zie ik er dan zo afstotelijk uit? Het zou een goed idee zijn om die mensen eens in te schrijven voor een opleiding 'klantvriendelijk omgaan met personen met een handicap'

Fietsers boven

klik op de afbeelding voor een groter formaat

Een volledig relaas van de, best interessante, voormiddag, ga ik hier niet geven. Mijn verslag zou trouwens toch niet volledig zijn, want ik verliet de zaal vooraleer de aanwezige ministers, Kathleen Van Brempt en Hilde Crevits, respectievelijk Vlaams minister van Mobiliteit en Vlaams minister van Openbare Werken, met een slotwoord het congres afsloten. Mijn chauffeur stond immers al te wachten aan de uitgang, en die moest in de namiddag ook nog elders heen.

Wat ik jullie toch niet wil onthouden is de naam van  één van de sprekers. Coördinator van Fietsberaad Nederland, de heer Otto van Boggelen. Toch wél wat contradictoir, en vooral grappig, in een functie waarin fietsen wordt gestimuleerd, en autorijden wordt ontraden, als naam te hebben ‘Otto' (Vlaams voor ‘auto')!


Otto_rijdt_heen_en_weer III


klik op de foto

Commentaren

Haha... tja...wij zeggen wel oto, maar meestal toch gewoon auto, géén otto in ieder geval! Maar voor Vlamingen zal dat inderdaad wel grappig klinken voor iemand in zo'n functie. Ik weet wel dat de voorzitter van het Nederlands Platvorm Luchtvaart een piloot is die Benno Baksteen heet hahahahhaaa! Ook wel grappig! Misschien iets minder grappig voor jou, hoewel...ik denk dat jij dat wel kunt hebben :-))) : een bekende leverancier van rolstoelen en andere middelen voor de revalidatiebranche hier in Rotterdam heet Beenhakker! Over contrdictoir gesproken hè! :-)))
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 18-09-08

Grappige namen voor mensen met serieuze functies. Tja, jullie voorvaders hebben jullie wat aangedaan toen ze trachtten Napoleons voorschriften te ondermijnen en te bespotten door een rare naam aan te nemen. Alhoewel sommige bronnen deze voorstelling van zaken als onjuist bestempelen. Bij die Beenhakker zou ik toch niet vlug aankloppen voor een rolstoel, hoor! Dan blijf ik liever klant bij mijn huidige verstrekker, Joost Van deWiele.
Grappige namen zijn leuk, hé?! Tuinman K. Bouter, oude vrijster Connie Pijpen, Ann Aal, Peter Celie... Niet eens zo lang geleden heb ik ergens op een winkelruit zien staan: 'Beenhouwerij De Bakker', die uitbater heeft duidelijk niet het beroep uitgekozen dat bij zijn naam past.

Gepost door: Rudi | 18-09-08

Dat over ons heen praten ken ik als geen ander, tis alleen spijtig dat mijn ass daar dan op ingaan, ookal weten ze dat ik dit niet leuk vind. En euh je ziet er helemaal niet afstotelijk uit of wat dan ook ;-)

Gepost door: Maggy | 19-09-08

Moeilijk. Dat is wel niet te onderschatten hoor, Maggy. Het is een natuurlijke reflex om te reageren als men je aanspreekt. Dat negeren vraagt best wat inspanning van de assistentes.
Dank je, Maggy, voor die opmerking m.b.t. mijn uiterlijk. Nu zijn we al met twee! ;-)

Gepost door: Rudi | 20-09-08

De commentaren zijn gesloten.