14-09-08

Skateboard

Deze ochtend ging ik met mijn zoons naar de plaatselijke rommelmarkt. Eigenlijk was het al late voormiddag toen we vertrokken. Want ik had eerst nog iets af te werken, en om mijn volk naderhand te mobiliseren, daar kroop, als naar gewoonte, nogal wat tijd in. Austin en Brian reden per fiets. Zelf had ik me 's ochtends in mijn zondagse rolstoel laten zetten. Trouwens dezelfde als die waar ik doordeweeks mee rondtoer.

De Kloddemarkt heet die snuisterijenmarkt, die elke zondag plaatsvindt op het Stationsplein van Lokeren en de directe omgeving ervan. Het ganse jaar door trekt dit evenement behoorlijk wat volk. Zoon Brian kon er voor een prikje een skateboard op de kop tikken. Eén die véle keren beter was dan de exemplaren die ik een aantal jaren geleden, zonder kennis van zaken, voor één Euro, of misschien zelfs de helft daarvan, als verrassing, aankocht op diezelfde rommelmarkt.

Skateboard

We kochten wat eten in een frituur en bakkerszaak in het stadscentrum, en we installeerden ons op het Fonneplein, tegenover de gebouwen van de lokale politiezone. Er staan daar banken, wat handig is om op te zitten, voor mijn jongens. Die hebben immers, in tegenstelling tot hun vader, niet steeds hun eigen gerief mee. Dit op een pleintje eten durven we wel eens vaker te doen, vooral, maar niet uitsluitend, op zondag.

Na deze lunch in de buitenlucht, zette ik mij, achterovergekanteld in het zonnetje. Austin begon in het boekje te lezen van het computerspelletje, dat hij ook al had aangekocht op de Kloddemarkt. En Brian wou uiteraard zijn nieuwe skateboard uitproberen!

De jongen ging dat doen op de parking voor enkele winkels, waar ruimte zat is en dikwijls jongeren kunsten uithalen met hun skateboard. Vandaag was er, op het tijdstip dat de jongen daar bezig was, niemand anders bezig op het parkeerterrein.

Op het moment dat ik huiswaarts wou rijden, liet ik Austin zijn broer halen. Twee minuten later stonden ze daar allebei. Brian, beduusd met een kapotte skateboard in de armen. Ik schrok! Wat was er gebeurd?

Het bleek dat, toen Brian op het trottoir terugkeerde naar waar Austin en ik zaten, er een auto, die in volle vaart door de straat reed, door een besturingsfout of om een hindernis te ontwijken, ineens de stoep opreed, waarop Brian zich bevond! De jongen kon nog net van zijn skateboard springen, dat meteen daarop door de kleine auto werd mee gegraaid.

Brian had geschokt en wezenloos toegekeken hoe zijn wieltjesplank door de auto werd meegesleurd. En riep uit onmacht. De chauffeur stopte de auto, stapte vloekend uit en schopte, wat overbleef van de skateboard, los van onder het chassis van zijn voertuig, nam vervolgen terug plaats achter het stuur van zijn auto en reed verder. Zonder ook maar even in de richting van de jongen om te zien!

Na het aanhoren van dit relaas, overwoog ik even om klacht in te dienen bij de politie. Maar ik zag er tegen op om daar misschien een uur in een kille kamer te moeten zitten. Bovendien kon Brian me slechts een vage beschrijving geven van de auto en de drie inzittenden en had de jongen slechts de helft van de kentekenplaat onthouden. En als men die kerel al zou zoeken en vinden, wat profijt zou ons dat opleverden?

Zelf was ik uitermate boos, maar blij dat Brian niks mankeerde. Dat skateboard is vervangbaar. Hopelijk hebben die automobilist en zijn passagiers uit dit voorval een lesje geleerd, maar ik vrees er voor.

Aardig-op-weg-week

En dat net voor de aanvang van de Aardig-op-weg-week, een organisatie van Komimo vzw met de steun van de Vlaamse overheid, en die loopt van 16 tot 22 september. Een week waarin de mensen gestimuleerd worden de wagen eens wat meer in de garagebox of onder de carport te laten staan. Waarin gepleit wordt voor duurzame mobiliteit, en, door allerlei acties, aan de grote massa wordt duidelijk gemaakt wat de voordelen zijn om je te verplaatsen als stapper, fietser of met het openbaar vervoer.

Commentaren

Gelukkig heeft je zoon niks. Moest ik eens voor de middag uit bed geraken zou mss ook eens afgekomen zijn naar de rommelmarkt mja, verpl geraakt hier nooit eerder. Soit. Ivm die politie, hier zijn al jonge gasten bezig geweest (vandalisme) aan men auto, waardoor ik meer dan 300€ schade heb, ze kunnen het noteren, maar iets doen kunnen ze niet, je stopt er alleen uw eigen tijd en energie in.

Gepost door: Maggy | 15-09-08

hey Rudi, Ik wilde overschakelen naar firefox om hier te komen lezen en dacht ;ik kijk toch even of het euvel soms al verholpen is en wat bleek ...het is leesbaar!
Zeg dat was ook even schrikken voor je zoon en voor jou.Gekukkig is het "maar " de plank" maar dat zou toch niet mogen. En die lomperik excuseert zich niet eens!
Heb met "plezier " je verhaal over Eci verder zitten lezen. Kan er van meespreken ,maar ik zei het al.Ze laten me met rust(fluister,fluister,want zie dat ze me horen ,hahaha)
Hé ik ken LOkeren een klein beetje,mijn vriendin werkt er.

Gepost door: magda | 15-09-08

Leuke Blog. Ik weet dat er wat werk in kruipt om ze up-to-date te houden. En... goed dat ik er eindelijk kon op inloggen, want eerder had ik er wat probleempjes mee.

groetjes,

Geert

Gepost door: geert lambert | 16-09-08

De commentaren zijn gesloten.