09-09-08

SuperSchlemiel

Opmerkzame personen zullen reeds gezien hebben dat er in de linkerkolom van mijn blog, een item is toegevoegd.  Sinds kort hang ik immers ook op Netlog het varken uit. Je moet maar eens een kijkje nemen op mijn profiel. Dat maakte ik reeds enige tijd geleden aan, op uitnodiging van mijn zoons. Maar nu ik met deze weblog ben gestart, heb ik mijn gegevens verder aangevuld en wat contacten gelegd, in eerste instantie met de bedoeling deze pagina's te promoten.

Rudi (funny pig) II

De leuke reacties die ik ontving op mijn, in gastenboeken achtergelaten berichtjes, hebben me echter aangenaam verrast! Tevens heb ik vastgesteld dat daar verdorie interessante mensen actief op zijn. En ondanks het feit dat ik nogal argwanend sta tegenover ‘virtuele' vriendschappen, heb ik toch alweer enkele leuke contacten gelegd.

Wat ik op netlog ook merk is dat, als je vrouwelijk bent, en er enigszins goed uitziet, er enorm veel mensen, mannen veronderstel ik, je profielpagina bezoeken. Varkentjes zijn heel wat minder populair. Zelfs niet als ze, zoals het exemplaar op mijn profielfoto, behept zijn met een stralende glimlach.

Nu ja, dat hoeft ook niet. Dit varkentje genereert het liefst verkeer op zijn pagina's van personen die niet doorsnee zijn. Dus géén oppervlakkige leeghoofden, uitsluitend op zoek naar een onbestaand type partner, met een beoogde perfectie die allicht utopisch is. Neen, liever minder volk, maar mét inhoud, en interesses die iets verder en dieper gaan dan uitsluitend het alledaagse.

Héél lang geleden, in de beginjaren van het wereldwijde web, heb ik eens op een chat-site een profiel aangemaakt op naam van een meisje. Bij wijze van proef. ‘Fanny18' of iets in die aard, had ik dat fictieve personage genoemd. Mensen toch, zielig hoe al die jongens en mannen als gek trachtten in contact te komen met dat niet bestaand meisje! Met enkele van hen praatte ik wat, maar verder dan wat oubollige openers, gevolgd door een opsomming van hun fysieke troeven én een bevraging naar de uiterlijke kenmerken van dat illusoir droommeisje, kwam het niet. Die sukkels informeerden zélfs de maat van haar BH!

Enfin, ik had vlug genoeg van dat experiment. En eigenlijk had ik toch al de bevestiging voor wat ik vreesde. Namelijk dat het praatplatform voornamelijk bevolkt was door hitsige heerschappen, van allerlei leeftijd en kaliber. Vaarwel dus aan Fanny18!

Mijn proefneming kreeg evenwel een staartje. Een week of zo later was ik weer op post, onder mijn eigen  naam. Kreeg ik daar onmiddellijk een uitnodiging voor een privé gesprek, afkomstig van een jongen! Dat was nog nooit gebeurt. Van meisjes ook niet vaak, trouwens, maar dat doet hier niet echt ter zake. Uit nieuwsgierigheid ging ik in op die invitatie. Die kerel begon daar onmiddellijk familiair te doen en vroeg of ik Fanny kende. Nogal verrast door die vraag, antwoordde ik, met argwaan, toch bevestigend. Hij vertelde me vervolgens dat hij een week eerder met haar had gechat en het meisje sindsdien niet meer uit zijn gedachten kon zetten.

Die mafkees vervolgde dat hij dus al dagenlang op die site zat te wachten, hopend dat Fanny nog eens zou opdagen. En toen ik ten tonele verscheen en, volgens mijn profiel, uit dezelfde woonplaats afkomstig was als het meisje waar hij zo naar verlangde, had hij nog verder gekeken en vastgesteld dat mijn IP adres hetzelfde was als dat van het lief kind dat zijn hormonenhuishouding zo danig door elkaar had geschud.

Wat had ik mij op de hals gehaald? Die jongen heb ik wijsgemaakt dat die Fanny een vriendin was van een kennis van mijn overbuurmeisje en dat  die jongelui mijn computer hadden mogen gebruiken omdat zij er zelf géén hadden. Ik beloofde hem zijn gegevens, die hij intussen al vlijtig had ingetypt, door te zullen geven aan de bestemmeling.

Nog een keer of twee heeft die zielenpoot me lastig gevallen, om te vragen of ik zijn data toch niet was vergeten door te geven, want hij had Fanny nog steeds niet gehoord. De laatste keer liet ik hem weten dat die kennis van mijn overbuurmeisje haar had gezegd dat die Fanny een rare, eigenzinnige meid was en ondertussen een vriend had, zodat die jongen niet al te veel hoop moest hebben om ooit nog iets van haar te horen!

Het was dus al bij al nog vrij gemakkelijk om van die jonge gast af te komen. In zijn profielpagina kon ik niks abnormaals ontdekken. Maar die was dus wel geschift. Op basis van een aantrekkelijke profielbeschrijving en wat gewauwel tijdens een korte chat-sessie, was die zielenpoot verliefd geworden op een meisje dat niet eens bestond!

Dit is echt voer voor psychologen. Zelf  had ik die professie toen nog niet. Nu ook nog niet, trouwens, maar ik ben wel eens een tijdje die richting uitgegaan, evenwel zonder ooit een diploma te behalen. Maar daar kom ik bij een volgende gelegenheid nog op terug.

Mocht er een politie-inspecteur of een andere man of vrouw met politionele bevoegdheden, intenties hebben om me, op basis van deze bekentenis, op te pakken wegens ‘valse naamsdracht', breng dan voldoende volk mee! Rolstoel en ikke samen, wegen immers minstens 200 kg. Dus kan je er beter niet aan beginnen. Trouwens, ik vermoed dat de verjaringstermijn van het vergrijp, reeds lang is verstreken. Dan heb je dus, op juridische vlak, toch geen been om op te staan. Dat schept meteen een band. Want door die verlamming kan ook ik niet meer op mijn benen staan!

Commentaren

Hoi Rudi, ik ben terug van vakantie en nu kan ik jouw blog niet meer lezen...ik zie alleen de titels en dan eronder. Jammer...weet niet of het aan mijn pc ligt, maar dit is de enige blog die dat heeft voor mij dus dat lijkt me sterk. Bij je vorige logje kon ik ook niet reageren, bij deze dan weer wel, maar ja, ik kan dus niet lezen wat je schreef dus dat is lastig reageren hahahahahaaa!
Hopelijk lost het zich op! Tot dan!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 09-09-08

Misère, misère, misère... Welkom terug, beste MissD!
Ja, jammer. Een conflict met Microsoft Internet Explorer. En ik weet niet hoe dit te verhelpen. Met Mozilla Firefox is alles perfect zichtbaar! Sommige van mijn lezers zijn daarom overgestapt op deze browser.

Gepost door: Rudi | 09-09-08

goeie morgen Rudi,
Blijf hier verstoken van je dagelijkse lectuur,jammer
Hoop spoedig weer via dit of een ander medium iets van je te horen.
ter info: heb gisteren nog eens véél gedronken,hihi
Groetjes uit het zonnige Zoersel

Gepost door: jan | 09-09-08

Aiai... dat is voor een complete digibeet als ik ben véél te ingewikkeld. Gats, waarom kunnen de dingen nooit gewoon blijven zoals ze waren zeg...maar ja, dan hadden we nog in grotten gewoond ook waarschijnlijk! hahahaha!
Hopelijk nog eens tot blogs!
Groetjesssssss!

Gepost door: mizzD | 09-09-08

tja netlog heb daar ook een profiel maar kom daar amper, idd vele vrienden die amper kent buiten mss 1 zin, mja sommigen noemen zich al snel vriend. Er zitten idd veel gefrustreerden tss die direct denken dat ze gaan trouwen en bouwen enz helaas zit de wereld anders ineen.

Gepost door: Maggy | 12-09-08

De commentaren zijn gesloten.