06-09-08

Blind geldgewin

Regelmatig krijg ik meldingen in mijn mailbox, dat men mij in contact kan brengen met dames, waar wél eens de ware tussen zou kunnen zitten. Hoe men er bij komt, dat ik daar naar op zoek ben, en niet misschien reeds heb gevonden, is mij een raadsel. Nu ja, mijn gulzige prullenbak slikt deze berichten met graagte in.

Een kennis van mij heeft ooit eens via zo een ‘dating site' een ‘blind date' geregeld. Een regelrecht fiasco! Die jongen had een plaatsje gereserveerd, in een stemmig restaurantje. Een vrij exclusieve, en bijgevolg dure eetgelegenheid. Maar ja, die jongeman van tegen de dertig, wou zich niet laten kennen bij dat bijna tien jaar jonger meisje. De jongedame, waarmee hij had afgesproken, kwam echter niet opdagen! Dus zat hij daar aan dat tafeltje, bij kaarslicht, helemaal allen. Absoluut niet romantisch!

Real blind date

Achteraf heeft hij dan vernomen wat er was gebeurd. Via de chat, want toentertijd was de aankoop van een mobieltje slechts weggelegd voor rijke mensen, zakenlui en prostituees. Dat meisje waarvan sprake, had haar weg naar de plaats van afspraak niet gevonden. De jongedame, zo bleek, was immers blind! En haar geleidehond was gaan lopen! Met haar witte geleidestok in zijn bek!

Mijn kennis is na het ‘lezen' van die uitleg niet meer bijgekomen... van het lachen! Zijn mama, gealarmeerd door het lachsalvo, en vervolgens het geluid van een klap, komend uit die jongen zijn slaap- annex studeerkamer, vond hem dubbelgevouwen van het lachen, naast zijn bureaustoel. Hij had zich daarenboven ook nog eens een breuk gelachen. En was er dus erg aan toe.

Uiteindelijk is mijn kennis met zware hoofdwonden opgenomen in het lokale ziekenhuis. Géén idee hebbend van wat er aan de hand was, had zijn mama immers om een ziekenwagen gebeld. Toen die arriveerde, was mijn kennis evenwel al wat bekomen. En de ambulancier van dienst, een potige kerel, kon er niet mee lachen dat hij voor niks was uitgerukt. Bovendien bleek die blinde date zijn nichtje te zijn! En vond hij derhalve het gebeurde helemaal niet grappig. Mijn kennis heeft dat geweten! En zal daar blijvend aan worden herinnerd, telkens hij in de spiegel kijkt en de littekens ziet op zijn gezicht.

Eind goed, al goed, evenwel. Dat meisje is mijn kennis komen opzoeken in het hospitaal. Dat ze probleemloos vond! Neen, die hond was nog niet teruggevonden, net zo min als haar geleidestok. Ze had gewoon haar bril afgezet. En wat bleek? Dat ze kon zien! Een beetje troebel, dat wel, maar ze zag! Door dat verbouwereerd meisje op de rooster gelegd, bekende haar pleegmoeder huilend, uit vrees voor de gevolgen van haar confessie, dat zij en haar drugsverslaafde man, het blinde meisje, dat dus helemaal niet blind bleek te zijn, van kleins af aan een donkere bril hadden opgezet, zodat iedereen dacht dat het lief kind blind was, en ze dubbel kindergeld konden opstrijken!

Gedane zaken nemen géén keer. De tijd terugdraaien gaat immers (voorlopig?) nog niet. Dus vergaf dat meisje haar pleegouders hun zonde, en stapte met mijn kennis de boot in. Hij was in die tijd immers matroos op een binnenschip. En zonder bril zag dat jong vrouwmens mijn kennis goed zitten. Allicht omdat haar zicht toch ietwat troebel bleef. Oh ja, inderdaad: ze leefden nog veel en kregen lange kinderen.

Commentaren

Van wie krijg je dan zo berichten? Ik ben alleen en krijg dat niet, zit al jaren op een dating site maar geen succes, of tzijn losers, oft zijn er die enkel eens een plezierke willen en aangezien ik er wel vrij goed uitzie (volgens velen) doet die rolstoel er niks toe daarvoor dan toch, enfin... Wie zoekt die vindt, zeggen ze, ik heb de zoektocht al opgegeven en heb niks gevonden.
ps via speciaal prog firefox kan ik terug uw blog lezen

Gepost door: Maggy | 07-09-08

hallo Rudi, Hier ben ik terug via mozilla firefox! Ik ben hier beginnen lezen en straks heb ik ook een breuk ...van het lachen. Van die berichtjes op je mail van arme bloedjes die steun willen en blabla heb ik ook al gekregen ,maar van dating sites nog niet. Wel wil de hele wereld mij toevoegen als vriend. Verdorie ga ik een pak vrienden krijgen,awel dat denken ze maar ze zullen er lang mogen op wachten!
Ik heb je dus gevonden en kan via mijn laptop ( op mijn pc is die niet geinstalleerd)langskomen! In elk geval een goede nacht en als je wakker wordt zal de zon schijnen ,ik heb ze besteld!tot later.

Gepost door: magda | 08-09-08

Dank de Heer voor Mozilla Firefox!!! Prijs de Heer! Mozilla Firefox brengt mijn gewaardeerde lezers weer tot mij. Welkom terug, Maggy en Magda!
Waarschijnlijk zullen die dating sites zich voornamelijk op mannen richten. Ze sturen je bv. een foto van een niet onknap meisje, dat met je uit wil. Druk je op akkoord, dan kom je op een site, waar je eerst moet betalen, vooraleer je verder kan. Hoe dat verder gaat, daar heb ik het raden naar. Mjns inziens zullen het wél voornamelijk manspersonen zijn die op dergelijke invitaties ingaan, en de Visa-kaart boven halen wanneer er om$geld gevraagd wordt.
Magda, jij hebt blijkbaar machtige connecties, want het is nu even na 8u, en inderdaad, de zon komt er door; merci!

Gepost door: Rudi | 08-09-08

De commentaren zijn gesloten.