04-09-08

Santé!

Deze ochtend stond er, vanaf een uur of 10, een heldere, lichtblauwe lucht aan het firmament. Af en toe kwam de zon er zelfs door, voor somtijds langere periodes. Maar toen ik, in de late namiddag, eindelijk de gelegenheid kreeg om mijn woning te verlaten, was die heldere blauwe lucht met hier en daar mooie witte wolkjes, weg. Verdwenen! Foetsie! Samen met de zon, die verdwenen was achter de, inmiddels viesblauwe tot zelfs grijze wolken. Bovendien kwam er van tussen de hemelsluizen een miezerige regen richting aarde gedruppeld. En aangezien ik mij, gezeten in mijn elektrisch aangedreven wielzetel, over die aarde verplaatste, kreeg ik ook mijn deel van wat men, in de volksmond, nogal eens kattenpis noemt.

Maar kom, niet getreurd. Ik ben al blij dat, door het goede weer van overdag, mijn oom het gras van mijn gazon heeft kunnen afrijden. Terwijl zijn echtgenote, tevens mijn (doop)meter, de tuin een beetje opknapte door het verwijderen van ongewenst groen, doorgaans onkruid genoemd.

Tijdens mijn ritje passeerde ik voorbij een tuin waar een grasrobot aan het werk was. Een groene. Het ding leek niet eens zo zeer op een grasmachine, maar eerder op een stofzuiger! Zonder slurf dan, wel te verstaan. Het lijkt mij trouwens een uiterst triestige job, die van robot grasmaaier. Eenzaam toertjes draaien op een grasveld, dat niet eens van jou is! Maar daar heeft dat zielloos apparaat allicht géén last van. Nochtans maakte de automatische grasmaaier, die ik aan het werk zag, een geluid dat in mijn oren nogal melancholisch klonk. Tenzij ik mij dat heb ingebeeld.

Allé, we zijn op deze weblog, na een goeie maand berichten posten door ondergetekende, goed op weg naar het 2.000ste bezoek aan deze stek. Als jij het bent die de teller op voornoemd getal laat springen, laat het mij dan weten! Bij de reacties onder de berichten, of via een melding in mijn elektronische brievenbus. Er is namelijk een prijs aan verbonden. De persoon die verantwoordelijk is voor de 2.000ste visite aan mijn blog, mag iets gaan drinken. Een pint, of iets anders dat drinkbaar is. In haar of zijn eigen stamkroeg! Betaald met diens eigen centen, maar... op mijn gezondheid!

Commentaren

Een tuin mooi toch tis alleen je moet het kunnen onderhouden, hier doet men pers ass dat, maar ze bakt er niet veel van, al meermaals als ik vroeg onkruid te trekken zie ik nadien nog alles staan, wat ze dan wel wegdeed is mij een raadsel, de uren vlogen nogthans voorbij en tis hier maar een scheet groot. Enfin zou ook liever iemand hebben die er echt iets van af kent, want zo kant niet blijven duren als wast maar 2-4 keer opt jaar, heb je geen goedkope tips?

Gepost door: Maggy | 07-09-08

De commentaren zijn gesloten.