23-08-08

Exitus Olympische Spelen

Niet voor niks heb ik hier links bovenaan mijn geboortedatum vermeld. Het is maar dat je weet dat er morgen ééntje bijkomt, op de teller mijner levensjaren. En omdat er mij toch allicht niemand datgene kan geven waar ik echt nood aan heb, prijs ik mij reeds gelukkig met het ontvangen van felicitaties en lieve groeten. Al zal ik de te verwachten materiële en financiële attenties ook geenszins afslaan.

Gelukkig is Kim Gevaert er, samen met haar drie collega’s, gisteren in geslaagd om, op de Olympische Zomerspelen 2008, de eer van de Belgen te redden. Dat deden de dames door zilver te halen op de 4 x 100 meter. Aangevuld met de medaille van Sapphire, dat Amerikaans paard van Oost-Vlaamse afkomst, zitten we dan toch al aan een kampioenensaldo van 4 vrouwen en een paardenkop. Genoeg voer voor humoristen, mijn gedacht!

OS 2008

De Jonge Rode Duivels hebben het gisteren dan weer jammer genoeg niet gehaald van hun Zuid-Amerikaanse tegenstrevers in het Olympisch voetbaltornooi. Zoals verwacht, zat daar in het Shangai Stadium serieus wat mooi volk in de tribunes. De cameraman van dienst en diens regisseur hadden dat gelukkig ook gezien en zoomden daar gretig op in. En mogelijks werden ook de Belgische spelers afgeleid door deze schonen? Hoe dan ook, Brazilië heeft de winst in dit duel verdient en derhalve ook de bronzen plak!

Heden ochtend stond de Tv reeds aan om 6 uur, om op EuroSport de Olympische voetbalfinale te volgen tussen Nigeria en Argentinië. Die vond plaats in het National Stadium in Peking, waar, tussen de menigte omheen de grasmat, ook al veel schoon volk aanwezig was. En dan heb ik het niet over de notabelen die daar wat blasé stonden interessant te doen.

En hoezeer we ook ons best deden om onze intenties waar te maken, door uit volle borst, de ‘Super Eagles’ naar de overwinning te schreeuwen, zijn zoon Austin en ik  daar helaas niet in geslaagd. De Nigeriaanse teamleden keren huiswaarts, of elders, met het toch ook niet te versmaden Olympisch zilver.

Inmiddels is er dan toch iemand die het heeft aangedurfd om mijn blog als zijnde ‘slecht’ te beoordelen. Allicht niet toevallig net nadat ik een geanimeerd prentje publiceerde om tijdens de kleine finale van het Olympisch voetbaltornooi, weer te geven dat België zijn eerste doelpunt incasseerde van Brazilië. Ongetwijfeld een sukkel die dat niet waardeerde. Overigens supporterde ook ik voor de Rode Duivels. Maar men kan er niet om heen dat, hoewel zij weliswaar mooie kansen creëerden, het toch de tegenstrever was die de bal deponeerde op de plaats waar men dat in dit spelletje verondersteld wordt te doen: de binnenkant van het doel van de opponent!

En dan is het nu tijd om de vlaggen op te bergen en de supportertruitjes in de was te doen. En, tenzij Tia Hellebaut vanmiddag zegeviert, stop ik met schrijven over voetbal en andere sporten,... tot ik er weer mee begin!Knipogen

Commentaren

Ik volg de Olympische Spelen ook. En dan vooral het athletiek (liep vroeger zelf de 100m en de 4x100m maar kan dat helaas niet meer). Dus ik zat gisteren te juichen in mijne zetel. En straks ga ik heel luid supporteren voor Tia. Ik wens ze een medaille toe.

Gepost door: Kaatje | 23-08-08

Dan vergeet ik toch wel nog van je een gelukkige verjaardag te wensen zeker... Tsss...
Dikke proficiat alvast voor morgen, en maak er iets leuks van. Feestje misschien?

Gepost door: Kaatje | 23-08-08

Ben morgen weg Rudi... maar wil je dan nu alvast een hele goeie verjaardag toewensen! Met drie dikke Hollandse zoenen erbij *smak*smak*smak* hahahahahaa!
En ik supporter met Kaatje mee...HUP TIAAA!!!
Groetjesssssssssss!

Gepost door: mizzD | 23-08-08

De commentaren zijn gesloten.