19-08-08

Gewonnen

Vanochtend vroeg werd ik wakker door het geluid van de deurbel en gebonk op de deur. Ik nam aan dat het mijn verpleger was, die géén sleutel mee had en dus mijn huis niet binnen geraakte. Gelukkig zat zoon Brian al aan de ontbijttafel, zodat hij kon opendoen. Mij lukt het immers niet zo best om zonder hulp tot aan de voordeur te geraken. Eigenlijk helemaal niet. Door die verlamming, weet je wel?!

Twee minuten later hoorde ik de deur alweer dichtslaan en kwam Brian de living binnen, waar noodgedwongen, mijn bed staat opgesteld. “Moet je nu wat horen”, zei hij opgewonden. “Er stond daar een vent aan de voordeur te hijgen Die zei dat hij dat normaal door de telefoon doet, maar nu aan huis komt omdat zijn kletstoestel kapot is!”

Toen even later mijn verpleger kwam om mij te wassen en uit bed te helpen, geloofde die geen snars van dit ganse verhaal. En ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf ook begin te geloven dat dit gedroomd was.

Een mens maakt toch wel wat mee in  zijn leven, al dan niet denkbeeldig. Die Olympische voetbalwedstrijd tussen het West-Europese België en het West-Afrikaanse Nigeria was in ieder geval niet imaginair. Dat kan ik trouwens bewijzen, want de aankondiging ervan staat gedrukt in mijn Tv-programmaboekje.

Mijn living lag vanaf 12u00 even in NigBelgiëria. Wij supporterden immers voor beide landenteams. En hebben dus vijf (!) keer kunnen juichen! Sportverslaggeving is niet mijn ding, dus ga ik er mij ook nu niet aan wagen. Wie de match niet heeft gevolgd, en een relaas wil lezen van de wedstrijd, kan dit hier.

Jammer voor de Belgen, maar de Nigerianen hebben hun 4 – 1 zege beslist verdiend. Zij kunnen nu strijden voor het Olympisch goud. De Belgen moeten hoe dan ook met iets minder tevreden zijn. Zij nemen  het vrijdag op tegen Brazilië. En is het niet op het speelveld, dan vast en zeker ernaast: er staat ons wat moois te wachten!

Rode Duivels II

Niet dat het invloed zou kunnen gehad hebben op het wedstrijdverloop, maar vonden jullie ook niet dat sommige van die spelers een véél te grote broek aan hadden? Nu draag ik zelf tegenwoordig ook meestal overmaatse broeken. Omdat die gemakkelijk ‘zitten’. Maar om daar in rond te lopen…?

Dat doet me trouwens denken aan een voorval uit mijn jeugd. Lang voordat ik in een karretje terecht kwam. Ik was ergens op kamp met leeftijdsgenoten. Op zekere ochtend trok ik een korte broek aan die mijn zorgzame ma, de dag voor ik op reis vertrok, op de Lokerse wekelijkse markt, had aangekocht, En die ik dus nog niet had aangepast. En nu bleek die short dus véél te groot te zijn. Hij bleef zelfs niet eens om mijn heupen zitten. En ik had géén broeksriem bij! Maar ik had geen keuze want er zat in mijn valies niks anders meer om aan te doen dat proper was!

Door ze af en toe omhoog te trekken en zoveel als mogelijk mijn handen in mijn zakken te houden, bleef ik in staat mijn broek toch enigszins op haar plaats te houden. Maar in de namiddag kwamen onze leiders op het onzalige idee om hun groepen een spelletje te laten spelen waarbij men elkanders sjaaltje moest trachten te bemachtigen, dat elkeen, met een tip ervan, achteraan in zijn broek had moeten steken.

Een ramp voor mij. Ik had al moeite om dat sjaaltje te bevestigen, maar als men daar, in de strijd, aan  ging trekken, zakte mijn broek gegarandeerd van mijn bibs en zou ik daar publiekelijk in mijn onderbroek komen te staan! Preuts als ik toentertijd nog was, wou ik dat ten alle prijze vermijden. Met als gevolg dat ik al mijn kampen won, zelfs die tegen de leiders! En zodoende werd mijn team kampioen!

Commentaren

Hahaha! Leuke mop van die hijger! :-)))
Wow...4-1...da's wel een afgetekende zege hè...niet dat België dan nu kan zeggen dat het nipt was...Maar wel jammer hoor...ik gunde de Belgen ook wel eens een Olympische medaille. Vraag me toch af waarom de Nederlanders het zoveel beter doen...zijn we dan echt van die strebers? Of is het sportgebeuren in ons land beter geregeld? Ik weet het niet, maar ben wel trots op elke medaille die veroverd wordt op de OS!
Groetjessssssssss!

Gepost door: mizzD | 20-08-08

De commentaren zijn gesloten.