18-08-08

Of is België met de Rode Duivels op weg naar Olympisch goud?

De Olympische Zomerspelen 2008 zijn vandaag hun 11de dag ingegaan en mijn interesse erin neemt alsmaar toe. Zéker nu er in de discipline voetbal twee teams tegenover elkaar komen te staan, die elk voor zich een land vertegenwoordigen waarmee in een nauwe band heb.

Het Nigeriaanse meisje dat zo dartel rondstapt met de vlag van haar land, zou me bijna doen vergeten dat, zoals je hier kan lezen, ook de Belgen een Olympische medaille wel zien zitten. En dan liefst nog een gouden!

Rode Duivels

Inmiddels heb ik een eenvoudige oplossing gevonden voor de tweestrijd waarin ik me bevind: gewoonweg supporteren voor beide teams! Makkelijk zat: om het even wie er in balbezit is en in welke richting de lederen bol zich ook verplaatst, juich ik en moedig aan! Morgennamiddag weten we wie het er in het Shanghai Stadium best van afbrengt en doorgaat naar de finale, met zicht op de gouden plak!

Alle attributen liggen klaar. Zowel de zwart-geel-rode, als de groen-wit-groene vlag, alsook de sjaals, toeters, gashoorn en enige prullaria waarmee gezwaaid en/of lawaai gemaakt kan worden. En petjes, hoeden en truitjes om ons mee uit te dossen. Het wordt hier in onze huiskamer, in het Oost-Vlaamse Lokeren, dus vast een kleurrijk en vrolijk spektakel. Hopelijk geldt ditzelfde morgen ook voor het voetbal dat we van de Super Eagles en de Rode Duivels op Tv te zien krijgen.

De commentaren zijn gesloten.