12-08-08

Likkepot

Het doet mij altijd plezier als er iemand reageert op hetgeen ik schrijf. Uiteraard lees ik liefst leuke, lovende of tot discussie aanzettende reacties. Maar ook gezonde, opbouwende kritiek is welkom, want dikwijls leerzaam. En ook een commentaar van iemand met een totaal andere kijk op hetgeen ik verkondig, is welkom. Alsook de mening van een persoon die het behandelde thema bekijkt vanuit een invalshoek die ik over het hoofd had gezien. Dergelijke reacties zetten me er immers dikwijls toe aan om opnieuw na te denken over het onderwerp. Niet zelden levert dat peinzen nieuwe argumenten op, die de juistheid van mijn visie bekrachtigen, maar heel af en toe herzie ik mijn gedacht op basis van hetgeen anderen mij aanbrengen.

Nu is het zo dat ik maar al te graag reageer op reacties en ook graag eens op bezoek ga op de website of weblog die de auteur in kwestie veelal heeft. En dikwijls zie of lees ik daar dan dingen waarop ik graag zou reageren, Maar gezien mijn fysieke beperkingen ben ik daar niet altijd toe in staat. Zo lijkt het vast alsof ik niet geïnteresseerd ben of niks te zeggen heb. Soms is dat inderdaad wel zo, maar meestal niet.

Ik typ met één vinger: de wijsvinger van mijn linkerhand.

Wijsvinger

Dat gaat véél te traag naar mijn goesting, maar het kan niet anders. Mijn overige vingers hangen er maar een beetje bij, en durven ook al eens een toets te beroeren, terwijl dit niet de bedoeling is. Corrigeren is dan de boodschap.

De eerste jaren van mijn ‘post operatie leven’ gebruikte ik mijn duim voor deze job, maar mijne korte dikke (duim dus, voor de misverstaanders) heb ik inmiddels op rust gesteld. Allé, niet helemaal, want om mijn GSM te bedienen gebruik ik hem nog wel!

Ik beschik dus over een sterke, geoefende vinger, maar wél één die van tijd tot tijd behoorlijk wat rust nodig heeft, net zozeer als de hand waar deze tengel deel van uitmaakt. En die hand moet ik wat sparen omdat ik die ook nodig heb om bijvoorbeeld mijn flesje met drinken te hanteren, én vooral om de joystick van mijn rollend gevaarte te bedienen. Zéér belangrijk, want anders kan ik me niet meer verplaatsen!

Wat ik mij afvraag is of ik die krachtige, getrainde vinger niet ook voor andere activiteiten zou kunnen aanwenden. Misschien zijn er mogelijkheden waar ik zelf nog niet aan heb gedacht. Dus mocht er iemand nog ideeën hebben, laat maar horen! En neen, neuskeutels verwijderen uit mijn reukorgaan, daar heb ik zelf al aan gedacht. En in mijn oor koteren, is ook géén goed bedenksel, want daar zitten hoorapparaatjes in. Maar andere suggesties zijn zéker welkom. Drop ze evenwel liefst in mijn mailbox, want wie weet wat er uit de bus komt? En we houden het hier best een beetje netjes.

Mijn zomervakantie breng ik door in ‘Graskant’, residentie ‘Le Jardin’, in de buurt van ‘Nieverans’. Thuis dus! Nu is het zo dat aan de éne zijde van onze achtertuin een crèche is gevestigd, en aan de andere kant mobilhomes en caravans staan van het in die zaken gespecialiseerd bedrijf van onze andere buren. Dus als ik op een warme zomerdag, in mijn korte broek in de tuin zit, met een geopende zak Rijnzand en een grote kuip met regenwater aan mijn zijde, met als achtergrondgeluid krijsende kinderen en frontaal zicht op de daken van de caravans en mobilhomes die bij de buren te koop staan, zou ik me zowaar op een camping wanen, aan een van de Spaanse Costa’s! ‘Zou ik’, inderdaad, want nu blijkt die campingzaak van naast onze deur gesloten te zijn wegens jaarlijkse vakantie… en al die reiswagens zijn weg! Veilig binnen in een loods geplaatst, vermoed ik, want ze kunnen die uiteraard niet allemaal ineens hebben verkocht of meegenomen op reis. Een gans jaar door moet ik willens nillens naar die kampeerwagens kijken, en dan, op een moment dat ik er profijt van zou kunnen hebben, halen ze potverdorie die dingen weg!

Commentaren

ontdekt hello Rudi
weliswaar door andere omstandigheden dan jij, ben ik ook een rolstoelster. Ik heb jou ontdekt en nu laat ik je niet meer los! 'k Zet jouw linkje op m'n blogje. We hebben alvast gemeen dat net als jij ik ook graag naar optredens ga. Jouw humor is sterk! Veel succes zou ik zeggen en doorzetten!

Gepost door: Martine | 12-08-08

Aangename kennismaking. Dag Martine
Hartelijk dank voor je leuke reactie!
Ik ben ook al eens op jouw blog gaan kijken en kom daar zeker nog terug, want wat ik zag, heeft me nieuwsgierig gemaakt!

Gepost door: Rudi | 13-08-08

Blij je te mogen ontdekken! Hé Rudi!

Wat een blog...wat een verademing tussen vele saaie blogs in Cyberspace!
Ik ben dus ook een babe on wheels...maar heb een broertje dood aan schrijven ;o)
Ik blijf je vanaf nu zeker volgen & kom hier zeker es m'n zegske doen als ik iets te zeggen heb ;o)

Greetz,

Sofie

Gepost door: Sofie | 13-08-08

De commentaren zijn gesloten.