09-08-08

Schoon volk

Gelukkig waren de weergoden ons gisteren gunstig gezind en hebben we het laatste weekend van  deze 10-daagse festivalweek droog kunnen inzetten. Ik ben blij dat ik er bij was, te meer daar ik, door die rolstoelproblematiek, het openingsweekend heb moeten missen.

Tijdens het gesmaakte optreden van Macy Gray stond er naast mij iemand wiet te smoren. In plaats van mijn neus dicht te knijpen voor de muffe geur van dat brandend gras, inhaleerde ik dapper de dampen die de joint produceerde. Ik ging er niet van hallucineren, maar het gaf me toch een ‘boost’ om energiek de komende uren door te komen.

Schoon vrouwvolk dat daar op het festivalterrein weer langs mijn neus passeerde. Ja, men heeft me al veel ontnomen en opgezadeld met zware beperkingen, maar mijn oog voor vrouwelijk schoon is nog steeds actief! Eigenlijk zou ik mijn ogen beter sparen voor dit onschuldig voyeurisme, in plaats van ze te verslijten door hier ganse dagen naar een computerscherm te zitten staren. Inderdaad, ik weet het, op het internet vind je ook wel één en ander, maar ik prefereer live en toevallig.

Voor wie het niet netjes vind dat ik geniet van het zicht op een flanerend mooi meisje: ik wordt zelf ook voortdurend aangestaard, doelbewust!. Al zal dat waarschijnlijk helemaal niet zijn om mijn lichaam te bewonderen, maar eerder omwille van het voortverplaatsingsmiddel waarmee ik mij in het publiek begeef.

Mijn naaste omgeving heeft het er moeilijk mee, maar mij stoort dat staren eigenlijk helemaal niet. Zijn het kinderen, dan glimlach ik even en dan gebeurt het wel eens dat ze tot bij mij komen en vragen stellen over de werking van mijn vehikel. Tot de mama de kleine bij haar roept, met de berisping dat hij of zij ‘de meneer’ met rust moet laten. Stom!

Van op een plekje achteraan het festivalplein van de Lokerse Feesten had ik een redelijk goed zicht op het naast het podium opgestelde videoscherm, zodat ik de show van de topact van vrijdagavond toch enigszins kon volgen. En af en toe, op momenten dat de massa voor mij zich wat verplaatste, kreeg ik zelfs zicht het podium en kon ik zo nu en dan een glimp opvangen van Grace Jones. Het lijf van deze diva heeft blijkbaar de tand des tijd goed doorstaan. Althans gezien van op enkele tientallen meters afstand.

De vorige keer dat ik miss Jones aan het werk zag, lang geleden, op een privé-concert, wisselde ze geregeld van kledij op een hoek van het podium en liet ze daarbij gretig haar borsten zien. Ook bij het optreden van afgelopen nacht werd geregeld van outfit gewisseld, maar de boezem bleef bedekt. En ze sprak gedurig in het Frans. Niks nieuws onder de zon. Die buitenlanders denken nagenoeg allemaal dat geheel België enkel en uitsluitend Franstalig is. Dit spijts alle inspanningen van Vlaanderen Vlagt.

Hoe lang ik dat bloggen hier ga volhouden is zeer de vraag. Ik schrijf gaarne, maar wil gelezen worden, en wel het liefst door héél véél mensen. En hoewel ik met plezier over mijzelf schrijf en hetgeen ik dagdagelijks meemaak, zet ik toch ook wel graag eens iets op (bij wijze van spreken:) papier dat niet autobiografisch is en helemaal niks met mijn fysieke beperkingen en de hieruit voortkomende problematiek, te maken heeft.

Zo praat en schrijf ik graag over Afrika. Over de Himba bijvoorbeeld. Bekijk de foto’s hieronder, van deze nomadische bevolkingsgroep die leeft in Kaokeland, in het noordwesten van Namibië, en je begrijpt meteen waarom. Knipogen

Himba

De dit jaar 60 geworden Jamaicaanse Grace Jones houdt dan wel tegenwoordig haar bovenkleding aan, de trotse Himba vrouwen blijven, ongeacht hun leeftijd (maar er zitten nog veel jonge meisjes tussen), volharden in hun traditionele outfit: een kort rokje en topless!

Toen ik deze ochtend mijn bed uit moest, was ik nog doodmoe. Dus dat was even lastig. Maar om 8 uur scheen de zon al, en ze hield dat nagenoeg de ganse dag vol. Dat leverde me meteen voldoende energie en geestdrift om ongetwijfeld ook probleemloos deze avond en een stuk van de komende nacht door te komen. Tot in den draai!

Commentaren

schoon?! Sommige! Deze dames op foto hebben nog schone tietjes, maar ik zag al andere op tv bij zulke stammen, mss zouden sommige het beter bedekt houden ...

Gepost door: Maggy | 10-08-08

Hahahaha! Noem mij een man die niet graag naar vrouwelijk schoon kijkt...en ik zeg je dat hij homosexueel is! hahahahahaa! (niet dat ik vind dat dáár iets mis mee is hè, ieder zijn ding wat mij betreft!) Ik kijk graag naar mannelijk schoon...niks mis mee toch, zolang onze ogen het nog goed doen, moeten we ervan profiteren! hahahaha! Kijken mag, aankomen niet heb ik altijd geleerd hoor! :-)))
Mijn hond ( en trouwens de vorige die we hadden ook) is altijd aangetrokken tot de draaiende wielen van kinderwagens en ook rolstoelen. Ik maak dan ook menig praatje met rolstoelers die we op straat tegen komen. En inderdaad...stom van die moeders om hun kroost terug te roepen, ze kunnen er maar wat van leren hè. Hoewel niet alle mensen in rolstoelen ervan gediend zijn misschien. Ik zal ook nooit kinderen bij mijn hond vandaan sturen...maar ze er wel op wijzen dat niet alle honden even braaf zijn. We kunnen op straat net zo goed opvoedend bezig zijn als thuis en op school hè!
Groetjesssssssss!

Gepost door: mizzD | 11-08-08

De commentaren zijn gesloten.