08-08-08

Surfrock & stekeldiertjes

Het was gisteren even spannend. Aanhoudend regen vanaf 18u. Uiteindelijk klaarde het uit boven Lokeren en hebben we enkel bij de eerste nummers van het eerste groepje, dat even na 20u aan haar set begon, onder de paraplu moeten schuilen. Ik ben terdege uitgerust: (zelfgemaakte) regencape, waterafstotend deken, paraplu & parapluhouder op mijn rolstoel,... en zeul deze spullen, naast een hoop andere noodzakelijkheden, gedurig met me mee. Het enige probleem is dat ik steeds iemand nodig heb om die spullen aan- of uit te trekken, of te installeren (in het geval van de paraplu). Gelukkig waren mijn zoons bij me. Nu het ter sprake komt: de (mantel)zorg die minderjarige kinderen – veelal noodgedwongen - leveren aan hun zorgbehoevende (groot)ouders is een hulp die erg is miskend. Op dit thema kom ik ongetwijfeld later nog terug.

Maar nu nog iets over gisterenavond, locatie Fonnefeesten. Dat groepje waarvan beweerd - of schrijf ik beter beloofd? - werd dat ze surfrock brengen, viel best mee. Maar een muziekstijl omschrijven is niet mijn beste kant, zodat ik er mij ook niet aan ga wagen. Voor wie interesse heeft, luister (en kijk) zélf eens naar No More Trevno.

Eergisteren reed ik bij het naar huis komen, op het - nauwelijks verlichte - fietspad bijna een egel plat. Gelukkig kon ik het diertje ei zo na ontwijken. Ik had in het duister overigens niet eens gezien dat het obstakel een egel was, maar mijn zoon Brian, die met zijn fiets achter me aanreed, wél. Hij stopte en riep me toe welk beestje daar zat. Ik verzocht hem met zijn voeten dat beestje richting grasveld te dwingen, om te vermijden dat dit zoogdiertje nog diezelfde nacht in een stekelige pannenkoek zou veranderen.

Een jaar of twee geleden vonden we een mini-exemplaar van deze diersoort in onze achtertuin. Het beestje was slechts zo groot als de handpalm van een kind.

Egel

Onmiddellijk wou ik dit nachtdiertje een schaaltje met melk laten aanbieden, omdat ik mij herinnerde uit mijn jeugd dat we toentertijd bijwijlen zowel ’s avond, ‘s nachts als ’s ochtends egels betrapten die aan de melk van onze katten kwamen nippen. Toch reed ik eerst mijn woning binnen om op internet te verifiëren of dit wel een goed idee was. Gelukkig maar, want van koeienmelk krijgen egels diaree! Ik las toen ook dat die beestjes vol zitten met parasieten. Ik repte me naar buiten om die informatie door te geven aan mijn kroost. In plaats van melk gaven we water, we trokken enkele foto’s, waarna we het diertje aan de rand van onze tuin zetten, zodat het zijn weg kon vervolgen, zonder dat er gevaar bestond dat het op onze rijweg overhoop zou worden gereden. En daarna: handen wassen, met véél zeep, om te voorkomen dat we aan ons contact met dit schattige stekeldiertje één of andere nare ziekte of besmetting zouden overhouden.

Er is vandaag al behoorlijk wat water uit de hemel gevallen. Laat ze nog maar wat verder doen. Statistisch gezien is de kans op een droge avond en nacht dan immers het grootst! Want ik wil hoe dan ook nog 3 dagen onbekommerd meefuiven. En dat is naar mijn goesting het leukst bij goed weer. En echt egoïstisch is deze wens niet, want een ander is er ook mee gebaat. Prettig weekend!

Commentaren

Ah!! Zie je wel...ik las ergens ook over dat iemand een egeltje melk gegeven had en ik wíst in m'n achterhoofd dat dat niet goed was...en inderdaad...ze krijgen er diarree van! Niet goed dus nee om melk te geven, ook al lusten ze het wél hè! Mijn hond vrat van de week in een onbewaakt ogenblik m'n chocoladetrommel tot op de bodem leeg...vond ie ook lekker, maar ik kon naar de dierenarts voor een prik om hem te laten braken: chocolade is vergif voor honden...zo zie je maar!
Hier is het vanavond heel mooi droog en zelfs zonnig weer...ik hoop daar bij jullie in Lokeren ook...kun je nog even fijn genieten! ( en gelukkig voor jouw oren dus sta ik niét op dat podium...hahahahahahhahahaha!!)
Groetjes weerrrr!

Gepost door: mizzD | 08-08-08

Tof Je schrijft heel leuk, het wordt bijna een verslaving hier af en toe te vertoeven. Jammer genoeg kan ik zo vlot niet schrijen, mss komt dat nog?!
Hoe lief dat die egel gered hebt samen met je kroost. Waren er maar meer goei zielen zoals jullie ;-)
http://maggyboone.skynetblogs.be/

Gepost door: Maggy | 09-08-08

Goeie zielen. Mijn schrijfsels die verslavend werken?
Allicht gezonder dan opium, maar even pijnstillend en heilzaam als het ingedroogde melksap van de opiumpapaver? Hopelijk wél!

Gepost door: Rudi | 11-08-08

De commentaren zijn gesloten.